Landhuis met een mooie groene tuin

Camper Huren in de buurt van geel

De beste vloot campers te huur in de buurt van geel

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

een kanaal in Geel met mooie groene land eromheen

Alles over camper huur Geel

Geel is al eeuwenlang een wereldberoemde stad door haar gezinsverpleging van psychiatrische patiënten. Daaraan heeft ze ook haar eretitel ‘Barmhartige Stede’ te danken. Het was een populair bedevaartsoord voor pelgrims en geesteszieken, die op het graf van Dimpna van Geel, de beschermheilige van de stad, genezing zochten. Alles over de geschiedenis van de psychiatrische zorg van dit vooruitstrevende stadje valt te ontdekken in het Gasthuismuseum Sint-Dimpna.

Door de stad heen zijn er vele prachtige monumenten, zoals de Sint-Dimpnakerk en de Sint-Amandskerk. Ook zijn er enkele speciale bezienswaardigheden zoals een adellijk graf dat een vleermuizenkelder werd, een orchideeënveld en drie, eeuwenoude molens. Tijdens je bezoek moet je zeker een Geels hartje proeven, hét koekje van de stad. Ontdek de prachtige natuur rondom de stad via de talloze fiets- en wandelroutes door de wondermooie natuurreservaten zoals De Zegge en Mosselgoren. Huur een camper in geel en ontdek alles! 

Bereikbaarheid

Met de auto kun je via twee autosnelwegen makkelijk naar Geel komen. De E313 Antwerpen-Hasselt passeert dicht bij Geel. In Turnhout kun je de afrit nemen naar de E34. Antwerpen zelf is 50 km van Geel, en je komt er snel. 

In Geel is er een treinstation met regelmatige verbindingen via de lijn Antwerpen-Neerpelt-Hasselt. 

Met de bus naar de stad verloopt vlot, dankzij de vele verbindingen vanuit alle gemeenten rondom en de grotere steden zoals Turnhout, Antwerpen en Hasselt. 

Brussels Airport is niet ver van Geel gelegen. Met 1 overstap op de trein ben je zo op de luchthaven, of via de autosnelwegen E313 en E19 geraak je er ook zeer vlot. Wil je naar Eindhoven Airport, dan kun je dit via N118 en A67. 

Parkeren

Een camperbus huren in geel en daarmee parkeren is niet moeilijk.

Er is veel parkeerruimte voorzien in en rondom Geel. In de ondergrondse Parking Werft kun je een lange tijd staan, net zoals op de Centrumparking Pas en Centrumparking Nieuwstraat. Voor een hele dag betaal je gemiddeld € 6. Op de parking Havermarkt kun je maximum vier uur staan, voor maximaal 2,5 euro. Gratis parkeren doe je op de stationsparking van Geel, waar je voor onbeperkte tijd kunt parkeren. Natuurlijk kun je ook op de centrumstraten staan. Dit voor maximum twee uur, met een tarief van €1/u.

Evenementen in Geel

Ga je een camperbusje huren in Geel mis dan niet deze evenementen:

  • Palmenmarkt: de jaarlijkse, gratis kermis van Geel duurt vijf dagen en begint op de vrijdag voor Palmzondag.
  • Dimpnadagen: om de vijf jaar trekt een folkloristische stoet door de stad, gevolgd door de dimpna-ommegang en het theaterspektakel Gheelamania. De stoet kun je gratis langs de kant van de weg volgen.
  • Geel Bruist: het gratis stadsfestival vindt ieder jaar plaats tijdens het braderijweekend eind juni.
  • Geel Zomert: verspreid over de maand augustus organiseert de stad openluchtconcerten, met €4,60 inkom.

Kamperen in Geel

Buscamper huren in Geel, kijk dan naar deze campings in de buurt:

  • Camping Houtum: op 8 km van Geel, met 70 staanplaatsen van 100 m². De prijs voor een nacht ligt tussen 20 en 30 euro. 
  • Camping Korte Heide: een mooie camping aan het water, vlak aan Bobbejaanland. Eén nacht kost € 7 in het laagseizoen, € 9 in het hoogseizoen (juli en augustus). 
  • Parking Pas: een rustige, grote parking voor campers in het centrum van Geel. € 5,00 per nacht voor 2 personen. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in geel