Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Frankrijk

De beste vloot campers te huur in Frankrijk

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Riverside castle in France

Alles over camper huren in Frankrijk

Frankrijk, gelegen in West-Europa, is het grootste land in de Europese Unie en bestaat uit zowel Europees Frankrijk als overzeese gebieden. Grootstedelijk Frankrijk deelt landgrenzen met Duitsland, Spanje, Zwitserland, België en Italië, terwijl de overzeese gebieden zich zowel in Amerika als in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan bevinden. Meer specifiek zijn dit Frans-Guyana, Guadeloupe, Mayotte, Réunion, Frans-Polynesië, Wallis en Futuna, Saint-Barthélemy en Nieuw-Caledonië.

Frankrijk dankt zijn naam aan de Franken, een groep volkeren die leefde vanaf de 5e eeuw. Deze Germaanse volkeren legden de fundamenten van het land op het voormalige grondgebied van Romeins Gallië.

Een camper huren in Frankrijk betekent dat je vrij kunt genieten van het prachtige natuurlijke landschap en het rijke culturele erfgoed. Frankrijk heeft het allemaal, van bergen tot stranden, landbouwvlaktes tot bossen, en zelfs kastelen en historische monumenten, wat betekent dat het de meest bezochte toeristische bestemming ter wereld is.

Weetjes over Frankrijk

Hallo! → Bonjour!
Tot ziens → Au revoir                                                   

Alsjeblieft → S'il vous plaît                                               

Dank je → Merci                                                             

Graag gedaan → De rien                                                 

Sorry → Excusez-moi                                                      

Prijs van een maaltijd voor twee personen in een gemiddeld restaurant = € 50

Prijs van een lokaal biertje (0,5 L) : € 6                                                                       

Prijs van een cappuccino (standaard maat) = € 2,80       

Prijs van een fles water (0,33 L) = € 1,60                                                                                                                          

Enkele interessante feiten over Frankrijk:


Het is het land waar de zon nooit ondergaat: Frankrijk doorkruist 13 verschillende tijdzones. In feite variëren de tijdzones van de overzeese gebiedsdelen van UTC -3 (Frans-Guyana) tot UTC +12 (Wallis en Futuna).

Er is maar één "stop"-bord in Parijs: hoewel het moeilijk te geloven is, heeft de Franse hoofdstad natuurlijk niet meerdere "stop"-borden op de wegen nodig... Geef jezelf een enorm applaus als het je lukt om in Parijs te rijden.

Er is een oneindig aantal kaassoorten: volgens het tijdschrift "Profession fromager" in zijn "Gids voor rauwmelkse kazen", gepubliceerd in 2002, zijn er 1.600 verschillende productvariëteiten. Dit cijfer betreft slechts één categorie kaas.

Kamperen in Frankrijk

Zorg ervoor dat je de campingregels kent voordat je een camper in Frankrijk gaat huren.

 
Kamperen in Frankrijk is geregeld bij decreet nr. 2015-1783 van 28 december 2015 van de Code de l'urbanisme of stedenbouwkundige code. 

Artikel R 111-32 bepaalt dat "kamperen vrij kan worden uitgeoefend buiten het recht van overpad voor openbare wegen en wegen, met instemming van de partij die de grond in gebruik heeft, eventueel behoudens verzet van de eigenaar"

Artikel R 111-34 voegt hieraan toe dat "het kamperen buiten de daarvoor bestemde gronden bovendien in bepaalde gebieden kan worden verboden door het plaatselijke stedenbouwkundige plan of de daarvoor in de plaats tredende stedenbouwkundige documenten".

Het is belangrijk om de regels inzake kamperen en parkeren van recreatieve voertuigen in Frankrijk te respecteren.


- De beste plaatsen om te kamperen zijn de nationale en regionale parken en natuurreservaten (Cevennen, Pyreneeën, Mercantour, Ecrins, Armorique, Vercors, Landes, Auvergne en Loire-Anjou-Touraine). Wat wild kamperen betreft, heeft elk park zijn eigen specifieke regels.

Rijden met een huurcamper in Frankrijk

snelwegen:

Camper huren in Frankrijk weet dan dat hier één van de beste autosnelwegennetwerken van Europa is. Ga je nu een camper huren in Frankrijk Frankrijk, hou er dan rekening mee dat op deze wegen tol wordt geheven, maar dit betekent ook dat ze van zeer hoge kwaliteit zijn en zich uitstrekken over het hele land, met uitzondering van Corsica en Midden-Bretagne.

Een algemene regel bij tolhuisjes:
Elke snelweg heeft andere prijzen. De exacte prijs die moet worden betaald, is afhankelijk van de afgelegde route en de afgelegde afstand.

De voertuigcategorieën zijn als volgt, waarbij de prijzen stijgen van categorie 1 naar categorie 3.

Categorie 1: het voertuig is minder dan 2 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (meestal het geval bij kleinere campers)       

                                                                                                                         

Categorie 2: het voertuig is tussen de 2 en 3 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (over het algemeen het geval bij grotere  

Categorie 3: het voertuig is meer dan 3 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (over het algemeen het geval bij bestelwagens van het alkooftype)                                                                                           Verkeer in Frankrijk rijdt aan de rechterkant van de weg (stuur aan de linkerkant).

Evenementen in Frankrijk

Hier zijn enkele evenementen die je mogelijk interesseren, als je een camper gaat huren in Frankrijk:

Tour de France: een wielerwedstrijd op de weg die het hele land doorkruist en een van de best bekeken evenementen ter wereld. Het vindt plaats gedurende 3 weken in juli.

Dag van de Bastille in Parijs op 14 juli: met parade op de Champs-Élysées, concert (vaak aan de voet van de Eiffeltoren) en majestueus vuurwerk.

Het Filmfestival van Cannes: een internationaal gerenommeerd filmfestival dat elk jaar in mei 12 dagen in Cannes plaatsvindt.

De French Open wordt van eind mei-juni gehouden op Roland-Garros in Parijs en is een van de 4 Grand Slam-toernooien.

Het Vieilles Charrues-festival in Carhaix in juli. Dit is het grootste festival van Frankrijk en verwelkomt jaarlijks bijna 200.000 mensen.

Hellfest, een van de grootste hardrock- en metal festivals ter wereld. Het vindt plaats in Clisson in juni.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Frankrijk

Weather graph for average temperatures in France
gemiddelde temperatuur in Frankrijk

Frankrijk, gelegen in West-Europa, bestaat uit 26 regio's, elk met zijn eigen weersomstandigheden die sterk kunnen variëren, afhankelijk van de locatie in het land waarin jij je bevindt.

De westkust profiteert van een mild zeeklimaat vanwege de nabijheid van de oceaan en de geografische ligging van de regio. In dit deel van het land schommelt de temperatuur niet noemenswaardig in de loop van het jaar. Het regent het hele jaar door, met hete zomers en milde winters. De warme temperaturen maken deze kustlijn populair bij toeristen en het is een go-to bestemming om voor een camper huren in Frankrijk. Je kan ontspannen op de prachtige stranden, deelnemen aan een verscheidenheid aan wateractiviteiten (kitesurfen, kanoën, zwemmen, jetskiën enz.) of rustig wandelen over de aangeboden paden.

De Atlantische kust in het zuiden heeft vergelijkbare kenmerken als de westkust van Frankrijk, behalve dat het daar warmer is en het weer minder voorspelbaar. De badplaatsen zijn in de zomer zeer populaire plaatsen om te bezoeken.

De oceaan heeft minder invloed op de meer landinwaarts gelegen gebieden van het land. In Île-de-France zijn de winters bijvoorbeeld kouder en de zomers heter dan aan de kust, en valt er het hele jaar door regen, wat zorgt voor een somber klimaat. De warmste zomermaanden zijn juli en augustus. In Parijs werden onlangs hitterecords gebroken, met temperaturen boven de 40 °C. De daling van de neerslag in deze periode betekent dat het een geweldige tijd is om de beroemde Eiffeltoren of de must-see bezienswaardigheden van het Louvre en Versailles te bezoeken. In de zuidelijker gelegen regio Aquitaine zijn de winters milder dan in Parijs en omgeving en is de regenval gematigder.

De Middellandse Zeekust heeft een klassiek mediterraan klimaat, met milde winters en hete zomers. De ochtenden en avonden zijn koeler in de Provence en de Rhône-vallei, terwijl de dagen in de zomer erg heet zijn. De temperaturen blijven in de winter boven de 0 °C en schommelen bijvoorbeeld tussen 3 °C en 12 °C in Nice. Deze regio trekt toeristen aan dankzij het schilderachtige landschap met zowel zee als bergen. Ga je een camper huren in Frankrijk aarzel niet om hier rond dan te toeren.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Frankrijk

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief