Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Enschede

De beste vloot campers te huur in de buurt van Enschede

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

een woonwijk met mooie herfstige bomen eromheen

Alles over camper huren in Enschede

Enschede ontstond in de Middeleeuwen als een gemeenschap van boeren, omringd door moerassen en veenland. In de 14e eeuw kreeg Enschede stadsrechten en breidde de stad zich steeds meer uit tot een industrieel bolwerk in het oosten. De stad werd tamelijk welvarend door de textielindustrie en de fraaie architectuur is een gevolg daarvan; je kunt nog altijd de imponerende Grote Kerk, het Elderinkshuis en het Witte Huis bewonderen. Het centrum wordt gekenmerkt door oude gevels, marktpleinen en winkelstraten. Typisch voor Enschede en de omgeving zijn de lekkernij krentenwegge, optochten tijdens Palmpasen en de Paasvuren die metershoog de lucht in schieten. Huur een camper in Enschede en ga het avontuur aan!

Bereikbaarheid

Ondanks dat Enschede ver van andere grote steden ligt, heeft de stad uitstekende verbindingen via de weg en het spoor. Enschede ligt dicht bij de A1, de rijksweg die via Apeldoorn en Amersfoort leidt naar Amsterdam. De luchthaven Schiphol is dan ook vrij gemakkelijk bereikbaar in minder dan 2 uur. Ook leiden veel provinciale wegen van en naar Enschede, die de stad verbinden met plaatsen als Hengelo, Haaksbergen en Oldenzaal.

Enschede heeft drie treinstations, maar het belangrijkste station (Enschede) is het voornaamste spoorknooppunt. Je kunt vanaf Schiphol (2 uur), Zwolle (1 uur) en Utrecht (1,5 uur) op een rechtstreekse trein naar Enschede stappen.

Parkeren

Een camperbus huren in Enschede en parkeren is anders dan de ander steden daarom geven we je graag wat informatie hierover.

Er zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar in het centrum van Enschede, ook voor wat hogere campers. Parkeerplaats Boulevard-Noord en het Veenterrein zijn beide formidabele locaties, op loopafstand van het historische stadshart. Het uurtarief hier bedraagt € 3,10 en het maximale bedrag per dag is € 15,50. Gratis parkeren kan even buiten het centrum bij het Schuttersveld en Transferium Enschede Zuiderval (€ 3,00 per dag en gratis bus naar de stad) is ook een goede parkeerlocatie.

Evenementen in Enschede

Ga je een buscamper huren in Enschede overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Palmpasen, april: Palmpasen wordt gevierd met een reeks muzikale optredens en optochten in Enschede en rondom in de regio Twente. Er gelden geen toegangsprijzen.
  • Koningsdag, 27 april: De verjaardag van de Nederlandse koning gaat in Enschede ook niet ongemerkt voorbij: na de feesten in de Koningsnacht, kom je in het centrum een rommelmarkt, traditionele spelletjes en verschillende podia met muziek tegen. Entree: gratis.
  • Grolsch Summer Sounds, juli/augustus: Enschede staat volledig in het teken van dans en muziek, variërend van blues tot salsa en rock. De entree tot het festival is gratis.
  • Winter Wonderland, december: De stad wordt op indrukwekkende wijze versierd met verlichting, en er duiken kerstkraampjes met lekkernijen en een schaatsbaan op.

Kamperen in Enschede

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camper huren in Enschede dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren. 

  • Euregio Camping De Twentse Es - Middelgrote camping dicht bij Enschede en prachtige bossen. Je vindt hier voorzieningen zoals een openluchtzwembad, een volleybalveld en fietsverhuur. Een standplaats voor een camper kost € 25,00.
  • Marveld Recreatie - Park met een groot zwembadcomplex en sportfaciliteiten voor een actieve vakantie. Daarnaast zijn er een bakkerij, wasfaciliteiten en gratis wifi. Vanafprijs: € 29,50.
  • Camping Scholtenhagen - Kampeerders kunnen het gebruik maken van tennisbanen, een tropisch zwemparadijs, speeltuinen en biljarttafels. Een plaats voor een camper kost zo’n € 30,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Enschede

Weergrafiek voor enschede
Gemiddelde temperatuur per maand in Enschede

Enschede is een stad in het oosten van Nederland, ingeklemd tussen Hengelo en de Duitse grens. Met een inwonertal van ongeveer 160.000 is Enschede de grootste stad van de provincie Overijssel. Ondanks de ligging in het verre oosten van het land, kent Enschede evenals andere Nederlandse steden een gematigd zeeklimaat. 

De regenval is vrij gelijk verdeeld over het gehele jaar, zonder periodes van bijzonder veel neerslag of droogte. Wat wel een verschil maakt, zijn de temperaturen. Van alle seizoenen is de zomer het natst en het warmst, met gemiddelde temperaturen van 22 graden in juli en augustus. Tijdens de zomer kun je daarom uit je dak gaan tijdens het muziekfestival Grolsch Summer Sounds of neerstrijken op een terras op de Oude Markt in het hart van Enschede.

Ben je meer een liefhebber van de lente? Vier Koningsdag of Bevrijdingsdag in Enschede, of ga met je familie of vrienden naar de traditionele Paaskermis. Je kunt van deze evenementen genieten bij een temperatuur van gemiddeld 10 tot 15 graden, maar houd er rekening mee dat de lente onvoorspelbaar is en soms zelfs winterse buien met zich meebrengt.

Dit geldt ook voor de herfst, waarin het kwik doorgaans niet boven de 12 graden uitkomt en er regelmatig stormen opsteken. Neem kleding in laagjes mee als je in dit seizoen een camper huurt in Enschede. Wel kun je naar toffe evenementen zoals Winter Wonderland met een ijsbaan, versiering en kraampjes in de binnenstad. In de winter is het vaak bibberen, met gemiddelden van 3 graden in december en januari. Toch viert Enschede in de winter Carnaval, wat voor een gezellige drukte zorgt in de binnenstad. 

Door het aangename weer, natuurschoon en de relatief lage prijzen van campers zijn april en mei uitstekende maanden voor een camperbusje huren in Enschede. Je kunt tijdens het voorjaar wandelen en van de bloemen genieten in het Haagse Bos of de meertjes bij Kristalbad ontdekken. In deze periode minder bezoekers dan in de bruisende, warme zomermaanden.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Enschede

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief