Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in de buurt van Helsinki

De beste vloot campers te huur in de buurt van Helsinki

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Helsinki forteress

Camper huren in Helsinki

De zuidelijke hoofdstad van Finland, Helsinki, is de dichtstbevolkte stad van het land. Gelegen aan de kust van de Finse Golf dient ze als het culturele en politieke centrum van Finland, waar meer dan 1,2 miljoen mensen wonen.

Helsinki is berucht omdat het tot de beste steden van de wereld behoort om in te wonen. Time Magazine rangschikte het als een van de mooiste plaatsen ter wereld en het staat bekend om zijn toerisme en milieubewustzijn.

Bezoekers aan de stad kunnen hun hart ophalen aan een waaier van stedelijke, culturele en historische activiteiten. Het grootste historische museum - het Nationaal Museum van Finland - is een toeristische attractie op zich, gehuisvest in een neo-middeleeuws kasteel in romantische stijl. In feite speelde de romantiek een grote rol bij de vorming van de stad, met veel gebouwen in het gevarieerde stadsbeeld die de stijl dragen.

Helsinki is verdeeld in drie grote gebieden: Helsinki centrum, noord Helsinki, en oost Helsinki. Elk heeft een bloeiend cultureel leven en een reeks attracties die bezoekers uit alle lagen van de bevolking imponeren.

Bereikbaarheid

De luchthaven van Helsinki is de belangrijkste internationale toegangspoort tot Helsinki en is de grootste luchthaven van Finland. Het wordt geëxploiteerd door Finavia, ligt in Vantaa en verzorgt zowel internationale als binnenlandse vluchten.

Er zijn zes snelwegen die radiaal vanuit Helsinki beginnen, zodat je veel mogelijkheden hebt om de stad per auto binnen te komen.

Finland is een droom om per trein te bereizen. De Finse spoorwegen zijn goed ontwikkeld en bestaan uit meer dan 3 duizend kilometer spoor die zowel de steden als de kleinere dorpjes met elkaar verbinden. Met de trein naar Helsinki komen is even gemakkelijk als een kaartje boeken op de lokale spoorwegen.

Plaatsen om te bezoeken in Helsinki

 • Suomenlinna: Op een korte veerboottocht van Kauppatori ligt een van de indrukwekkendste, door mensen gemaakte plaatsen in Scandinavië. Verspreid over zeven eilanden is Suomenlinna een reusachtig maritiem fort dat door de Zweden in het midden van de jaren 1800 gebouwd werd.
 • Kathedraal van Helsinki: Dit oriëntatiepunt torent boven het stadsbeeld van Helsinki uit en schijnt als een baken vanaf het water. Wat je reden ook is om de stad te bezoeken, deze neoklassieke kathedraal mag je zeker niet missen.
 • Linnanmäki: Meer dan een miljoen bezoekers per jaar strijken neer in Linnanmäki om de stijgende hoogten van de achtbanen te beleven, het plezier van de speelhallen, en de voortreffelijke terreur van de thrill rides. Als je Helsinki met de kinderen bezoekt, is dit pretpark een must.

Parkeren in Helsinki

Er is parkeergelegenheid in de eigenlijke stad, maar het is er het hele jaar door berucht druk.

Parkeren kost:

 • €4 per uur in het centrum (zone 1)
 • €2 per uur elders in de binnenstad (zone 2)

Parkeren in de binnenstad is meestal betalend:

 • op weekdagen 9.00-21.00
 • op zaterdagen 9.00-18.00

Park and ride is een geweldige manier om de verkeersopstoppingen in de stad te vermijden. Parkeer je camper gewoon bij een treinstation en neem de korte rit naar de eigenlijke stad.

Jaarlijkse evenementen in Helsinki

 • Flow Festival: Het Flow Festival, een stedelijk muziek- en kunstenfestival, biedt elke 14e en 16e augustus een mix van genres. Naast live muziek kun je er genieten van kunsttentoonstellingen, filmpresentaties en meer.
 • Tuska Open Air Metal Festival: Tuska wordt elk jaar in juni of juli gehouden en is een van de grootste en populairste metalfestivals in de wereld. Het festival begon in 1998 en trekt elk jaar grotere mensenmassa's. Diverse prominente metalartiesten zoals Ghosts, Celtic Frost, Opeth, en anderen hebben er opgetreden.
 • Helsinki Pride:Dit pride evenement, dat in juni de week na midzomer gehouden wordt, duurt een volle week. Er zijn sportevenementen, een regenboogkermis, en het hoogtepunt is een pride parade. Of je nu LGBTQ+ bent of een bondgenoot, dit is een evenement dat je niet mag missen.

Camping in Helsinki

 • Rastila Camping Helsinki: Deze met 5 sterren beoordeelde camping ligt in Vuosaari, in het oosten van Helsinki aan de kust. Het is slechts 18 minuten met de trein naar het centrum van Helsinki. Voor de prijs moet je rechtstreeks informeren.
 • Lähilampi Caravan: Deze camping is het hele jaar door open en biedt alles wat je nodig kunt hebben voor een kort of lang verblijf. De prijzen zijn € 23 in de zomer en € 27 in de winter.
 • Sipoonkorpi National Park:Dit prachtige nationale park biedt de beste gratis overnachtingsmogelijkheden in de omgeving. Verken de natuurlijke omgeving of neem een hop, skip en een sprong naar Helsinki zelf.
Geschreven door:

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Helsinki

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu