🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Finland witth aurore boreales

Camper Huren in Finland

De beste vloot campers te huur in Finland

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Finland lake

Camper huren in Finland

Finland is een Noords land in Noord-Europa. Het deelt landsgrenzen met Rusland in het oosten, Zweden in het westen, en Noorwegen in het noorden. De Botnische Golf ligt in het westen van het land, terwijl de Finse Golf het zuiden afrondt.

De streek Lapland valt op als een van de meest bezochte gebieden van alle Finse streken. Omdat het boven de poolcirkel ligt ervaart het zowel een poolnacht als een middernachtzon. Het ligt zo ver noordelijk dat de aurora borealis regelmatig te zien is in de lente, winter en herfst. Lapland wordt ook beschouwd als de woonplaats van Sint Nicolaas en herbergt verschillende themaparken die het feit vieren.

Bedekt met dikke dennenbossen, meren, en glooiende heuvels, trekt Finland vooral mensen aan vanwege zijn natuurlijke landschap. Het omvat 40 nationale parken en biedt onderdak aan een hele reeks buitenactiviteiten, zoals skiën, vissen, golfen, vogels kijken, wandelen en kajakken.

Finland heeft ook tal van verstedelijkte gebieden om stadsgangers aan te trekken. Helsinki, als hoofdstad, ziet het meeste toerisme.

Bereikbaarheid

De luchthaven van Helsinki is de belangrijkste internationale toegangspoort tot Helsinki en is de grootste luchthaven van Finland. Het wordt geëxploiteerd door Finavia en ligt in Vantaa.

Je hebt twee mogelijkheden om Finland vanuit Zweden met de auto binnen te komen: je kunt om de Botnische Golf heen rijden en vanuit het noorden binnenkomen, of je voertuig met een veerboot de zee over laten varen vanuit Kapellskär. Het is een vergelijkbaar verhaal als je vanuit Noorwegen binnen wilt komen: je maakt ofwel de reis naar het noorden en maakt een rondje door Zweden, of je kunt vanuit Stockholm met de veerboot naar Finland. Als je via Rusland aankomt heb je voldoende ingangspunten langs de grens.

Er zijn momenteel geen spoorwegmogelijkheden van de aangrenzende landen naar Finland, maar er zijn genoeg bussen die de reis maken.

Plaatsen om te bezoeken in Finland

Turku: De oudste stad van Finland, Turku is een leuke, levendige bestemming met veel om toeristen bezig te houden. Als rivierstad kronkelt de rivier de Aura door de oude pleinen en straten, en herbergt ze verschillende schilderachtige restaurants en cafés aan de oever van de rivier om een kopje koffie te drinken of een hapje te eten. Ook de geschiedenis van de plaats is niet te missen, met een bezoek aan het kasteel van Turku - het grootste overgebleven middeleeuwse gebouw in Finland - een absolute must.

Het Saimaa meer: Het Saimaa meer, een van de grootste natuurlijke zoetwatermeren van Europa, is beroemd om zijn bewoners: de Saimaa geringde zeehond. Deze bedreigde dieren zijn de enige ter wereld die evolueerden om in zoet water te leven, nadat ze door terugtrekkend ijs aan het eind van de laatste ijstijd van andere soorten gescheiden werden.

Kemi IJshotel: Het Kemi Ice Hotel doet zijn naam eer aan als een hotel dat helemaal uit ijs en sneeuw bestaat. Het ligt in Lumilinna en is een must-see als je in de winter naar Finland reist.

Parkeren in Finland

Bestuurders rijden in Finland aan de rechterkant van de weg, dus je mag alleen aan de rechterkant van de rijbaan parkeren. Is de straat echter eenrichtingsverkeer, dan zijn staan en parkeren aan beide kanten toegestaan.

Parkeerbeperkingen in Finland zijn streng, maar duidelijk aangegeven. De meeste steden hebben in de tijd beperkte plaatsen, waarvoor je parkeerbonnen moet kopen. Deze bonnen kun je kopen bij automaten langs de straat.

Als je op een vrije maar in tijd beperkte plaats parkeert, ben je verplicht je aankomsttijd aan te geven. Dit gebeurt meestal met een parkeerschijf. De aanduiding van je begintijd maar me duidelijk op het dashboard.

Jaarlijkse evenementen in Finland

Midzomerfeest: Het midzomerfeest is een traditioneel Fins feest dat gevierd wordt op een zaterdag tussen 20 en 26 juni. Tijdens het festival worden vreugdevuren aangestoken bij de zee en aan meeroevers, takken van berkenbomen worden aan weerszijden van voordeuren gelegd, en een meiboom wordt opgericht. Het hele land viert feest met veel drinken en feestvieren, dus in welke stad je ook bent, je vindt er zeker iets om aan mee te doen.

Midnight Sun Film Festival: Dit festival, dat de tweede week van juni in Sodankyla wordt gehouden, biedt 5 dagen lang onderdak aan nationale en internationale films zonder pauze. Enkele van de grootste namen uit de filmwereld zijn aanwezig geweest en het festival is een van de populairste in Finland.

Kaustinenk Folk Music Festival: Dit festival bestaat al sinds 1968 en is het grootste volksmuziek- en dansfestival in de Scandinavische landen. Het ontvangt elk jaar in juli artiesten uit de hele wereld en duurt elk jaar ongeveer een week in het stadje Kaustinen.

Kamperen in Finland

  • Camping Tenorinne: Dit park ligt in het dorp Karigasniemi, aan de oever van de Inari rivier, en is een prima plek om even weg te zijn van de drukte en terug te keren naar de natuur. De prijzen zijn 17 € plus een eigen bijdrage (volwassenen 4 €, kinderen 2 € per dag).
  • LumiLinna Camping: Een uitgebreide camping in Kemi, dit RV park heeft alles wat je nodig hebt voor een kort of lang verblijf. De prijzen zijn 25 € per dag plus een eigen bijdrage (volwassenen 10 € per dag, kinderen 5 € per dag).
  • SFC-Hietajärvi: Dit RV park ligt in Joensuu aan de oevers van Iso Hietajärvi en wordt hoog gewaardeerd met alles wat je nodig kunt hebben om terug te keren naar de natuur. De prijzen hangen af van het seizoen waarin je reist en of je een SFC lid bent, dus je komt uit op tussen € 21 en € 30.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Finland