Camper huren in Duitsland

Camper Huren in Duitsland

De beste vloot campers te huur in Duitsland

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Castle at the top of a mountain forest

Alles over Camper huren in Duitsland

Een camper huren in Duitsland en op avontuur gaan komt misschien niet meteen in je op als het eerste land. Maar het goede ligt vaak veel dichterbij dan je denkt. Want op zo'n 350000 vierkante kilometer is er een enorme verscheidenheid aan natuur en cultuur te ontdekken.

De regio's in het noorden en aan de Oostzee bieden een maritiem-rustieke flair, terwijl de berglandschappen in het zuiden en westen uitnodigen om te wandelen en de heuvels te beklimmen. De traditionele Duitse keuken is hartig en rijk - precies wat je nodig hebt na een lange dag de natuur te hebben verkend. De Duitsers zijn ook enorm trots op hun bierbrouwkunst en -kennis, maar ook op hun wijnbouw.

Een camper is het ideale voertuig voor een rondreis door Duitsland. Hiermee kun je uitstapjes naar de steden en hun culturele evenementen combineren met excursies in de omliggende natuur. Zo wordt jouw vakantie gevuld met een waaier aan avonturen.

Survivalgids

De belangrijkste zinnen:

  • Hallo =Guten Tag
  • (Goedemorgen of goedendag) = Guten Abend (Goedenavond).
  • Danke (Dank u) = Bitte (Alstublieft).

Een lunch voor twee personen in een gemiddeld restaurant kost ongeveer 25 tot 30 euro. Een snack kost minder dan €10 per persoon.

Voor een biertje van 0,5 l betaal je in Duitsland tussen 3 en 4 euro.

Door de grootte van het land zult je in de verschillende regio's/staten/steden/dorpen verschillende dialecten tegenkomen die soms moeilijk te begrijpen zijn. Duidelijk Hochdeutsch (Hoogduits) wordt gesproken in Hannover en omgeving, en het is ook de officiële taal van het bedrijfsleven, omroep etc.

Kamperen in Duitsland

Een camperbus huren in Duitsland en kamperen is populair onder de Duitsers en de toeristen. Er zijn ongeveer 2800 campings in heel Duitsland. Ze zijn seizoensgebonden geopend en sluiten tussen oktober en april.

Wildkamperen, of het nu in een tent is of in/met een camper, is niet toegestaan. Je mag parkeren en overnachten in recreatie- en natuurgebieden, niet dus. Als je betrapt wordt, op privéterrein of in een beschermd gebied, kun je een boete krijgen, afhankelijk van de regio.

Je vindt in Duitsland adembenemende plekjes en plaatsen en meestal is er wel een camping in de buurt. Een voorbeeld is de camping Langholz direct aan de Oostzee als de oudste camping in Sleeswijk-Holstein. Wie meer van de bergen houdt, kan terecht op het campingeiland Buchau bij Murnau aan de Staffelsee (Staffelmeer) in Beieren – een absolute idylle van bergpanorama en kristalhelder water.

Rijden met een huurcamper in Duitsland

Wanneer je een buscamper huurt in Duitsland kunnen de regels op de weg wat anders zijn dan je gewend bent.

Het wegennet in Duitsland is goed uitgebouwd en geavanceerd. Autobahnen of in ieder geval snelwegen verbinden alle grote steden.

Er is geen snelheidsbeperking op de Autobahnen, tenzij de verkeersborden anders aangeven. De aanbevolen snelheid is echter 130 km/u.

De bestaande snelheidsbeperkingen worden zeer serieus genomen en worden vaak met radar gecontroleerd.

Personenauto's en bestelwagens betalen geen tol op de Autobahns.

Zoals in heel Europa geldt ook in Duitsland in rechtsrijdend verkeer een regel van rechts rijden.

Evenementen in Duitsland

Ga je een camperbusje huren in Duitsland vergeet dan niet om een leuk evenement te bezoeken!

Carnaval in Keulen (februari/maart): Carnaval wordt in het hele land gevierd, echter nergens zo uitbundig als in het Rijnland. De toegang is gratis.

Kieler Woche (mei/juni): Oorspronkelijk alleen een zeilregatta van de stad Kiel; nu is de Kieler Woche (week in Kiel) een van de grootste 'Brauchtum Fest' (feest van tradities) in het noorden van Duitsland. Toegang vanaf €8 .

Rock am Ring (juni): Al 30 jaar een “absolute must” voor alle rockmuziek fans - een van de wereldwijd grootste rockfestivals in Neurenberg. Prijzen vanaf €200 voor een weekendticket.

Oktoberfest (september/oktober): Het bekendste bierfestival ter wereld in München/Beieren. Begint in september en duurt tot de eerste week van oktober. Toegang tot het terrein gratis.

Feest van het licht (oktober): Unieke spectaculaire lichtshow verlicht de hoofdstad Berlijn in alle kleuren. Toegang gratis.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Duitsland