Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Breda

De beste vloot campers te huur in de buurt van Breda

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

rood witte toren met puntdak naast een kanaal met bomen eromheen in de stad Breda

Alles over camper huren in Breda

Ga je een camper huren in Breda, verken dan de mooie bezienswaardigheden. 

Breda ontstond in de 12e eeuw en ontwikkelde zich snel tot een handels- en vestingstad die een vitale rol zou spelen in de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje. Binnen de verdedigingsmuren vind je nog steeds schitterende historische monumenten, zoals het Oudemannenhuis, het Stadhuis en de Vleeshal Breda. Een deel van de originele verdedigingswerken is nog altijd te zien bij de waterpoort Spanjaardsgat.

Een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het sprookjesachtige Kasteel Bouvigne zijn enkele onvergetelijke excursies in Breda.  De ‘Nassaubol’ is een typische Bredase specialiteit die je moet proberen als je in de stad bent; deze zoete lekkernij is gemaakt met krenten, roomboter, vruchtenbavarois en bovenop een laagje karamel.

Bereikbaarheid

Diverse rijkswegen doorkruisen de grootste stad van westelijk Noord-Brabant. De A16 van Rotterdam naar de Belgische grens en de A58 van Bergen op Zoom naar Eindhoven zijn de belangrijkste wegen, en daarnaast start de A27 naar Utrecht en Almere vlakbij Breda. Daarnaast heeft de stad twee treinstations, namelijk station Breda en Breda-Prinsenbeek. Die laatste is een stop voor regionale treinen van en naar Dordrecht, Tilburg en ‘s Hertogenbosch. Station Breda is een groter station waar Intercity’s vanuit Rotterdam, Roosendaal en Eindhoven stoppen. Het meest dichtstbijzijnde vliegveld is Rotterdam The Hague Airport (61 kilometer), maar Schiphol International Airport (110 kilometer) is ook goed bereikbaar via de weg en de snelle Intercity Direct.

Parkeren

Een camperbus huren in Breda is in tegenstelling tot veel andere Nederlandse steden mogelijk om te parkeren. Het is in Breda goed mogelijk om betaalbaar te parkeren in het centrum. Parkeer lekker dicht bij de winkels op de Oude Vest voor € 2,50 per uur of maximaal € 15,00 per etmaal. De parkeerplaats Beyerd-Vlaszak is eveneens een camper-vriendelijke plek in het centrum, en hier betaal je € 2,30 per uur of maximaal € 14,00 per dag. P+R Prinsenbeek is buiten het stadshart een uitstekende (gratis) parkeerplaats, evenals de P+R Stationsweg (uurtarief € 2,74).  

Evenementen in Breda

Er zijn verschillende evenementen in Breda, ga je een buscamper huren in Breda overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Carnaval, februari: Breda, of ‘Kielegat’ tijdens Carnaval, staat in het teken van kroegentochten, parades en verkleedpartijen tijdens het grootste jaarlijkse evenement. De toegang tot het Carnaval is gratis.
  • Breda Jazz Festival, mei: Jaarlijks terugkerend jazzfestival dat vier dagen duurt en podia met internationale artiesten biedt. Er geldt geen entreeprijs.
  • Spanjaardsgat Festival, mei/juni: Drie weken durend muziekfestival met orkesten en koren in vele verschillende genres. Je kunt het Spanjaardsgat Festival kosteloos bezoeken.
  • Breda Barst, september: Breda bevestigt haar status als een muzikale stad met Breda Barst, een terugkerend popmuziek festival met bands en singer/songwriters. Gratis toegang.

Kamperen in Breda

Ga je een camperbusje huren in Breda dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren. 

  • Camping Liesbos Even buiten de stadsgrenzen van Breda ligt Camping Liesbos, een vakantiepark met een sportterrein, buitenzwembad en een bakkerij. Een camperplaats kost € 25,00 tot € 35,00.
  • RCN Vakantiepark De Flaasbloem – Omdat het omringd is door het bos en een recreatiemeer, dit vakantiepark is een perfecte plek voor een familievakantie. Kamperen met een camper kost hier minimaal € 27,00.
  • ‘t Haasje Recreatiepark – Grote camping met een aanbod aan faciliteiten, waaronder een speelhal, sportvelden, fietsverhuur en speeltuinen. Prijzen vanaf € 24,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Breda

weergrafiek voor Breda gemiddelde temperaturen per maand
Gemiddelde temperatuur per maand in Breda

Waarom een camper huren in Breda?

Breda is een gezellige, maar bovendien historische stad in het westen van de provincie Noord-Brabant. Zo’n 150.000 mensen wonen binnen de stadsmuren van Breda, een stad wiens weertype gekenmerkt wordt door een gematigd maritiem klimaat. Dit klimaat, beïnvloed door luchtstromen vanaf de Noordzee en Atlantische Oceaan, brengt milde winters, warme zomers en een gelijke verdeling van neerslag over het gehele jaar.

Regenkleding meebrengen is dus geen overbodige luxe voor je trip naar Breda.

Hoewel de winters in Breda vaak nat en koud zijn (5-7 graden), kan dit de pret niet drukken voor veel feestvierders die traditiegetrouw afkomen op Carnaval. Als het echt te koud en te donker wordt, kun je altijd nog Het Stedelijk Museum bezoeken of het Kasteel van Breda ontdekken. En hoewel herfstdagen in oktober en november met gemiddelde temperaturen van 6 tot 12 graden niet veel warmer zijn, zijn er voldoende buitenactiviteiten in dit seizoen. De uitbundige herfstkleuren in het Mastbos nodigen uit tot een stevige wandeltocht of fiets langs de prachtige muurschilderingen van de ‘Blind Walls Gallery’. 

In de lente kent Breda gemiddeld 6 zonuren per dag en loopt het kwik soms op tot 20 graden, waardoor het festivalseizoen volledig tot leven komt. Geniet van speciaalbiertjes en culinaire hoogstandjes tijdens het Hop on Hop off Festival of dans mee op de tonen van het Breda Jazz Festival in mei. In de zomer komen gemiddelde temperaturen van 23 graden voor, met uitschieters naar boven. Hierdoor is het aangenaam toeven op een terrasje in de oude binnenstad en een goed idee om een picknick te organiseren in Park Valkenberg. 

Vanwege de aangename temperaturen en de pracht van fantastische natuurgebieden als het Mastbos en de Krabbenbosschen zijn mei en juni heerlijke maanden om een camper te huren in Breda. In deze bosgebieden kun je heerlijk fietsen, wandelen en vogels spotten. Een camper huren in Breda is in deze periode zeker een aanrader!

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Breda

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief