Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Dublin

De beste vloot campers te huur in Dublin

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Light house on a cliff next to the ocean

Alles over camper huren in Dublin

Dublin is een oud Vikingdorp dat later geliefd is geworden als een groot cultureel centrum voor muziek (U2, the Script), literatuur (Oscar Wilde, James Joyce) en bier. De naam is afkomstig van het Keltische woord "dubh Linn", wat zwarte poel betekent, verwijzend naar de vuile poel in het kasteel van Dublin. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Liffey, met als hoofdstraten O'Connell Street in het noorden en Grafton Street aan de zuidkant.

Temple Bar District, net ten zuiden van de Liffey, staat bekend om zijn Ierse pubs en straatmuzikanten, evenals de beroemdste pub (en toeristenval) van de stad, "The Temple Bar". Ga je een camper huren in Dublin, dan moet je meer dan alleen het stadscentrum verkennen. Er liggen namelijk veel meer prachtige plekken op een afstand van maximaal 30 minuten rijden. Aanraders zijn de gezellige wijk Rathmines, het vissersdorp Howth, de kustgebieden Killiney, Bray en Malahide evenals de Wicklow Mountains.

Bereikbaarheid

De stad Dublin ligt aan de oostkant van Ierland langs de Ierse Zee, 100 km ten westen van Holyhead in Wales. De luchthaven van Dublin ligt 7 km ten noorden van de stad en fungeert als het belangrijkste internationale knooppunt van het land, met als belangrijkste lokale luchtvaartmaatschappijen Aer Lingus en Ryanair. De haven van Dublin verbindt de stad met de veerboot naar het eiland Man, Holyhead en Liverpool, en de laatste twee fungeren als wegverbindingen naar continentaal Europa via het Engelse Kanaal. De snelweg M50 omcirkelt de stad en sluit aan op de meeste hoofdwegen van het eiland. In noordelijke richting op M1 naar Belfast in Noord-Ierland, in noordwestelijke richting naar Donegal via M3, de M6 naar Galway, en in zuidelijke richting over M7 en M8 naar respectievelijk Limerick en Cork. De Luas (tram) en de Dart (pendeltrein) zijn samen met de bussen de belangrijkste vormen van openbaar vervoer.

Parkeren in Dublin

Ga je een camperbus huren in Dublin weet dan dat de meeste parkeerplaatsen in Dublin  'pay and display'-parkeerplaatsen zijn langs de weg, waarbij je betaalt via een parkeermeter (meestal € 2-4/u). Een goede vuistregel om aan te houden is om altijd te parkeren op zichtbare en drukke plaatsen. St. Mark's Church op Pearse Street biedt prijzen voor een halve dag voor ongeveer € 8 (vooraf reserveren mogelijk). Q-Park Dawson Street heeft goede aanbiedingen voor dag- en nachttarieven. Let in parkeergarages extra op bij het parkeren van een gehuurde camper in Dublin, aangezien sommige campers hoger kunnen zijn dan de standaard toegestane hoogte. Buiten de stad kun je parkeren op Clontarf Road en op de trein stappen naar Connolly Station of parkeren op de Luas-parkeerplaats bij de halte Red Cow.

Evenementen in Dublin

Een buscamper huren in Dublin gaat samen met evenementen bezoeken. Zie hieronder voor een aantal voorbeelden:

  • National Hunt Finale Weekend, Leopardstown, begin maart: Groot paardenrace-evenement in het zuiden van Dublin, waar grote menigten van alle leeftijden op afkomen.
  • St. Patrick's Day - 17 maart: onofficieel de nationale feestdag van Ierland, waarbij de Ierse cultuur over de hele wereld wordt gevierd, met het grootste feest in Dublin.
  • Punchestown Festival - week van 30 april: Het grootste paardenrace-evenement in Ierland, in de stad Naas, 35 km buiten Dublin.
  • Pride - Laatste zaterdag in juni - een viering van de LGBT-gemeenschap, de technologiebedrijven van Dublin en anderen bouwen enorme parades en feesten in de stad.
  • Electric Picnic - Eerste weekend van september: een van de grootste muziekfestivals in Ierland, 80 km buiten Dublin.
  • Finale GAA Gaelic Football - Meestal eind september/begin oktober: Gaelic football is een van de grootste sportevenementen, samen met hurling, rugby en voetbal. De finales worden gespeeld in Croke Park in Dublin.

Kamperen in Dublin

Ga je een camper huren in Dublin dan is het wellicht verstandig om van tevoren een campingplek te reserveren aangezien wildkamperen verboden is! Voor de meeste campings rond Dublin moet je minimaal 24 uur van tevoren reserveren.

  • Camac Valley Caravan & Camping Park: Dicht bij het stadscentrum maar toch in een natuurlijke omgeving, prijzen variëren van €26-€40 per nacht.
  • Hidden Valley Resort: Campingresort in de Wicklow Mountains, 60 km ten zuiden van Dublin, biedt een scala aan activiteiten ter plaatse, perfect voor een gezinsavontuur. Vanaf €30-€40/nacht.
  • Lynders Mobile Home: Geweldige camping aan het strand, 25 km ten noorden van de stad, naast het pittoreske Portrane Beach. Vanaf €27/nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Dublin

Weather graph for average temperatures in Dublin
Gemiddelde temperatuur per maand in Dublin

Het weer in Dublin is koud, vochtig en nat vanwege de ligging in de Atlantische Oceaan. De weersomstandigheden veranderen snel, en het is niet ongewoon dat het op een zonnige dag meerdere keren regent. Een lokale tip is om altijd een regenjas in je rugzak te dragen, aangezien paraplu's het zelden volhouden bij harde wind.


In de winter zijn de temperaturen niet extreem (meestal 2-10°C), maar een hoge luchtvochtigheid en wind zorgen voor een sterk gevoel van kou. In de zomer kunnen de dagen wel 17 uur duren, maar komen de temperaturen zelden boven de 15-20 °C. De warmste maanden zijn juni en juli, terwijl de natste periode tussen oktober en december ligt. Het ruige weer creëert geweldige omstandigheden voor watersport, met ideale kite-/windsurfplekken op Bull Island en Poolbeg, enkele minuten buiten het stadscentrum van Dublin.Het grootste jaarlijkse evenement van Dublin is St. Patrick's Day, 17 maart. De officiële Ierse feestdag trekt toeristen van heinde en verre om te genieten van Guinness en geweldig entertainment in de straten van Dublin. St. Patrick’s weekend is samen met de zomermaanden (juni-augustus) de drukste en duurste periode om naar Dublin te reizen. Een camper huren in Dublin tijdens April en mei zijn misschien wel de beste maanden, aangezien de groene stad dan floreert, het weer droger en warmer is en de prijzen relatief laag zijn.

Indie campers in Dublin

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Dublin

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief