Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Hasselt

De beste vloot campers te huur in de buurt van Hasselt

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

water met kerk een woonwijk in Hasselt

Alles over camper huur Hasselt

Hasselt is een hippe en geliefde stad bij heel wat mensen. Zo kun je er geweldig shoppen in de leuke winkels, kleine boetieks en trendy buurten zoals Quartier Blue. De stad heeft een compact centrum, zodat je alles te voet kunt doen en je helemaal niet kan verdwalen. Achteraf genieten doe je op één van de vele terrasjes die je in de straten of op de pleinen vindt. Zowel de Grote Markt als de Zuivelmarkt zijn een bezoekje waard. 

De geschiedenis van de stad wordt onthuld in museum Het Stadsmus. Het Jenevermuseum is er eentje voor de echte fijnproevers of anders Het Modemuseum voor shopliefhebbers. Cultuur opsnuiven kun je in Hasselt overal. Zelfs door gewoon door de stad te wandelen kom je ontelbare monumenten en bezienswaardigheden tegen, zoals het poortgebouw Abdij van Herkenrode of het Virga Jessecollege. Huur een camper in Hasselt en verken het allemaal!

Bereikbaarheid

Hasselt is de hoofdstad van het Belgische Limburg, en ligt dicht bij de Nederlandse grens.

Met de auto kom je naar Hasselt snel vanuit Antwerpen of Maastricht, beiden via de E313. Je geraakt er ook vlot vanuit Brussel via de E314.

Hasselt heeft ook een heel mooi treinstation, dat op tien minuten wandelen van het centrum ligt. De stad heeft een goede treinverbinding en elke dag zijn er vele rechtstreekse treinen. 

Vanuit de buurtsteden kom je gemakkelijk naar Hasselt met de bus. Vanuit Vlaanderen is dit met De Lijn, met Tec vanuit Wallonië of met de Flixbus vanuit heel Europa.

Parkeren

Een camperbus huren in hasselt en parkeren is niet moeilijk, je kunt gemakkelijk en op veel plaatsen parkeren. De ondergrondse Parking Blauwe Boulevard is veruit het grootst, aan de rand van het centrum. Parking Dusart is ook zeer ruim, en ligt net buiten het centrum. Gemiddeld betaal je in de parkings €1,5 per uur en maxium €12 per dag. Ook heb je enkele gratis parkings, zoals de Weekendparking PXL of Parking Alverberg. Op straat kun je ook parkeren. In het centrum zelf betaal je €3 per uur, in een blauwe zone kun je maximaal twee uur gratis staan met je blauwe parkeerschijf. 

Evenementen in Hasselt

Ga je een camperbusje huren in Hasselt mis dan niet deze evenementen

  • Pukkelpop: zeer bekend popmuziekfestival in de tweede helft van augustus. Voor één dag is het ticket €100, een combi-ticket voor de 4 dagen €205.
  • Jaarlijkse kermis: deze vindt plaats in september, en wordt geopend met schitterend vuurwerk. De inkom is gratis. 
  • Jeneverfeesten: dit gigantisch, gratis stadsfeest duurt twee dagen lang, elk jaar in oktober.

Kamperen in Hasselt

Buscamper huren in Hasselt, kijk dan naar deze campings in de buurt:

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Hasselt

Weergrafiek hasselt
Gemiddelde temperatuur per maand in Hasselt

Hasselt heeft zoals alle Belgische steden een gematigd maritiem klimaat, met zachte winters en vooral aangename zomers. 

In de winter kan het soms wat frisser zijn, maar met een gemiddelde minimumtemperatuur van 0°C is het nooit erg koud. Prima om bij typisch winters weer van het grootse Winterland en zijn top gezellige sfeer te genieten.

Vanaf maart begint de zon vaker te schijnen en heb je een aanzienlijke kans op goed weer. Zeker dan is het de uitgelegen kans om een bezoekje aan de Japanse tuin te brengen, die dan helemaal in bloei staat. 

Huur een camper in hasselt want in zomermaanden is Hasselt echt wel dé place to be! Niet alleen kun je dan bovenmatig genieten van de prachtige stad en zijn natuur rondom, maar ook van alles wat er te doen valt. Het zeer populaire muziekfestival Pukkelpop en het Schlagerfestival maken van Hasselt een zeer drukbezochte stad. Daarom zijn die zomermaanden veruit de drukste en duurste momenten voor een bezoekje aan de stad, maar ongetwijfeld ook de leukste!

Ook in de herfst heeft de stad veel te bieden. Op de mooie nazomerdagen ontdek je de unieke Kempense natuur, of tijdens één van de najaarsstormen schuil je in het Plopsa Indoor Park, een geweldig leuk themapark voor je kinderen, of in één van de vele coole musea. 

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Hasselt

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief