Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in Catania

De beste vloot campers te huur in Catania

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Mountain view of a village and nature

Alles over camper huren in Catania

Catania is een oude stad, meerdere malen verwoest door natuurrampen zonder haar charme te verliezen die ook vandaag nog haar bezoekers betovert. Het is een havenstad gelegen aan de voet van de Etna, met prachtige stranden met kraakhelder water. Het historische centrum is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en stelt nooit teleur dankzij de oude kerken, imposante paleizen en karakteristieke panden. Maar dat is nog niet alles! Catania is niet alleen beroemd om zijn oude architectuur, maar ook om zijn culinaire cultuur. Ga je een camper huren in Catania, vergeet onder de bekendste gerechten niet de arancini, cannoli en de traditionele Pasta alla Norma te proeven.

Bereikbaarheid

Catania ligt in het oostelijke deel van Sicilië, een eiland ten zuiden van Italië, en is met alle middelen gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven Catania Fontanarossa ligt op enkele kilometers van de stad en is bereikbaar met tal van luchtvaartmaatschappijen, zoals Alitalia, Lufthansa en Ryanair (vluchten vanaf Londen: 3 uur en 20). Catania is met Palermo en Messina verbonden via de snelwegen A19 en A18 en met andere kleinere steden via staatswegen. Treinen naar verschillende Italiaanse bestemmingen vertrekken vanaf het station Catania Centrale. Catania is ook per schip bereikbaar, met vertrekpunten uit Napels, Malta, Genua en vele andere Italiaanse steden.

Parkeren in Catania

Een camper huren in Catania en daarmee parkeren is tijdens het hoogseizoen niet eenvoudig, maar er zijn verschillende parkeerplaatsen zowel in het centrum als buiten de stad. De meest geschikte parking is de Blu Car Parking (Dagelijkse stop: €10). Vlakbij de boulevard, op Piazza Europa, is er de Europa Parking (Prijzen: €0,90/uur - €6,30/dag). Als je jouw auto vlakbij de luchthaven wilt achterlaten, kies dan voor de ParkinGo (Prijzen: €6/dag). Een alternatief dichter bij de stad is de Due Obelischi Parking (Prijzen: €0,50/uur - €1,50/dag), gratis voor degenen die een AMT-busticket kopen.

Evenementen in Catania

Ga je nu een camper huren in Catania vergeet dan ook niet een aantal van de leuke evenementen te bezoeken die zich in en rond de stad plaatsvinden

  • Feest van Sant'Agata (februari): Beschermheilig feest van de stad, met een optocht van traditionele houten kandelaars. Gratis evenement.
  • Etna-wijnfeest (augustus-september): Voor liefhebbers van goede lokale wijn, met talrijke Siciliaanse wijnhuizen. Gratis evenement.
  • Pistache Festival van Bronte (september-oktober): proeverij van de beste Italiaanse pistachenoten in duizend verschillende recepten. Variabele prijzen afhankelijk van de gerechten.

Kamperen in Catania

Camper huren in Catania, wees voorbereid en reserveer een campingplek van tevoren:

  • Camping Jonio: Gelegen op een klif van de Riviera dei Ciclopi. Prijzen Camper + 8 personen: Vanaf €29 per dag.
  • Camping La Timpa: Gelegen in het natuurreservaat La Timpa, op enkele kilometers van Catania. Camperprijzen: € 9/dag in het laagseizoen - € 11/dag in het hoogseizoen.
  • Al Yang: Ondergedompeld in een prachtige citrusboomgaard aan zee, in de buurt van de stad Acireale. Camperprijzen: € 10/dag in het laagseizoen - € 20-€ 25/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Catania

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Catania

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu