Waterkanalen in Groningen

Camper Huren in de buurt van Groningen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Groningen

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een oude molen op een veld met bomen en een rivier

Alles over camper huren in Groningen

Wat begon als een gehucht met wat boerderijen en een kerk in de 11e eeuw, is nu ontwikkeld tot een modern universiteitsstad. Typisch voor de stad zijn de universiteitsgebouwen en het hoge percentage studenten, wat ervoor zorgt dat Groningen veel kroegen en festivals heeft. De Binnenstad is het meest levendige gedeelte dankzij de aanwezigheid van restaurants, historische gebouwen en bijzondere museums. Vergeet niet de Martinitoren te beklimmen; het uitzicht vanaf de hoogste toren in de provincie (98 meter) is fenomenaal.

Ontdek ook charmante plaatsen die rondom de stad liggen, waaronder ‘t Roegwold, Nationaal Park Lauwersmeer en De Onlanden.

Bereikbaarheid

Groningen is de spin in het web van verbindingen in Noord-Nederland. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een knooppunt van rijkswegen en regionale wegen, waaronder de A7 vanuit Zaandam en de A28 vanuit Utrecht. Naast doorgaande wegen heeft Groningen een belangrijk treinstation, dat de stad in verbinding stelt met steden in het noorden en westen van Nederland. Zo bereik je Groningen met een directe trein vanuit Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Assen en Leeuwarden. Vanuit Amsterdam is het een rit van 180 kilometer naar Groningen en vanaf Rotterdam moet je 250 kilometer afleggen naar de grootste stad van Noord-Nederland. De meest nabije steden zijn Assen (30 kilometer) en Leeuwarden (60 kilometer).

Parkeren

Een camperbusje huren in Groningen en parkeren is best gemakkelijk. Groningen heeft talloze parkeergarages, P+R voorzieningen en parkeerplaatsen langs de straten. Parkeren in de Binnenstad kost gemiddeld € 4,00 per uur, terwijl je in wijken als De Hoogte en De Linie zo’n € 2,40 betaalt. Met uitzondering van de Binnenstad is parkeren op zon- en feestdagen overal gratis, wat goed uitkomt als jij je camper in Groningen gehuurd hebt tijdens het weekeinde. Bij een van de P+R terreinen, zoals Haren/A28 en Hoogkerk, parkeer je gratis en koop je voor € 6,00 een retour buskaartje naar het centrum van Groningen. 

Evenementen in Groningen

Ga je een buscamper huren in Groningen overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Eurosonic Noorderslag, januari: Vier dagen vol met optredens van popmuzikanten uit Nederland en andere delen van Europa. De ticketprijs begint doorgaans vanaf € 30,00 voor een festivaldag.
  • Bierfestival Groningen, april: Masterclasses, bierproeverijen en het iconische Bierdiner maken van dit jaarlijkse festival een ongekend hoogtepunt. Prijzen starten vanaf € 22,00.
  • Paradigm, augustus: Groningen staat iedere augustus op z’n kop tijdens Paradigm, het belangrijkste dance muziekfestival van de provincie. 
  • Noorderzon, augustus: Creatief festival met muziek, kunst, theatervoorstellingen en eetkraampjes om de innerlijke mens te verwennen. De toegang tot het festivalterrein is gratis.

Kamperen in Groningen

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camperbus huren in Groningen dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren.

  • Camping ‘t Strandheem: Deze camping in Opende heeft een lange lijst met faciliteiten, waaronder een midgetgolfbaan, sportvelden, een campingwinkel en Wifi. Prijzen per nacht beginnen vanaf € 16,00.
  • Camping De Watermolen: Kampeerplaats met een klein recreatiemeertje, een voetbalveld en een vuurkorf voor gezellige avonden. Je hebt al een plek voor je camper vanaf € 24,00.
  • Camping Break Out Groningen: Een camping die dicht bij de stad ligt, maar dankzij de groene omgeving en nabije meren toch afgelegen voelt. Je staat al op een camperplaats vanaf € 23,00 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Groningen