Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Engeland

De beste vloot campers te huur in Engeland

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a picture showing Stonehenge in England

Alles over camper huren in Engeland

Engeland is de middelste natie van de vier UK landen en heeft een verscheidenheid aan unieke landschappen en sites voor camperreizigers om te zien en te verblijven. Hier kun je sites bezoeken zoals het oude Stonehenge, de Romeinse steden Bath en Colchester, honderden kuststeden bezoeken of door de verbluffende natuurlijke berglandschappen van de Peak en Lake districten rijden.

Met prachtig zomerweer en het hele jaar door evenementen, maakt het niet uit waar je heen gaat in Engeland, je vindt een verscheidenheid aan verschillende landschappen en locaties die zeker indruk zullen maken.

3 weetjes over Engeland

Er zijn bijna 1200 campings verspreid over Engeland en door de populariteit van Camperen in het Verenigd Koninkrijk zijn ze bijna allemaal campervriendelijk! 

De A1 verbindt de hoofdstad van Engeland, Londen, met Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en is de langste weg in het Verenigd Koninkrijk met een lengte van 410 mijl of 660 km. 

Er is geen enkel punt in Groot-Brittannië dat meer dan 75 mijl van een kustlijn verwijderd is, dus je bent nooit ver van de zee in Engeland.

Kamperen in Engeland

Een camperbus huren in Engeland? Dan is het goed om te weten dat technisch gezien wildkamperen illegaal is in Engeland, maar veel boeren laten kampeerders op hun land toe met toestemming of tegen een kleine vergoeding en je moet zich altijd houden aan de mentaliteit "alleen voetafdrukken achterlaten, alleen foto's nemen" wanneer je dit doet. 

Je kunt ook legaal in jouw voertuig op een parkeerplaats slapen en er zijn er genoeg in de omgeving van prachtige landschappen in Engeland.

Camping en camper bezienswaardigheden zijn uitgebreid in Engeland en er zijn altijd meerdere campings die camper vriendelijk zijn in gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid zoals Lake en Peak district.

Rijden met een huurcamper in Engeland

Het wegennet in Engeland is uitgebreid en bereikt elk uiteinde van het land met snelwegen die vier rijstroken breed zijn terwijl de secundaire wegen meestal 2 rijstroken breed zijn. De wegen worden goed onderhouden en zijn allemaal geasfalteerd, wat een geweldige rijervaring garandeert. 

Tolwegen zijn ongebruikelijk in Engeland met slechts 22 in het hele land en bevinden zich meestal op bruggen of tunnels en kosten campers niet meer dan £5 per passerende. 

Het is belangrijk te onthouden dat in Engeland en de rest van het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg wordt gereden en dat de uiterst rechtse rijstroken van de snelweg alleen bedoeld zijn om in te halen. Er is geen "fast lane" systeem in Engeland.

Evenementen in Engeland

Ga je een camperbusje huren in Engeland, kijk dan naar deze evenementen die je zou kunnen meemaken.

In de zomermaanden vinden in Engeland de meeste evenementen plaats, met festivals zoals het 4-daagse Reading Rock festival, dat de muziekcultuur in Engeland viert.

Jaarlijkse feestdagen zoals Kerstmis worden ook in heel Engeland gevierd en in de meeste grote steden worden dan wintermarkten georganiseerd.

Een populair jaarlijks evenement op 5 november in Engeland is Bonfire Night, waarbij in het hele land vuurwerk en enorme vreugdevuren worden ontstoken.

Op 23 april wordt St George's Day gevierd met activiteiten die variëren van middeleeuwse festivals tot drakenjachten, die meestal in heel Engeland plaatsvinden.

Kaartjes voor muziekfestivals kosten gemiddeld zo'n £250 en jaarlijkse evenementen zoals Kerstmis, St George's Day en Bonfire Night bieden normaal gesproken een groot aantal gratis evenementen en activiteiten. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren Engeland

Weather graph for average temperatures in England
Gemiddelde temperatuur in Engeland

Engeland heeft een mild zeeklimaat met alle vier de seizoenen die tamelijk gematigd zijn qua temperaturen en weersomstandigheden.

Engeland heeft een milde winter die loopt van december tot februari met gemiddelde maxima van 5 graden Celsius en minima van 2ºC. In de wintermaanden beginnen in heel Engeland de kerstmarkten en -beurzen en worden er buiten schaatsen georganiseerd.

De zomermaanden lopen van juni tot augustus en zijn de warmste en zonnigste dagen van het land met gemiddelde maxima van 22ºC en minima van 14ºC en wordt vaak het festivalseizoen genoemd omdat er in deze tijd een enorm aanbod is van muziek, kunst en nationale festivals zoals het London Proms Festival.

In het voor- en naseizoen liggen de gemiddelde maxima rond 16ºC en de minima rond 8ºC. Dit is een goede reistijd voor het milde weer in Engeland.

De drukste tijd om Engeland te bezoeken is tussen de zomermaanden mei tot augustus en ook tijdens de feestelijke kerstmaand december. De minst drukke tijd om Engeland te bezoeken is tijdens de schouder seizoenen van de lente en de herfst wanneer er veel meer beschikbaarheid is. 

Een camper huren in Engeland in augustus is gezien dit het hoogtepunt is van de zomerevenementen en het warmste weer in Engeland de duurste maand, terwijl de goedkoopste maand om een camper te huren in Engeland de maanden zoals januari of oktober is!

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Engeland

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief