Camper huren in Essen

Camper Huren in de buurt van Essen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Essen

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Natuurvelden en een rivier die een bos in een bewolkt weer kruisen

Alles over camper huren Essen

Essen is een van de belangrijkste steden in de metropoolregio Rijn-Ruhr. De tijden van staal, kolen en roet zijn voorgoed voorbij, maar ze zijn niet vergeten: In het Ruhr Museum Essen kan je het verleden van de stad en haar ontwikkeling vanaf de tijd van de kolen- en staalindustrie tot heden ontdekken. Intussen is Essen een moderne stad met veel verschillende culturele bezienswaardigheden, evenementen en manifestaties.

Het "Unperfekthaus" zou daarvoor representatief kunnen zijn: kunstenaars tonen er op 4000 m2 hun prachtige creativiteit en bezoekers kunnen dit "Künstlerdorf" (kunstenaarsdorp) van dichtbij bekijken. Naast kunst, cultuur en de vele evenementen bieden het Ruhrgebied en zijn natuurlijke omgeving idyllische mogelijkheden voor ontspanning, ver weg van de stedelijke drukte: je kunt gaan fietsen of wandelen langs de rivier de Ruhr, in het Wambach Dal of in het Keulse Bos.

Bereikbaarheid

Met de auto kom je rechtstreeks in Essen via de Autobahnen A40, A42 en A52. Als je liever met de trein reist: geen probleem - het hoofdstation van Essen telt dagelijks meer dan 100 IC- en ICE-treinen die uit alle richtingen komen. Lijnvluchten of toeristische charters vliegen helaas niet op de luchthaven Essen-Mülheim. Je kunt echter wel een vlucht boeken naar de luchthaven Düsseldorf. Deze wordt aangedaan door talrijke luchtvaartmaatschappijen, zoals Lufthansa, Eurowings, TUIfly, Condor of EasyJet. Van daaruit kan je binnen 20 minuten met de regionale of de langeafstandstrein verder reizen naar Essen.

Parkeren in Essen

In principe mag jij met jouw huurcamper in Essen 14 dagen overal parkeren waar je ook een auto kunt parkeren. In feite kan het moeilijk zijn om in het centrum van de stad een voldoende grote parkeerplaats te vinden. De uitzondering is de camperparkeerplaats Essen, die het dichtst bij het centrum in de Baedeker Straße ligt. Hier kan je het hele jaar door parkeren voor 9 € per dag. Als alternatief vindt je het Revierpark Nienhausen op ongeveer 9 km afstand waar je kunt parkeren voor 7 € per dag. En nog verder buiten de stad is er de camperparkeerplaats bij het Landhaus Grum voor 15 €/dag of de camperparkeerplaats bij het Freizeitpark Aquarell voor 11 € per dag.

Evenementen in Essen

Ga je een camper huren in Essen kijk dan naar de volgende evenementen die jij wellicht wilt bezoeken!

  • Pentecost Open Air (mei/juni): Festival in Essen-Werden met rock en Indiase muziek, maar ook elektronische muziek. Gratis toegang.
  • SMAG Sundance Open Air (juni): Festival aan het meer Baldeney, wisselende bezetting en verschillende podia. Ticketprijzen vanaf 38 € met reservering vooraf. 
  • Parkleuchten in Essen (februari-maart): in het Grugapark worden duizenden wandelpaden, bomen en struiken in prachtige kleuren verlicht. Gratis toegang.
  • "Extraschicht"-cultuurfestival (laatste zaterdag van juni): met 50 jaarlijks wisselende podia in het Ruhrgebied, ook in Essen, kaartjes vanaf 12 € bij voorafgaande reservering, daarna ca. 20 €.

Kamperen in Essen

Ga je een camper huren in Essen, vergeet dan niet om een camping plek te reserveren in de omgeving!

  • Campingterrein "Horster Ruhrbrücke": Dicht bij de natuur met nette sanitaire voorzieningen. Zonder water- en stroomvoorziening op het terrein, is echter zeer betaalbaar voor 10 € per dag.
  • Campingpark "Baldeneysee": gelegen aan het meer, uitgestrekte bos- en weidegebieden. Met sanitaire voorzieningen en stroomvoorziening op het park. Parkeerplaats vanaf 11 €/nacht, direct aan het meer 14 €.
  • Camping bij het "Freizeitdomizil Entenfangsee": Met eigen staanplaats dicht bij het bos, stroom- en zoetwatervoorziening, en afvalwateraansluiting beschikbaar op parkeerplaats, ook WLAN en gasvoorziening. Perceel vanaf 10,50 € per dag.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Essen