Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Essen

De beste vloot campers te huur in Essen

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Alles over camper huren Essen

Essen is een van de belangrijkste steden in de metropoolregio Rijn-Ruhr. De tijden van staal, kolen en roet zijn voorgoed voorbij, maar ze zijn niet vergeten: In het Ruhr Museum Essen kan je het verleden van de stad en haar ontwikkeling vanaf de tijd van de kolen- en staalindustrie tot heden ontdekken. Intussen is Essen een moderne stad met veel verschillende culturele bezienswaardigheden, evenementen en manifestaties. Het "Unperfekthaus" zou daarvoor representatief kunnen zijn: kunstenaars tonen er op 4000 m2 hun prachtige creativiteit en bezoekers kunnen dit "Künstlerdorf" (kunstenaarsdorp) van dichtbij bekijken. Naast kunst, cultuur en de vele evenementen bieden het Ruhrgebied en zijn natuurlijke omgeving idyllische mogelijkheden voor ontspanning, ver weg van de stedelijke drukte: je kunt gaan fietsen of wandelen langs de rivier de Ruhr, in het Wambach Dal of in het Keulse Bos.

Bereikbaarheid

Met de auto kom je rechtstreeks in Essen via de Autobahnen A40, A42 en A52. Als je liever met de trein reist: geen probleem - het hoofdstation van Essen telt dagelijks meer dan 100 IC- en ICE-treinen die uit alle richtingen komen. Lijnvluchten of toeristische charters vliegen helaas niet op de luchthaven Essen-Mülheim. Je kunt echter wel een vlucht boeken naar de luchthaven Düsseldorf. Deze wordt aangedaan door talrijke luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa, Eurowings, TUIfly, Condor of EasyJet. Van daaruit kan je binnen 20 minuten met de regionale of de langeafstandstrein verder reizen naar Essen.

Parkeren in Essen

In principe mag jij met jouw huurcamper in Essen 14 dagen overal parkeren waar je ook een auto kunt parkeren. In feite kan het moeilijk zijn om in het centrum van de stad een voldoende grote parkeerplaats te vinden. De uitzondering is de camperparkeerplaats Essen, die het dichtst bij het centrum in de Baedeker Straße ligt. Hier kan je het hele jaar door parkeren voor 9 € per dag. Als alternatief vindt je het Revierpark Nienhausen op ongeveer 9 km afstand waar je kunt parkeren voor 7 € per dag. En nog verder buiten de stad is er de camperparkeerplaats bij het Landhaus Grum voor 15 €/dag of de camperparkeerplaats bij het Freizeitpark Aquarell voor 11 € per dag.

Evenementen in Essen

Ga je een camper huren in Essen kijk dan naar de volgende evenementen die jij wellicht wilt bezoeken!

Pentecost Open Air (mei/juni): Festival in Essen-Werden met rock en Indiase muziek, maar ook elektronische muziek. Gratis toegang.

SMAG Sundance Open Air (juni): Festival aan het meer Baldeney, wisselende bezetting en verschillende podia. Ticketprijzen vanaf 38 € met reservering vooraf. 

Parkleuchten in Essen (februari-maart): in het Grugapark worden duizenden wandelpaden, bomen en struiken in prachtige kleuren verlicht. Gratis toegang.

"Extraschicht"-cultuurfestival (laatste zaterdag van juni): met 50 jaarlijks wisselende podia in het Ruhrgebied, ook in Essen, kaartjes vanaf 12 € bij voorafgaande reservering, daarna ca. 20 €.

Kamperen in Essen

Camping

Ga je een camper huren in Essen, vergeet dan niet om een camping plek te reserveren in de omgeving!

Campingterrein "Horster Ruhrbrücke": Dicht bij de natuur met nette sanitaire voorzieningen. Zonder water- en stroomvoorziening op het terrein, is echter zeer betaalbaar voor 10 € per dag.

Campingpark "Baldeneysee": gelegen aan het meer, uitgestrekte bos- en weidegebieden. Met sanitaire voorzieningen en stroomvoorziening op het park. Parkeerplaats vanaf 11 €/nacht, direct aan het meer 14 €.

Camping bij het "Freizeitdomizil Entenfangsee": Met eigen staanplaats dicht bij het bos, stroom- en zoetwatervoorziening, en afvalwateraansluiting beschikbaar op parkeerplaats, ook WLAN en gasvoorziening. Perceel vanaf 10,50 € per dag.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren Essen

Weather graph for average temperatures in Essen
Gemiddelde temperatuur per maand in Essen

Het gematigde klimaat van Midden-Europa overheerst het weer in Essen. Juli is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde temperatuur van 19 C, op de voet gevolgd door de maand augustus met een gemiddelde temperatuur van 18 C. De neerslag in Essen valt het gehele jaar door. De zomermaanden zijn droger dan gewoonlijk, met name van april tot juni. Het zal je niet verbazen dat de meeste festivals en evenementen in deze periode plaatsvinden, een camper huren in Essen is dan zeker de moeite waard. De kans is groot dat het weer meespeelt - en je zult ook veel plezier hebben. In Essen is het het koudst in januari met een gemiddelde temperatuur van 3 C en in februari met gemiddeld 4 C. Maar ondanks het kille weer is er nog genoeg te doen in Essen. Je kunt genieten van "Essen on Ice" - winterse magie op de Kennedy Platz, en vooral het vieren van Mardi Gras - het hele Ruhrgebied is beroemd-beroemd om zijn carnaval - dat alles is een bezoek waard. Als je het rustiger aan wilt doen, zal je genieten van de Lichtweken in Essen, die het centrum van de stad omtoveren in een zee van lichtjes in een kerstsfeer. April, september en oktober zijn de meest actieve maanden voor toeristen in Essen. In die tijd is het drukker in de stad en zijn de prijzen hoger. Vergeleken daarmee is november de rustigste en de voordeligste maand. Opmerkelijke evenementen kunnen congressen en beurzen zijn. In dat geval kan het moeilijk zijn om beschikbare parkeerplaatsen te vinden. Daarom raden wij jou aan tijdig jouw parkeerplaats te reserveren als je tijdens deze drukke periodes reist.

Indie campers in Essen

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Essen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief