Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Dordrecht

De beste vloot campers te huur in de buurt van Dordrecht

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Graanmolens aan het water in Dordrecht

Alles over camper huren in Dordrecht

Dordrecht is de oudste, en dus ook één van de meest historische steden in het land van Oranje. Deze middeleeuwse stad combineert cultuur met natuur als weinig andere. Traditie en geschiedenis zijn nog altijd te vinden in de gezellige straten, in de wellicht 1000 monumenten en in de vele binnenstadshavens die je daar kan vinden. Het blijft één van de cultureel meest belangrijkste steden van Nederland, niet alleen historisch gezien op vlak van handel in de twaalfde en dertiende eeuw, maar ook wat de vorming van het land betreft: je reist letterlijk naar het begin van het Nederlandse land! 

Anderzijds ligt Dordrecht in een waterrijk en natuurlijk gebied: de stad zelf ligt tussen vijf verschillende rivieren, die belangrijke medespelers betekenen in de rijke geschiedenis van deze stad. Verken deze waterwegen via boottochten, of fiets en/of wandel door de twee grote nationale parken die zich rond de stad uitstrekken: De Biesbosch en de Noordwaard Polder. 

Bereikbaarheid

Nederland beschikt over één van de best georganiseerde transportnetwerken in Europa, op vlak van snelwegen, treinroutes, en fiets- of wandelpaden.  

De twee dichtstbijzijnde luchthavens in de omgeving van Dordrecht zijn Rotterdam, The Hague Airport, (een kleinere internationale luchthaven) en Schiphol in Amsterdam. KLM en Transavia airlines, twee prominente luchtvaartmaatschappijen in Nederland hebben een breed scala aan opties voor vluchten, met lagere prijzen in mei en oktober.  

Vanuit Schiphol kan je makkelijk Dordrecht bereiken. Schiphol ligt aan de E19, die volg je tot in Amsterdam. Dan, vanuit Amsterdam, volg je de A2 snelweg tot op de A27 en dan de A15 , en in ongeveer anderhalf uur ben je in Dordrecht. Dit is een van de belangrijke toegangswegen van de stad. Afgezien van deze optie, en als je van zuid reist naar Dordrecht, dan kom je via de A1.

Als je met de trein reist dan zijn het Centraal Station, Dordrecht Station Zuid, en Dordrecht Station de belangrijkste toegangspunten. Dordrecht Station wordt bediend met uitstekende treinverbindingen die je snel naar andere Nederlandse en Belgische steden brengen: Amsterdam, Tilburg, Eindhoven,  Den Haag of Antwerpen bijvoorbeeld.

Parkeren in Dordrecht

Camper huren in Dordrecht en parkeren terwijl je de stad bezoekt kan zeker. 

Op de Parking Vlijkade, mag je tot en met 31 oktober je camper parkeren. Je parkeert dicht bij het culturele centrum, met een goed uitzicht over het water en volledig gratis! 

Een ander alternatief is parkeerterrein Energiehuis. Hier mag je de camper gratis parkeren maximaal 72 uur. Let op want ook dit parkeerterrein sluit deuren op 31 oktober!   

Kamperen in Dordrecht

Ga je een camper huren in Dordrecht dan kun je volgens de wet tot drie achtereenvolgende dagen ‘gewoon op de stoep staan’, maar als je langer in stad wil verblijven met je camper, geen paniek, de stad biedt veel boeiende alternatieven aan! 

Westerholt Jachthaven

De Westerholt jachthaven is een van de beste keuzes om te overnachten met je camper, met een pittoresk uitzicht over de haven. Reserveren hoeft niet, er is immers altijd plaats vrij. Prijzen blijven rond de 16 euro per nacht voor twee personen. Het is diervriendelijk en je mag op de volgende faciliteiten rekenen: 

● Camper plaatsen met uitzicht over de haven.

● Alle camperplaatsen zijn voorzien van stroompunten.

● Sanitaire voorzieningen (douches en toiletten).

● Basisbeveiliging (tijdens de nachten).

● Een kantine voor een kopje koffie.

● Wi-fi. 

Al ligt de camperplaats wel dicht bij treinsporen en de snelweg, je vindt veel natuurlijke fietsroutes in de buurt!

 

Parking Weeskinderendijk  

Waarom parkeren op de Kinderdijk? De prachtige omgeving langs de oude Maas biedt veel mogelijkheden aan: je kan makkelijk de regio verkennen, met de fiets of met de waterbus, gesierd door Kinderdijks bekende 21 molens. Indien je voor de fiets kiest, de camping grenst met een uitbreidend fietspadennetwerk! Wat de prijzen betreft, de eerste 24 uur mag je vrij parkeren, nadien betaal je een tarief van 0,30 euro per uur.  Deze parking biedt wat minder voorzieningen maar je kan toch rekenen op het volgende:   

● Grote parkeerplaatsen van 10x 6 meter, voorzien van alle faciliteiten. 

● Diervriendelijk.

● Op loopafstand het centrum van Dordrecht.

 Apcoa Parking

Apcoa Parking is eveneens een goed alternatief dat dicht bij het historisch centrum en de haven ligt, met een goedkoop tarief van 18 euro per dag. Je parkeert dicht bij culturele aantrekkelijkheden zoals de historische haven, Grotekerksbuurt, of het Statenplein. 

Evenementen in Dordrecht

Mei en oktober zijn perfecte wandel en fiets maanden!  Als je het ‘Rondje Dordt’ doet, wordt je rondgeleid in het historisch verleden van de stad. Rondje Dordt is een route dat je leidt door het centrum van de stad langs de monumenten, musea, havens, historische plekjes en meer recente winkelstraten.

Als de stad even te veel wordt, kan je ook het schitterende en 8000 hectare groot natuurpark De Biesbosch ontdekken! In dit grote ‘water-natuur park’ kan je fietsen, wandelen en zelfs kanovaren. Toegang is gratis!  

Verder, indien je in Dordrecht zijn op 27 april, dan maak je de Nederlandse feestdag Koningsdag mee. Koningsdag is meer dan een celebratie van de geboortedag van de Nederlandse koning. Het is uitgebreid tot een cultureel event dat theater, performance en muziek combineert. De hele stad (en het hele land) kleedt zich in oranje! De feestdag wordt beëindigd met vuurwerk dat je vanuit de Grandcafé Groothoofd of vanop de waterbushalte Merwekade goed kunt meemaken! 

Voor boekenliefhebbers is Dordrecht zeker ook een interessante stad. Een van de bekendste boekenmarkten van Nederland vindt hier plaats. Let wel op, want de data  veranderen elk jaar! Deze markt verkoopt boeken niet enkel in het Nederlands, maar ook in vele andere talen. Toegang is ook gratis!    

Tenslotte, begin september vindt één van de grootste en cultureel meest interessante festivals plaats: Voorstraat Noord Festival. Dit festival biedt lokale cultuur en gastronomie aan, kunst exposities, vele optredens en zelfs masterclasses waar je kan aan deelnemen. Dit straatfestival kan je gratis bezoeken en meemaken in de Voorstraat.  

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Dordrecht

Weergrafiek in Dordrecht op maandelijkse gemiddelde
Gemiddelde temperatuur per maand in Dordrecht

De beste tijd van het jaar om een camper te huren en de Zuid-Hollandse “island-city” Dordrecht te verkennen is april-mei of september-oktober! Niet alleen de meest economische maanden (of seizoenen) van het jaar, temperaturen kunnen in het hart van de lente of in het begin van de herfst zeer aangenaam zijn: tussen de 15 en 20 graden. Je ontsnapt dus aan de koude van de winter, wanneer de gemiddelde temperaturen rond de 5 graden celsius liggen en aan de zomerhitte, perfect dus voor een stedentrip met de camper.    

Onthoud zeker dat de vooropgestelde maanden ook de minst drukke en toeristische maanden zijn, wat je zeker ook gaat voelen op niveau van prijzen als je een camper gaat huren in Dordrecht.  

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Dordrecht

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief