Big Bend National Park

Camper Huren in de buurt van Houston

De beste vloot campers te huur in de buurt van Houston

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Houston landscape

Camper verhuur in Houston

Houston is de dichtstbevolkte stad van Texas met een bevolking van meer dan 2,3 miljoen mensen. De stad ligt in het zuidoosten van Texas in de buurt van de Golf van Mexico en de Galveston Baai.

De stad werd in 1836 gesticht door investeerders in land aan de samenvloeiing van White Oak Bayou en Buffalo Bayou en werd in 1837 als stad ingelijfd. Sindsdien is de stad bekend geworden om haar verschillende bijdragen aan de wetenschap en de industrie, waarbij "Houston" het eerste woord was dat vanaf de maan werd gesproken. De stad is nog steeds de thuisbasis van NASA's Johnson Space Center en is de basis voor een aantal energie-, luchtvaart-, en transportbedrijven.

Houston, bijgenaamd de "Bayou City", is een wereldwijd zwaargewicht met sterke punten in de geneeskunde, onderzoek en cultuur. De bevolking bestaat uit verschillende etnische en culturele achtergronden, waardoor Houston de reputatie heeft een van de meest diverse steden van de Verenigde Staten te zijn.

Toeristen die Houston bezoeken, kunnen genieten van de toewijding van de stad aan de wetenschappen in het Space Center Houston, maar ook van het buitenleven in attracties als Buffalo Bayou Park en de dierentuin van Houston. Het diverse burgerschap maakt het een geweldige plek om te genieten van internationale festivals met sterke punten in de muziek, cultuur en de kunsten.

Hoe kom ik daar

De George Bush Intercontinental Airport bedient heel Houston en biedt zowel internationale als binnenlandse vluchten aan.

Reizen met de auto naar Houston is relatief eenvoudig. De stad wordt omringd door ringen van snelwegen - negen radiale snelwegen, drie ring-snelwegen, en een buitenring van 180 mijl. De Interstate 10 loopt door Houston zelf, en de alleen voor Texas geschikte Interstate 45 verbindt de grote steden van Texas met elkaar.

Als u met de trein reist, stoppen Amtrak-treinen op de Sunset Limited route drie keer per week in Houston. Ze rijden in westelijke richting naar Los Angeles en in oostelijke richting naar New Orleans, met vele tussenstops.

Bezienswaardigheden in Houston

  • Space Center Houston: Het officiële bezoekerscentrum van NASA's Johnson Space Center, Space Center Houston is een must-see attractie. In het enorme complex kun je door een replica van het ruimteveer Independence lopen en een replica van het eerste ruimtestation van Amerika verkennen. Je kunt zelfs een rotsblok van de maan aanraken!
  • Houston Zoo: De dierentuin van Houston ligt in Hermann Park en is populair bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Het is de thuisbasis van meer dan 6.000 inheemse en exotische dieren, elk opgezet met hun eigen unieke habitats. De dierentuin heeft ook een educatief centrum en een aquarium.
  • Buffalo Bayou Park: Gelegen op 160 hectare glooiende groene ruimte, de Buffalo Bayou Park is een uitstekende manier om te ontsnappen aan de drukte, terwijl nooit het verlaten van de stad. Het stadspark beschikt over een hondenpark, uitgebreide wandel- en fietspaden, een aantal fascinerende beeldhouwwerken en tal van schaduwrijke plekjes om te loungen.

Parkeren in Houston

Overdag kunt u in de hele binnenstad betaald parkeren op straat. Als u een camper huurt, kunt u maximaal drie uur parkeren, daarna moet u uw voertuig verplaatsen. De prijzen per uur zijn afhankelijk van de locatie. Meters zijn gratis na 6 pm maandag tot en met zaterdag en de hele dag zondag.

Houston heeft een aantal betaalde parkeergarages. De tarieven variëren naar gelang van de locatie, waarbij de prijzen stijgen naarmate u het stadscentrum nadert.

Jaarlijkse evenementen in Houston

  • Japan Festival: Het Japan Festival, dat elk jaar in april plaatsvindt, heeft elk jaar meer dan 20.000 mensen vermaakt. Het festival viert de cultuur en het erfgoed van Japan door middel van dans, live muziek, origami, martial arts, bonsai en een traditionele theeceremonie.
  • Comicpalooza: Comicpalooza is de grootste popcultuur conventie in Texas en mag je niet missen. Het is multi-format, wat betekent dat je alles kunt meemaken van cosplay tot gaming tot roller derby tot worstelen. De conventie organiseert ook een literaire conferentie en een filmfestival. Het festival wordt elk jaar in juli gehouden en de ticketprijzen zijn afhankelijk van het jaar.
  • Houston International Jazz Festival: Het Houston International Jazz Festival is een centrum van geweldige muziek en cultuur. Al 25 jaar lang viert het festival de opleiding en geschiedenis van de jazzindustrie en moedigt het mensen van alle leeftijden aan om van het genre te genieten. Het festival wordt in september gehouden en is gratis toegankelijk.

Kamperen in Houston

  • Southlake RV Resort: Het Southlake RV Resort ligt ongelooflijk dicht bij het stadscentrum van Houston en al zijn attracties. Eigendom van en wordt geëxploiteerd door Quality RV resorts, dit resort is goed onderhouden en sport alle voorzieningen die u nodig heeft voor een kort of lang verblijf. Prijzen variëren van $55 tot $64 per nacht.
  • AllStar RV Resort: Ook eigendom van en geëxploiteerd door Quality RV Resorts, de AllStar RV resort heeft alle voorzieningen die u zou kunnen hopen op met een Texas land slant. Ondanks de huiselijke gastvrijheid, is dit park nog steeds binnen het bereik van het stadscentrum. Prijzen variëren van $43 tot $46 per nacht.
  • Advanced RV Resort: Binnen de Houston Greater Area, dit resort ligt op slechts 12 mijl van het stadscentrum van Houston. Het beschikt over alle gebruikelijke voorzieningen met een zwembad en hot tub inbegrepen als een bonus. Prijzen variëren van $64 tot $69 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Houston