Bezit je een camper? Verdien €50 extra door je camper te verhuren voor eind september!

Camper Huren in Ierland

De beste vloot campers te huur in Ierland

city..text.name - city..text.name
-
Vrouw die een Indie Campers´camper verlaat

Reis zoals jij dat wilt

 • 2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten

 • Enkele reizen beschikbaar

 • Volledig digitale ervaring

 • 24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

 • Vliegveld transfer beschikbaar (Indie vloot)

 • Verzekering & 100% gratis wegenhulp

 • Beddengoed, keuken & schoonmaakpakket (Indie vloot)

 • Onbeperkte kms beschikbaar (Indie vloot)

Onze eigen campers te huur in Ierland

De volgende campers zijn beschikbaar in onze lokale depots Ierland. Kom erachter welke het beste bij jouw roadtrip past

Zijaanzicht van het Nomad model
Nomad

Fiat Ducato Diesel, 2019-21 (geproduceerd door Weinsberg)

L3H2 2.3 Multijet 130

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  6m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Geïntegreerde badkamer met douche

 • 2 uitschuifbare dubbele bedden

  1.83m x 1.27m | Bovenste - 1.70m x 1.20m

Zijaanzicht van het Atlas-model motorhome
Atlas

Fiat Ducato Diesel, 2019-20 (geproduceerd door Knaus)

2.3 Multijet 130

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  7,01m x 3,00m x 2,79m

 • WC

  Geïntegreerde badkamer met douche

 • 2 uitschuifbare dubbele bedden

  Achterkant - 2.01m x 1.33m | Verhoogd - 2.10m x 1.23m

Hier kun je een roadtrip in Ierland beginnen

Huur een camper in één van onze populaire steden in Ierland. Check de lokale beschikbaarheid van campers, evenals leuke routes en tips van experts.

Camper huren in Dublin
Dublin

Het historisch charmante en gezellige Dublin is een stad van vele gezichten. De ene dag is de stad onverstoorbaar en de andere dag is het een epische explosie van festivals. Elke dag van de week wemelt het in de vele pubs die de stad telt van de stamgasten dieelke kans grijpen om kennis met je te maken.

Handig om te weten over Ierland

Hier vind je essentiële informatie voor camperreizigers in Ierland

Brandstof

Alhoewel de brandstofprijzen in Ierland de afgelopen jaren wat zijn gestegen, is de huidige prijs voor een liter diesel nog steeds gemiddeld voor een Europees land. Een camper huren in Ierland is dan ook een uitstekende keuze voor avontuurlijke reizigers en andere roadtrippers.

Snelheidslimieten

De snelheidslimieten voor een camper in Ierland worden gemeten in kilometer per uur, terwijl er in het naburige Noord-Ierland in mijl per uur wordt gemeten, wat voor enige verwarring kan zorgen. De snelheidslimiet binnen de steden is 50 km/uur. Buiten de bebouwde kom is dit 80 km/uur, op autowegen 100 km/uur en op snelwegen 120 km/uur.

Autowegen

De wegen in Ierland zijn over het algemeen van hoge kwaliteit. Snelwegen in Ierland worden ‘motorways’ genoemd, en zijn aangeduid met een ‘M’, zoals M50. Oh, en je rijd aan de linkerkant van de weg — niet vergeten als je achter het stuur van je huurcamper in Ierland zit!

Tolwegen

Er zijn 11 tolwegen in de Ierse Republiek: de M50, M1, M3, M4, N6, M7/M8, N8, N25, de East-Link Bridge, de Dublin Tunnel, en de Limerick Tunnel. Behalve de M50, die een eFlow systeem hanteert (waarbij je nummerbord wordt gefotografeerd en je online, op een tankstation of per telefoon betaalt), hebben al deze wegen normale tolpoortjes.

Kampeerregels

Met een camper is er weinig mogelijkheid om te wildkamperen in Ierland, waar alleen tenten toegestaan zijn en overnachten op parkeerplaatsen meestal verboden is. Bekijk voordat je je camper huren ophaalt het aanbod van de Irish Caravan & Camping Council, die een netwerk van meer dan 100 campings en caravanplaatsen over het hele eiland beheert. Vergeet niet dat de meeste campings tijdens de winter gesloten zijn.

Reiskosten

Ierland is niet zo goedkoop als sommige andere Europese landen, maar nog wel goedkoper dan bijvoorbeeld Engeland. Hoewel een driegangenmenu in een goed restaurant al snel € 70 kost, kun je in een pub een uitstekende maaltijd krijgen voor ongeveer € 13. Een pint bier kost zo’n € 5, soms iets meer in de steden.

Weer

Het milde zeeklimaat van het land maakt een camper roadtrip in Ierland een heerlijke ervaring op elk moment van het jaar. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 8 graden, in de zomer rond de 18 graden. We raden je aan rond september of oktober te reizen, omdat Ierland vaak late zomers heeft.

Eten

Je zult geen honger lijden tijdens een roadtrip door Ierland. Probeer zeker eens wat soda bread, en op zijn minst een paar aardappelgerechten zoals boxty of colcannon. En vergeet ook niet wat zeevruchten te proberen, zoals kokkels en mosselen, beroemd gemaakt door Molly Malone. Dit alles onder het genot van een pint Guinness, natuurlijk!

Over Ierland

Met zijn woeste, ruige uiterlijk en geweldige persoonlijkheid is Ierland een prachtig land waar het leven niet te serieus genomen wordt

Ierland: een klein land met een groot hart, wereldwijd bekend om de vriendelijke mensen, spectaculaire landschap en fascinerende geschiedenis en cultuur. De Republiek Ierland is verdeeld in vier provincies (waarvan er één wordt gedeeld met buurland Noord-Ierland) en talloze ‘counties’. Het is een land van grote diversiteit; elke stad heeft zijn eigen persoonlijkheid en elke hoek is uniek. Warm, verwelkomend en boordevol natuurschoon dat alom geprezen wordt: 82% van de bezoekers komen naar Ierland voor het landschap, maar eenmaal aangekomen komen ze erachter dat ook de Ieren zelf een zeer hartelijk volk zijn! Zet voet op de majestueuze en stormachtige Ierse kust en ontdek een eiland waar dramatische landschappen samenkomen met eeuwenoude tradities, geweldige gastvrijheid en uitzonderlijke pubs. Een oud, mystiek en magisch land, waar legendes en mythes overal te vinden zijn. Oude fabels, folklore en sprookjes zijn nauw verweven met het hedendaagse Ierland, waar iedereen een verhalenverteller is, bewogen door een landschap dat de meest epische saga’s inspireert. Huur een camper in Ierland en ontdek idyllische rivieren die door levendige groene vlaktes stromen; ongerepte zandstranden; piepkleine eilandjes die uit de koude Atlantische oceaan opdoemen; en kliffen en grotten die erom smeken verkend te worden. Een waarschuwing: eenmaal begonnen aan een roadtrip door Ierland zul je het moeilijk vinden weer naar huis terug te keren.

Ierland is een eiland dat uitrijst boven de wilde, onvoorspelbare Noord-Atlantische oceaan, beroemd om zijn majestueuze landschap, rijke cultuur, en voorliefde voor craic. Een land van bergen, stranden, beukende golven, authentieke muziek en ruige sporten, waarvan de vrolijke en uitbundige inwoners genieten van een leven gevuld met drank en gelach. Zoals de Ierse schrijver Brendan Behan zei: “Het is niet zo dat de Ieren cynisch zijn. Het is eerder dat ze een prachtig gebrek aan respect voor alles en iedereen hebben.” Je hoort veel over de veertig tinten groen die het land rijk zou zijn, maar als je eenmaal aangekomen bent lijken zelfs veertig tinten te weinig. Van het ruige westen dat uitkijkt over de stormachtige Atlantische oceaan, tot aan de weelderige groene Midlands en de rustieke charme van het oosten: huur een camper in Ierland, duik de natuur in en hef het glas — of een pint gat (Guinness) — op dit land van ongetemde schoonheid, vol geestdrift en vuur. Er is overigens nog één ding wat je moet weten voordat je aankomt: dit is geen land wat helemaal bevolkt wordt door roodharigen, in tegenstelling tot wat soms wordt gedacht. Slechts 9% van het land heeft van nature rood haar. Klaar met je olagonin’ (geklaag)! Er is meer dan genoeg dat dit land uniek maakt! Huur een camper in Ierland en je zult zien wat we bedoelen.

Andere populaire steden voor camperverhuur in Ierland

Enkele van de meest populaire steden om een roadtrip te beginnen naast onze bestemmingen in Ierland

Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief