🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Camper huren in Catania

Camper Huren in Catania

De beste vloot campers te huur in Catania

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Mountain view of a village and nature

Alles over camper huren in Catania

Catania is een oude stad, meerdere malen verwoest door natuurrampen zonder haar charme te verliezen die ook vandaag nog haar bezoekers betovert. Het is een havenstad gelegen aan de voet van de Etna, met prachtige stranden met kraakhelder water. Het historische centrum is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en stelt nooit teleur dankzij de oude kerken, imposante paleizen en karakteristieke panden. Maar dat is nog niet alles! Catania is niet alleen beroemd om zijn oude architectuur, maar ook om zijn culinaire cultuur. Ga je een camper huren in Catania, vergeet onder de bekendste gerechten niet de arancini, cannoli en de traditionele Pasta alla Norma te proeven.

Bereikbaarheid

Catania ligt in het oostelijke deel van Sicilië, een eiland ten zuiden van Italië, en is met alle middelen gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven Catania Fontanarossa ligt op enkele kilometers van de stad en is bereikbaar met tal van luchtvaartmaatschappijen, zoals Alitalia, Lufthansa en Ryanair (vluchten vanaf Londen: 3 uur en 20). Catania is met Palermo en Messina verbonden via de snelwegen A19 en A18 en met andere kleinere steden via staatswegen. Treinen naar verschillende Italiaanse bestemmingen vertrekken vanaf het station Catania Centrale. Catania is ook per schip bereikbaar, met vertrekpunten uit Napels, Malta, Genua en vele andere Italiaanse steden.

Parkeren in Catania

Een camper huren in Catania en daarmee parkeren is tijdens het hoogseizoen niet eenvoudig, maar er zijn verschillende parkeerplaatsen zowel in het centrum als buiten de stad. De meest geschikte parking is de Blu Car Parking (Dagelijkse stop: €10). Vlakbij de boulevard, op Piazza Europa, is er de Europa Parking (Prijzen: €0,90/uur - €6,30/dag). Als je jouw auto vlakbij de luchthaven wilt achterlaten, kies dan voor de ParkinGo (Prijzen: €6/dag). Een alternatief dichter bij de stad is de Due Obelischi Parking (Prijzen: €0,50/uur - €1,50/dag), gratis voor degenen die een AMT-busticket kopen.

Evenementen in Catania

Ga je nu een camper huren in Catania vergeet dan ook niet een aantal van de leuke evenementen te bezoeken die zich in en rond de stad plaatsvinden

  • Feest van Sant'Agata (februari): Beschermheilig feest van de stad, met een optocht van traditionele houten kandelaars. Gratis evenement.
  • Etna-wijnfeest (augustus-september): Voor liefhebbers van goede lokale wijn, met talrijke Siciliaanse wijnhuizen. Gratis evenement.
  • Pistache Festival van Bronte (september-oktober): proeverij van de beste Italiaanse pistachenoten in duizend verschillende recepten. Variabele prijzen afhankelijk van de gerechten.

Kamperen in Catania

Camper huren in Catania, wees voorbereid en reserveer een campingplek van tevoren:

  • Camping Jonio: Gelegen op een klif van de Riviera dei Ciclopi. Prijzen Camper + 8 personen: Vanaf €29 per dag.
  • Camping La Timpa: Gelegen in het natuurreservaat La Timpa, op enkele kilometers van Catania. Camperprijzen: € 9/dag in het laagseizoen - € 11/dag in het hoogseizoen.
  • Al Yang: Ondergedompeld in een prachtige citrusboomgaard aan zee, in de buurt van de stad Acireale. Camperprijzen: € 10/dag in het laagseizoen - € 20-€ 25/dag in het hoogseizoen.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Catania

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Catania