Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Denemarken

De beste vloot campers te huur in Denemarken

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a cliff surrounded by the sea

Alles over camper huren in Denemarken

De geografie van Denemarken is interessant; het landoppervlak is verdeeld over diverse grote eilanden die vaak met elkaar zijn verbonden via bruggen. In totaal wonen er 5,8 miljoen mensen in Denemarken, een land dat vrij vlak is en gesticht werd als koninkrijk door Vikingen in de achtste eeuw. Denemarken is verwikkeld geweest in vele oorlogen, maar werkte zich toch op als succesvol handelsland in de Noordse regio en West Europa. Naast kleurrijke en fascinerende steden als Odense en Kopenhagen, heeft Denemarken wonderschone natuurgebieden zoals het schiereiland Grenen en de zandstenen kliffen van Møn. Huur een camper in Denemarken en verken alle mooie uithoeken van het land zelf.

3 weetjes over Denemarken

  • De zee is nooit verder weg dan 70 kilometer - Je bent altijd heel dicht bij zee in Denemarken, omdat het land vrij klein is en omringd is door water. 
  • De Deense vlag is de oudste op aarde - In 1219 kreeg Denemarken als eerste natie een vlag.
  • Denemarken is bijzonder vlak - Het hoogste punt is Ejer Baunehøj, 170 meter boven zeeniveau.

Kamperen in Denemarken

Camper huren in Denemarken, Denemarken lijkt met zijn eindeloze kustlijn, pittoreske stadjes en dichte bossen een paradijs voor kampeerders. Helaas is wildkamperen niet toegestaan in dit Scandinavische land en zul je een aangewezen kampeerplaats moeten opzoeken. Dit kan een eenvoudige plek zijn in de natuur en zonder voorzieningen, of een luxe vakantiepark met stromend water en elektriciteit. Voor geschiedenisfanaten is het fascinerende kasteel Egeskov een droombestemming; zoek een camping vlakbij dit slot en verken de middeleeuwse muren voor jezelf.

Als je van de zee en duingebieden houdt, dan zijn Nationaal Park Thy en het spectaculaire gebied rond de Rubjerg Knude vuurtoren perfecte bestemmingen voor een kampeertrip. Ben je meer een bosliefhebber? Zoek dan een camping bij het Rold Skov bos of plan een tocht door het heuvelachtige Svanninge.

Rijden in Denemarken

Elk land heeft verschillende regels en ook het rijden kan anders zijn. Ga je een camper huren in Denemarken kijk dan hieronder.

  • Het rijden met sneeuwkettingen is toegestaan in Denemarken in de wintermaanden, maar niet verplicht.
  • De 2-cijferige snelwegen en 3-cijferige regionale wegen zijn vaak in perfecte staat, met hoge kwaliteit asfalt. Houd er rekening mee dat de wegen op het platteland vaak onverhard zijn, maar wel toegankelijk met een camper. In de steden zijn de wegen in perfecte staat.
  • Er zijn geen tolwegen in Denemarken, maar voor het passeren van de brug tussen Kopenhagen en Malmö betaal je wel tol.

Evenemten in Denemarken

Er zijn leuke festivals verdeeld over Denemarken. Een camper huren in Denemarken, kijk in deze lijst om te zien of jij iets leuk vind!

  • Roskilde Festival, mei - Het meest populaire Deense muziekfestival vindt plaats in Roskilde en verwelkomt wereldberoemde artiesten zoals Muse, Guns ‘n’ Roses en de Red Hot Chilli Peppers. Een ticket voor 1 dag kost 1100 DKK.
  • Aarhus Food Festival, september - Dit festival is een eerbetoon aan de Deense en Scandinavische keuken. Je krijgt de kans gerechten van sterrenchefs te proeven en kookworkshops te volgen. Vanafprijs ticket: 75 DKK.
  • Moesgaard Viking Moot, juli - Traditioneel festival met rollenspellen waarmee veldslagen en het leven van Vikingen wordt nagebootst. Entreeprijs: 140 DKK.
  • Copenhagen Jazz Festival, juli - Het grootste jazzfestival van Denemarken trekt jaarlijks duizenden toeschouwers en honderden artiesten. Bepaalde voorstellingen zijn gratis, voor andere concerten betaal je 30 tot 400 DKK.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Denemarken

Weather graph for average temperatures in Denmark
Gemiddelde temperaturen per maand in Denemarken

Ingeklemd tussen Duitsland, Zweden en Noorwegen ligt Denemarken, een relatief klein Europees land dat een oppervlakte heeft van 43.000 vierkante kilometer. Denemarken heeft te maken met een koel zeeklimaat, gekenmerkt door koude winters en koele zomers. De neerslag valt overal in Denemarken gelijk verdeeld over het hele jaar, hoewel het westen van het hoofdeiland Jutland gemiddeld natter en koeler is dan andere delen van het land.

De zomer is veruit het zonnigste en warmste seizoen, met minima van 20 tot 25 graden in het gehele land. De Denen trekken er in de zomer graag op uit in de natuur, en met wonderbaarlijke plekken als de kliffen van Møn en het Nationaal Park Thy is dat geen verrassing. In steden als Odense en Kopenhagen zijn er bovendien sublieme festivals zoals de Hans Christian Andersen Festival Plays en Copenhagen Jazz Festival.

In de herfst dalen de temperaturen tot onder de 10 graden en zijn er aanzienlijk minder zonuren dan in de zomer. De natuur toont echter prachtige kleuren, en in plaatsen zoals het Rold Skov bos creëren de herfstbladeren en paddenstoelen een wonderbaarlijke atmosfeer. 

Ook in de winter is het aantal zonuren minimaal, zijn er veel grijze dagen en de landelijke temperaturen bungelen rond het vriespunt. Wel komen kerstmarkten tot leven, waarvan de mooiste te vinden zijn in Aarhus, Aabenraa en Kopenhagen. Als je geluk hebt, zie je de fantasierijke architectuur in de hoofdstad Kopenhagen zelfs bedekt onder een laagje sneeuw.

De lente brengt nieuw leven, zoals goed te zien is tijdens het Sakura kersenbloesemfestival in Kopenhagen, op de wilde bloemenvelden op het platteland of de stadsparken in Odense en Aarhus.

Camper huren in Denemarken inMei en juni zijn uitstekende maanden voor een mooie campertrip. De natuur ontplooit zichzelf, het weer is zonnig en er zijn diverse leuke festivals tijdens deze periode. Daarnaast is de prijs voor een gehuurde camper vrij aantrekkelijk.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Denemarken

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief