Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Edinburgh

De beste vloot campers te huur in Edinburgh

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Castle on the top of the forest hill in a cloudy weather

Alles over camper huren in Edinburgh

Een camper huren in Edinburgh en de stad verkennen is het zeker waard!

Edinburgh, na Glasgow de grootste stad van Schotland, bestaat uit een oude oude binnenstad en een negentiende-eeuwse New Town. Samen zijn ze uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en hebben ze een aantal van de spannendste historische en culturele bezienswaardigheden van het Verenigd Koninkrijk. Hiertoe behoren Edinburgh Castle en het paleis van Holyrood House (de officiële residentie van de koningin in Schotland). De Schotse hoofdstad staat echter ook bekend om zijn nabijheid tot de wilde landschappen van de regio.

Het voorland van Cramand heeft misschien niet de internationale naam van Arthur's Seat en de stadsgezichten van Calton Hill. Maar het biedt wel een aantal van de beste wandelmogelijkheden in de omgeving. Misschien wel een van de meest verrassende plekken is Portobello Beach, dat op de zonnigste dagen bijna mediterraan is. Ook de Pentland Hills zijn perfect voor een picknick.

Routebeschrijving

Als een van de grootste steden van het Verenigd Koninkrijk is Edinburgh zeer goed verbonden. Via snelwegen is de stad verbonden met alle belangrijke bezienswaardigheden. Zo ligt de stad slechts 100 kilometer van Glasgow via de M8, en 180 kilometer van Inverness en Aberdeen.

De stad is ook de thuisbasis van de belangrijkste internationale luchthaven van Schotland, met verbindingen naar meer dan 100 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en de VS. De meeste grote Europese nationale luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Edinburgh. Het is ook een belangrijke hub voor goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet. De vliegtijd naar het Europese vasteland bedraagt slechts twee uur.

Het belangrijkste treinstation van de stad is Edinburgh Waverley. Hier komen en vertrekken treinen uit heel Schotland. Het is ook verbonden met King's Cross Station in Londen, aan de oostkust van het vasteland. De reistijd naar Londen bedraagt gemiddeld slechts vier uur.

Parkeren in Edinburgh

Een camperbus huren in Edinburgh weet dan wel dat het vrij moeilijk zijn om parkeerplaatsen te vinden in het centrum van Edinburgh. Het stadsbestuur moedigt bezoekers dan ook aan om gebruik te maken van park-and-ride-diensten, door te parkeren op speciale locaties aan de rand van de stad en vervolgens gebruik te maken van het uitgebreide bus-, tram- en treinnetwerk. Locaties zijn onder meer Straiton Road aan de zuidkant van de stad, en Hemiston Park and Ride aan Riccarton Mains Road in het westen. Parkeren in het centrum van de stad, zoals op George Street of Queen Street, kost bijna £ 5 per uur. Daarentegen kun je op London Road, op ongeveer tien minuten afstand, de hele dag voor £ 5 parkeren.

Evenementen in Edinburgh

Ga je een camperbusje huren in Edinburgh, kijk dan naar deze evenementen die je zou kunnen meemaken.

  • Hogmanay - Princes Street, oudejaarsavond: Een straatfeest als geen ander, compleet met indrukwekkend vuurwerk en uitgebreide vertolkingen van Auld Lang Syne. Vanaf £31.50.
  • Edinburgh Festival - in de hele stad, augustus: Het omvat de Fringe en de Military Tattoo. Op 300 podia worden 3500 shows opgevoerd, van serieus drama tot komische sketches. Vanaf £10, afhankelijk van de show.
  • Navaratri - Calton Hill, oktober: Tien dagen lang komt de hindoegemeenschap van de stad samen om de overwinning van het goede op het kwade te vieren. Gratis.

Kamperen in Edinburgh

Ga je een buscamper huren in Edinburgh, dan is het van belang dat je een camping boekt in de omgeving.

  • Linwater Caravan Park: Dit rustige terrein naast een landschapspark en het Union Canal ligt op 8 kilometer van de luchthaven van Edinburgh. Prijzen beginnen bij £24 per nacht.
  • Drummohr Caravan Park: Drummohr ligt op ongeveer 20 minuten van het centrum van Edinburgh en beschikt over verzorgde voorzieningen, waaronder een kinderspeelplaats en hot tubs. Prijzen vanaf £28 per nacht.
  • Edinburgh Festival Camping: Deze camping, die elk jaar speciaal voor het festivalpubliek wordt geopend, is eenvoudig maar schoon en veilig. De prijzen beginnen bij 38 pond per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Edinburgh

Weather graph for average temperatures in Edinburgh
Gemiddelde temperatuur in Edinburgh

Edinburgh is al sinds 1400 de onbetwiste hoofdstad van Schotland. De stad ligt op een klein eindje rijden van de prachtige Firth of Forth en heeft een mild, zeeklimaat. Dit betekent dat de neerslag het hele jaar door vrij constant is. Wat temperatuur betreft, kunnen bezoekers kille winters en milde zomers verwachten.

Voor zijn noordelijke breedtegraad, op gelijke voet met Noorwegen en Canada, is het winterklimaat van Edinburgh mild. Van november tot februari schommelen de dagtemperaturen tussen 1-3°C. Zelden zakt de temperatuur onder nul en de Hogmanay viering van het nieuwe jaar, een van de grootste evenementen in het jaar van de stad, wordt er zeker niet door verstoord.

De temperaturen beginnen te stijgen in maart en bereiken hun hoogtepunt in juli en augustus. De dagelijkse gemiddelden in deze twee maanden schommelen tussen 11 en 19°C. Een paar dagen met temperaturen tot 31°C zijn echter niet onbekend. Inwoners en bezoekers koesteren zich in de korte zomer, die in combinatie met het Edinburgh Festival in augustus voor een ongeëvenaarde sfeer van plezier zorgt. Naast een trui moeten bezoekers daarom ook een fles zonnebrandcrème meenemen.

Zowel in de herfst als in de lente kan het weer wisselvallig zijn. De wind waait af en toe over de stad, waardoor de temperatuur zelden boven de 10°C uitkomt. De lente geeft echter ook een hint naar de warmte die komen gaat, en de vele groene ruimten van Edinburgh zijn al snel bedekt met een van de mooiste bloemententoonstellingen van het Verenigd Koninkrijk.

Een camper huren in Edinburgh is in de lente de perfecte tijd. Het weer wordt steeds beter, en de dagen worden week na week langer. De huurprijzen liggen ook beduidend lager dan tijdens de piekmaanden juli en augustus, met uitzondering van de weken onmiddellijk rond paaszondag.

Indie campers in Edinburgh

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Edinburgh

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief