Camper huren in Bilbao

Camper Huren in Bilbao

De beste vloot campers te huur in Bilbao

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Beach lagoon and a small beach town

Alles over camper huren in Bilbao

Bilbao was jarenlang een brandpunt van de Spaanse industrie, waardoor het voor toeristen een weinig aantrekkelijke stad was. Maar dit veranderde allemaal en de stadsvernieuwing die plaatsvond blies deze Baskische stad nieuw leven in, met geweldige attracties voor toeristen zoals het Guggenheim of de Muelle de Marzana, die bekend staat als de coolste buurt van Bilbao. De riviermonden die Bilbao doorkruisen zijn ook een zeer belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de stad, en op de oevers van deze riviermonden vind je tegenwoordig winkelwijken zoals El Arenal, die een weerspiegeling zijn van de paradigmaverschuiving van de stad. Aan de rand van Bilbao vind je bijzondere plaatsen zoals San Juan de Gaztelugatxe, waar Game of Thrones is gefilmd.

Bereikbaarheid

Bilbao ligt in het noorden van Spanje, een paar kilometer van de Cantabrische Zee, en slechts 123 km van de Franse grens. Om Bilbao over de weg te bereiken zijn er 3 verschillende routes. Vanuit Cantabrië over de snelweg A-8, vanuit San Sebastian over de AP-8 en de AP-68 als je vanuit het zuiden komt, rond Madrid. De luchthaven van Bilbao ligt op slechts 15 minuten van het stadscentrum, met Vueling en Iberia als belangrijkste maatschappijen die vanuit heel Spanje vliegen, hoewel je ook internationale vluchten kunt vinden als je wilt.

Het treinstation Bilbao-Abando Indalecio Prieto is het belangrijkste station, waar treinen aankomen uit Frankrijk en uit heel Spanje. De Renfe Aldiriak Bilbao lijn, de forensentrein van Bilbao, heeft ook dit station als knooppunt.

Zoals je kunt zien, kan het huren van een camper in Bilbao spannend zijn en heb je de mogelijkheid om meer dan alleen deze stad te bezoeken.

Parkeren in Bilbao

Het centrum van Bilbao is beroemd om zijn smalle straatjes, dus ga je een buscamper huren in Bilbao dan kan het vinden van een parkeerplaats is erg moeilijk. De populairste optie voor mensen die in de buurt van het centrum willen parkeren zijn meestal de parkeerterreinen, zoals bij het Guggenheim of El Arenal, die ongeveer €1,50 per uur kosten. Een camper huren in Bilbao en gratis parkeren, dan kun je dat het beste doen in nabijgelegen plaatsen zoals Getxo, Portugalete of Baracaldo. 

Evenementen in Bilbao

Ga je een camperbusje huren in Bilbao kijk dan vooral of je één of meer van de volgende activiteiten wilt en kunt bezoeken!

Semana Grande de Bilbao: deze festiviteiten worden in Bilbao gevierd vanaf de tweede week van augustus, en zijn een van de belangrijkste evenementen in Bilbao. Het duurt 9 dagen, gedurende welke je allerlei culturele activiteiten in de stad kunt vinden.

BBK Live: wordt gehouden tijdens de eerste week van juli en brengt nationale en internationale pop-rocksterren samen.

Santo Tomás Markt: dit evenement is een van de belangrijkste gastronomische beurzen in Spanje, aangezien Bilbao bekend staat om zijn pintxos. Het wordt gehouden op 21 februari.

De Heilige Week: nog een van de religieuze feesten die in Bilbao plaatsvinden. Het varieert elk jaar tussen de maanden maart en april, en het is een mooie gelegenheid om de tradities van Bilbao te leren kennen.

Kamperen in Bilbao

Wildkamperen in de nationale parken van Barcelona is verboden dus, ga jij een camper huren in Barcelona dan is het wellicht verstandig om van tevoren een campingplaats te boeken!


Camping Sopelana: ongeveer 18 minuten van het centrum van Bilbao, deze camping ligt aan zee. Prijzen variëren tussen €30,- en €39,-.

Camping Arrien Gorliz: gelegen op 25 minuten van Bilbao, is dit een andere camping aan de oevers van de Golf van Biskaje. Prijzen variëren tussen €15,- en €25,-.

Bilbao campervan site: Op 10 minuten van het centrum van Bilbao, bijna midden in de stad, kost deze €15,- per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Bilbao

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Bilbao