Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Almelo

De beste vloot campers te huur in de buurt van Almelo

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Monument in het midden van een park met een woonwijk erachter

Alles over camper huren in Almelo

Almelo is in de middeleeuwen ontstaan. De stad dankt zijn naam aan de Germaanse woorden voor de iep (alma) en een op zandgrond gelegen bos (lo). De bossen dringen tot in de binnenstad door, wat van Almelo de groenste stad van de regio Twente maakt.

Daarnaast was Almelo het hart van de Nederlandse textielindustrie. Tot op de dag van vandaag doen de oude fabrieksgebouwen herinneren aan dit noeste verleden. In plaats van pakhuizen vol katoen en naaiateliers vind je er nu recreatie, musea of zijn ze omgetoverd tot woonruimte.

Naast groen is Almelo ook het laagst gelegen punt van Twente. Het is een kruispunt van vele waterwegen, zoals het Twenthekanaal, de Almelose Aa en het Kanaal Almelo-Nordhorn. Huur je een camper in Almelo, ruil deze dan ook gerust eens een dag voor een kajak of kano.

Bereikbaarheid

Almelo ligt in het uiterste oosten van Nederland, op nog geen half uur van de grens met Duitsland. In de regio zijn geen belangrijke luchthavens aanwezig. Omdat de luchthavens van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Dortmund op ongeveer anderhalf tot twee uur afstand liggen is dit geen groot probleem. Met de A1 op nog geen vijf kilometer afstand ligt het daarnaast aan één van de belangrijkste verbindingen tussen Amsterdam en Berlijn. Almelo heeft een treinstation met frequente verbindingen naar alle grote Nederlandse en veel internationale steden. Zelf staat de stad bekend om zijn uitstekende busnetwerk. Andere vormen van openbaar vervoer zijn niet aanwezig.

Parkeren in Almelo

Een camper huren in Almelo en parkeren is zeker mogelijk.

In het centrum van Almelo geldt betaald parkeren. Betalen kan met contant geld, pinpas of via een parkeerapp op de mobiele telefoon en kost maximaal € 2,19 per uur. In de wijken buiten het centrum kan gratis worden geparkeerd. Daarnaast zijn er in en rond het centrum in totaal 7 parkeergarages aanwezig met in totaal ruim 1.000 parkeerplaatsen. Hier is parkeren met een maximumtarief van € 6,- per dag een stuk voordeliger. Op (koop)zondagen is het parkeren gratis, zowel op straat als in de parkeergarages.

Evenementen in Almelo

Ga jij een camper huren in Almelo kijk dan naar de volgende activiteiten die in Almelo afspelen!

  • ·Koningsdag (27 april): De belangrijkste Nederlandse feestdag wordt in Almelo uitbundig gevierd met tal van activiteiten verspreid over de gehele binnenstad.
  • Almelo op ’t Rabat (september): Jaarlijks wordt in het begin van september het grote culturele stadsfestival Almelo op ’t Rabat gevierd. De binnenstad staat dan twee dagen in het teken van kunst, muziek, cultuur en nog veel meer.

Kamperen in Almelo

Ga je een camper huren in Almelo kijk dan naar de volgende campings en reserveer alvast een plekje!

  • ’t Grasbroek: Op nog geen 10 kilometer van de binnenstad ligt camping ’t Grasbroek, dat onder meer over een eigen meer beschikt waar gezwommen, gevist, gezeild en gesurft kan worden. De overnachtingsprijs voor een camper is een kleine € 4,-
  • De Huurne: De Huurne is speciaal opgezet voor campers. Voor ongeveer € 10,- is alles inbegrepen: stroom, afvoer, wifi en een watertap. Daarnaast krijg je korting voor het nabijgelegen golfterrein.
  • ’t Schuttenbelt: Deze luxe 4-sterrencamping ligt midden in de natuur op nog ongeveer 15 kilometer afstand van Almelo. Perfect om een dag tot rust te komen aan het buitenzwembad. Voor een kampeerplaats betaal je ongeveer 30 tot 35 euro voor twee personen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Almelo

Weergrafiek Almelo op gemiddelijke per maand
Gemiddelde temperatuur per maand in Almelo

Almelo heeft een gematigd zeeklimaat. Door de ligging in het uiterste oosten van Nederland kent het enige continentale kenmerken. Hierdoor zijn de winters in vergelijking met de rest van het land vrij koel. De zomers juist weer relatief warm. De beste periode om een camper te huren in Almelo is van mei tot oktober. Het weer is dan over het algemeen aangenaam. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer de maximumtemperatuur oploopt tot ongeveer 24 graden.

Wel is het verstandig om altijd een paraplu of regenjas in de buurt te hebben. Gemiddeld valt op ongeveer de helft van de dagen regen maar langere natte periodes zijn niet ongewoon. De regen valt gelijk verdeeld over het jaar, waarbij de maanden juli, augustus en september het droogst zijn.

De zomermaanden zijn de drukste en daarom ook de duurste maanden om Almelo te bezoeken. Wil je een camper huren in Almelo en op het budget letten? Dan zijn de maanden mei en september een goede keuze.

De prachtige en bijna 90 kilometer lange Sagelandroute is een echte aanrader. Onderweg geniet je van het prachtige natuurlandschap of een drankje op een terras in één van de vele pittoreske dorpjes. Almelo ligt vlak aan de grens met Duitsland en kent vele uitvalswegen. Dit maakt van Almelo een geweldige basis om zowel het oosten van Nederland als het westen van Duitsland te ontdekken.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Almelo

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief