Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in IJsland

De beste vloot campers te huur in IJsland

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Waterfall in Iceland

Alles over camper huren in Ijsland

IJsland staat bekend om zijn schoonheid en uniciteit, zoals zijn grote watervallen, het zwarte zandstrand en de hoge bergen verspreid over het gehele land.

Het land is verdeeld over twee continenten; het is in feite mogelijk om aan beide zijden van de continentale scheidslijn tegelijkertijd te staan. In IJsland worden veel campers gehuurd door personen die de warmwaterbronnen, geisers en vaak actieve vulkanen van het land willen bezoeken. Lavavelden bedekken een groot deel van het land en warm water wordt uit de grond omhoog gepompt om enerzijds een groot deel van de verwarming van het land te voorzien, maar anderzijds ook om de warmwaterbronnen van het land op te warmen.

IJsland zit niet alleen vol met prachtige plaatsen, maar heeft ook een zeer rijke geschiedenis. Die geschiedenis is fascinerend en de moeite waard om onderzoek naar te doen voordat je naar IJsland reist.

Weetjes over Ijsland

 • Hæ of Halló—Hallo
 • Takk of Takk fyrir—Bedankt
 • De prijs van een maaltijd kan variëren afhankelijk van wat je koopt,
 • maar het komt zelden voor dat je niet minstens € 12,50 betaalt, of je nu naar de supermarkt gaat of ergens anders iets te eten haalt.
 • Alcohol is zeer duur: een biertje kost gemiddeld € 8,50.
 • Enkele unieke tradities van IJsland: de dertien kerstmannen die kinderen cadeaus geven en de interessante dagen die er gevierd worden, zoals Írskir dagar (in Akranes).

Kamperen in Ijsland

Om de natuurlijke schoonheid van het land te beschermen, is een buscamper huren in IJsland en daarmee wildkamperen niet meer toegestaan. Je moet op een van de vele campings in IJsland verblijven of toestemming krijgen van de landeigenaar om op privéterrein te overnachten. Echter, dat betekent niet dat je niet op geweldige locaties kunt kamperen. Campings vindt je overal in IJsland, dus zul je geen moeite hebben om er een te vinden; van de campings van Reykjavík tot die van þórisstaðir of zelfs die van Álftanes, die ook een rijke geschiedenis kent.

Rijden met een huurcamper in Ijsland

Ga je een camper huren in Ijsland dan is het goed om de volgende dingen te weten voor het rijden in dit koud landje:

 In IJsland zijn de wegen vrij goed begaanbaar zolang je op de hoofdweg blijft. Kleinere wegen, zelfs de veelbezochte, zijn vaak echter onverhard. Sommige bestaan puur uit grind en zijn veilig zolang je langzaam rijdt.

 • Je betaalt geen tol op de hoofdweg en je hoeft je ook geen zorgen te maken over campertol.
 • IJslanders rijden aan de rechterkant van de weg.

Evenementen in Ijsland

Een camperbus huren in Ijsland dan wil je wellicht één of meer van de volgende evenementen mee maken:

        

 • Þorri vindt zijn oorsprong bij de IJslandse Vikingen. Veel IJslanders komen in januari of februari samen om IJslandse lekkernijen te nuttigen, zoals haai, hangikjöt en lamskop. Dit is een evenement waar je gratis aan kunt deelnemen
 • Bolludagur is het heerlijkste evenement van IJsland en vindt plaats in februari. Elke bakkerij en waarschijnlijk ook elke oma bakt dan verrukkelijke 'bollur' (broodjes met room erin). Elke 'Bolla' wordt verkocht voor een prijs vanaf € 17.
 • Þjóðhátíð is waarschijnlijk het populairste evenement van IJsland. Het vindt eind juli plaats en brengt honderden mensen samen op het kleine eiland gelegen naast IJsland, waar zij in Vestmannaeyjar verblijven. Iedereen die kaartjes heeft, slaapt in tenten op een grote heuvel met een podium ervoor, zingend en drinkend tot in de vroege ochtend. De kaartverkoop begint vanaf € 135.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Ijsland

Weather graph for average temperatures in Iceland
gemiddelde temperatuur in Ijsland

Het weer in IJsland varieert het hele jaar door, maar omdat het er in de winter erg koud kan zijn, is een camper huren in Ijsland en reizen het beste tijdens de zomer.

Hoewel het behoorlijk koud kan worden, kun je op ieder moment van het jaar een camper huren in IJsland. Vergeet alleen niet om snacks en een paar warme wollen truien mee te nemen.

In IJsland is nooit een tekort aan activiteiten. In de warmste zomermaanden, juli en augustus, kunnen de temperaturen oplopen tot 27-28 ºC. Maar of het nu goed of slecht weer is, er zijn altijd talloze activiteiten om aan deel te nemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de vele warmwaterbronnen in IJsland, waar je het hele jaar door van kunt genieten. De bergen van IJsland zijn perfect voor wandelingen in de lente en de zomer, en in de zomer of de herfst zijn er grotten om te verkennen. 

IJsland is vooral druk tussen de maanden augustus en april, wanneer toeristen het land bezoeken voor het prachtige noorderlicht.

Toch zijn ook de zomers erg populair, dus verwacht zeker een aantal toeristen te zien op je vakantiekiekjes. Reykjavík is erg duur en de prijzen stijgen naarmate de zomer zijn hoogtepunt bereikt en de vraag toeneemt.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in IJsland

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief