washing

Kleding wassen tijdens het reizen met een camper

Kan ik mijn kleding wassen in een camper? Zo niet, wat zijn mijn opties?

Wanneer je met de camper reist, wees dan voorbereid om minder in te pakken, met alleen de essentiële dingen om te genieten van meer ruimte in de camper. 

Vaak denken we tijdens het reizen niet eens aan het wassen van kleding, omdat het vinden van een wasmachine niet altijd een gemakkelijke taak is. Bijvoorbeeld in hotels, waar de wasprijzen meestal erg hoog zijn als ze beschikbaar zijn. Hier zijn enkele van de beschikbare opties om kleding snel en gemakkelijk te wassen, zodat je tijdens de reis je hier geen zorgen over hoeft te maken. 

Een van de belangrijkste opties is: 

1. Campings

De meeste campings hebben wasplaatsen voor kleding voor gasten op de camping. Ze hebben meestal meer dan één wasmachine en in sommige gevallen hebben ze een wasdroger. De meeste werken met munten of je betaalt bij de receptie. Ze zijn zelfbediening en werken 24 uur per dag, dus ze kunnen op elk moment en zonder de hulp van campingpersoneel worden gebruikt. 

Dit is de meest comfortabele optie omdat je niet hoeft na te denken over wassen of de camper gebruiken om kleding te wassen. Veel campings hebben vloeibaar wasmiddel en wasverzachter beschikbaar zodat je deze niet zelf hoeft mee te nemen. Het is een goed idee om altijd op de website te kijken wat de faciliteiten zijn op de camping, zodat je niet je eigen wasmiddel hoeft mee te nemen. 

2. Wasserettes

Dit is misschien wel de meest comfortabele optie wanneer campings geen wasgelegenheid voor kleding hebben. Een reden waarom dit de beste optie is, is dat alle wasserettes wasdrogers hebben, wat niet zo gebruikelijk is op campings. Ze zijn te vinden in alle dorpen en steden en bieden een snelle en gemakkelijke service. 

Wasserettes kosten gemiddeld tussen de € 8 en € 20. Veel mensen willen hun kleding daar niet drogen, dus er is altijd de mogelijkheid om ze in de camper te drogen. Een van de beste tips is om een klein droogrek te nemen dat gemakkelijk op te bergen is. Houd de camper schoon en netjes, om te profiteren van de maximaal mogelijke ruimte. Dit is de beste optie, vooral in de zomer, wanneer de kleding binnen enkele uren droog is. In de winter is het makkelijker om een wasdroger te gebruiken.

3. Wassen in de bus

Dit kan de laatste optie zijn om kleding schoon te houden. Hier zijn een aantal verschillende plekken in de camper voor het wassen van kleding.

  • Wasbak: Vul de gootsteen met water met waszeep en laat de kleding 20-30 minuten in een sopje liggen, spoel ze daarna goed uit en leg ze buiten om te drogen.
  • Een plastic zak: Een van de beste gebruiksvoorwerpen voor het wassen van kleding is de tas van het merk Scrubba. Doe water en zeep in de zak en wrijf deze 3-4 minuten tegen een ruw oppervlak. Haal vervolgens de vuile kleren eruit en doe ze er weer in met water om handmatig uit te spoelen.
  • Wastafel: Een andere optie is om een kleine of middelgrote wasbak te nemen die niet te veel ruimte in beslag neemt in de camper. Dit kan buiten het camperbusje worden gedaan. Vul het eenvoudig met heet zeepsop en doe de kleding erin. Goed uitspoelen en met knijpers aan het droogrek of de waslijn hangen.

Ten slotte, om de kleding in de camper te drogen, is een van de eerder genoemde opties een klein droogrek zodat het beter droogt. Als deze optie niet praktisch is, neem dan gewoon wat touw en wasknijpers om snel een waslijn te maken. Kies het zonnigste moment van de dag om de kleding te drogen.

Bij het wassen van kleding is het belangrijk om rekening te houden met het milieu en geen chemicaliën op de grond te gooien. 

Klaar voor #goindie?Als je deze vakantie een motorhome of camperbus wilt huren, bij Indie Camper is er een ongelooflijk aanbod voor alle voorkeuren en behoeften. Ja, ik wil een motorhome huren!

Over de Auteur

Avatar foto
Sabrina Riechers

Deel
Verwijder