🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

A lighthouse

Camper Huren in Denemarken

De beste vloot campers te huur in Denemarken

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a cliff surrounded by the sea

Alles over camper huren in Denemarken

De geografie van Denemarken is interessant; het landoppervlak is verdeeld over diverse grote eilanden die vaak met elkaar zijn verbonden via bruggen. In totaal wonen er 5,8 miljoen mensen in Denemarken, een land dat vrij vlak is en gesticht werd als koninkrijk door Vikingen in de achtste eeuw. Denemarken is verwikkeld geweest in vele oorlogen, maar werkte zich toch op als succesvol handelsland in de Noordse regio en West Europa. Naast kleurrijke en fascinerende steden als Odense en Kopenhagen, heeft Denemarken wonderschone natuurgebieden zoals het schiereiland Grenen en de zandstenen kliffen van Møn. Huur een camper in Denemarken en verken alle mooie uithoeken van het land zelf.

3 weetjes over Denemarken

  • De zee is nooit verder weg dan 70 kilometer - Je bent altijd heel dicht bij zee in Denemarken, omdat het land vrij klein is en omringd is door water. 
  • De Deense vlag is de oudste op aarde - In 1219 kreeg Denemarken als eerste natie een vlag.
  • Denemarken is bijzonder vlak - Het hoogste punt is Ejer Baunehøj, 170 meter boven zeeniveau.

Kamperen in Denemarken

Camper huren in Denemarken, Denemarken lijkt met zijn eindeloze kustlijn, pittoreske stadjes en dichte bossen een paradijs voor kampeerders. Helaas is wildkamperen niet toegestaan in dit Scandinavische land en zul je een aangewezen kampeerplaats moeten opzoeken. Dit kan een eenvoudige plek zijn in de natuur en zonder voorzieningen, of een luxe vakantiepark met stromend water en elektriciteit. Voor geschiedenisfanaten is het fascinerende kasteel Egeskov een droombestemming; zoek een camping vlakbij dit slot en verken de middeleeuwse muren voor jezelf.

Als je van de zee en duingebieden houdt, dan zijn Nationaal Park Thy en het spectaculaire gebied rond de Rubjerg Knude vuurtoren perfecte bestemmingen voor een kampeertrip. Ben je meer een bosliefhebber? Zoek dan een camping bij het Rold Skov bos of plan een tocht door het heuvelachtige Svanninge.

Rijden in Denemarken

Elk land heeft verschillende regels en ook het rijden kan anders zijn. Ga je een camper huren in Denemarken kijk dan hieronder.

  • Het rijden met sneeuwkettingen is toegestaan in Denemarken in de wintermaanden, maar niet verplicht.
  • De 2-cijferige snelwegen en 3-cijferige regionale wegen zijn vaak in perfecte staat, met hoge kwaliteit asfalt. Houd er rekening mee dat de wegen op het platteland vaak onverhard zijn, maar wel toegankelijk met een camper. In de steden zijn de wegen in perfecte staat.
  • Er zijn geen tolwegen in Denemarken, maar voor het passeren van de brug tussen Kopenhagen en Malmö betaal je wel tol.

Evenemten in Denemarken

Er zijn leuke festivals verdeeld over Denemarken. Een camper huren in Denemarken, kijk in deze lijst om te zien of jij iets leuk vind!

  • Roskilde Festival, mei - Het meest populaire Deense muziekfestival vindt plaats in Roskilde en verwelkomt wereldberoemde artiesten zoals Muse, Guns ‘n’ Roses en de Red Hot Chilli Peppers. Een ticket voor 1 dag kost 1100 DKK.
  • Aarhus Food Festival, september - Dit festival is een eerbetoon aan de Deense en Scandinavische keuken. Je krijgt de kans gerechten van sterrenchefs te proeven en kookworkshops te volgen. Vanafprijs ticket: 75 DKK.
  • Moesgaard Viking Moot, juli - Traditioneel festival met rollenspellen waarmee veldslagen en het leven van Vikingen wordt nagebootst. Entreeprijs: 140 DKK.
  • Copenhagen Jazz Festival, juli - Het grootste jazzfestival van Denemarken trekt jaarlijks duizenden toeschouwers en honderden artiesten. Bepaalde voorstellingen zijn gratis, voor andere concerten betaal je 30 tot 400 DKK.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Denemarken