camper huren

Wil je een camperbus huren? Dit is wat je moet weten.

Wat je moet weten voordat je een camper huurt | Indie Campers

Ga je nu voor het eerst een camperbus huren of ben je al een doorgewinterde professional, hier zijn een paar dingen die je moet weten over het huren van een camperbus. Deze paar tips helpen je om de beste ervaringen en avonturen te beleven tijdens je volgende reis!

Blije vrouw die een mooie camperbus huren

Camperbus huren: De basis

Wil je een camperbus huren, denk dan aan de tijd van het jaar, is het hoogseizoen waar er een grote vraag is en daarom minder beschikbaar zal zijn om te huren, of is het buiten het seizoen, en misschien kunt je zelfs een verlaagd tarief krijgen? 

Een vraag die je jezelf moet stellen voordat je een camper huurt:

Welke periode van het jaar ga ik op reis?

Reizen door verschillende klimaten betekent een camperbus huren met verwarming, airconditioning, isolatie en vorstbescherming voor afval- en zoetwatertanks. In de warmere maanden zullen airconditioning, horren en iets om je schaduw te geven de reis aangenamer maken. In de koudere maanden zal warmte en warm water zeer gunstig zijn. 

Als je een voertuig voor een maand of langer huurt, is het belangrijk dat je het voertuig goed kiest. Een iets groter voertuig biedt meer ruimte en opslag, maar dit gaat ten koste van de rijeigenschappen en de huurtarieven.

Is er een enkele reis beschikbaar voor mij?

Eenrichtings Reizen zijn geweldig voor degenen die veel plekken willen verkennen en niet terug hoeven te komen. Dit is ook geweldig als je wilt besparen op initiële reiskosten van en naar het startpunt. Ga je een camperbus huren ver van huis, overweeg dan om naar de ophaallocatie te reizen en ga terug naar huis met een enkele reis om te besparen op reiskosten. 

 Hoe lang ga ik op reis?

Tijdens het hoogseizoen hebben veel verhuurbedrijven een minimale huurperiode, wat betekent dat het misschien niet mogelijk is om maar een weekend te gaan. Omgekeerd kun je grote kortingen krijgen als je ervoor kiest een camper per maand of per jaar te huren. 

Als  je vooraf boekt, wordt slechts een bepaald percentage van het totaal op het moment van boeken in rekening gebracht. Dit helpt om de kosten van de huur van een camper te spreiden, dus denk na over wanneer je gaat boeken. 

retro camperbus huren

Type camper 

Het type camper dat je kiest, hangt af van de volgende factoren:

  • Als je heel veel spullen mee moet nemen, heb je een camper nodig die het gewicht veilig kan dragen. Als je fietsen, uitrusting voor hobby’s, extra gasflessen, enzovoort, moet je ook hier rekening mee houden. 
  • Als je iets gaat slepen, controleer dan of het voertuig kan worden uitgerust met een trekhaak en voldoende trekkracht heeft.
  • De leeftijd van het voertuig. Hoe nieuwer het voertuig, hoe luxueuzer het zal zijn en voorzien van alle gemakken en technologie. 
  • Hoeveel opslagruimte heb je nodig in je voertuig. Dit kan bepalen hoeveel je inpakt en wat je van plan bent met je aan boord te hebben. Goede opbergruimte is belangrijk binnen de camper zelf, voor kleding, boeken, technologie en eten.
  • Als je van plan bent je huisdier mee te nemen, heb je ruimte nodig om comfortabel en veilig te reizen. De meeste camperverhuurders staan geen huisdieren toe, maar wij wel! Als je met je huisdier wilt reizen, zorg er dan voor dat dit mogelijk is voordat je boekt. 
camperbus interior

De benodigdheden

Er zijn een aantal camperbus benodigdheden die bij de huur van een camperbus inbegrepen moeten zijn:

  1. Bedden

Waarschijnlijk is het belangrijkste onderdeel van een camper waar je gaat slapen. Zorg ervoor dat iedereen een goede plek heeft om te slapen. Veel campers hebben stoelen die veranderen in bedden of bedden die over het zitgedeelte naar beneden worden getrokken, waardoor de zithoek onbruikbaar is zodra de bedden zijn opgemaakt. Andere campers hebben stapelbedden die geweldig zijn voor kinderen, maar misschien lastig zijn voor koppels. Permanent opgezette bedden bieden het grootste comfort, maar ze komen meestal alleen met grotere campers, en ze nemen veel van de leefruimte in.

  1. Keuken

Het hebben van een keuken is essentieel, zeker als je van plan bent een langere roadtrip te maken. Zorg ervoor dat je een camper huurt met een keuken die aan je behoeften voldoet. Als je al je maaltijden wilt koken, kies dan voor een camper met een grotere keuken en meer ruimte om voedsel te bewaren. Als je de neiging hebt om uit eten te gaan of alleen eenvoudige maaltijden kookt, dan heb je geen grote keuken nodig. 

  1. Badkamer 

Het is vooral essentieel om een toilet en douche in je camper te hebben als je van plan bent om tijd door te brengen met kamperen op plaatsen waar ze niet beschikbaar zijn, d.w.z. buiten volledig uitgeruste camperparken. Als je van plan bent je tijd door te brengen op volledig uitgeruste campings, dan is het huren van een camper met toilet misschien niet nodig en kun je geld en ruimte besparen. 

  1. Extra’s

Kijk wat je nog meer kunt toevoegen aan je camperverhuur, zoals barbecues, tafels, stoelen, GPS en zelfs surfplanken.

 

autosleutels op een weg tussen bomen

Logistiek

Naast een camperbus en de uitrusting die verhuurbedrijven hun huurders moeten leveren, zijn er nog een paar dingen. Bedenk hoe ver je van plan bent te reizen, want niet alle verhuurbedrijven bieden onbeperkte kilometers. Je kunt er echter voor kiezen om een onbeperkt aantal kilometers toe te voegen aan je boeking. 

Zo ook moet je nadenken over waar je met je camperbus mag rijden, aangezien sommige camperverhuurders landen op een uitsluitingslijst hebben staan. Heb je een 4WD-camper nodig? Veel bedrijven staan alleen toe dat 2WD-campers en hun motorhomes op verharde wegen rijden of korte afstanden naar campings op onverharde wegen.

Onthoud dat je, afhankelijk van de tijd van het jaar, mogelijk van tevoren moet boeken als je van plan bent op campings te verblijven. 

Kosten

Het is moeilijk om een gemiddelde prijs vast te stellen voor een camperbus huren , omdat de prijzen sterk variëren afhankelijk van het seizoen. Andere factoren zijn de locatie en de lengte van de reis. 

Hier volgen enkele tips om de kosten laag te houden:

  • Overweeg een ‘oudere’ camperbus te huren. Camperbus verhuurders zijn vrij snel door hun wagenpark heen, daarom worden de oudere camperbussen onder een ander bedrijf ondergebracht met lagere tarieven. Ze hebben nog steeds 24 uur per dag hulp bij pech onderweg en zijn goed onderhouden. 
  • Als je flexibel bent met reisdata, overweeg dan om buiten piektijden te reizen. Sommige bedrijven bieden misschien zelfs een aangepaste prijs aan. 
  • Kijk hoe de betalingen moeten worden gedaan om zo je kosten te minimaliseren. Sommige internationale transacties kunnen duur zijn.
  •  Zorg ervoor dat je ook de voorwaarden rondom de betaling begrijpt en wat er met de betaling gebeurt in geval van annulering.

Een laatste overweging is de borgsom. De borg wordt meestal bewaard wanneer je je voertuig gaat ophalen. De bedoeling is om eventuele problemen te dekken die je zou kunnen veroorzaken die niet door een verzekering worden gedekt. Het bedrag van de aanbetaling kan je beschikbare fondsen opgebruiken, waardoor je er de rest van je reis niet meer over kunt beschikken, ook al hebt je het geld technisch gezien niet uitgegeven.

Heb je nog steeds vragen? Bezoek onze veelgestelde vragen over huur voor meer informatie.

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder