Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van geel

De beste vloot campers te huur in de buurt van geel

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

een kanaal in Geel met mooie groene land eromheen

Alles over camper huur Geel

Geel is al eeuwenlang een wereldberoemde stad door haar gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. Daaraan heeft ze ook haar eretitel ‘Barmhartige Stede’ te danken. Het was een populair bedevaartsoord voor pelgrims en geesteszieken, die op het graf van Dimpna van Geel, de beschermheilige van de stad, genezing zochten. Alles over de geschiedenis van de psychiatrische zorg van dit vooruitstrevende stadje valt te ontdekken in het Gasthuismuseum Sint-Dimpna.

Door de stad heen zijn er vele prachtige monumenten, zoals de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Amandskerk. Ook zijn er enkele speciale bezienswaardigheden zoals een adellijk graf dat een vleermuizenkelder werd, een orchideeënveld en drie, eeuwenoude molens. Tijdens je bezoek moet je zeker een Geels hartje proeven, hét koekje van de stad. Ontdek de prachtige natuur rondom de stad via de talloze fiets- en wandelroutes door de wondermooie natuurreservaten zoals De Zegge en Mosselgoren. Huur een camper in geel en ontdek alles! 

Bereikbaarheid

Met de auto kun je via twee autosnelwegen makkelijk naar Geel komen. De E313 Antwerpen-Hasselt passeert dicht bij Geel. In Turnhout kun je de afrit nemen naar de E34. Antwerpen zelf is 50 km van Geel, en je komt er snel. 

In Geel is er een treinstation met regelmatige verbindingen via de lijn Antwerpen-Neerpelt-Hasselt. 

Met de bus naar de stad verloopt vlot, dankzij de vele verbindingen vanuit alle gemeenten rondom en de grotere steden zoals Turnhout, Antwerpen en Hasselt. 

Brussels Airport is niet ver van Geel gelegen. Met 1 overstap op de trein ben je zo op de luchthaven, of via de autosnelwegen E313 en E19 geraak je er ook zeer vlot. Wil je naar Eindhoven Airport, dan kun je dit via N118 en A67. 

Parkeren

Een camperbus huren in geel en daarmee parkeren is niet moeilijk.

Er is veel parkeerruimte voorzien in en rondom Geel. In de ondergrondse Parking Werft kun je een lange tijd staan, net zoals op de Centrumparking Pas en Centrumparking Nieuwstraat. Voor een hele dag betaal je gemiddeld € 6. Op de parking Havermarkt kun je maximum vier uur staan, voor maximaal 2,5 euro. Gratis parkeren doe je op de stationsparking van Geel, waar je voor onbeperkte tijd kunt parkeren. Natuurlijk kun je ook op de centrumstraten staan. Dit voor maximum twee uur, met een tarief van €1/u.

Evenementen in Geel

Ga je een camperbusje huren in Geel mis dan niet deze evenementen:

  • Palmenmarkt: de jaarlijkse, gratis kermis van Geel duurt vijf dagen en begint op de vrijdag voor Palmzondag.
  • Dimpnadagen: om de vijf jaar trekt een folkloristische stoet door de stad, gevolgd door de dimpna-ommegang en het theaterspektakel Gheelamania. De stoet kun je gratis langs de kant van de weg volgen.
  • Geel Bruist: het gratis stadsfestival vindt ieder jaar plaats tijdens het braderijweekend eind juni.
  • Geel Zomert: verspreid over de maand augustus organiseert de stad openluchtconcerten, met €4,60 inkom.

Kamperen in Geel

Buscamper huren in Geel, kijk dan naar deze campings in de buurt:

  • Camping Houtum: op 8 km van Geel, met 70 staanplaatsen van 100 m². De prijs voor een nacht ligt tussen 20 en 30 euro. 
  • Camping Korte Heide: een mooie camping aan het water, vlak aan Bobbejaanland. Eén nacht kost € 7 in het laagseizoen, € 9 in het hoogseizoen (juli en augustus). 
  • Parking Pas: een rustige, grote parking voor campers in het centrum van Geel. € 5,00 per nacht voor 2 personen. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Geel

Weergrafiek in Geel per maandelijkse gemiddelde
Gemiddelde temperatuur per maand in Geel

Geel ligt in de Belgische provincie Antwerpen, in de Kempen. Het heeft een gemiddeld zeeklimaat dat beïnvloed wordt door zowel de Noordzee als door de Atlantische Oceaan. De temperaturen blijven het hele jaar door gematigd en de neerslaghoeveelheid is niet al te groot.  

In de winter wordt het amper echt koud, de gemiddelde wintertemperatuur bedraagt slechts 6°C. Al wordt het snel donker, de stad maakt er gebruik van om talloze gezellige activiteiten voorzien tijdens de wintermaanden. Een wandeling door de versierde en verlichte stad was nog nooit zo gezellig!

Met het goede weer in de lente komt de stad ook tot bloei. Een camper huren in Geel is dan ook de ideale gelegenheid om de verscheidene monumenten en bezienswaardigheden te ontdekken, van oude molens tot prachtige kerken en kapellen. Meestal schijnt de zon, maar hou er rekening mee dat het voorjaar wisselvallig kan zijn. 

De zomer is veruit de beste periode om naar Geel te reizen. Het is dan het perfecte moment om de vele wandel- en fietspaden te ontdekken die je naar de mooie natuur rondom de stad brengen. In de zomermaanden is het bijna altijd lekker warm en regent het er amper. De stad bruist de stad van leven en altijd valt er iets te beleven. Ook die periode, vooral juli en augustus, is de duurste. Je betaalt al snel het dubbele voor je verblijf dan in de wintermaanden. Het beste van beide werelden heb je dan in juni en september, wanneer het wel warm is maar iets minder duur en druk dan in juli en augustus. 

In de herfst is het vaak een prachtige nazomer in Geel. Je kunt dan rustig genieten van alle musea en bezienswaardigheden. Want alhoewel meestal de zon nog schijnt, kunnen er zeker nog najaarsstormen zijn.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in geel

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief