Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Brussel

De beste vloot campers te huur in Brussel

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Een kerk met een meer in Brussel

Alles over camper huren in Brussel

Ongeacht de tijd van het jaar, blijft Brussel zeer aantrekkelijk. In deze kosmopolitische stad is er altijd genoeg te doen. Als symbool van een volk dat van feesten houdt, is bier een perfecte begeleiding van de Belgische avonden. De weekenden zijn dan ook altijd zeer feestelijk. Het feest is zelfs op zijn hoogtepunt tijdens het 5-daagse Brussels Zomerfestival.

Maar ga je een camper huren in Brussel bezoek dan ook de velel verborgen bezienswaardigheden. Het is eigenlijk één groot cultureel openluchtcentrum. De stad is rijk aan geschiedenis. Het Manneken Pis, het Atomium en zelfs het Stadhuis van Brussel zijn belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

Bereikbaarheid

Brussel ligt op de grens tussen de Latijnse en de Scandinavische landen en is een echt Europees kruispunt. Terwijl de Europese weg E40 een reële toegang biedt vanuit het westen en het oosten, biedt de Europese weg E19 een directe verbinding met steden in het zuiden en het noorden. Bovendien ligt de luchthaven van Brussel slechts twaalf kilometer ten noordoosten van de stad. Ryanair, KLM, EasyJet of zelfs Lufthansa zijn allemaal maatschappijen die vluchten naar België aanbieden. Het station Brussel-Noord biedt directe toegang tot het stadscentrum. Bovendien bieden de spoorlijnen meerdere verbindingen met naburige Europese steden.

Parkeren in Brussel

Parkeren verschilt per stad en land waar je bent dus ga je een camper huren in Brussel lees dan het volgende over parkeren in Brussel.

Naast het inter-parkeersysteem Ecuyer-Brussel, dat parkeren in het hart van de stad voor 15,50 pond per dag mogelijk maakt, zijn er talrijke ondergrondse parkeergarages. De parkeergarage Albertine-Square biedt nog een andere mogelijkheid om te parkeren tegen een tarief van £ 19 per dag. Aan de rand van de stad zijn er veel P+R (Park and Ride)-parkeerplaatsen waar je voor £ 2,50 per dag kunt parkeren, mits je een ticket voor openbaar vervoer hebt. Dit zijn wat de stad "ontmoedigende" parkings noemt. De P+R Craheim en P+R Ceria bieden deze voordelige opties.

Evenementen in Brussel

ga jij een camper huren in Brussel mis dan niet de evenementen die zich afspelen.

  • Het Zomerfestival van Brussel, in augustus. Een 5-daags festival waarbij talrijke concerten plaatsvinden in de straten van de stad.

  • De Zuidkermis, van juli tot augustus. Dit is een reusachtige kermis die plaatsvindt langs de Zuidlaan.

  • Het weekend van het Belgisch Bier op de Grote Markt, in september. Tijdens deze twee dagen vieren de Brusselaars een van de favoriete specialiteiten van het land: bier!

  • Tomorrowland, in Boom, in juli. Dit festival trekt duizenden festivalgangers uit alle hoeken van de wereld. De prijs voor een driedaags festival bedraagt ongeveer £425 (inclusief overnachting).

  • Nationale feestdag van België, 21 juli. De Brusselaars herdenken de eed van de eerste Belgische koning in 1831. Dit evenement, dat symbool staat voor de Belgische onafhankelijkheid, geeft aanleiding tot tal van festiviteiten.

Kamperen in Brussel

Net zoals parkeren moet je ook ergens kunnen kamperen daarom hebben we hieronder wat opties neergezet voor jou als  een camper gaat huren in Brussel.

  • Omdat de Belgische hoofdstad het hele jaar door zeer aantrekkelijk is, kan je het beste een camping boeken voor overnachtingen in een camper.

  • Camping Brussels Caravaning Club. Ten oosten van de stad, in een rustige omgeving voor gezellige Belgische nachten.

  • Camping Grimbergen. Een paar kilometer ten noorden van het stadscentrum biedt deze camping camperplaatsen voor £ 7,70/persoon.

  • Camping Druivenland ligt ten zuiden van de stad. Deze driesterrencamping rekent £5 per persoon per dag. Daarnaast moet je een staanplaats tarief van £4,25 betalen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Brussel

weergrafiek voor Brussel
* Gemiddelde temperatuur per maand in Brussel *

Brussel is een van de natste hoofdsteden van Europa. De ongeveer 100 kilometer land die de stad van de kust scheidt, zijn niet voldoende om de regenval uit het noordwesten tegen te houden. Ga je een camper huren in Brussel neem dan altijd een regenjas mee als je de stad bezoekt.

De Belgische hoofdstad heeft een vrij lage gemiddelde hoeveelheid zonneschijn. Dit verklaart de gemiddelde temperatuur van 18°C tijdens de zomerperiode. Ondanks het feit dat augustus de droogste maand van het jaar is, regent het toch gemiddeld twaalf dagen. Maart is de natste maand van het jaar; februari, met gemiddelde temperaturen die kunnen dalen tot nul, is de koudste maand van het jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in die periode soms sneeuw valt. De Brusselaars houden echter niet op met leven. Ondanks het wisselvallige weer blijft de Belgische stad levendig en dynamisch.

Omdat de regen nooit lang wegblijft, is het weer geen betrouwbare factor om op te vertrouwen bij een bezoek aan de hoofdstad. Het huren van een camper in Brussel is echter leuker in augustus. De meeste mensen verlaten in deze periode de stad om naar de badplaatsen te gaan. Dit betekent dat er minder mensenmassa's zijn en het verkeer vlotter verloopt. Bovendien valt er in deze periode de minste regen. Festivalgangers zullen de maand juli echter meer waarderen. Tomorrowland, het grootste festival van Europa, trekt elk jaar miljoenen feestvierders van over de hele wereld. De festiviteiten vinden plaats op slechts 30 km van het centrum van Brussel.

Indie campers in Brussel

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Brussel

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief