Man met een pompoen hoofd in een hangmat

Kamperen met Halloween – Griezelen op de camping

Halloween is net om de hoek op zondag 31 oktober. Het perfecte herfstweekend voor een spookachtige kampeertocht! Halloween wordt vaak op campings gevierd, zodat je nog sneller andere kampeerders leert kennen.

5 tips voor een onvergetelijk Halloween kampeerweekend op de camping:

1. Maak van je camper een spookachtig huis met Halloween motieven.

Niets brengt je beter in de Halloweenstemming dan je camper te versieren met griezelige versieringen! Als je in oktober een camper huurt bij Indie Campers, zoek dan thuis naar de Halloween versieringen van vorig jaar en neem ze mee. Sommige decoraties geven je camper een spookachtige charme voor Halloween kamperen. 

Maar je kunt je camper ook ter plaatse snel en gemakkelijk versieren: als je met kleine kinderen reist, is het leuk om de camper te maken en dan te versieren met uitgesneden pompoenen, watten als spinnenwebben, spookachtige papieren slingers en spook silhouetten.

decoration

2. Kamperen met Halloween: ga trick-or-treating op de camping.

Het Amerikaanse gebruik van “Trick or Treat” heeft ook zijn weg gevonden naar Europa en naar campings: kinderen verkleden zich, paraderen door de tuinen en kloppen op de deuren van de camper buren. De kinderen dreigen streken uit te halen als ze niet iets lekkers krijgen. Natuurlijk krijgen de kleine geesten meestal iets. Vergeet niet vooraf wat chocolade en snoep te kopen voor het kamperen met Halloween.

Halloween eten

3. Enge evenementen en pompoenen brengen kampeerders samen

Sommige campings, zoals de familiecamping aan de Kransburger zee bij Bremerhafen, gaan helemaal uit hun dak voor deze feestdag en Halloween kamperen, en kondigen vooraf hun eigen Halloween feest met veel versieringen en spelletjes aan.

Als je op een rustiger en meer afgelegen kampeerplaats wilt verblijven, zoek dan op de weg erheen naar een pompoenplantage of groentekraampjes langs de weg. Kies de beste pompoenen om te kerven voor Halloween kamperen. Vraag op de camping aan andere reizigers of ze samen met jou pompoenlantaarns willen maken. Kerf de binnenkant van je pompoen en teken er dan een tekening op. Hol de groente uit en houd een wedstrijd om te zien wie de mooiste pompoenlantaarn kan kerven. Je kunt de zaden zelfs boven het kampvuur roosteren voor een knapperig tussendoortje.

4. Halloween kamperen met een kampvuur

Wat zou een kampeervakantie zijn zonder een kampvuur! Veel campings hebben permanente vuurplaatsen waar je een kampvuur kunt maken. Vertel jezelf een paar spookverhalen die je voor de kampeertocht onderzocht hebt. Het knapperende vuur brengt de juiste Halloween stemming, en de kilte in de lucht brengt je verhalen tot leven. Haal de marshmallows tevoorschijn en geniet van de avond en je griezelige Halloween camping.

amis assis en plein air regardant un film

5. Enge bioscoop op de camping

Als je een griezelfilm wilt kijken met je vrienden of je camper buren, neem dan een draagbare projector en een bedlaken mee. Je kunt het laken gemakkelijk over je camper hangen en je eigen bioscoopscherm hebben voor je Halloween camping!

Natuurlijk mag het popcorn niet ontbreken bij een spookachtige bioscoop op de camping of bij een filmavond! Zet een pan op het gasfornuis en doe er wat olie of boter in, doe er dan de popcornmaïs in en vergeet het deksel niet! Blijf de pan een beetje schudden, zodat de maïs niet aan de bodem blijft kleven. Voeg dan suiker of zout naar smaak toe. 

groene popcorn

Als je er extra zoet van houdt, kun je voor de speciale Halloween camping popcorn marshmallows smelten in een steelpannetje en er groene voedselkleurstof doorheen roeren. Giet dan het groene mengsel over de popcorn. Wacht tot het mengsel is afgekoeld, zet de film aan en probeer de zelfgemaakte Halloween snack.

Als je geen zin hebt om je te verkleden en de avond liever gezellig met zijn tweeën in de camper doorbrengt, kun je online een paar enge films huren en de Halloweenavond afsluiten in de versierde camper van Indie Campers. Kamperen met Halloween is iets wat je maar één keer per jaar kunt doen, dus reserveer snel je camper en haal je kostuum van zolder!

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder