🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Camper huren in Engeland

Camper Huren in Engeland

De beste vloot campers te huur in Engeland

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a picture showing Stonehenge in England

Alles over camper huren in Engeland

Engeland is de middelste natie van de vier UK landen en heeft een verscheidenheid aan unieke landschappen en sites voor camperreizigers om te zien en te verblijven. Hier kun je sites bezoeken zoals het oude Stonehenge, de Romeinse steden Bath en Colchester, honderden kuststeden bezoeken of door de verbluffende natuurlijke berglandschappen van de Peak en Lake districten rijden.

Met prachtig zomerweer en het hele jaar door evenementen, maakt het niet uit waar je heen gaat in Engeland, je vindt een verscheidenheid aan verschillende landschappen en locaties die zeker indruk zullen maken.

3 weetjes over Engeland

Er zijn bijna 1200 campings verspreid over Engeland en door de populariteit van Camperen in het Verenigd Koninkrijk zijn ze bijna allemaal campervriendelijk! 

De A1 verbindt de hoofdstad van Engeland, Londen, met Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en is de langste weg in het Verenigd Koninkrijk met een lengte van 410 mijl of 660 km. 

Er is geen enkel punt in Groot-Brittannië dat meer dan 75 mijl van een kustlijn verwijderd is, dus je bent nooit ver van de zee in Engeland.

Kamperen in Engeland

Een camperbus huren in Engeland? Dan is het goed om te weten dat technisch gezien wildkamperen illegaal is in Engeland, maar veel boeren laten kampeerders op hun land toe met toestemming of tegen een kleine vergoeding en je moet zich altijd houden aan de mentaliteit "alleen voetafdrukken achterlaten, alleen foto's nemen" wanneer je dit doet. 

Je kunt ook legaal in jouw voertuig op een parkeerplaats slapen en er zijn er genoeg in de omgeving van prachtige landschappen in Engeland.

Camping en camper bezienswaardigheden zijn uitgebreid in Engeland en er zijn altijd meerdere campings die camper vriendelijk zijn in gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zoals Lake en Peak district.

Rijden met een huurcamper in Engeland

Het wegennet in Engeland is uitgebreid en bereikt elk uiteinde van het land met snelwegen die vier rijstroken breed zijn terwijl de secundaire wegen meestal 2 rijstroken breed zijn. De wegen worden goed onderhouden en zijn allemaal geasfalteerd, wat een geweldige rijervaring garandeert. 

Tolwegen zijn ongebruikelijk in Engeland met slechts 22 in het hele land en bevinden zich meestal op bruggen of tunnels en kosten campers niet meer dan £5 per passerende. 

Het is belangrijk te onthouden dat in Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg wordt gereden en dat de uiterst rechtse rijstroken van de snelweg alleen bedoeld zijn om in te halen. Er is geen "fast lane" systeem in Engeland.

Evenementen in Engeland

Ga je een camperbusje huren in Engeland, kijk dan naar deze evenementen die je zou kunnen meemaken.

In de zomermaanden vinden in Engeland de meeste evenementen plaats, met festivals zoals het 4-daagse Reading Rock festival, dat de muziekcultuur in Engeland viert.

Jaarlijkse feestdagen zoals Kerstmis worden ook in heel Engeland gevierd en in de meeste grote steden worden dan wintermarkten georganiseerd.

Een populair jaarlijks evenement op 5 november in Engeland is Bonfire Night, waarbij in het hele land vuurwerk en enorme vreugdevuren worden ontstoken.

Op 23 april wordt St George's Day gevierd met activiteiten die variëren van middeleeuwse festivals tot drakenjachten, die meestal in heel Engeland plaatsvinden.

Kaartjes voor muziekfestivals kosten gemiddeld zo'n £250 en jaarlijkse evenementen zoals Kerstmis, St George's Day en Bonfire Night bieden normaal gesproken een groot aantal gratis evenementen en activiteiten. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Engeland