Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in de buurt van Belfast

De beste vloot campers te huur in de buurt van Belfast

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Belfast castle

Camper huren in Belfast

Belfast is de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Ze ligt aan de monding van de rivier Lagan en het westelijke uiteinde van Belfast Lough - dit gaf haar de perfecte locatie voor de scheepsbouw die de stad beroemd maakte. De Titanic werd in 1911-1912 in Belfast gebouwd in wat toen de grootste scheepswerf ter wereld was.

Sinds 2001, geïnspireerd door een toename van het aantal toeristen naar de streek, heeft het stadsbestuur een handvol culturele wijken aangewezen.

Het Cathedral Quarter is genoemd naar de St Anne's kathedraal en is bekend geworden als de belangrijkste culturele plaats van de stad. Het Gaeltacht Quarter ligt in west Belfast en is vooral bekend als een gebied dat de Ierse taal bevordert. Het Queen's Quarter in Zuid-Belfast is genoemd naar de Queen's University en herbergt de grootste studentenbevolking van de stad. De Golden Mile is beroemd om zijn restaurants en bars. En het Titanic Quarter tenslotte is de opkomende wijk van de stad, die een van de grootste waterfront-ontwikkelingen van Europa belooft te worden.

De bevolking van Belfast is schoon in het midden verdeeld tussen de katholieke en protestantse bewoners. De twee verschillende culturele gemeenschappen dragen beide in belangrijke mate bij tot de cultuur van het gebied.

Bereikbaarheid

De internationale luchthaven van Belfast bedient zowel de stad zelf als de omgeving. Het biedt plaats aan zowel binnenlandse als internationale vluchten en ligt 13,2 mijl ten noordwesten van Belfast.

Als je over de weg reist, wordt Belfast doorkruist door belangrijke snelwegen. De stad is relatief klein en gemakkelijk per auto te navigeren.

De hoofdspoorlijn Belfast-Dublin is de belangrijkste spoorlijn op het eiland. Hij verbindt het station Dublin Connolly met het station Belfast Lanyon Place.

Bezienswaardigheden in Belfast

Victoria Square Dome: Als je op zoek bent naar een 360-graden uitzicht over de stad, is de Victoria Square Dome een must-see. Deze indrukwekkende attractie is gratis te bezoeken en is gemakkelijk bereikbaar via trap of lift.

Cathedral Quarter: Dit is het centrale middelpunt van de stad, en is uitstekend geschikt voor wie kennis wil maken met de voortreffelijke restaurants en bars van de stad. Genoemd naar de enorme kathedraal die in de wijk staat, is het sindsdien uitgegroeid tot een cultureel icoon, dat onderdak biedt aan enkele van de beste evenementen in de stad.

Belfast Castle: Dit historische monument ligt op de hellingen van Cavehill Country Park in het noorden van de stad, 400 voet boven de zeespiegel, en biedt bezoekers een prachtig uitzicht over de stad en Belfast Lough. Het landgoed bevat ook gemengde bosgebieden en fraai aangelegde tuinen.

Parkeren in Belfast

Er is veel parkeergelegenheid op straat in Belfast, de meeste met parkeermeters. De tarieven op straat gelden van maandag tot zaterdag, van 8 tot 18 uur. Het is een van de meest vergevingsgezinde plaatsen om te parkeren, met veel beschikbare plekken waarvoor je maar £ 3 per dag moet betalen.

Er zijn ook een aantal autogarages in de stad. Sommige zijn gratis, voor andere moet betaald worden. De prijzen variëren naargelang de garage, met goedkopere instellingen die vaak een eindje buiten het stadscentrum liggen.

Jaarlijkse evenementen in Belfast

  • St Patrick's Day: De hele stad pakt elk jaar uit voor St Patrick's Day op 17 maart. Restaurants en bars gaan groen en mensen verkleden zich om hard en snel de stad in te gaan. Als je tijdens de vieringen in Belfast bent, is er geen gebrek aan dingen om te doen (en te drinken).
  • Cathedral Quarter Arts Festival: Dit alternatieve festival, dat begin tot midden mei wordt gehouden, is vooral populair bij het jongere publiek. Het biedt plaats aan kunst, muziek en theater. Voor de evenementen zijn kaartjes verkrijgbaar en de prijs hangt af van welke act je wilt zien.
  • Belfast Festival: Het Belfast Festival trekt elk jaar zo'n 50.000 mensen, die allemaal wedijveren om theater, dans, muziek, beeldende kunst en komedie mee te maken. Het evenement vindt plaats over twee weken, van eind oktober tot begin november. Het biedt tal van gratis en ticketed voorstellingen.

Kamperen in Belfast

  • Dundonald Touring Caravan Park: Gelegen in de lommerrijke buitenwijken van Castlereagh, is Dundonald Touring Park een rustige plaats voor camperaars. Het ligt op slechts vijf mijl van Belfast en biedt bezoekers de ideale locatie van waaruit ze de stad kunnen verkennen. De tarieven zijn afhankelijk van je reisdagen en hun website heeft een eenvoudige boekingsapp.
  • Six Mile Water Caravan Park: De centrale ligging van het park, en de nabijheid van de havens van Larne en Belfast, maken het tot een ideale uitvalsbasis voor tochten door heel Noord-Ierland, inclusief Belfast. De tarieven zijn afhankelijk van je reisdatum en hun website heeft een eenvoudige boekingsapp.
  • Dunroamin Caravan Park: Dit RV park ligt iets buiten Belfast op Noord-Ierlands prachtige Ards Peninsula, grenzend aan de Ierse zee, en is een prima manier om Noord-Ierland en de stad Belfast te verkennen. Je moet de site bellen voor de actuele tarieven.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Belfast

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu