Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Genève

De beste vloot campers te huur in Genève

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Swiss alps lake hidden and colorful trees

Alles over camper huren in Genève

De inwoners van Genève hebben niets te benijden van de dolce vita van hun Italiaanse buren. De zomer is er inderdaad zeer mild en rustig. Met het park van La Grange, het park van Eaux-vives of het park van Perle du Lac hebben de inwoners van de Zwitserse stad veel groene ruimten om zich te ontspannen. De populairste plek voor bezoekers is echter de beroemde 140 meter hoge waterstraal op het meer.

Een camper huren in Genève is het zeker waard want de stad heeft ook een rijke geschiedenis die vele geheimen kent. Het is mogelijk om een aantal musea te bezoeken om het verleden van de stad op te sporen. Het Patek Philippe Museum bijvoorbeeld brengt hulde aan deze ontwerper van polshorloges. In 1868 werd in de stad het eerste polshorloge ontwikkeld. Dit was het begin van een lange liefdesrelatie tussen Zwitserland en luxe horloges.

Bereikbaarheid

De Zwitserse stad ligt ingeklemd tussen de bergen in het zuiden en het meer van Genève in het noorden, wat de bereikbaarheid over de weg beperkt. De snelwegen A40 en A41 zorgen echter voor een directe toegang vanuit het zuiden. In het noorden is de Europese E62 de belangrijkste weg. Deze toegangsvoorwaarden leiden ertoe dat veel bezoekers de voorkeur geven aan het gebruik van de trein. Met zijn 720 dagelijkse pendeldiensten is het station Genève-Cornavin het op twee na grootste van Zwitserland. De luchthaven van Genève is ook toegankelijk voor reizigers van verder weg. Air France, British Airways en EasyJet vliegen er allemaal. Deze luchthaven heeft de extra bonus van het aanbieden van een gratis vervoer verbinding naar het centrum van de stad voor passagiers.

Parkeren in Genève

Een camper huren in Genève weet dan dat de stad  geen tekort heeft aan parkeergarages, waar jij jouw voertuig de hele dag met een gerust hart kunt achterlaten. In het centrum kost de Parking du Mont-Blanc 2,50 pond per uur. Daarnaast biedt de parkeergarage Plaine de plainpalais een progressief tarief. Het eerste uur kost slechts één frank, maar naarmate de tijd verstrijkt, stijgen de tarieven exponentieel. Verderop bieden de parkeerterreinen Mérin-Gravière en Etoile (P+R) parkeergelegenheid in de buurt van lijnen van het openbaar vervoer. Een uur parkeren kost gemiddeld 1,50 pond.

Evenementen in Genève

Wanneer je een camper gaat huren in Genève kijk dan of je één van de mooie evenementen kan bijwonen:

  • Les Aubes Musicales (De Muzikale Dageraad) in de Bains des Pâquis van juni tot september. Elke zondag van 6 tot 7 uur worden er gratis concerten gehouden voor het meer om van de zonsopgang te genieten.

  • Het klim festival in december. Drie dagen om het bergbeklimmen te vieren en de overwinning van de stad op de binnenvallende Fransen in 1602.

  • De Open Wijnkelders in mei. Tijdens deze dag bieden de wijnbouwers van Genève proeverijen en bezoeken op hun landgoederen aan.

  • De Internationale Tentoonstelling van de Fijne Horlogerie in maart. De beroemdste horlogemerken worden hier tentoongesteld. De toegang kost ongeveer 55 pond.

Kamperen in Genève

Camper huren in Genève in de stad en omgeving zijn er verschillende campings voor een rustig verblijf:

  • Camping Bois-de-Bay. Deze camping ligt ten oosten van de stad en biedt tarieven tot 20 pond voor een overnachting in een camper.
  • Camping de la Colombière. Je moet de nabijgelegen Franse grens oversteken voor deze camping, waar je voor £17 per persoon per nacht kunt verblijven.
  • De 4-sterrencamping Genève-Vesenaz heeft een bevoorrechte ligging aan de oevers van het meer van Genève. Je zult naar het noorden moeten rijden om camperplaatsen te bereiken die vanaf 27 pond per nacht te huur zijn.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Genève

Weather graph for average temperatures in Geneva
Gemiddelde temperatuur per maand in Genève

Door de nabijheid van het Meer van Genève en de Alpen heeft de Zwitserse stad een toplocatie in het hart van Europa. Hoewel er strenge winters zijn en er in die tijd van het jaar overal sneeuw ligt, is het klimaat van Genève gematigd. De seizoenen zijn anders in deze mooie Zwitserse stad.

Het contrast tussen de zomers en de winters van Genève is groot. In de winter kan de gemiddelde temperatuur dalen tot -1°C, vooral in januari en februari. Bovendien vriest het in deze periode vaak enkele weken, met slechts korte perioden met zon die niet bevorderlijk zijn voor een terugkeer naar normale temperaturen. De maand juli daarentegen, met een gemiddelde temperatuur van 20°C, geeft aanleiding tot tamelijk warme en aangename zomers. Over het algemeen betekent deze zomerse temperatuur voor de dappersten zwemmen in het meer van Genève, met zijn ijskoude afvloeiend water uit de Alpen.

De zomerse omstandigheden trekken elk jaar vele bezoekers. Hoewel juli en augustus erg druk zijn, blijven dit de beste maanden om een camper te huren in Genève. De temperaturen zijn zeer aangenaam en er valt minder vaak regen. Juli biedt ook een gemiddelde van 10 uur zon per dag. Dit is een goede gelegenheid om van het stadscentrum, het meer en de omgeving te genieten.

Lokale opties

Andere steden vlakbij

Indie campers in Genève

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Genève

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief