🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Camper Huren in Frankrijk

De beste vloot campers te huur in Frankrijk

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Riverside castle in France

Alles over camper huren in Frankrijk

Frankrijk, gelegen in West-Europa, is het grootste land in de Europese Unie en bestaat uit zowel Europees Frankrijk als overzeese gebieden. Grootstedelijk Frankrijk deelt landgrenzen met Duitsland, Spanje, Zwitserland, België en Italië, terwijl de overzeese gebieden zich zowel in Amerika als in de Atlantische, Indische en Stille Oceaan bevinden. Meer specifiek zijn dit Frans-Guyana, Guadeloupe, Mayotte, Réunion, Frans-Polynesië, Wallis en Futuna, Saint-Barthélemy en Nieuw-Caledonië.

Frankrijk dankt zijn naam aan de Franken, een groep volkeren die leefde vanaf de 5e eeuw. Deze Germaanse volkeren legden de fundamenten van het land op het voormalige grondgebied van Romeins Gallië.

Een camper huren in Frankrijk betekent dat je vrij kunt genieten van het prachtige natuurlijke landschap en het rijke culturele erfgoed. Frankrijk heeft het allemaal, van bergen tot stranden, landbouwvlaktes tot bossen, en zelfs kastelen en historische monumenten, wat betekent dat het de meest bezochte toeristische bestemming ter wereld is.

Weetjes over Frankrijk

Hallo! → Bonjour!
Tot ziens → Au revoir                                                   

Alsjeblieft → S'il vous plaît                                               

Dank je → Merci                                                             

Graag gedaan → De rien                                                 

Sorry → Excusez-moi                                                      

Prijs van een maaltijd voor twee personen in een gemiddeld restaurant = € 50

Prijs van een lokaal biertje (0,5 L) : € 6                                                                       

Prijs van een cappuccino (standaard maat) = € 2,80       

Prijs van een fles water (0,33 L) = € 1,60                                                                                                                          

Enkele interessante feiten over Frankrijk:


Het is het land waar de zon nooit ondergaat: Frankrijk doorkruist 13 verschillende tijdzones. In feite variëren de tijdzones van de overzeese gebiedsdelen van UTC -3 (Frans-Guyana) tot UTC +12 (Wallis en Futuna).

Er is maar één "stop"-bord in Parijs: hoewel het moeilijk te geloven is, heeft de Franse hoofdstad natuurlijk niet meerdere "stop"-borden op de wegen nodig... Geef jezelf een enorm applaus als het je lukt om in Parijs te rijden.

Er is een oneindig aantal kaassoorten: volgens het tijdschrift "Profession fromager" in zijn "Gids voor rauwmelkse kazen", gepubliceerd in 2002, zijn er 1.600 verschillende productvariëteiten. Dit cijfer betreft slechts één categorie kaas.

Kamperen in Frankrijk

Zorg ervoor dat je de campingregels kent voordat je een camper in Frankrijk gaat huren.

 
Kamperen in Frankrijk is geregeld bij decreet nr. 2015-1783 van 28 december 2015 van de Code de l'urbanisme of stedenbouwkundige code. 

Artikel R 111-32 bepaalt dat "kamperen vrij kan worden uitgeoefend buiten het recht van overpad voor openbare wegen en wegen, met instemming van de partij die de grond in gebruik heeft, eventueel behoudens verzet van de eigenaar"

Artikel R 111-34 voegt hieraan toe dat "het kamperen buiten de daarvoor bestemde gronden bovendien in bepaalde gebieden kan worden verboden door het plaatselijke stedenbouwkundige plan of de daarvoor in de plaats tredende stedenbouwkundige documenten".

Het is belangrijk om de regels inzake kamperen en parkeren van recreatieve voertuigen in Frankrijk te respecteren.


- De beste plaatsen om te kamperen zijn de nationale en regionale parken en natuurreservaten (Cevennen, Pyreneeën, Mercantour, Ecrins, Armorique, Vercors, Landes, Auvergne en Loire-Anjou-Touraine). Wat wild kamperen betreft, heeft elk park zijn eigen specifieke regels.

Rijden met een huurcamper in Frankrijk

snelwegen:

Camper huren in Frankrijk weet dan dat hier één van de beste autosnelwegennetwerken van Europa is. Ga je nu een camper huren in Frankrijk Frankrijk, hou er dan rekening mee dat op deze wegen tol wordt geheven, maar dit betekent ook dat ze van zeer hoge kwaliteit zijn en zich uitstrekken over het hele land, met uitzondering van Corsica en Midden-Bretagne.

Een algemene regel bij tolhuisjes:
Elke snelweg heeft andere prijzen. De exacte prijs die moet worden betaald, is afhankelijk van de afgelegde route en de afgelegde afstand.

De voertuigcategorieën zijn als volgt, waarbij de prijzen stijgen van categorie 1 naar categorie 3.

Categorie 1: het voertuig is minder dan 2 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (meestal het geval bij kleinere campers)       

                                                                                                                         

Categorie 2: het voertuig is tussen de 2 en 3 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (over het algemeen het geval bij grotere  

Categorie 3: het voertuig is meer dan 3 m hoog en het toegestane brutogewicht is minder dan 3.500 kg (over het algemeen het geval bij bestelwagens van het alkooftype)                                                                                           Verkeer in Frankrijk rijdt aan de rechterkant van de weg (stuur aan de linkerkant).

Evenementen in Frankrijk

Hier zijn enkele evenementen die je mogelijk interesseren, als je een camper gaat huren in Frankrijk:

Tour de France: een wielerwedstrijd op de weg die het hele land doorkruist en een van de best bekeken evenementen ter wereld. Het vindt plaats gedurende 3 weken in juli.

Dag van de Bastille in Parijs op 14 juli: met parade op de Champs-Élysées, concert (vaak aan de voet van de Eiffeltoren) en majestueus vuurwerk.

Het Filmfestival van Cannes: een internationaal gerenommeerd filmfestival dat elk jaar in mei 12 dagen in Cannes plaatsvindt.

De French Open wordt van eind mei-juni gehouden op Roland-Garros in Parijs en is een van de 4 Grand Slam-toernooien.

Het Vieilles Charrues-festival in Carhaix in juli. Dit is het grootste festival van Frankrijk en verwelkomt jaarlijks bijna 200.000 mensen.

Hellfest, een van de grootste hardrock- en metal festivals ter wereld. Het vindt plaats in Clisson in juni.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Frankrijk