Camper huren in Ierland

Camper Huren in Ierland

De beste vloot campers te huur in Ierland

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

a cliff on a sea side in Ireland

Alles over camper huren in Ierland

Ierland is klein genoeg om binnen een week of langer gemakkelijk via de weg te worden verkend en een camper huren in Ierland biedt een geweldige balans tussen bloeiende steden, historische kastelen en natuurlijke bezienswaardigheden die zo divers zijn als de Kliffen van Moher en de stranden van Kilkee. Het land wordt regelmatig beoordeeld als een van de topbestemmingen ter wereld, omvat meer dan enkel statische attracties en biedt een warm welkom, zoals iedereen die een klein dorpscafé binnenloopt voor een pint Guinness kan beamen. Kortom, in Ierland draait het allemaal om het nemen van de minder bereisde weg om verborgen juweeltjes te ontdekken, van bergrotsen tot tuimelende watervallen.

Weetjes over Ierland

Zowel Iers als Engels zijn officiële talen, hoewel Engels de primaire taal is. Het wordt gesproken door 99% van de burgers.

'Hallo' in het Iers is 'dia dhuit' (letterlijk 'goede dag'), terwijl 'dank u' 'go raibh maith agat' is.

De kosten van een maaltijd voor twee in een gemiddeld restaurant kunnen variëren van €30 in kleinere steden tot €60 in Dublin.

Kamperen in Ierland

Wildkamperen is toegestaan in het grootste deel van Ierland, ook langs de kust en in de nationale parken. Regels verschillen per locatie, dus het is altijd het beste om deze eerst te controleren voor je een camper huren in Ierland en daarmee gaat wildkamperen. Ook kun je vaak zonder problemen toestemming krijgen van een grondeigenaar (of dichtstbijzijnde huis). Je mag niet off-road rijden, een vuur aansteken of de campingplaats op enigerlei wijze beschadigen.

Rijden met een huurcamper in Ierland

In Ierland rijdt men aan de linkerkant van de weg, net als in het Verenigd Koninkrijk.

Over het algemeen is het wegennet in Ierland goed onderhouden. Alle hoofdroutes zijn geasfalteerd voor alle weersomstandigheden, met uitstekende bewegwijzering. Landwegen kunnen beperkt zijn tot één rijstrook, met passeerplaatsen om rond voertuigen die in de tegenovergestelde richting komen te manoeuvreren. Particuliere en zelden gebruikte wegen kunnen een onverharde ondergrond hebben.

Er zijn 11 tolwegen in Ierland, die overeenkomen met de belangrijkste snelweg routes van het land (aangegeven met een M- of N-voorvoegsel). Met uitzondering van de M50 kunnen heffingen contant (€) worden betaald bij tolpoortjes. De kosten variëren, maar variëren tussen de € 2-3 voor campers.

De M50, die om Dublin heen ligt, registreert automatisch het kenteken

Evenementen in Ierland

Een camperbus huren in Ierland gaat hand in hand met leuke evenementen bezoeken hieronder zijn een paar suggesties:

Saint Patrick's Day, het hele land, 17 maart. Een feestdag waarop je zang, dans en parades door het hele land kunt verwachten. Het festival in Dublin biedt bijna een week vol feesten die wordt afgesloten met vuurwerk. Gratis.

Wicklow Arts Festival, Wicklow, mei. Dit festival viert de kunsten in al hun vormen en brengt vijf dagen lang beeldende kunstenaars, artiesten, muzikanten en schrijvers samen. Gratis.

Fleadh Cheoil, verschillende locaties, augustus. Dit festival is een uitstekende manier om de muzikale tradities van Ierland te ontdekken en de kampioenen van heel Ierland worden gekroond in een aantal verschillende categorieën. Gratis. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Ierland