🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Meerhuis in Breda

Camper Huren in de buurt van Breda

De beste vloot campers te huur in de buurt van Breda

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

rood witte toren met puntdak naast een kanaal met bomen eromheen in de stad Breda

Alles over camper huren in Breda

Ga je een camper huren in Breda, verken dan de mooie bezienswaardigheden. 

Breda ontstond in de 12e eeuw en ontwikkelde zich snel tot een handels- en vestingstad die een vitale rol zou spelen in de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje. Binnen de verdedigingsmuren vind je nog steeds schitterende historische monumenten, zoals het Oudemannenhuis, het Stadhuis en de Vleeshal Breda. Een deel van de originele verdedigingswerken is nog altijd te zien bij de waterpoort Spanjaardsgat.

Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het sprookjesachtige Kasteel Bouvigne zijn enkele onvergetelijke excursies in Breda.  De ‘Nassaubol’ is een typische Bredase specialiteit die je moet proberen als je in de stad bent; deze zoete lekkernij is gemaakt met krenten, roomboter, vruchtenbavarois en bovenop een laagje karamel.

Bereikbaarheid

Diverse rijkswegen doorkruisen de grootste stad van westelijk Noord-Brabant. De A16 van Rotterdam naar de Belgische grens en de A58 van Bergen op Zoom naar Eindhoven zijn de belangrijkste wegen, en daarnaast start de A27 naar Utrecht en Almere vlakbij Breda. Daarnaast heeft de stad twee treinstations, namelijk station Breda en Breda-Prinsenbeek. Die laatste is een stop voor regionale treinen van en naar Dordrecht, Tilburg en ‘s Hertogenbosch. Station Breda is een groter station waar Intercity’s vanuit Rotterdam, Roosendaal en Eindhoven stoppen. Het meest dichtstbijzijnde vliegveld is Rotterdam The Hague Airport (61 kilometer), maar Schiphol International Airport (110 kilometer) is ook goed bereikbaar via de weg en de snelle Intercity Direct.

Parkeren

Een camperbus huren in Breda is in tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden mogelijk om te parkeren. Het is in Breda goed mogelijk om betaalbaar te parkeren in het centrum. Parkeer lekker dicht bij de winkels op de Oude Vest voor € 2,50 per uur of maximaal € 15,00 per etmaal. De parkeerplaats Beyerd-Vlaszak is eveneens een camper-vriendelijke plek in het centrum, en hier betaal je € 2,30 per uur of maximaal € 14,00 per dag. P+R Prinsenbeek is buiten het stadshart een uitstekende (gratis) parkeerplaats, evenals de P+R Stationsweg (uurtarief € 2,74).  

Evenementen in Breda

Er zijn verschillende evenementen in Breda, ga je een buscamper huren in Breda overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Carnaval, februari: Breda, of ‘Kielegat’ tijdens Carnaval, staat in het teken van kroegentochten, parades en verkleedpartijen tijdens het grootste jaarlijkse evenement. De toegang tot het Carnaval is gratis.
  • Breda Jazz Festival, mei: Jaarlijks terugkerend jazzfestival dat vier dagen duurt en podia met internationale artiesten biedt. Er geldt geen entreeprijs.
  • Spanjaardsgat Festival, mei/juni: Drie weken durend muziekfestival met orkesten en koren in vele verschillende genres. Je kunt het Spanjaardsgat Festival kosteloos bezoeken.
  • Breda Barst, september: Breda bevestigt haar status als een muzikale stad met Breda Barst, een terugkerend popmuziek festival met bands en singer/songwriters. Gratis toegang.

Kamperen in Breda

Ga je een camperbusje huren in Breda dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren. 

  • Camping Liesbos Even buiten de stadsgrenzen van Breda ligt Camping Liesbos, een vakantiepark met een sportterrein, buitenzwembad en een bakkerij. Een camperplaats kost € 25,00 tot € 35,00.
  • RCN Vakantiepark De Flaasbloem – Omdat het omringd is door het bos en een recreatiemeer, dit vakantiepark is een perfecte plek voor een familievakantie. Kamperen met een camper kost hier minimaal € 27,00.
  • ‘t Haasje Recreatiepark – Grote camping met een aanbod aan faciliteiten, waaronder een speelhal, sportvelden, fietsverhuur en speeltuinen. Prijzen vanaf € 24,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Breda