🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Weg met een huis met een voorboog

Camper Huren in de buurt van Enschede

De beste vloot campers te huur in de buurt van Enschede

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

een woonwijk met mooie herfstige bomen eromheen

Alles over camper huren in Enschede

Enschede ontstond in de Middeleeuwen als een gemeenschap van boeren, omringd door moerassen en veenland. In de 14e eeuw kreeg Enschede stadsrechten en breidde de stad zich steeds meer uit tot een industrieel bolwerk in het oosten. De stad werd tamelijk welvarend door de textielindustrie en de fraaie architectuur is een gevolg daarvan; je kunt nog altijd de imponerende Grote Kerk, het Elderinkshuis en het Witte Huis bewonderen. Het centrum wordt gekenmerkt door oude gevels, marktpleinen en winkelstraten. Typisch voor Enschede en de omgeving zijn de lekkernij krentenwegge, optochten tijdens Palmpasen en de Paasvuren die metershoog de lucht in schieten. Huur een camper in Enschede en ga het avontuur aan!

Bereikbaarheid

Ondanks dat Enschede ver van andere grote steden ligt, heeft de stad uitstekende verbindingen via de weg en het spoor. Enschede ligt dicht bij de A1, de rijksweg die via Apeldoorn en Amersfoort leidt naar Amsterdam. De luchthaven Schiphol is dan ook vrij gemakkelijk bereikbaar in minder dan 2 uur. Ook leiden veel provinciale wegen van en naar Enschede, die de stad verbinden met plaatsen als Hengelo, Haaksbergen en Oldenzaal.

Enschede heeft drie treinstations, maar het belangrijkste station (Enschede) is het voornaamste spoorknooppunt. Je kunt vanaf Schiphol (2 uur), Zwolle (1 uur) en Utrecht (1,5 uur) op een rechtstreekse trein naar Enschede stappen.

Parkeren

Een camperbus huren in Enschede en parkeren is anders dan de ander steden daarom geven we je graag wat informatie hierover.

Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar in het centrum van Enschede, ook voor wat hogere campers. Parkeerplaats Boulevard-Noord en het Veenterrein zijn beide formidabele locaties, op loopafstand van het historische stadshart. Het uurtarief hier bedraagt € 3,10 en het maximale bedrag per dag is € 15,50. Gratis parkeren kan even buiten het centrum bij het Schuttersveld en Transferium Enschede Zuiderval (€ 3,00 per dag en gratis bus naar de stad) is ook een goede parkeerlocatie.

Evenementen in Enschede

Ga je een buscamper huren in Enschede overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Palmpasen, april: Palmpasen wordt gevierd met een reeks muzikale optredens en optochten in Enschede en rondom in de regio Twente. Er gelden geen toegangsprijzen.
  • Koningsdag, 27 april: De verjaardag van de Nederlandse koning gaat in Enschede ook niet ongemerkt voorbij: na de feesten in de Koningsnacht, kom je in het centrum een rommelmarkt, traditionele spelletjes en verschillende podia met muziek tegen. Entree: gratis.
  • Grolsch Summer Sounds, juli/augustus: Enschede staat volledig in het teken van dans en muziek, variërend van blues tot salsa en rock. De entree tot het festival is gratis.
  • Winter Wonderland, december: De stad wordt op indrukwekkende wijze versierd met verlichting, en er duiken kerstkraampjes met lekkernijen en een schaatsbaan op.

Kamperen in Enschede

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camper huren in Enschede dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren. 

  • Euregio Camping De Twentse Es - Middelgrote camping dicht bij Enschede en prachtige bossen. Je vindt hier voorzieningen zoals een openluchtzwembad, een volleybalveld en fietsverhuur. Een standplaats voor een camper kost € 25,00.
  • Marveld Recreatie - Park met een groot zwembadcomplex en sportfaciliteiten voor een actieve vakantie. Daarnaast zijn er een bakkerij, wasfaciliteiten en gratis wifi. Vanafprijs: € 29,50.
  • Camping Scholtenhagen - Kampeerders kunnen het gebruik maken van tennisbanen, een tropisch zwemparadijs, speeltuinen en biljarttafels. Een plaats voor een camper kost zo’n € 30,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Enschede