Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Barcelona

De beste vloot campers te huur in Barcelona

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Landscape of Mont Serrat in Barcelona

Alles over camper huren in Barcelona

Over de hele wereld wordt het woord Barcelona geassocieerd met het goede leven, kunst, moderniteit, goed weer en eten. Zo is het en zo is het al vele jaren, sinds Barcelona een toeristisch wereldcentrum is geworden. Als je jezelf als hedonist beschouwt, heb je duizenden terrasjes en verborgen barretjes om te genieten van een goede tapas en een glas wijn en een beetje zon. Hou je van kunst, wat dacht je van het spoor van Gaudí, Picasso of Miró door de straten. Of als je een voetbalfan bent, hier heb je het stadion Camp Nou en Barça. En als de natuur je ding is, dan zullen de Pyreneeën en de Costa Brava je in je element laten voelen. Wat wil je nog meer?

Bereikbaarheid

Met een bevoorrechte geografische ligging is Barcelona een kruispunt: aan de oevers van de Middellandse Zee, op een steenworp afstand van Frankrijk en perfect verbonden met de rest van het Iberisch schiereiland. Daardoor is de stad gemakkelijk bereikbaar over land, over zee en door de lucht. Als je over de weg vanuit het noorden van het Iberische schiereiland of vanuit Madrid wilt komen, kan je de stad het beste bereiken via de AP-2. Anders kan je gebruik maken van de snelwegen langs de kust, hetzij vanuit Valencia hetzij vanuit Montpellier (Frankrijk). En als de trein je favoriete optie is, dan heeft Sants Station lijnen naar verschillende delen van het Iberisch schiereiland en Europa. Vliegen naar Barcelona is ook heel gemakkelijk, met vluchten vanuit elke Europese hoofdstad naar El Prat Airport (de belangrijkste luchthaven) of naar kleinere luchthavens, zoals Reus, via de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen. En je kan zelfs vanuit een andere haven aan de Middellandse Zee de haven van Barcelona binnenvaren!

Parkeren in Barcelona

Een camper huren in Barcelona en het grootstedelijk gebied vormen een enorme stedelijke zone, waar meer dan 5,5 miljoen mensen wonen. Daarom kan proberen te parkeren aan de rand van de stad een avontuur zijn waar je jezelf niet aan wilt blootstellen. Laten we het leven gemakkelijk maken! Wij stellen vier plaatsen voor om je camper te parkeren: twee in Barcelona en twee aan de rand van de stad. Binnen de stad is er de Freser Trinxant parkeerplaats en de Garcia-Faria busparking. Maar als je op zoek bent naar rustigere plekken in de open lucht, dan zijn hier de twee plekken aan de rand van de stad: CaravaningPark, in L'Hospitalet, en Caravaning Park Vallés, in het hart van Vallés, het bergachtige gebied dat het dichtst bij Barcelona ligt. Maar je kunt ook rekening houden met enkele extra tips: de Zona Universitaria en Montjuic zijn twee van de beste plaatsen in de stad om je camper gratis en op elke dag van de week te parkeren. Als je liever in het stadscentrum parkeert, in de groene of blauwe zone, kun je dat het beste doen tussen 20.00 en 08.00 uur. Anders moet je tussen € 1,00 en € 4,00 per uur betalen, afhankelijk van het type auto en de parkeerzone.

Evenementen in Barcelona

Ga je een camper huren in Barcelona bekijk of je één van de volgende evenementen leuk vind om te bezoeken!

  •  Sant Jordi: Het belangrijkste festival van Catalonië, de viering van het boek en de roos. Als je van literatuur houdt, is 23 april de dag om BCN te bezoeken.
  • Primavera Sound: Het evenement dat het zomerfestivalseizoen in Spanje opent, is een van de symbolen van Barcelona. Indie, elektronica en trap verspreid over vele dagen feesten.
  • Sonar: Elektronische muziek, creativiteit en technologie zijn de drie pijlers van Barcelona's andere grote festival, dat meestal midden juni wordt gehouden.
  • Fiesta de la Mercé: Het meest traditionele, old-school evenement op de festivalkalender van Barcelona. Tijdens de laatste week van september richt het Festa de la Mercé de stad op haar inwoners, iets wat het grootste deel van het jaar niet gebeurt. 

Kamperen in Barcelona

Een camper huren in Barcelona wees dan wel voorbereid en reserveer een campingplek in de buurt.

  • Area Camper Barcelona Beach: Op slechts 25 km van het centrum van Barcelona biedt deze strandcamping 40 camperplaatsen voor € 15,00 per dag (€ 25,00 in juli en augustus).
  • El Vedado: Als je de bergen verkiest boven het strand en iets minder wilt betalen, is El Vedado Camping de plek voor jou. El Vedado ligt op een half uur rijden van Barcelona en biedt betaalbare prijzen: € 18,00 per nacht in het hoogseizoen (juni, juli en september) en slechts € 11,00 gedurende de rest van het jaar.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Barcelona

Weather graph for average temperatures in Barcelona
Gemiddelde temperaturen per maand in Barcelona

Als er één ding is dat Barcelona kenmerkt, dan is het wel het aangename klimaat. De winters zijn zeer mild, en de gemiddelde maximumtemperatuur in december, de koudste maand in de stad, is 14°C.  Hoewel de zomers op sommige dagen behoorlijk heet kunnen zijn, aangezien de gemiddelde maxima in Barcelona in juni, juli en augustus boven de 30°C liggen. Als er echter een keuze is, zijn de lente- en herfstmaanden die het dichtst bij de zomer liggen de maanden waarin Barcelona op zijn best is: mooi weer, festivals zoals Primavera Sound en Sonar, en lokale festivals zoals de nacht van Sant Joan. Barcelona is op elk moment van het jaar een uitstekende bestemming.De centrale maanden van Barcelona's zomer, van eind juni tot begin september, een tijd waarin 2 miljoen toeristen in 2019 op BCN aankwamen, zijn ook de populairste maanden voor een camper huren in Barcelona, dus ook de duurste. De piek van de vraag ligt tussen de tweede helft van juli en het einde van augustus, waar de prijzen voor een middelgrote camper hun maximumprijzen per nacht bereiken. Aan de andere kant wil je goedkoop camper huren in Barcelona dan is het zo dat, hoe verder je van deze anderhalve maand verwijderd raakt, hoe goedkoper de huur zal zijn. In feite kan de prijs per nacht in december of januari met wel 70% dalen vergeleken met augustus. De stad is een uitstekende bestemming op elk moment van het jaar.

Indie campers in Barcelona

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Barcelona

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief