Bezit je een camper? Verdien €50 extra door je camper te verhuren voor eind september!

Camper Huren in België

De beste vloot campers te huur in België

city..text.name - city..text.name
-
Vrouw die een Indie Campers´camper verlaat

Reis zoals jij dat wilt

 • 2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten

 • Enkele reizen beschikbaar

 • Volledig digitale ervaring

 • 24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

 • Vliegveld transfer beschikbaar (Indie vloot)

 • Verzekering & 100% gratis wegenhulp

 • Beddengoed, keuken & schoonmaakpakket (Indie vloot)

 • Onbeperkte kms beschikbaar (Indie vloot)

Onze eigen campers te huur in België

De volgende campers zijn beschikbaar in onze lokale depots België. Kom erachter welke het beste bij jouw roadtrip past

Zijaanzicht van de VW California camper Model
California

VW California Diesel, 2018-19 (automatische versnellingsbak)

BlueMotion Coast/Ocean 2.0TDI 150

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  4,90m x 2,30m x 2,20m

 • WC

  Optioneel

 • 2 uitschuifbare dubbele bedden

  Onderste - 2.00m x 1.14m | Bovenste - 2.00m x 1.20m

Zijaanzicht van het Nomad model
Nomad

Fiat Ducato Diesel, 2019-21 (geproduceerd door Weinsberg)

L3H2 2.3 Multijet 130

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  6m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Geïntegreerde badkamer met douche

 • 2 uitschuifbare dubbele bedden

  1.83m x 1.27m | Bovenste - 1.70m x 1.20m

Zijaanzicht van het Atlas-model motorhome
Atlas (5 personen)

Fiat Ducato Diesel, 2020-21 (geproduceerd door Knaus)

2.3 Multijet 130

 • 5 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 5 personen

 • Afmetingen

  7,01m x 3,00m x 2,79m

 • WC

  Geïntegreerde badkamer met douche

 • 3 dubbele bedden

  Achterkant - 2.01m x 1.33m | Verhoogd - 2.10m x 1.23m | Uitschuifbaar - 1.92m x 1.40m

Hier kun je een roadtrip in België beginnen

Huur een camper in één van onze populaire steden in België. Check de lokale beschikbaarheid van campers, evenals leuke routes en tips van experts.

Camper huren in Brussel
Brussel

Brussel speelt de dubbelrol van zowel hoofdstad van de Europese Unie als bakermat van een aanzienlijk aantal eigenzinnige stripboeken, verbijsterend tegenstrijdig zou je vermoeden. Voor velen blijft deze relaxte hoofdstad ongrijpbaar en moeilijk te beschrijven.

Handig om te weten over België

Hier vind je essentiële informatie voor camperreizigers in België

Brandstof

Diesel voor je camper is in België iets duurder dan in andere EU landen, maar ongeveer hetzelfde als in het naburige Frankrijk en Nederland. In Duitsland is diesel wel iets goedkoper.

Snelheidslimieten

De snelheidslimieten voor je camper zijn 120 km/u op snelwegen, 120 km/u op autowegen, 90 of 70 km/u buiten de bebouwde kom en 50 km/u binnen de bebouwde kom.

Wegen en Snelwegen

Als je met je camper door België rijdt, houd dan in je achterhoofd dat de nationale wegen soms provinciale wegen zijn, wat betekent dat je stoplichten en zebrapaden tegen kunt komen. De wegen die Brussel en Antwerpen in gaan raken vaak verstopt.

Tolwegen

Behalve voor de Liefkenshoektunnel in Antwerpen hoef je geen tol te betalen in België.

Camping Regels

Wildkamperen is illegaal in België, maar kamperen is zo populair dat je genoeg campings zult vinden. Je kunt ook eventueel een vriendelijke boer of landeigenaar vragen om toestemming om je camper een nachtje te parkeren.

Kosten van reizen

Reizen met een camper in België kan iets duurder uitvallen dan in de zuidelijke Europese landen. In een restaurant kost een gemiddeld driegangendiner voor twee personen zo’n €60. De kosten verschillen per stad: in Brussel zijn de prijzen bijvoorbeeld iets hoger.

Weer

België is vlak en daardoor winderig, en het zeeklimaat zorgt voor koele zomers (gemiddeld 22 °C in juli), milde winters (gemiddeld 0 °C in januari) en veel neerslag. Temperaturen verschillen niet veel door het land vanwege de beperkte grootte, hoewel de temperaturen aan de westkust worden getemperd door de oceaan.

Eten

Mosselen, mosselen en nog eens mosselen! Er zijn zoveel recepten voor dit verrukkelijke schaaldier dat je tijd tekort komt om ze allemaal te proberen. Wij raden mosselen in bier aan! Deze gaan perfect gepaard met Vlaamse frieten. Naast de hartige gerechten kun je hier als zoetekauw je hart ophalen aan de wafels en chocola!

Over België

De meertalige hoofdstad van de EU stond ooit bekend als Europa’s slagveld, maar is nu de zoetste lidstaat en de grootste vijand van jouw dieet, dankzij haar wereldberoemde wapens: wafels en chocolade.

België is een van Europa’s meest onderschatte reisbestemmingen. Geloof je ons niet? Laten we dit kleine land dan eens onder de loep nemen. De beroemde Vlaamse frieten zijn hier uitgevonden, net als zo’n duizend verrukkelijke manieren om mosselen klaar te maken. Dit is ook het land waar een 61-centimeter hoog brons manneke al sinds de zeventiende eeuw in een Brussels bassin plast. Haar steden lijken meer op enorme buitenlucht musea; de één ook wel het Venetië van het noorden genoemd (Brugge), de ander met een kasteel dat je in Syrië tijdens het tijdperk van de kruistochten tegen had kunnen komen (het Gravensteen in Gent). Laten we België niet langer onderschatten. Dit land leent zich dankzij haar kleine formaat uitstekend voor camper roadtrips; langs het Ieper van de eerste wereldoorlog en het Waterloo van Napoleon; langs kastelen, burchten en schilderachtige kleine dorpjes. Huur een camper in België en ontdek al deze prachtige bezienswaardigheden, en meer!

Het België van vandaag is zo vol van verrassingen als een doos bonbons. Sommige van deze chocolaatjes zijn eeuwenoude favorieten, net als de Vlaamse frieten. Volgens historici hebben deze gefrituurde aardappelreepjes hun oorsprong in de 17e eeuw, en, jawel, in België! Waarom worden ze dan eigenlijk in het Engels ‘french fries’ genoemd? Het verhaal gaat de rondte dat Amerikaanse soldaten tijdens de eerste wereldoorlog Franstalige Belgen ‘les frites’ hoorden bestellen, waarna ze de lekkernij ‘french fries’ zijn gaan noemen. Maar België heeft veel meer te bieden dan deze kleine traktaties, vooral in de steden, waar talloze verrassingen schuil gaan.

Huur een camper in Belgiës hoofdstad, Brussel, slenter door de grandioze Europese hoofdstad en les je dorst met een van de 2000 bieren in het Delirium Café, dat de beste bieren ter wereld herbergt. In Brugge tref je een pittoresk middeleeuws stadscentrum aan dat rechtstreeks uit een film lijkt te komen. En als je met je camper naar Wallonië rijdt, zul je nog meer middeleeuwse pracht tegenkomen in de vorm van rustieke steden en bierbrouwende kloosters. België’s grootste havenstad, Antwerpen, is ook fantastisch — het is de thuisbasis van duizenden diamantenhandelaars, slijpers en juweliers die hun magie tentoonspreiden. En met nog talloze andere dingen om te ontdekken in zo’n middelgroot land is het onderschatte België werkelijk een ruwe diamant die erop wacht verkend te worden tijdens een echte Indie roadtrip.

Andere populaire steden voor camperverhuur in België

Enkele van de meest populaire steden om een roadtrip te beginnen naast onze bestemmingen in België

Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief