Small street in belgium by a canal, reflection of the building in the canal

Camper Huren in België

De beste vloot campers te huur in België

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a bridge crossing a country side forest

Alles over camper huren in België

Een camper huren in België is mooi want een land dat tot het jaar 1830 tot ‘de Nederlanden’ behoorde en zo onafhankelijk werd, is in de afgelopen millennia deel geweest van talloze stammenrijken en bisdommen.  België is bekend van diverse delicatessen, waaronder bonbons, wafels, Vlaamse friet en vele soorten bier. Het inmiddels wereldberoemde woord ‘spa’ is een Belgisch begrip en komt van de stad Spa, dat bekend is om zijn historische badhuizen.

Naast fotogenieke steden en culinaire lekkernijen heeft België diverse voortreffelijke natuurgebieden, zoals Nationaal Park Hoge Kempen en de Hoge Venen.

België is een vrij dichtbevolkt land, met ruim 11 miljoen inwoners op een gebied van 30.000 vierkante kilometer.

Weetjes over België

  • Belgisch bier is legendarisch - De brouwsels uit bierland België zijn zelfs uitgeroepen tot ‘immaterieel cultureel erfgoed’ door UNESCO.
  • België is bekend van de strips - Kuifje, Suske en Wiske en zelfs het beroemde Lucky Luke zijn allemaal strips van Belgische origine.
  • België heeft geen officiële taal - In België worden drie talen gesproken, namelijk Nederlands, Frans en Duits. Er is geen officiële taal die geldt voor alle Belgen.

Rijden met een huurcamper in België

  • Doorgaans vind je op en naar kampeerterreinen zowel verharde als onverharde wegen, die goed berijdbaar zijn met een camper.
  • Over het algemeen is de conditie van de wegen in België redelijk tot goed. Je zult wel op moeten letten voor gaten in het wegdek, zelfs op de drukkere snelwegen. Ook op het platteland zijn veel wegen geasfalteerd, maar ook hier moet je uitkijken voor oneffenheden.
  • Voor campers geldt geen tol op de Belgische wegen

Evenementen in België

Ga je een camperbusje huren in België mis dan niet deze evenementen:

  • Brugs Bierfestival, februari - Zorg ervoor dat je je camping te voet of met het openbaar vervoer bereikbaar is, want op dit legendarische festival kun je 600 verschillende biersoorten proeven. Je betaalt per ‘bierpakket’.
  • Brussel Food Truck Festival, juni - Meer dan 80 foodtrucks uit België en omringende landen strijken neer in Brussel voor een culinair feestje. Toegang is gratis en je betaalt alleen voor eten en drinken.
  • Rock Werchter, juni/juli - Iconisch pop en rock festival in Werchter, met altijd grote internationale namen in de line-up. Een dagticket kost ongeveer € 110,00.
  • Tomorrowland, augustus/september - Dit is een van de grootste elektronische muziekfestivals in Europa, met beroemde artiesten zoals Martin Garrix en Armin van Buuren. Dagkaarten starten vanaf € 105,00.

Kamperen in een huurcamper

Buscamper huren in België, kijk dan naar deze campings in de buurt:

Het klinkt verleidelijk om overal je tent op te slaan, je camper willekeurig te parkeren in de beboste Ardennen of langs de langgerekte kustlijn, maar helaas is dit een utopie in België. Wildkamperen is namelijk verboden en je zult een officiële camping moeten zoeken die geschikt is voor campers. Je kunt in België alle kanten op, afhankelijk van je interesses. Voor stedentrips kun je het beste reizen naar het middeleeuwse Brugge en Gent, waar de wonderlijke Burcht Gravensteen en oude gevels de aandacht opeisen. Als strandliefhebber zul je je vermaken in badplaatsen als Knokke-Heist en Oostende, terwijl je voor waanzinnige natuur het beste naar het oosten van België kunt gaan. Zet je camper neer bij Nationaal Park Hoge Kempen en ontdek dit natuurgebied te voet of met de fiets.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in België