Rondreis californië bestemmingen

Rondreis Californië de 11 Beste bestemmingen

Of je nu wilt gaan kamperen aan het strand in Zuid-Californië of de beste plaatsen wilt weten om te bezoeken in Noord-Californië, dit zijn de must-see Californië road trip Bestemmingen!

Elke kampeerder heeft zijn ultieme bucket list van campings die hij nog wil bezoeken, de een wat langer dan de ander, maar geen bucket list is compleet zonder deze geweldige en unieke Californische rondreis bestemmingen. Nu de herfst zijn intrede doet en de drukte afneemt, is dit het moment om op de ultieme kampeer-roadtrip in Californië te gaan. Geniet van een steeds veranderend landschap zonder ooit de staat te hoeven verlaten. 

Rondreis Californië top Bestemmingen

Joshua Tree rondreis californie
 1. Joshua Tree

Joshua Tree in de Mojave woestijn heeft vele wandelingen en paden die je kunt nemen om elke centimeter van het nationale park te verkennen, we raden aan het Hidden Valley natuurpad omhoog te nemen om de Skull Rock te zien. De ruige rotsen tegen het woestijnlandschap vormen een achtergrond als geen ander. Wandel vervolgens naar Arch rock voor nog meer foto’s en verken de Coachella cactustuin. Vergeet niet veel water mee te nemen en veel pauzes in te lassen, want het woestijnklimaat is bijzonder uitdrogend. 

San Elijo rondreis californië
 1. San Elijo 

Deze tweede plek is perfect voor wie op zoek is naar Californische rondreis bestemmingen op zoek naar de beste surf plek. Het in Encinitas in Zuid-Californië gelegen San Elijo state beach is de perfecte plaats om de nacht door te brengen om ‘s morgens vroeg wakker te worden en wat golven te pakken. Niet alleen word je wakker met het ongelooflijke uitzicht op de Stille Oceaan vlak voor je raam. 

Mojave Desert rondreis in californië
 1. Mojave National Preserve

Het Mojave National Preserve is 1,6 miljoen acres beschermde woestijn, wat betekent dat er geen tekort is aan dingen om te zien en plaatsen om te verkennen. Er zijn veel wandelpaden die je kunt verkennen, alle in moeilijkheidsgraad variërend van een bijna volledig vlak Ring Loop pad tot een wandeling de Kelso Dunes op. Een bezienswaardigheid die zeker de wandeling waard is, zijn de Lava Tubes; hier kun je met behulp van de bijgeleverde ladder naar beneden klimmen, de aardkorst in, waar vroeger lava stroomde. 

woestijn in californië
 1. Death Valley

Death Valley is het land van extremen, het is het droogste, heetste en laagste punt in de Verenigde Staten. Het ontvangt elk jaar minder dan 2 inches water aan de bergketens die het van de Stille Oceaan scheiden. Hierdoor is Death Valley ook een van de heetste plaatsen op aarde, dus een bezoek in de late herfst tot het vroege voorjaar is aan te bevelen. Wie meer zin heeft in een wandeling dan in een trektocht, moet naar Bad Water Basin gaan, dat 282 voet onder de zeespiegel ligt, een breed pad vanaf de parkeerplaats leidt naar de zoutvlakten. Als je er toch bent, maak dan even een stop bij de Devil’s Golf Course. Hier kun je de grillige zoutvlaktes bekijken, maar wees voorzichtig als je erop loopt, de zoutpinnen zijn ongelooflijk scherp en kunnen gemakkelijk huid en stof snijden. Voor je Death Valley verlaat, is het de moeite waard naar Artist Drive en Artist Palette te wandelen. Artist Drive is een 9 mijl lange rit van zuid naar noord met onderweg vele stopplaatsen, waarvan Artist Palette de bekendste is. Stop en neem wat foto’s voor je verder rijdt op deze korte rit. 

Mammoth Mountain
 1. Mammoth Mountain & Lake

Mammoth Mountain and Lake bieden tal van activiteiten, van wandelen tot zwemmen in de zomer tot skiën in de winter. Zoals de naam al zegt, is Mammoth Mountain and Lakes een streek die bestaat uit enorme bergen, rivieren, meren, en watervallen. Er zijn veel wandelmogelijkheden, maar waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt en je voedsel in geurdichte zakken meeneemt of in een beerbestendige doos achterlaat (anders kunnen beren het ruiken). Neem ook een vuilniszak mee om geen afval te maken. 

Er zijn prachtige plekken te zien in deze streek, zoals Devils Postpile, een nationaal park met een landschap dat 82 000 jaar geleden gevormd werd uit basalt lava. Bekijk zeker ook de Rainbow Falls, een 101 voet hoge waterval. 

Yosem
 1. Yosemite 

Yosemite Valley is het mooiste en dus beroemdste deel van het nationale park en is de thuisbasis van bezienswaardigheden als de Half Dome, El Capitan, en Yosemite Falls. De watervallen zijn een must-see en is een gemakkelijke wandeling of rit naar het schilderachtige uitzichtpunt beneden tussen de bomen.  Yosemite’s Half Dome is vooral bekend omdat het een van ‘s werelds eerste grote beklimmingen is. Afhankelijk van de hoek van waaruit je hem bekijkt, als je vanuit de vallei beneden naar de steile rotswand kijkt, is de grootte van deze Half Dome wand overduidelijk en zie je waarom wandelaars en klimmers hier al zo vele jaren naartoe getrokken worden. Van waar je de Half Dome ook bekijkt, je hebt altijd een uniek en verbazingwekkend perspectief op dit natuurverschijnsel.

Big Sur
 1. Big Sur

Big Sur is de langste en mooiste onontwikkelde kustlijn van de Verenigde Staten. In feite is deze bestemming vooral interessant vanwege zijn natuurlijke ongerepte schoonheid die heel zorgvuldig bewaard wordt door bijvoorbeeld reclameborden en advertenties te verbieden.

Het vertoont een ruig en bergachtig landschap en trekt bezoekers aan vanwege de vergezichten, redwood bossen, stranden, enz. Je kunt hier genieten van wandelingen en andere buitenactiviteiten. Als je hier bent, kun je Point Sur Lightstation bezoeken, de enige nog complete 19de-eeuwse vuurtoren in Californië, en een belangrijk oriëntatiepunt.

Sequoia National Park
 1. Sequoia Nationaal Park

Sequoia National Park is het meest bekend als de woonplaats van Generaal Sherman, de grootste boom ter wereld! 

Het park ligt ongeveer 80 mijl ten oosten van Fresno, Californië, in de zuidelijke Sierra Nevada bergketen, en werd in 1890 opgericht als maatregel om de reusachtige bomen te beschermen tegen houtkap. De belangrijkste attractie van het park zijn dan ook de bomen die honderden meters boven je uittorenen. Je zult je onvermijdelijk klein voelen in vergelijking daarmee.

Lassen Volcanic National Park
 1. Lassen Volcanic National Park

Het Lassen Volcanic National Park herbergt vele meren en prachtige wandelpaden met wisselende intensiteit. Van weiden vol bloemen en ongerepte meren tot prachtige bergen en kaakverpletterende vulkanen waarnaar dit park genoemd is, Lassen is niet over het hoofd te zien. 

Lake Tahoe
 1. Lake Tahoe

Lake Tahoe, gelegen in de Sierra Nevada bergen, is de perfecte plek voor watersportliefhebbers. Hier kun je peddelboarden op kristalhelder water en de rotsformaties eronder bewonderen. Dit rustige meer wordt gedeeld door de staten Californië op de westoever en Nevada op de oostoever. Voor de avonturier is er de mogelijkheid een tocht per heteluchtballon te maken en Lake Tahoe vanuit de wolken te bekijken. Terug op vaste grond ga je naar de waterkant, en ga je vissen op forel! 

Redwood National Park
 1. Redwood Nationaal Park 

Een wandeling over de paden in Redwood National Park brengt je terug in de tijd terwijl je omhoog staart naar de duizend jaar oude bomen. Er is niets dat er op lijkt. Dit nationale park is ook een werelderfgoed en een Internationale Biosfeer en beschermt een meerderheid van de sequoia’s in de wereld.  Deze eeuwenoude sequoia bomen doemen boven je op als je langs het 200 mijl lange padenstelsel wandelt, in een schijnbaar eindeloos en volkomen stil bos. Het Lady Bird Johnson Grove pad is een bijzonder prachtig verhoogd pad. Het klimaat in dit deel van het park zorgt ervoor dat de bomen wat van hun kleuren verliezen, maar de zon schijnt feller door de bladeren. 

Een rondreis in Californië zijn geweldig voor elk type reiziger, of je nu alleen reist, met je partner, of als gezin. Begin je roadtrip in Los Angeles en verken alles wat deze staat te bieden heeft. 

Over de Auteur

Daniel with a horse in a field
Daniel Vujin

Daniel is fond of going on adventures. He loves connecting with people and listening to their stories. Daniel says “while traveling you get the first hand experience and information from the experts.” His messages are all based on different perspectives that he heard along his journey.

Deel
Verwijder