Tuin met kleine watertje en mooie bomen

Camper Huren in de buurt van Hasselt

De beste vloot campers te huur in de buurt van Hasselt

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

water met kerk een woonwijk in Hasselt

Alles over camper huur Hasselt

Hasselt is een hippe en geliefde stad bij heel wat mensen. Zo kun je er geweldig shoppen in de leuke winkels, kleine boetieks en trendy buurten zoals Quartier Blue. De stad heeft een compact centrum, zodat je alles te voet kunt doen en je helemaal niet kan verdwalen. Achteraf genieten doe je op één van de vele terrasjes die je in de straten of op de pleinen vindt. Zowel de Grote Markt als de Zuivelmarkt zijn een bezoekje waard. 

De geschiedenis van de stad wordt onthuld in museum Het Stadsmus. Het Jenevermuseum is er eentje voor de echte fijnproevers of anders Het Modemuseum voor shopliefhebbers. Cultuur opsnuiven kun je in Hasselt overal. Zelfs door gewoon door de stad te wandelen kom je ontelbare monumenten en bezienswaardigheden tegen, zoals het poortgebouw Abdij van Herkenrode of het Virga Jessecollege. Huur een camper in Hasselt en verken het allemaal!

Bereikbaarheid

Hasselt is de hoofdstad van het Belgische Limburg, en ligt dicht bij de Nederlandse grens.

Met de auto kom je naar Hasselt snel vanuit Antwerpen of Maastricht, beiden via de E313. Je geraakt er ook vlot vanuit Brussel via de E314.

Hasselt heeft ook een heel mooi treinstation, dat op tien minuten wandelen van het centrum ligt. De stad heeft een goede treinverbinding en elke dag zijn er vele rechtstreekse treinen. 

Vanuit de buurtsteden kom je gemakkelijk naar Hasselt met de bus. Vanuit Vlaanderen is dit met De Lijn, met Tec vanuit Wallonië of met de Flixbus vanuit heel Europa.

Parkeren

Een camperbus huren in hasselt en parkeren is niet moeilijk, je kunt gemakkelijk en op veel plaatsen parkeren. De ondergrondse Parking Blauwe Boulevard is veruit het grootst, aan de rand van het centrum. Parking Dusart is ook zeer ruim, en ligt net buiten het centrum. Gemiddeld betaal je in de parkings €1,5 per uur en maxium €12 per dag. Ook heb je enkele gratis parkings, zoals de Weekendparking PXL of Parking Alverberg. Op straat kun je ook parkeren. In het centrum zelf betaal je €3 per uur, in een blauwe zone kun je maximaal twee uur gratis staan met je blauwe parkeerschijf. 

Evenementen in Hasselt

Ga je een camperbusje huren in Hasselt mis dan niet deze evenementen

  • Pukkelpop: zeer bekend popmuziekfestival in de tweede helft van augustus. Voor één dag is het ticket €100, een combi-ticket voor de 4 dagen €205.
  • Jaarlijkse kermis: deze vindt plaats in september, en wordt geopend met schitterend vuurwerk. De inkom is gratis. 
  • Jeneverfeesten: dit gigantisch, gratis stadsfeest duurt twee dagen lang, elk jaar in oktober.

Kamperen in Hasselt

Buscamper huren in Hasselt, kijk dan naar deze campings in de buurt:

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Hasselt