Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in de buurt van Almelo

De beste vloot campers te huur in de buurt van Almelo

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Monument in het midden van een park met een woonwijk erachter

Alles over camper huren in Almelo

Almelo is in de middeleeuwen ontstaan. De stad dankt zijn naam aan de Germaanse woorden voor de iep (alma) en een op zandgrond gelegen bos (lo). De bossen dringen tot in de binnenstad door, wat van Almelo de groenste stad van de regio Twente maakt.

Daarnaast was Almelo het hart van de Nederlandse textielindustrie. Tot op de dag van vandaag doen de oude fabrieksgebouwen herinneren aan dit noeste verleden. In plaats van pakhuizen vol katoen en naaiateliers vind je er nu recreatie, musea of zijn ze omgetoverd tot woonruimte.

Naast groen is Almelo ook het laagst gelegen punt van Twente. Het is een kruispunt van vele waterwegen, zoals het Twenthekanaal, de Almelose Aa en het Kanaal Almelo-Nordhorn. Huur je een camper in Almelo, ruil deze dan ook gerust eens een dag voor een kajak of kano.

Bereikbaarheid

Almelo ligt in het uiterste oosten van Nederland, op nog geen half uur van de grens met Duitsland. In de regio zijn geen belangrijke luchthavens aanwezig. Omdat de luchthavens van Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Dortmund op ongeveer anderhalf tot twee uur afstand liggen is dit geen groot probleem. Met de A1 op nog geen vijf kilometer afstand ligt het daarnaast aan één van de belangrijkste verbindingen tussen Amsterdam en Berlijn. Almelo heeft een treinstation met frequente verbindingen naar alle grote Nederlandse en veel internationale steden. Zelf staat de stad bekend om zijn uitstekende busnetwerk. Andere vormen van openbaar vervoer zijn niet aanwezig.

Parkeren in Almelo

Een camper huren in Almelo en parkeren is zeker mogelijk.

In het centrum van Almelo geldt betaald parkeren. Betalen kan met contant geld, pinpas of via een parkeerapp op de mobiele telefoon en kost maximaal € 2,19 per uur. In de wijken buiten het centrum kan gratis worden geparkeerd. Daarnaast zijn er in en rond het centrum in totaal 7 parkeergarages aanwezig met in totaal ruim 1.000 parkeerplaatsen. Hier is parkeren met een maximumtarief van € 6,- per dag een stuk voordeliger. Op (koop)zondagen is het parkeren gratis, zowel op straat als in de parkeergarages.

Evenementen in Almelo

Ga jij een camper huren in Almelo kijk dan naar de volgende activiteiten die in Almelo afspelen!

  • ·Koningsdag (27 april): De belangrijkste Nederlandse feestdag wordt in Almelo uitbundig gevierd met tal van activiteiten verspreid over de gehele binnenstad.
  • Almelo op ’t Rabat (september): Jaarlijks wordt in het begin van september het grote culturele stadsfestival Almelo op ’t Rabat gevierd. De binnenstad staat dan twee dagen in het teken van kunst, muziek, cultuur en nog veel meer.

Kamperen in Almelo

Ga je een camper huren in Almelo kijk dan naar de volgende campings en reserveer alvast een plekje!

  • ’t Grasbroek: Op nog geen 10 kilometer van de binnenstad ligt camping ’t Grasbroek, dat onder meer over een eigen meer beschikt waar gezwommen, gevist, gezeild en gesurft kan worden. De overnachtingsprijs voor een camper is een kleine € 4,-
  • De Huurne: De Huurne is speciaal opgezet voor campers. Voor ongeveer € 10,- is alles inbegrepen: stroom, afvoer, wifi en een watertap. Daarnaast krijg je korting voor het nabijgelegen golfterrein.
  • ’t Schuttenbelt: Deze luxe 4-sterrencamping ligt midden in de natuur op nog ongeveer 15 kilometer afstand van Almelo. Perfect om een dag tot rust te komen aan het buitenzwembad. Voor een kampeerplaats betaal je ongeveer 30 tot 35 euro voor twee personen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Almelo

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu