Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Algarve

De beste vloot campers te huur in Algarve

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een houte trap die loopt naar de Oceaan in het mooie Algarve

Alles over camper huren in de Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal, bestaande uit 16 gemeenten, elk met hun eigen kenmerken. Het wordt beschouwd als een Portugees paradijs, vanwege het warme klimaat en de prachtige stranden, als gevolg van de geografische ligging, binnen handbereik van de warme Afrikaanse bries en zich in het westen en zuiden tegen de Atlantische Oceaan vestigde. Naast het strand heeft het een bergachtig binnenland, met de nadruk op de Serra de Monchique.

Het is een regio met grote Arabische invloed, vol natuurlijke en levendige plekken, die ontdekt kunnen worden door een camper te huren in de Algarve.

Survivalgids

Ga je een camperbusje huren in de Algarve dan is het wellicht leuk en goed om wat basis dingen te weten over Portugal:

 • Hoe zeg je hallo: Olá
 • Hoe zeg je bedankt:Obrigado/a
 • Prijs van een maaltijd voor twee:Vanaf € 25,00.
 • Prijs van een biertje en hoe bestel je er een: Een glas bier heet een imperial (0,25cl) en kost tussen de € 1,00 en € 4,00, afhankelijk van de plaats.

 • Leuke weetjes:
 • De Algarvianen hebben hun eigen manier om afkeuring te uiten: „má que jête!”
 • Een van de 7 natuurwonderen van Portugal behoort tot de Algarve: de Ria Formosa, de thuisbasis van enkele zeldzame soorten en enkele flamingo's.

  Wanneer je een camper in de Algarve huurt, maak dan van de gelegenheid gebruik om de typische gastronomie van het gebied te ontdekken. De Algarve keuken is sterk gebaseerd op vis, met de oceaan direct voor de deur. Terwijl het in het binnenland meer gebaseerd is op vlees, vooral op worstjes.

  Enkele van de meest populaire gerechten zijn de Algarve Cataplana, zeepokken, gegrilde sardines, tonijn Estupeta, vissoepen en cowries met bonen. In het binnenland, stoofpot met kersen kip en kikkererwten.

  De bekendste drankjes in de Algarve zijn Amarguinha (bittere amandellikeur), Aguardente de Medronho (aardbeienboombrande/brandwater) en Monchique alkalisch water.

Evenementen in de Algarve

Ga je een camperbusje huren in de Algarve, dan zijn er een aantal leuke evenementen die je wellicht wil meemaken!

 • Loulé Carnaval: Tussen februari en maart wordt het grootste carnavalsfeest in Zuid-Portugal gehouden.
 • Internationaal Zandkasteelfestival of Festival Internacional de Esculturas em Areia (FIESA): Dit is de grootste tentoonstelling van zandsculpturen ter wereld, momenteel gehouden in Lagoa, tussen juni en november.
 • MotoGP en Formule 1 Grand Prix: De afgelopen jaren was Portimão de thuisbasis van een van de MotoGP- en Formule 1-races, respectievelijk in april en mei. Het zal naar verwachting tot ten minste 2023 in de regio blijven.

Kamperen in de Algarve

Ga je een camper huren in de Algarve, wees voorbereid en reserveer een campingplek(ken) van tevoren. Wildkamperen is verboden in Portugal.

Camping Albufeira: Camping dicht bij het strand, ideaal voor wie op zoek is naar een actieve vakantie. Vanaf € 11,00 per nacht voor twee personen.

Village Turiscampo Algarve: vijf kilometer van Lagos, het biedt verschillende diensten en activiteiten voor iedereen. Vanaf € 21,00 per nacht voor twee personen.

Salema Eco Camp: Camping geschikt voor liefhebbers van natuur, rust en surfen in Faro. Vanaf € 12,00 per nacht voor twee personen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in de Algarve

Weergrafiek van de Algarve
Gemiddelde temperaturen per maand in de Algarve

De Algarve is een van de zonnigste plekken van Europa. Hier kun je het hele jaar door genieten van de zon en het warme weer, met heel weinig regenval.

Vanaf maart beginnen de temperaturen in dit gebied te stijgen. In de zomer, tussen juni en september, zijn de temperaturen relatief hoog, rond de 24°C tot 29°C en bereiken ze in augustus meer dan 30°C. Dankzij dit klimaat zijn er in deze tijd van het jaar veel activiteiten te beleven in de Algarve. Bijvoorbeeld boottochten door de grotten van de Algarve, wandelen langs de Percurso dos Sete Penhascos Suspensos (zeven hangende valleien), het verkennen van de typische golfbanen van de regio, een camper huren in de Algarve en reizen langs de kustlijn om de mooiste stranden te bezoeken en er zelfs enkele te spotten dolfijnen.

In oktober daalt de temperatuur iets, maar blijven ze boven de 20°C. Er is ook een iets grotere kans op regen, maar de zon blijft schijnen. November en december zijn de natste maanden.
Van december tot eind februari liggen de temperaturen overdag rond de 16°C en 's nachts 10°C, waarbij januari de koudste maand is.

Het is heel gebruikelijk om warme bries van het Afrikaanse continent te ervaren, evenals waas uit de Sahara, die van invloed kan zijn op buitenactiviteiten.

Voor degenen die niet van de drukte houden, is een bezoek aan de Algarve in de zomer een absolute no-go. In juni, juli en augustus en tijdens de nieuwjaarsfeesten begint het hoogseizoen. De serviceprijzen stijgen, de accommodatie is vol en er zijn veel wachtrijen en drukke gebieden.

De beste tijd om een camper te huren in de Algarve is de lente of de herfst, d.w.z. van oktober tot mei, met uitzondering van de week van het nieuwe jaar.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Algarve

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief