Hoe douch je terwijl je in een camper woont.

Hebben campers een douche? Is douchen in een camperbus comfortabel? Hieronder worden al deze vragen toegelicht:

Bij de beslissing om een camper te huren, of het nu voor lange of korte termijn is, komen er veel vragen en twijfels op over hoe de ervaring zal zijn. Een van de meest gestelde vragen is…. Waar ga ik douchen? 

Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je aan de reis begint, maar ook bij het beslissen met welke camper je het avontuur aangaat. Bij Indie Campers hebben niet alle camperbusjes een douche, maar degenen die dat wel doen, kunnen een buiten- of een binnendouche hebben. Deze informatie vind je in de beschrijving van elke camperbus. 

Hoe werkt de binnendouche?

Als een motorhome een binnendouche heeft, betekent dit dat er een ingebouwde douchecabine in zit. Deze douches werken op dezelfde manier als normale douches, maar het afgevoerde water gaat rechtstreeks naar een watertank die dagelijks moet worden geleegd voor een betere werking.

Hieronder staan de campermodellen van Indie Campers die een binnendouche hebben.

Active Plus en Motorhome: de douchecabine werkt op elk moment, ook als de camper niet is aangesloten op elektriciteit, omdat de waterpomp wordt aangedreven door een secundaire accu. 

Het gebruik van warm water in deze twee modellen is een ander verhaal, aangezien de camper op een stopcontact moet worden aangesloten. Hun ketel heeft extra elektriciteit nodig om warmte op te kunnen wekken en dus warm water te kunnen leveren.

Nomade en Atlas: Het douchewater en de warmwaterboiler werken met het interne dieselverwarmingssysteem. Dit betekent dat de camperbus niet op elektriciteit hoeft te worden aangesloten om water of warm water te hebben.

Hoe werkt de buitendouche?

Een ander type douche in een motorhome is de buitendouche. Deze bevindt zich altijd aan de achterzijde waar een extra kop met douchebediening is. Geniet van een buitendouche met dit model, ideaal voor de zomer. Het is ook ontworpen voor snelle douches die ideaal zijn na het strand of een wandeling op het platteland.

Bij Indie Campers is er maar één model met dit type douche. De andere modellen met ingebouwde douchecabines hebben deze extra douche meestal aan de achterzijde.

Sportief: Dit campermodel heeft een buitendouche aan de achterzijde. Het is ontworpen voor praktisch en snel douchen.

Vrouw die haar haar wast in de douche

Tips voor het douchen:

De camper wordt jouw thuis tijdens de roadtrip. Vergeet niet: 

  • Zorg ervoor dat er elke keer als iemand doucht een raam open voor de ventilatie.
  •  Om de douchedeur te sluiten, laat je de hendel los en controleer je altijd of deze goed gesloten is.
  • Om overstromingen op de vloer van de camper te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat de camper op een vlakke ondergrond staat, wanneer de douche wordt gebruikt.
  • Gebruik de douche nooit als de grijze watertank vol is. Het is belangrijk om deze altijd te controleren, om ongelukken of vervelende situaties te voorkomen. 
  • Het kan even duren voordat het water warm is; normaal duurt het ongeveer 10 minuten voordat de ketel is opgewarmd.

Onthoud deze dingen altijd om de camper schoon te houden en te genieten van een aangename ervaring. Douche je liever niet in de camper of snel buiten, dan zijn er altijd campings met douches beschikbaar voor gasten die overnachten.

Denk eraan om altijd je gezond verstand te gebruiken en het milieu zoveel mogelijk te respecteren. Het is prachtig om van deze ervaring te kunnen genieten en in contact te zijn met de natuur, dus het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor onze acties.

Ten slotte is het klantenservice-team altijd beschikbaar om eventuele vragen of twijfels te beantwoorden.

Klaar voor #goindie?

Als je deze vakantie een motorhome of camperbus wilt huren, bij Indie Camper is er een geweldig aanbod voor alle voorkeuren en behoeften. Ja, ik wil een motorhome huren!

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder