campers

Camper huren of kopen zie hier 8 verschillende soorten campers

Een camper huren of een camper kopen kan frustrerend zijn, want hoe ga je nu kiezen tussen alle campers die er beschikbaar zijn. Dan ben je net een kind in een snoepjeswinkel, je wilt ze allemaal, maar je moet er toch één kiezen. Elke camper heeft voor- en nadelen.

Ga je een camper huren of kopen is het goed om te weten wat voor campers er in de wereld zijn en het verschilt tussen de campers. Wat zijn de voor- en nadelen van de campers. Wat voor soort brandstof zou je in je camper willen hebben of moet deze juist helemaal elektrisch zijn? Dit hangt natuurlijk allemaal af van persoon tot persoon. Wat ben je van plan met je camper, ga je erin wonen of wil je af en toe een reis maken? Hoever of hoeveel wil je reizen en natuurlijk hoeveel geld heb je ervoor over.

In dit artikel gaan we over de verschillende modellen en de kleine details die meetellen zodat je de juiste camper voor jouw lifestyle koopt of huurt.

Camperbusje huren of kopen

Camperbusje bij het strand bij de oceaan

Een camperbusje is eigenlijk een bestelwagen of een oud VW-busje zoals we deze kennen en dan omgebouwd in een camper. Je ziet veel mensen deze dagen rondrijden met deze camperbusjes en ook mensen die in deze camperbusjes wonen. De camper gebruikt minder brandstof dan de grotere campers zoals de alkoof en je hebt wel de luxe om een keuken in te bouwen om te genieten van het op de weg.

Buscamper huren of kopen

De buscamper is een grotere versie van het camperbusje. Deze worden net zoals de camperbusjes vaak omgebouwd van bestelwagens naar buscampers. Er zijn veel verschillende merken en modellen van buscampers maar het komt op één ding neer en dat is dat ze een slag groter zijn dan de camperbus en daardoor een stuk meer ruimte hebben.

Alkoof camper huren of kopen

Als je op vakantie gaat in de zomer dan kan je de alkoof camper niet missen op de snelweg.

De alkoof camper is makkelijk te herkennen door het grappig dakje voor op de camper. Dit dakje kan er dan wel grappig uitzien maar maakt wel voor een ontzettend fijne extra slaapruimte. Het nadeel van de gekke vorm is dat het extra brandstof zal kosten omdat de camper iets minder aerodynamisch is. De meeste alkoof campers geven wel ruimte aan 6 personen om te slapen en een comfortabele ervaring.

Semi-integraal camper huren of kopen

De semi-integraal camper of soms ook de half integraal camper genoemd is een ruime, comfortabele camper die makkelijk te besturen is. Doordat de semi-integraal geen neusje heeft zoals de alkoof is de zwaartekracht meer naar beneden getrokken waardoor het meer te vergelijken is tot een normale auto. Maar daardoor is er ook een verschil in mensen die kunnen slapen in de semi-integraal. Waar in de alkoof plek voor 6 is kan er meestal in de semi-integraal 2-4 en soms 5 mensen slapen.

Integraal camper huren of kopen

De integraal camper is een sublieme camper waar je mee op reis kan. Het geeft een luxe en ruim design waardoor het verblijf in de integraal camper fijn is. De integraal camper is zeker ook dubbel de prijs in vergelijking tot de half-integraal camper. Deze camper heeft meestal plaats voor twee personen en daarom geschikt voor koppels.

Liner huren of kopen

We zijn aangekomen bij de meest luxe camper die er is: De liner. Een liner is gemaakt op een chassis van een vrachtwagen en is GROOT! Om een liner te besturen moet je vaak een extra rijbewijs halen en is niet te besturen met een rijbewijs B. Je kan kiezen om minimalistisch te gaan leven of je koopt een liner en je leeft extravaganza.

Auto met daktent huren of kopen

Een auto met daktent is dan geen camper maar word wel steeds populairder en wellicht iets voor jou. Het is best simpel je stop een soort grote koffer boven op jouw auto en als je die uitklapt heb je een tent.

Caravan kopen of huren

Net als de auto met daktent is een caravan geen camper maar is wel het wel waard om te benoemen. Het grote verschilt tussen een camper en een caravan is natuurlijk dat je een caravan mee trekt op de trekhaak van je auto. Nu zitten sommige mensen al te denken “ik heb helemaal geen trekhaak op mijn auto” Ja, dat is wel nodig als je een caravan wilt aanschaffen. Er is wel een groot pluspunt met een caravan in vergelijking tot een camper en dat is dat je jouw geweldige plekje kan behouden op een camping. Dit natuurlijk omdat je de auto los kan koppelen van de caravan en lekker een dagtripje kan maken met de auto.

Brandstof

Brandstof is een onderwerp dat veel voorbijkomt laatste tijd. Zoals je misschien al dacht rijden veel campers op diesel. Diesel is niet het meest geliefd deze dagen maar rijd wel het zuiniger dan benzine en heeft meer trekkracht dan gas/benzine. Gas heeft vaak minder uitstoot maar je kan wel langer rijden op een benzinetank. Voor auto’s en camperbusjes is het dus zeker mogelijk om op gas of benzine te rijden maar voor de campers zal het meestal diesel zijn.

Elektrisch rijden wordt steeds meer beschikbaar. Er zijn nu ook semi-integraal campers die elektrisch rijden. De prijs van deze voertuigen zijn nog steeds aanzienlijk duurder, maar in de loop van de jaren verwachten we dat het meer toegankelijk gaat worden.  

Wat wordt jouw keuze?

Wellicht een cliché eind maar al in al gaat het er vooral om wat jouw behoeftes en wensen zijn. Heb jij een groot gezin met 4 kinderen dan is het wellicht verstandig om te kijken naar een sneller richting de alkoof camper. Heb je niet veel ruimte nodig voor bagage en ga je alleen op pad met één iemand anders kan je zeker ook kiezen voor een auto met daktent. Het ligt allemaal aan wat jouw wensen zijn, hoeveel budget jij hebt. Je hebt nu in ieder geval meer om over na te denken. Wij hopen dat deze informatie waardevol was en jou helpt om jouw eigen camper te kopen of wellicht een camper te gaan huren natuurlijk.

Over de Auteur

Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder