camperbussen voor bergen

Een korte gids voor je volgende roadtrip

Veel mensen weten niet goed hoe ze zich moeten voorbereiden voordat ze op roadtrip gaan of zelfs een paar dagen gaan kamperen. Online informatie zoeken kan frustrerend zijn, daarom bieden we deze ultieme roadtrip gids aan voor mensen die onze campers willen proberen. In dit artikel gaan we in op de voorbereiding voor de reis, vervolgens op de gereedschappen en kits die we onze gebruikers aanbevelen om mee te nemen, en ook op wat ze mee moeten nemen tijdens het kamperen in de winter.

Planning:

Door vooruit te plannen heb je voldoende tijd om je documenten te vernieuwen als een van deze binnenkort verloopt. Alles van je rijbewijs tot al het papierwerk dat je denkt nodig te hebben. Het is een goed idee om rond te zitten en een lijst te maken van wat je nodig hebt voor de reis. Hier is een korte lijst van dingen die je misschien wilt meenemen:

  • Accommodatie: We raden je ten zeerste aan om je accommodatie van tevoren te plannen wanneer je op reis gaat. We raden onze gebruikers aan om de app park4night (beschikbaar op Android en iOS) te gebruiken waarmee je je verblijf op de gewenste campings in je voorkeursgebied kunt boeken. Bovendien bieden campings meestal een scala aan faciliteiten die je tijdens je reis nodig zult hebben, zoals wassen, de watertank vullen en batterijen opladen.
  • medicatie: Als je een bepaald medicijn moet volgen, raden we je aan om het van tevoren in je directe omgeving te kopen, omdat sommige soorten medicijnen mogelijk niet meteen in alle apotheken onderweg verkrijgbaar zijn, of je mogelijk een specifiek recept nodig heeft in het land waarnaar je afreist.
  • Krijg informatie over je camper: Het leren kennen van je camper is een zeer belangrijk proces tijdens het plannen. Als je precies weet waarmee je camper is uitgerust, kunt je de juiste dingen kiezen om mee te nemen. Bijvoorbeeld toilet, gaspatroon, daktent, buitentafel, babyzitje en keukenset. Bovendien is het van cruciaal belang om vooraf enkele specifieke details te weten, zoals de capaciteit van de watertank en het volume van de koelkast, en of er een verwarmingssysteem is.
  • Wegenkaarten: Op een plek waar je geen toegang hebt tot internet, zijn goede oude wegenkaarten de beste manier om je naar je bestemming te brengen. Het is altijd aan te raden om het te hebben, omdat het ook een gevoel van reislust toevoegt aan je reis.

Vóór de roadtrip:

Kamperen is voor veel mensen de manier om contact te maken met de natuur. Een deel van deze ervaring is om uit je comfortzone te gaan, zoals veranderingen in hygiëne, weersomstandigheden, voedsel en het omarmen van onzekerheid. Ons motto is “inpakken voor comfort en ongemak zoeken”, wat betekent dat het altijd een goed idee is om voorbereid te zijn op kamperen en roadtrips. Om dit te doen, begint de beste lijst met dingen om in te pakken als je op reis gaat of gaat kamperen met onze busjes met:

rugtas met map
  • Reserve telefoon opladers: Onze campers zijn uitgerust met oplaadpoorten zodat je er tijdens je roadtrip bij kunt. Het is altijd aan te raden om extra batterijen en powerbanks mee te nemen, vooral als je van plan bent om de dag weg van je busje door te brengen om de natuur of een stad te verkennen.
  • Hygiëne: Dit onderwerp is een must bij de voorbereiding van een roadtrip. Het meenemen van je handdoeken, douchegel, ontsmettingsmiddel, schoonmaakspullen en aanverwante artikelen kan je comfort tijdens je roadtrip vergroten. Campings zijn meestal uitgerust met een wasservice waar je gebruik van kunt maken als je ze zelf niet kunt wassen. Bovendien heb je ook toegang tot water om je tank bij te vullen wanneer dat nodig is.
  • E.H.B.O: Eerst en vooral is een medische kit ongetwijfeld essentieel voor je kampeervakantie. Het kan heel handig zijn om in ieder geval mee te nemen: steriele pleisters, schaar, thermometer, insectenspray, anti-brandcrème, pijnstillers zoals paracetamol, desinfecterende vloeistof, pincet en handschoenen.
  • Overlevingsuitrusting: Op avontuur gaan vraagt om een adequate en juiste setup. Op reis is een rugzak je beste vriend. Je moet er echter voor zorgen dat je het met de juiste items verpakt. Een waterfles, een Zwitsers zakmes en een zaklamp zijn klassiekers en die moet je altijd bij je hebben. Duct tape, touw, kompas, aansteker, horloge komen allemaal van pas als je op avontuur gaat in de natuur. Terwijl een hoed, reservebatterijen, powerbars, lucifers en een slaapzak van pas kunnen komen als je van plan bent om een aanzienlijke hoeveelheid tijd weg te zijn van je camper.
  • Het weer: Het is altijd goed om bekend te zijn met het lokale weer tijdens het reizen. Zo kun je je goed voorbereiden op de nacht in je camper. Bij koud weer is het essentieel om een slaapzak mee te nemen, zeker als je van plan bent om in een daktent te overnachten. Kleding speelt een cruciale rol tijdens je kampeervakantie, zorg ervoor dat je de juiste kleding heeft voor het juiste weer. Over rijden bij slechte weersomstandigheden kunt je hier ons artikel over het rijden met een camper lezen.
EHBO kit

Een snelle tip: probeer je af te schermen voor de wind als je ‘s nachts parkeert.

●  Muziek/Spellen: Als je een muziekliefhebber bent, zou het maken van een roadtrip-afspeellijst al een topprioriteit voor je moeten zijn. Gelukkig hebben we je voorzien met de persoonlijke topnummers van Indie Campers voor roadtrips. Als je toevallig een audioboek-fan bent, hebben we ook een lijst met de beste 2021 audioboek-apps met een gratis proefversie op onze blog.

●  Voedsel: Ontsnappen aan de normale routine en jezelf schrap zetten voor leuke maar rare voedselcombinaties aan het eind van de dag kan heel leuk zijn. Als je van plan bent al je maaltijden te koken, hebben we je gedekt, al onze camperverhuur wordt geleverd met een keukenpakket.

Om onze korte voorbereidings gids af te ronden, willen we niet vergeten dat veiligheid prioriteit nummer één is waar we op moeten letten. Voorzichtig rijden, voldoende slapen en gezond verstand gebruiken om onnodige risico’s te vermijden, is iets waarvan we altijd hopen dat onze reizigers het begrijpen.

camper met mensen die kamperen

Nu je de basis kent, is het gemakkelijk in te zien dat een camper huren gemakkelijker is dan sommigen misschien denken!

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder