Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Catania

De beste vloot campers te huur in Catania

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Mountain view of a village and nature

Alles over camper huren in Catania

Catania is een oude stad, meerdere malen verwoest door natuurrampen zonder haar charme te verliezen die ook vandaag nog haar bezoekers betovert. Het is een havenstad gelegen aan de voet van de Etna, met prachtige stranden met kraakhelder water. Het historische centrum is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en stelt nooit teleur dankzij de oude kerken, imposante paleizen en karakteristieke panden. Maar dat is nog niet alles! Catania is niet alleen beroemd om zijn oude architectuur, maar ook om zijn culinaire cultuur. Ga je een camper huren in Catania, vergeet onder de bekendste gerechten niet de arancini, cannoli en de traditionele Pasta alla Norma te proeven.

Bereikbaarheid

Catania ligt in het oostelijke deel van Sicilië, een eiland ten zuiden van Italië, en is met alle middelen gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven Catania Fontanarossa ligt op enkele kilometers van de stad en is bereikbaar met tal van luchtvaartmaatschappijen, zoals Alitalia, Lufthansa en Ryanair (vluchten vanaf Londen: 3 uur en 20). Catania is met Palermo en Messina verbonden via de snelwegen A19 en A18 en met andere kleinere steden via staatswegen. Treinen naar verschillende Italiaanse bestemmingen vertrekken vanaf het station Catania Centrale. Catania is ook per schip bereikbaar, met vertrekpunten uit Napels, Malta, Genua en vele andere Italiaanse steden.

Parkeren in Catania

Een camper huren in Catania en daarmee parkeren is tijdens het hoogseizoen niet eenvoudig, maar er zijn verschillende parkeerplaatsen zowel in het centrum als buiten de stad. De meest geschikte parking is de Blu Car Parking (Dagelijkse stop: €10). Vlakbij de boulevard, op Piazza Europa, is er de Europa Parking (Prijzen: €0,90/uur - €6,30/dag). Als je jouw auto vlakbij de luchthaven wilt achterlaten, kies dan voor de ParkinGo (Prijzen: €6/dag). Een alternatief dichter bij de stad is de Due Obelischi Parking (Prijzen: €0,50/uur - €1,50/dag), gratis voor degenen die een AMT-busticket kopen.

Evenementen in Catania

Ga je nu een camper huren in Catania vergeet dan ook niet een aantal van de leuke evenementen te bezoeken die zich in en rond de stad plaatsvinden

  • Feest van Sant'Agata (februari): Beschermheilig feest van de stad, met een optocht van traditionele houten kandelaars. Gratis evenement.
  • Etna-wijnfeest (augustus-september): Voor liefhebbers van goede lokale wijn, met talrijke Siciliaanse wijnhuizen. Gratis evenement.
  • Pistache Festival van Bronte (september-oktober): proeverij van de beste Italiaanse pistachenoten in duizend verschillende recepten. Variabele prijzen afhankelijk van de gerechten.

Kamperen in Catania

Camper huren in Catania, wees voorbereid en reserveer een campingplek van tevoren:

  • Camping Jonio: Gelegen op een klif van de Riviera dei Ciclopi. Prijzen Camper + 8 personen: Vanaf €29 per dag.
  • Camping La Timpa: Gelegen in het natuurreservaat La Timpa, op enkele kilometers van Catania. Camperprijzen: € 9/dag in het laagseizoen - € 11/dag in het hoogseizoen.
  • Al Yang: Ondergedompeld in een prachtige citrusboomgaard aan zee, in de buurt van de stad Acireale. Camperprijzen: € 10/dag in het laagseizoen - € 20-€ 25/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Catania

Weather graph for average temperatures in Catania
Gemiddelde temperaturen per maand in Catania

Catania is een prachtige stad in Sicilië, in Zuid-Italië, die dankzij het mediterrane klimaat het hele jaar door bezocht kan worden. De zomer is de populairste periode voor toeristen, maar ook de heetste, met gemiddelde temperaturen van 32-35°C. Als je het stadscentrum wilt bezoeken of in alle rust een duik in zee wilt nemen, zijn de beste maanden april, mei, juni en september, wanneer het water warm is maar de stranden minder druk zijn. De winters zijn koud, maar de temperaturen dalen bijna nooit onder het vriespunt. Hoewel het klimaat misschien niet aanlokkelijk lijkt, kan een camer huren in Catania tijdens de winter een geweldige ervaring zijn dankzij de vele evenementen waaraan je kunt deelnemen.

Een camper huren in Catania weet dan dat de beste tijden de lente en de herfst zijn; niet alleen voor de goedkoopste prijzen, maar ook om volop te kunnen genieten van de vele attracties van de stad. De kusten van Sicilië zijn prachtig, en een camper huren in Catania is geweldig om te verkennen, en te stoppen bij de meest pittoreske punten, zoals de Riviera dei Ciclopi, in de buurt van Catania. Een camperbus huren in Catania in juli en augustus zijn de heetste maanden en, gezien de enorme toestroom van Italiaanse en buitenlandse toeristen, zijn ze ook de duurste maanden. De winter kan een goed alternatief zijn, maar vergeet niet dat de prijzen tijdens het kerstseizoen weer omhoog gaan.

Indie campers in Catania

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Catania

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief