Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Berlijn

De beste vloot campers te huur in Berlijn

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

monument in Berlijn

Alles over camper huren in Berlijn

Iedere Berlijner zal je een ander verhaal vertellen over wat Berlijn nu precies is - en wat deze pulserende stad nu juist zo uniek maakt. Een zeer diverse stad waar hoge cultuur en afval samenkomen, waar je de geschiedenis van dichtbij kunt meemaken, heerlijk kunt eten, gekke feestjes kunt bijwonen, meer dan 175 musea kunt bezoeken, en talloze andere dingen kunt doen. Zelfs inwoners van Berlijn zijn soms nog verbaasd over de diversiteit van hun stad! Wat alle Berlijners echter gemeen hebben: vrije geest! In deze stad kun je zijn wie je wilt zijn. Er zijn absoluut geen grenzen aan je creativiteit, en niemand neemt zichzelf te serieus. Deze stad zal je fascineren en boeien! Ervaar het zelf en huur een camper in Berlijn!

Bereikbaarheid

Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, ingebed in de deelstaat Brandenburg, en de oost-west-verlenging beslaat 45 km; de noord-zuid-verlenging 38 km. Dienovereenkomstig zijn er verschillende grote treinstations in de stad: Ostbahnhof (oostelijk station), Hauptbahnhof (hoofdstation) en het station Südkreuz (zuidelijk kruis); zij zijn alle aangesloten op het grote openbare verkeersnet. De enige luchthaven in Berlijn is nu de luchthaven Berlin Brandenburg (BER) in het zuiden van de stad, nadat de luchthaven Tegel in november 2020 is gesloten en de luchthaven BER de luchthaven Schönfeld als Terminal 5 heeft geïntegreerd. De Autobahn A10 omcirkelt Berlijn, Autobahnen die naar Berlijn leiden zijn de A24 & A11 (Noord), A12 (Oost), A13 & A9 (Zuid) en A2 (West).

Parkeren in Berlijn

De parkeertarieven in Berlijn variëren naargelang de locatie, het tijdstip van de dag en de dag van de week. Rond de bezienswaardigheden (Brandenburger Tor, Fernsehturm, Museumsinsel enz.) betaal je ongeveer 3 €/h, in de verder gelegen wijken betaal je ongeveer 1 - 2 €/h. In de meeste wijken kunt je 's nachts gratis parkeren. Aangezien parkeerplaatsen in Berlijn vaak duur zijn en er veel vraag naar is, raden wij jou aan, ga je een camperbus huren in Berlijn om gebruik te maken van  de (gratis) Park & Ride aanbod en met het openbaar vervoer de stad in te gaan. Let op: In veel steden in Duitsland heb je contant geld (munten) nodig om jouw voertuig te parkeren! Er zijn echter enkele park-apps om cashless te betalen, bijv. ParkNow.

Evenementen in Berlijn

Ga jij een camperbusje huren in Berlijn denk er dan aan dat er leuke evenementen in de buurt zijn die jij wellicht wilt bezoeken!

  • Carnaval der Kulturen: dit is een straatfeest in Kreuzberg dat 4 dagen duurt; het vindt elk jaar plaats in het Pinksterweekend om de verscheidenheid van de internationale culturen van de stad te vieren.
  • Berlinale: Internationaal filmfestival in februari voor sterren, sterretjes en filmliefhebbers.
  • Internationaal Berlijns Bierfestival: in augustus, elk jaar concurreert dit feest met het Oktoberfest in München.
  • Jazz Berlin: Wereldberoemd festival met internationale muzikanten (november).

Kamperen in Berlijn

Een buscamper huren in Berlijn komt samen met een campingplek reserveren bij een camping, hier zijn wat opties waar je tussen kunt kiezen:

  • Camperoase in Berlijn: zeer centraal gelegen in het stadsdeel Berlin Mitte, stadsdeel Gesundbrunnen, biedt plaats aan 95 campers, snackservice, barbecueplaats, gasflesservice, vers water, stroom, WC, verlichte parkeerplaats, honden toegestaan. Prijzen variëren naargelang het seizoen, vanaf 23 € voor volwassenen.

  • Parkeerplaats aan het Plötzenmeer: centrale ligging, biedt diverse workshops, ligt direct aan het lido Plötzensee aan de rand van Wedding, parkeerplaats reserveren, restaurant, afvalwaterafvoer, WC-afvoer, honden toegestaan, prijzen per nacht incl. 2 volwassenen: ca. 25 €.

  • Parkeerplaats voor campers Berlijn - "Historisches Fährhaus": parkeerplaats aan de jachthaven met uitzicht op de rivier de Dahme, boten zijn te huur, douche, WC & sauna, panorama uitzicht op het water, goede verbindingen met de stad, vanaf 29 € voor 2 volwassenen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Berlijn

Weergrafiek in Berlijn per maandelijkse gemiddelde
Gemiddelde temperaturen in Berlijn per maand

De stad die nooit slaapt - of het nu dag of nacht is - er gebeurt altijd wel iets in de hoofdstad, en jij kunt de stad het hele jaar door bezoeken zonder dat jij je ooit hoeft te vervelen. De beste tijden voor een bezoek zijn echter de lente of de herfst, want in de zomer is de stad behoorlijk vol met toeristen, zodat je alleen op sommige locaties toeristen tegen het lijf loopt. Bij zonnig weer zullen de vele groen- en openluchtkunst in de stad je aantrekken (onze tip: de East Side Gallery, Tiergarten (dierentuin), Mauerpark (parkgebied waar de beruchte Berlijnse Muur stond), en het paleis Charlottenburg, en 's nachts het gevarieerde feestlandschap. Als je behoefte hebt aan een pauze van de drukte van de grote stad kan je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar het oude vliegveld Tempelhof en genieten van het uitgestrekte vrije gebied, of je kunt richting Potsdam rijden dat in het zuidwesten van de stad ligt. Mocht het regenen dan biedt het historische Berlijn een van de meest uitgebreide musea van Duitsland (bijv. op het museumeiland), die jij kunt verkennen - of je bezoekt het Reichstagsgebäude (Rijksdaggebouw) en neemt een kijkje van dichtbij waar de belangrijkste beslissingen van het land worden genomen.

 Berlijn ligt in een gematigde overgangszone tussen zeeklimaat en continentaal klimaat, en de stad is een van de warmste steden van Duitsland. Van april tot oktober liggen de maximumtemperaturen gemiddeld in de twee-cijferige range. De zomer is warm, en sommige dagen bereiken temperaturen boven de 30 C. De herfst en de winter zijn bewolkt en regenachtig; december is de maand met de meeste regen. Bovendien is Berlijn door zijn oostelijke ligging vatbaar voor frisse oostenwinden die kou brengen.

 Met jouw camper kan jij vanuit Berlijn indrukwekkende tochten plannen naar het groene Brandenburg of je schiet omhoog naar de Baltische kust - Ga jij een camper huren in Berlijn dan raden wij jou aan deze al in het voorjaar te boeken en te reserveren, aangezien Berlijn een van onze meest populaire steden is.

Indie campers in Berlijn

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Berlijn

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief