Camper huren Algarve

Camper Huren in Algarve

De beste vloot campers te huur in Algarve

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een houte trap die loopt naar de Oceaan in het mooie Algarve

Alles over camper huren in de Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal, bestaande uit 16 gemeenten, elk met hun eigen kenmerken. Het wordt beschouwd als een Portugees paradijs, vanwege het warme klimaat en de prachtige stranden, als gevolg van de geografische ligging, binnen handbereik van de warme Afrikaanse bries en zich in het westen en zuiden tegen de Atlantische Oceaan vestigde. Naast het strand heeft het een bergachtig binnenland, met de nadruk op de Serra de Monchique.

Het is een regio met grote Arabische invloed, vol natuurlijke en levendige plekken, die ontdekt kunnen worden door een camper te huren in de Algarve.

Survivalgids

Ga je een camperbusje huren in de Algarve dan is het wellicht leuk en goed om wat basis dingen te weten over Portugal:

 • Hoe zeg je hallo: Olá
 • Hoe zeg je bedankt:Obrigado/a
 • Prijs van een maaltijd voor twee:Vanaf € 25,00.
 • Prijs van een biertje en hoe bestel je er een: Een glas bier heet een imperial (0,25cl) en kost tussen de € 1,00 en € 4,00, afhankelijk van de plaats.

 • Leuke weetjes:
 • De Algarvianen hebben hun eigen manier om afkeuring te uiten: „má que jête!”
 • Een van de 7 natuurwonderen van Portugal behoort tot de Algarve: de Ria Formosa, de thuisbasis van enkele zeldzame soorten en enkele flamingo's.

  Wanneer je een camper in de Algarve huurt, maak dan van de gelegenheid gebruik om de typische gastronomie van het gebied te ontdekken. De Algarve keuken is sterk gebaseerd op vis, met de oceaan direct voor de deur. Terwijl het in het binnenland meer gebaseerd is op vlees, vooral op worstjes.

  Enkele van de meest populaire gerechten zijn de Algarve Cataplana, zeepokken, gegrilde sardines, tonijn Estupeta, vissoepen en cowries met bonen. In het binnenland, stoofpot met kersen kip en kikkererwten.

  De bekendste drankjes in de Algarve zijn Amarguinha (bittere amandellikeur), Aguardente de Medronho (aardbeienboombrande/brandwater) en Monchique alkalisch water.

Evenementen in de Algarve

Ga je een camperbusje huren in de Algarve, dan zijn er een aantal leuke evenementen die je wellicht wil meemaken!

 • Loulé Carnaval: Tussen februari en maart wordt het grootste carnavalsfeest in Zuid-Portugal gehouden.
 • Internationaal Zandkasteelfestival of Festival Internacional de Esculturas em Areia (FIESA): Dit is de grootste tentoonstelling van zandsculpturen ter wereld, momenteel gehouden in Lagoa, tussen juni en november.
 • MotoGP en Formule 1 Grand Prix: De afgelopen jaren was Portimão de thuisbasis van een van de MotoGP- en Formule 1-races, respectievelijk in april en mei. Het zal naar verwachting tot ten minste 2023 in de regio blijven.

Kamperen in de Algarve

Ga je een camper huren in de Algarve, wees voorbereid en reserveer een campingplek(ken) van tevoren. Wildkamperen is verboden in Portugal.

Camping Albufeira: Camping dicht bij het strand, ideaal voor wie op zoek is naar een actieve vakantie. Vanaf € 11,00 per nacht voor twee personen.

Village Turiscampo Algarve: vijf kilometer van Lagos, het biedt verschillende diensten en activiteiten voor iedereen. Vanaf € 21,00 per nacht voor twee personen.

Salema Eco Camp: Camping geschikt voor liefhebbers van natuur, rust en surfen in Faro. Vanaf € 12,00 per nacht voor twee personen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Algarve