Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Frankfurt

De beste vloot campers te huur in Frankfurt

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

A tower castle in the midde of a forest lake

Alles over camper huren in Frankfurt

Wanneer mensen aan Frankfurt denken, is het eerste wat in hen opkomt het bankdistrict van de stad en de enorme wolkenkrabbers. Daartegenover staat de oude binnenstad, op een steenworp afstand, die traditie met moderniteit combineert. Maar er zijn nog veel meer dingen die typisch zijn voor de grote Hessische stad: het typische Frankfurtse dialect, de appelwijn of een speciaal soort groene saus genaamd ‘Grie Soß’. Je vindt deze lekkernijen in de ‘Freßgass’, de voetgangerszone. Je kunt je ook prima vermaken met een huurcamper in Frankfurt en het lawaai van het stadscentrum ontvluchten aan de oevers van de Main of in de Palmengarten.

Verder van de stadsmuren weg zijn de Schwanheim Duinen een echte insidertip. Het zijn een soort binnenduinen; ze zijn zeldzaam en er bestaan er maar een paar van in Europa. De promenade is ideaal voor wandelaars.

Bereikbaarheid

Frankfurt is zeer gunstig gelegen. Het verkeersknooppunt Frankfurter Kreuz is een van de drukste verkeersknooppunten van zowel Duitsland als Europa. Met de auto kun je Frankfurt vanuit alle richtingen bereiken via snelwegen al de A3, A5 en de B53. Met de trein kun je naar het centraal station van Frankfurt reizen. Hier arriveren en vertrekken dagelijks meer dan 1.100 treinen die de stad verbinden met internationale en nationale bestemmingen. De luchthaven van Frankfurt is ook een van de belangrijkste luchthavens van Duitsland. Dagelijks worden hier meer dan 1.300 vluchten afgehandeld en alle bekende luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa, Eurowings, TUIfly, Ryanair of Condor zijn vertegenwoordigd. Een iets kleinere commerciële luchthaven bevindt zich in Frankfurt-Hahn.

Parkeren in Frankfurt

Een buscamper huren in Frankfurt en daarmee centraal parkeren is moeilijk, maar er zijn een paar mogelijkheden aan de rand van de stad. Bij City Camp Frankfurt, zoek naar de straatnaam ‘An der Sandelmühle’. Hier kun je parkeren voor €8,50 per dag. Als alternatief is er in het westen het Camp-Phönix Park in Eschborn, direct grenzend aan Frankfurt. Hier kun je zelfs gratis parkeren. Een paar kilometer buiten de stadsgrenzen kun je je camper gratis parkeren in Bad Vilbel, bij het openluchtzwembad of op het kermisterrein (‘Festplatz’).

Evenementen in Frankfurt

Ga je een camperbusje huren in Frankfurt dan hebben wij een aantal suggesties van evenementen die je zou kunnen bezoeken:

  • Frankfurt Dippemess (3 weken in april en september): dit is het grootste openbare festival van Frankfurt en het gaat terug tot de 14e eeuw. De toegang is gratis; voor eten, drinken en attracties moet apart worden betaald.
  • Mainfest (4 dagen in juli/augustus): aan de oevers van de rivier de Main; attracties, spelkraampjes en een groot vuurwerk aan het eind van het festival. De toegang is gratis.
  • Frankfurt Appelwijnfestival (augustus): je kan niet aan Frankfurt denken zonder aan de appelwijn te denken. Elk jaar wordt er een heel festival aan gewijd. De toegang is gratis, wijn vanaf 2 euro.

Kamperen in Split

Een camperbus huren in Frankfurt, wees dan voorbereid en reserveer een campingplek in de buurt!

  • Camping Bärensee: deze camping in Hanau beschikt over een eigen sportterrein en zandstrand. Prijzen vanaf €18,90.
  • Waldcamping Frankfurt: de camping ligt dicht bij de stad, maar toch op een rustige en stille locatie. Staanplaatsen vanaf €8,10 per nacht. WI-FI, elektriciteit ter plaatse, water en gas zijn beschikbaar. De sanitaire voorzieningen zijn onlangs gerenoveerd.
  • Camping Mainkur: een goed onderhouden, parkachtige camping met een speeltuin voor de kinderen. Zeer rustig en veilig omheind. Kampeerplaatsen vanaf €11 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Frankfurt

Weather graph for average temperatures in Frankfurt
Gemiddelde temperatuur per maand in Frankfurt

Het klimaat in Frankfurt wordt als gematigd beschouwd met wisselvallig weer en veel neerslag. De maanden mei tot augustus zijn bijzonder regenachtig met een gemiddelde neerslag van meer dan 60 mm. Tegelijkertijd is het aantal zonuren in deze maanden echter hoger dan in alle andere maanden van het jaar. De warmste maanden zijn juli en augustus, met gemiddelde temperaturen van rond de 19°C en de koudste maanden zijn december tot februari met gemiddelde temperaturen tussen de 1 tot 3°C.

Ondanks de hoge neerslag is een camper huren in Frankfurt nog steeds het aangenaamst in de zomermaanden: niet alleen is het warmer en zonniger, maar er zijn ook minder toeristen waardoor het rustiger en meestal goedkoper is. Het toerisme in Frankfurt bloeit vooral in januari en februari, terwijl april en mei de minst drukke maanden voor toerisme zijn. Er is ook wat meer te beleven in juli en augustus, wanneer bijvoorbeeld het (rivier) Mainfestival plaatsvindt. De stad is dan bijzonder druk. Vandaar dat het aan te raden is om een beetje buiten de stad te parkeren.

De winter in Frankfurt is nog steeds een goede tijd om de stad te bezoeken, aangezien de meeste campings het hele jaar open zijn en de wafels in het trendy ‘Waffel House’ in de Berger Straße nog beter smaken als het buiten koud is. Bovendien is de ijsbaan van Frankfurt het hele seizoen geopend en heeft als hoogtepunt de grote openluchtring onder de open hemel en de 35 meter hoge ijsbaan met een panoramisch uitzicht op de skyline van Frankfurt.

Indie campers in Frankfurt

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Frankfurt

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief