Camper huren in Dublin

Camper Huren in Dublin

De beste vloot campers te huur in Dublin

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Light house on a cliff next to the ocean

Alles over camper huren in Dublin

Dublin is een oud Vikingdorp dat later geliefd is geworden als een groot cultureel centrum voor muziek (U2, the Script), literatuur (Oscar Wilde, James Joyce) en bier. De naam is afkomstig van het Keltische woord "dubh Linn", wat zwarte poel betekent, verwijzend naar de vuile poel in het kasteel van Dublin. De stad wordt in tweeën gedeeld door de rivier de Liffey, met als hoofdstraten O'Connell Street in het noorden en Grafton Street aan de zuidkant.

Temple Bar District, net ten zuiden van de Liffey, staat bekend om zijn Ierse pubs en straatmuzikanten, evenals de beroemdste pub (en toeristenval) van de stad, "The Temple Bar". Ga je een camper huren in Dublin, dan moet je meer dan alleen het stadscentrum verkennen. Er liggen namelijk veel meer prachtige plekken op een afstand van maximaal 30 minuten rijden. Aanraders zijn de gezellige wijk Rathmines, het vissersdorp Howth, de kustgebieden Killiney, Bray en Malahide evenals de Wicklow Mountains.

Bereikbaarheid

De stad Dublin ligt aan de oostkant van Ierland langs de Ierse Zee, 100 km ten westen van Holyhead in Wales. De luchthaven van Dublin ligt 7 km ten noorden van de stad en fungeert als het belangrijkste internationale knooppunt van het land, met als belangrijkste lokale luchtvaartmaatschappijen Aer Lingus en Ryanair. De haven van Dublin verbindt de stad met de veerboot naar het eiland Man, Holyhead en Liverpool, en de laatste twee fungeren als wegverbindingen naar continentaal Europa via het Engelse Kanaal. De snelweg M50 omcirkelt de stad en sluit aan op de meeste hoofdwegen van het eiland. In noordelijke richting op M1 naar Belfast in Noord-Ierland, in noordwestelijke richting naar Donegal via M3, de M6 naar Galway, en in zuidelijke richting over M7 en M8 naar respectievelijk Limerick en Cork. De Luas (tram) en de Dart (pendeltrein) zijn samen met de bussen de belangrijkste vormen van openbaar vervoer.

Parkeren in Dublin

Ga je een camperbus huren in Dublin weet dan dat de meeste parkeerplaatsen in Dublin  'pay and display'-parkeerplaatsen zijn langs de weg, waarbij je betaalt via een parkeermeter (meestal € 2-4/u). Een goede vuistregel om aan te houden is om altijd te parkeren op zichtbare en drukke plaatsen. St. Mark's Church op Pearse Street biedt prijzen voor een halve dag voor ongeveer € 8 (vooraf reserveren mogelijk). Q-Park Dawson Street heeft goede aanbiedingen voor dag- en nachttarieven. Let in parkeergarages extra op bij het parkeren van een gehuurde camper in Dublin, aangezien sommige campers hoger kunnen zijn dan de standaard toegestane hoogte. Buiten de stad kun je parkeren op Clontarf Road en op de trein stappen naar Connolly Station of parkeren op de Luas-parkeerplaats bij de halte Red Cow.

Evenementen in Dublin

Een buscamper huren in Dublin gaat samen met evenementen bezoeken. Zie hieronder voor een aantal voorbeelden:

  • National Hunt Finale Weekend, Leopardstown, begin maart: Groot paardenrace-evenement in het zuiden van Dublin, waar grote menigten van alle leeftijden op afkomen.
  • St. Patrick's Day - 17 maart: onofficieel de nationale feestdag van Ierland, waarbij de Ierse cultuur over de hele wereld wordt gevierd, met het grootste feest in Dublin.
  • Punchestown Festival - week van 30 april: Het grootste paardenrace-evenement in Ierland, in de stad Naas, 35 km buiten Dublin.
  • Pride - Laatste zaterdag in juni - een viering van de LGBT-gemeenschap, de technologiebedrijven van Dublin en anderen bouwen enorme parades en feesten in de stad.
  • Electric Picnic - Eerste weekend van september: een van de grootste muziekfestivals in Ierland, 80 km buiten Dublin.
  • Finale GAA Gaelic Football - Meestal eind september/begin oktober: Gaelic football is een van de grootste sportevenementen, samen met hurling, rugby en voetbal. De finales worden gespeeld in Croke Park in Dublin.

Kamperen in Dublin

Ga je een camper huren in Dublin dan is het wellicht verstandig om van tevoren een campingplek te reserveren aangezien wildkamperen verboden is! Voor de meeste campings rond Dublin moet je minimaal 24 uur van tevoren reserveren.

  • Camac Valley Caravan & Camping Park: Dicht bij het stadscentrum maar toch in een natuurlijke omgeving, prijzen variëren van €26-€40 per nacht.
  • Hidden Valley Resort: Campingresort in de Wicklow Mountains, 60 km ten zuiden van Dublin, biedt een scala aan activiteiten ter plaatse, perfect voor een gezinsavontuur. Vanaf €30-€40/nacht.
  • Lynders Mobile Home: Geweldige camping aan het strand, 25 km ten noorden van de stad, naast het pittoreske Portrane Beach. Vanaf €27/nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Dublin

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Dublin