Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Duitsland

De beste vloot campers te huur in Duitsland

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Castle at the top of a mountain forest

Alles over Camper huren in Duitsland

Een camper huren in Duitsland en op avontuur gaan komt misschien niet meteen in je op als het eerste land. Maar het goede ligt vaak veel dichterbij dan je denkt. Want op zo'n 350000 vierkante kilometer is er een enorme verscheidenheid aan natuur en cultuur te ontdekken.

De regio's in het noorden en aan de Oostzee bieden een maritiem-rustieke flair, terwijl de berglandschappen in het zuiden en westen uitnodigen om te wandelen en de heuvels te beklimmen. De traditionele Duitse keuken is hartig en rijk - precies wat je nodig hebt na een lange dag de natuur te hebben verkend. De Duitsers zijn ook enorm trots op hun bierbrouwkunst en -kennis, maar ook op hun wijnbouw.

Een camper is het ideale voertuig voor een rondreis door Duitsland. Hiermee kun je uitstapjes naar de steden en hun culturele evenementen combineren met excursies in de omliggende natuur. Zo wordt jouw vakantie gevuld met een waaier aan avonturen.

Survivalgids

De belangrijkste zinnen:

  • Hallo =Guten Tag
  • (Goedemorgen of goedendag) = Guten Abend (Goedenavond).
  • Danke (Dank u) = Bitte (Alstublieft).

Een lunch voor twee personen in een gemiddeld restaurant kost ongeveer 25 tot 30 euro. Een snack kost minder dan €10 per persoon.

Voor een biertje van 0,5 l betaal je in Duitsland tussen 3 en 4 euro.

Door de grootte van het land zult je in de verschillende regio's/staten/steden/dorpen verschillende dialecten tegenkomen die soms moeilijk te begrijpen zijn. Duidelijk Hochdeutsch (Hoogduits) wordt gesproken in Hannover en omgeving, en het is ook de officiële taal van het bedrijfsleven, omroep etc.

Kamperen in Duitsland

Een camperbus huren in Duitsland en kamperen is populair onder de Duitsers en de toeristen. Er zijn ongeveer 2800 campings in heel Duitsland. Ze zijn seizoensgebonden geopend en sluiten tussen oktober en april.

Wildkamperen, of het nu in een tent is of in/met een camper, is niet toegestaan. Je mag parkeren en overnachten in recreatie- en natuurgebieden, niet dus. Als je betrapt wordt, op privéterrein of in een beschermd gebied, kun je een boete krijgen, afhankelijk van de regio.

Je vindt in Duitsland adembenemende plekjes en plaatsen en meestal is er wel een camping in de buurt. Een voorbeeld is de camping Langholz direct aan de Oostzee als de oudste camping in Sleeswijk-Holstein. Wie meer van de bergen houdt, kan terecht op het campingeiland Buchau bij Murnau aan de Staffelsee (Staffelmeer) in Beieren – een absolute idylle van bergpanorama en kristalhelder water.

Rijden met een huurcamper in Duitsland

Wanneer je een buscamper huurt in Duitsland kunnen de regels op de weg wat anders zijn dan je gewend bent.

Het wegennet in Duitsland is goed uitgebouwd en geavanceerd. Autobahnen of in ieder geval snelwegen verbinden alle grote steden.

Er is geen snelheidsbeperking op de Autobahnen, tenzij de verkeersborden anders aangeven. De aanbevolen snelheid is echter 130 km/u.

De bestaande snelheidsbeperkingen worden zeer serieus genomen en worden vaak met radar gecontroleerd.

Personenauto's en bestelwagens betalen geen tol op de Autobahns.

Zoals in heel Europa geldt ook in Duitsland in rechtsrijdend verkeer een regel van rechts rijden.

Evenementen in Duitsland

Ga je een camperbusje huren in Duitsland vergeet dan niet om een leuk evenement te bezoeken!

Carnaval in Keulen (februari/maart): Carnaval wordt in het hele land gevierd, echter nergens zo uitbundig als in het Rijnland. De toegang is gratis.

Kieler Woche (mei/juni): Oorspronkelijk alleen een zeilregatta van de stad Kiel; nu is de Kieler Woche (week in Kiel) een van de grootste 'Brauchtum Fest' (feest van tradities) in het noorden van Duitsland. Toegang vanaf €8 .

Rock am Ring (juni): Al 30 jaar een “absolute must” voor alle rockmuziek fans - een van de wereldwijd grootste rockfestivals in Neurenberg. Prijzen vanaf €200 voor een weekendticket.

Oktoberfest (september/oktober): Het bekendste bierfestival ter wereld in München/Beieren. Begint in september en duurt tot de eerste week van oktober. Toegang tot het terrein gratis.

Feest van het licht (oktober): Unieke spectaculaire lichtshow verlicht de hoofdstad Berlijn in alle kleuren. Toegang gratis.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren Duitsland

Weather graph for average temperatures in Germany
Gemiddelde temperatuur in Duitsland

Het klimaat in Duitsland is matig. De grootte van het land maakt echter aanzienlijke regionale verschillen mogelijk waarvan je op de hoogte moet zijn als je een camper in Duitsland huurt.

Een camper huren in Duitsland is ideaal voor een vakantie in het late voorjaar tot het vroege najaar. Het weer in april zorgt voor onwelkome verrassingen zoals sneeuwval in de bergen of heftige regen. Vanaf mei komen de campings weer tot leven en kun je jouw vakantie zonder beperkingen plannen. De zomer is ook in Duitsland de sterkste reistijd; daarom raden we je aan vooraf contact op te nemen met campings om een parkeerplaats veilig te stellen. Vooral in plaatselijke recreatiegebieden rond grote steden en meren kunnen die reserveringen jouw vakantie in juli en augustus net redden. Tot eind september is er in Duitsland altijd wat te beleven, van openluchtconcerten tot festivals en openluchtfeesten. De ultieme afsluiter van de zomer is het Oktoberfest in München dat elk jaar enkele miljoenen bezoekers trekt. Huur een camper in Duitsland en maak het mee.

In de herfst vieren de wijngebieden van het land hun oogst en nodigen de wijnboeren uit voor wijnproeverijen op hun jaarlijkse wijnfeesten. Dit is ook de tijd voor uitgebreide wandeltochten, bijvoorbeeld in het Ertsgebergte of in het Zwarte Woud. De herfst is ook geschikt om een stedentrip met de camper te plannen bij nog aangename temperaturen. Als je de kerstdagen in Duitsland wilt doorbrengen, moet je eerst de openingstijden van de campings controleren. Velen sluiten vanaf oktober. De kerstmarkten maken het echter de moeite waard, want de steden veranderen in ware winterwonderlanden.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Duitsland

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief