Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Groningen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Groningen

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een oude molen op een veld met bomen en een rivier

Alles over camper huren in Groningen

Wat begon als een gehucht met wat boerderijen en een kerk in de 11e eeuw, is nu ontwikkeld tot een modern universiteitsstad. Typisch voor de stad zijn de universiteitsgebouwen en het hoge percentage studenten, wat ervoor zorgt dat Groningen veel kroegen en festivals heeft. De Binnenstad is het meest levendige gedeelte dankzij de aanwezigheid van restaurants, historische gebouwen en bijzondere museums. Vergeet niet de Martinitoren te beklimmen; het uitzicht vanaf de hoogste toren in de provincie (98 meter) is fenomenaal.

Ontdek ook charmante plaatsen die rondom de stad liggen, waaronder ‘t Roegwold, Nationaal Park Lauwersmeer en De Onlanden.

Bereikbaarheid

Groningen is de spin in het web van verbindingen in Noord-Nederland. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een knooppunt van rijkswegen en regionale wegen, waaronder de A7 vanuit Zaandam en de A28 vanuit Utrecht. Naast doorgaande wegen heeft Groningen een belangrijk treinstation, dat de stad in verbinding stelt met steden in het noorden en westen van Nederland. Zo bereik je Groningen met een directe trein vanuit Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Assen en Leeuwarden. Vanuit Amsterdam is het een rit van 180 kilometer naar Groningen en vanaf Rotterdam moet je 250 kilometer afleggen naar de grootste stad van Noord-Nederland. De meest nabije steden zijn Assen (30 kilometer) en Leeuwarden (60 kilometer).

Parkeren

Een camperbusje huren in Groningen en parkeren is best gemakkelijk. Groningen heeft talloze parkeergarages, P+R voorzieningen en parkeerplaatsen langs de straten. Parkeren in de Binnenstad kost gemiddeld € 4,00 per uur, terwijl je in wijken als De Hoogte en De Linie zo’n € 2,40 betaalt. Met uitzondering van de Binnenstad is parkeren op zon- en feestdagen overal gratis, wat goed uitkomt als jij je camper in Groningen gehuurd hebt tijdens het weekeinde. Bij een van de P+R terreinen, zoals Haren/A28 en Hoogkerk, parkeer je gratis en koop je voor € 6,00 een retour buskaartje naar het centrum van Groningen. 

Evenementen in Groningen

Ga je een buscamper huren in Groningen overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Eurosonic Noorderslag, januari: Vier dagen vol met optredens van popmuzikanten uit Nederland en andere delen van Europa. De ticketprijs begint doorgaans vanaf € 30,00 voor een festivaldag.
  • Bierfestival Groningen, april: Masterclasses, bierproeverijen en het iconische Bierdiner maken van dit jaarlijkse festival een ongekend hoogtepunt. Prijzen starten vanaf € 22,00.
  • Paradigm, augustus: Groningen staat iedere augustus op z’n kop tijdens Paradigm, het belangrijkste dance muziekfestival van de provincie. 
  • Noorderzon, augustus: Creatief festival met muziek, kunst, theatervoorstellingen en eetkraampjes om de innerlijke mens te verwennen. De toegang tot het festivalterrein is gratis.

Kamperen in Groningen

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camperbus huren in Groningen dan is het goed om ergens in de buurt ook een campingplaats te reserveren.

  • Camping ‘t Strandheem: Deze camping in Opende heeft een lange lijst met faciliteiten, waaronder een midgetgolfbaan, sportvelden, een campingwinkel en Wifi. Prijzen per nacht beginnen vanaf € 16,00.
  • Camping De Watermolen: Kampeerplaats met een klein recreatiemeertje, een voetbalveld en een vuurkorf voor gezellige avonden. Je hebt al een plek voor je camper vanaf € 24,00.
  • Camping Break Out Groningen: Een camping die dicht bij de stad ligt, maar dankzij de groene omgeving en nabije meren toch afgelegen voelt. Je staat al op een camperplaats vanaf € 23,00 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren Groningen

Weegrafiek voor Groningen
Gemiddelde temperatuur per maand in Groningen

Evenals veel bestemmingen in Nederland heeft Groningen te maken met een gematigd zeeklimaat, gekenmerkt door onvoorspelbare zomers en relatief natte winters. Een camper huren in Groningen is in ieder jaargetijde een mooi avontuur, want de stad herbergt interessant museums en een bruisend nachtleven.

Een camper huren in Groningen tijdens de beste periode is zonder twijfel de zomer, wanneer alle campings geopend zijn en de omgeving bruist met buitenactiviteiten. Bovendien is de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden juni tot augustus gemiddeld 20 graden, waardoor je bijvoorbeeld in het Woldmeer kunt gaan zwemmen of op een gezellig terras in de binnenstad gaan zitten.

In de winter kunnen tijdens koudegolven de vele meren en kanalen rondom bevriezen, en kun je deelnemen aan schaatstochten of zelf de ijzers onderbinden. De lente en het begin van de herfst zijn door de milde temperaturen uitstekende seizoenen om het centrum te verkennen, de Martinitoren te beklimmen of de fantastische markt in de binnenstad te ontdekken.

Door de zomervakantie is Groningen, zoals de meeste andere Nederlandse bestemmingen, het drukst bezocht van juni tot en met augustus. Kampeerplaatsen zijn daarnaast het duurst in dit seizoen, want de prijzen stijgen gemiddeld 30 procent ten opzichte van het voor- en naseizoen. Bovendien is de zomer een duurder seizoen doordat je hoogstwaarschijnlijk geld uitgeeft aan buitenactiviteiten en festivals zoals het Noorderzon Festival (wel heel leuk!).

In de periode van oktober tot maart zijn er minder festivals en zijn kosten ook aanzienlijk lager. Ondanks dat museums bij uitstek aantrekkelijk zijn in de gure winter, is het aantal toeristen laag en kun je bijvoorbeeld ongestoord door het Grafisch Museum Groningen of het Groninger Museum lopen. 

Een camper huren in Groningen is aanlokkelijk in mei of september, wanneer een laag tarief geldt voor kampeerplaatsen en het weer vaak uitnodigt tot activiteiten in de buitenlucht.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Groningen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief