Bezit je een camper? Verdien €50 extra door je camper te verhuren voor eind september!

Camper Huren in de buurt van Apeldoorn

De beste vloot campers te huur in de buurt van Apeldoorn

Amsterdam - Amsterdam
-
2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Veluwe Zonsondergang over heidevelden met heide

Alles over camper huur Apeldoorn

De historie van Apeldoorn gaat terug naar de 8e eeuw, hoewel het vele eeuwen duurde voordat het duidelijk zou worden dat dit bescheiden dorp uit kon groeien tot een stad. Tegenwoordig is Apeldoorn een van de toonaangevende steden in de provincie Gelderland en bij Nationaal Park de Hoge Veluwe, een natuurgebied dat de voornaamste oorzaak is van Apeldoorn’s populariteit. De stad heeft ongeveer 165.000 inwoners, en is met name bekend om monumentale panden zoals Paleis het Loo, de Grote Kerk en het Aardhuis. Daarnaast heeft de stad diverse recreatieve plekken, zoals het meer Bussloo, het primatenpark Apenheul en Paleispark Kroondomein Het Loo.

Bereikbaarheid

Apeldoorn ligt op een gunstige locatie centraal in Nederland en de stad vormt een knooppunt van wegen en spoorlijnen. Veel mensen bereiken Apeldoorn via de snelweg A1, een van de meest bereden wegen van Nederland, rijd je over de A1 en de A50 bovendien eenvoudig naar andere steden in de regio, waaronder Zwolle, Arnhem en Deventer. Daarnaast heeft Apeldoorn drie treinstations, waarvan station Apeldoorn de grootste en belangrijkste is. Hiervandaan rijden directe Intercity’s naar voorname steden als Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Enschede. Vanaf station Apeldoorn kun je ook op de internationale trein naar Hannover en Berlijn stappen. 

Parkeren

Een camperbusje huren in Apeldoorn en parkeren is  anders dan de andere grotere steden. Daarom geven we je graag wat informatie hierover.

Parkeren in Apeldoorn is een stuk eenvoudiger en vooral goedkoper dan in grote steden als Rotterdam en Amsterdam. Het gemiddelde uurtarief is € 1,50 en een dagkaart kost vaak niet meer dan 12,00 euro, zelfs in centraal gelegen parkeerplaatsen als die in de Kanaalstraat of de Parkeergarage Marktplein. De parkeerplaats aan de Kanaalstraat is de beste optie, omdat hier geen maximale doorrijhoogte geldt. Parkeren bij de Park en Ride locaties Apeldoorn de Maten en P+R Apeldoorn Osseveld is gratis, en hiervandaan kun je naar het centrum reizen met de bus of de trein.

Evenementen

Ga je een buscamper huren in Rotterdam overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Koningsdag, 27 april: Viering met muzikale optredens, de traditionele rommelmarkt en eetkraampjes. Er geldt geen toegangsprijs op Koningsdag. 
  • Nationale Bevrijdingsdag, 5 mei: Optredende artiesten en activiteiten voor kinderen. De entree is gratis.
  • Biergarten Apeldoorn, mei: Parkeer je camper even en geniet van speciaalbiertjes, begeleid door livemuziek. De entree tot het festivalterrein is gratis.
  • Zeepkistenrace, Hemelvaartsdag: Legendarisch festival met zeepkistenrace, foodtrucks en een klim- en klauterdorp. Gratis toegang.
  • Terug naar Toen, september: Het grootste stoomtreinenfestival van Nederland met ritten in oude treinen, modelspoorbanen en tentoonstellingen met oude stoommachines. Kosten retourticket: € 15,00.

Kamperen in Apeldoorn

CONTENT

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een buscamper huren in Apeldoorn dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren.

  • Camping Jacobus Hoeve: Leuke gezinscamping met een kantine, een speeltuin, sportactiviteiten en verharde plaatsen speciaal voor campers. De prijs voor een standplaats bedraagt rond de € 19,00.
  • Vakantiepark Het Lierderholt: Een in het bos gelegen camping met een groot buitenzwembad, tennisbaan en een recreatieprogramma in de zomer. Een kampeerplek voor een camper kost doorgaans rond de € 20,00.
  • RCN Vakantiepark De Jagerstee: Fraaie camping met een eigen restaurant, een speelterrein in het bos, een buitenzwembad en fiets- en wandelroutes om de hoek. Het tarief per nacht bedraagt rond de € 21,00 voor campers.

Bezit je een camper? Verdien €50 extra door bij ons je camper te verhuren.

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? We geven €50 extra als jij je camper verhuurt!

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Camperbus huren in Apeldoorn

Wees voorbereid voor jouw roadtrip
weergrafiek van Apeldoorn
Gemiddelde temperatuur per maand in Apeldoorn

Deze Gelderse stad heeft een gematigd klimaat met natte winters en droge, vrij warme zomers met veel zonuren. Handige reisartikelen in de winter zijn een muts en sjaal, want de gemiddelde temperatuur in december en januari hangt rond de 4 graden. Met een beetje geluk wordt het zelfs koud genoeg om te schaatsen op de sloten en meren rondom Apeldoorn. 

In de lente komen de bomen en bloemen op de Veluwe tot bloei, waardoor dit de ideale tijd is om een wandel- of fietstocht te maken door de bossen buiten de stadsgrenzen. Gedurende de lente, wanneer de zonkracht nog niet op z’n sterkst is, is ook een bezoek aan Paleis het Loo of de Apenheul aan te raden. 

De zomer vormt het hoogseizoen in Apeldoorn, wanneer bezoekers uit alle delen van Nederland afkomen op attracties als het pretpark Julianatoren, Park Berg en Bos en Kinderparadijs Malkenschoten. Vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème, want de UV-straling van de zon is intens in juli en augustus. 

Het einde van de zomer kan worden gezien als de drukste tijd in en rondom Apeldoorn, omdat de bloeiende heide de omgeving in een prachtige paarse gloed zet en hier veel mensen op afkomen. De prijzen van camper huren in Apeldoorn variëren enorm per seizoen; camper huren in Apeldoorn in juli tot en met september zijn relatief dure maanden.

Ook april is een drukke maand, wanneer Apeldoorn haar eigen bevrijdingsdag (17 april) en Koningsdag (27 april) viert. Dit heeft echter geen negatief effect op prijzen, zoals de prijzen wel stijgen in het hoogseizoen.

De winter is een veel goedkopere periode een camper te huren in Apeldoorn te reizen, omdat met name voor de campers lagere tarieven gelden. Omdat de winter een minder populair seizoen is om Nederland te bezoeken, zakken de huurprijzen en kun je voordelig rondreizen.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Apeldoorn

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief