Last-minute reizen hoeft geen last-minute stress te zijn. Krijg tot 20% korting op je road trip met onze midzomer SALE!

Camper Huren in IJsland

De beste vloot campers te huur in IJsland

Geniet van onze Last-minute zomer aanbieding: Tot 20% korting!

Sla de stress over en geniet van de voordelen van laat opblijven. Ontdek onze geweldige midzomeraanbiedingen voor camperhuur tot eind september.

Vrouw die een Indie Campers´camper verlaat

Reis zoals jij dat wilt

 • 2.000+ campers door heel Europa

 • Enkele reizen beschikbaar

 • Volledig digitale ervaring

 • 24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

 • Vliegveld transfer beschikbaar (Indie vloot)

 • Verzekering & 100% gratis wegenhulp

 • Beddengoed, keuken & schoonmaakpakket (Indie vloot)

 • Onbeperkte kms beschikbaar (Indie vloot)

Onze eigen campers te huur in IJsland

De volgende campers zijn beschikbaar in onze lokale depots IJsland. Kom erachter welke het beste bij jouw roadtrip past

Sporty

Fiat Ducato/Talento of Renault Traffic Diesel, 2016-18

30 CH2 2.0 Multijet 115

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  4,96m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Optioneel

 • 2 uitschuifbare dubbele bedden

  Onderste - 1.90m x 1.55m | Bovenste - 1.90m x 1.45m

Active

Fiat Ducato Diesel, 2015-18

MH2, 2.0 Multijet 115

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Afmetingen

  5,41m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Douche en draagbaar toilet inbegrepen

 • 2 vaste dubbele bedden

  Onderste - 1.87m x 1.40m | Bovenste - 1.80m x 1.40m

Dawn Patrol

Fiat Ducato

30 CH 2 2.0 Multijet 115 Diesel

 • 4 reizigers

  Zitplekken en bedden voor 4 personen

 • Dimensions

  4,96m x 2,69m x 2,75m

 • WC

  Optioneel

 • 2 vaste dubbele bedden

  Onderste - 1.87m x 1.40m | Bovenste - 1.80m x 1.40m

Hier kun je een roadtrip in IJsland beginnen

Huur een camper in één van onze populaire steden in IJsland. Check de lokale beschikbaarheid van campers, evenals leuke routes en tips van experts.

Camper huren in Reykjavik
Reykjavik - Keflavík

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, een stad met 200.000 inwoners in een land met slechts 300.000 inwoners. Maar de grootte en de afgelegen ligging maken het alleen maar opmerkelijker en een absoluut adembenemend uitgangspunt voor een roadtrip per camper.

Handig om te weten over IJsland

Hier vind je essentiële informatie voor camperreizigers in IJsland

Brandstof

Helaas is IJsland een van de duurste landen in Europa om je camper van brandstof te voorzien, vergelijkbaar met landen als Noorwegen. Onze campers rijden echter op diesel, waardoor je tijdens je camper roadtrip door IJsland alsnog flink wat bespaart, vergeleken met benzine.

Snelheidslimieten

Het is belangrijk om de snelheidslimieten te kennen voor je camper huren in IJsland: 50 km/u binnen dorpen en steden, 80 km/u buiten de bebouwde kom en op onverharde buitenwegen, en 90 km/u op verharde wegen en snelwegen. IJsland adviseert soms lagere snelheidslimieten door middel van blauwe rechthoekige borden, bijvoorbeeld bij scherpe bochten of bruggen met een enkele rijstrook.

Autowegen

Iedereen die ervoor kiest een camper te huren in IJsland zal vroeg of laat over de Ringweg rijden, die je langs de hele kust van het land brengt. Deze weg is goed onderhouden en grotendeels verhard, ook al zijn er nog stukken onverharde weg in het oosten. Op andere plekken zijn de meeste wegen verhard en uitstekend geschikt voor een reis met een camper langs de kust. Hoe meer afgelegen, hoe minder onderhoud de wegen echter krijgen. De wegen in de Hooglanden zijn vaak hobbelig en smal en worden soms afgesloten tijdens de winter.

Tolwegen

Goed nieuws! Je hoeft geen tol te betalen op je camper-avontuur door IJsland, behalve bij enkele tunnels, zoals de Hvalfjordur Tunnel, die ISK 1,000 (€ 8) kost om doorheen te rijden.

Kampeerregels

Wildkamperen is toegestaan, maar helaas alleen met een tent. Dit is echter niet zo beperkend voor camper-reizigers als het klinkt. Je kunt gemakkelijk plekken vinden om je camper te parkeren, vooral in dorpen. En als je het aan een landeigenaar vraagt, zullen ze je vaak toestemming geven om je camper op hun land te parkeren. Bovendien zijn er talloze campings waar je camper op kwijt kunt — veel campings gaan tegenwoordig zelfs in de wintermaanden open!

Reiskosten

Het voordeel van de financiële crash in 2008 was dat reizen door IJsland (inclusief roadtrips) iets goedkoper werd. Het is echter nog steeds een duur land. Een maaltijd kost 1,500-3,000kr (€11- € 23), een museumkaartje 1,000kr (€ 7,50), en een luxe hotelkamer maar liefst 30,000-45,000kr (€224-€335) per nacht. Op zoek naar een goede manier om geld te besparen op zowel accommodatie als reiskosten? Huur een camper in IJsland met Indie Campers, en je bent op beide fronten voorzien!

Weer

IJsland heeft vier seizoenen — en ze kunnen alle vier in één dag tevoorschijn komen. Ondanks de naam is het niet hier zo ijskoud als je misschien verwacht, dankzij de Golfstroom, die warmte uit het Caribisch gebied met zich meebrengt — al is dit ook een reden voor de wisselvalligheid van het weer en de regelmatige harde wind en stormen. De warmste maanden voor een camper huren ervaring in IJsland zijn juli en augustus. Dit is ook de tijd van de middernachtzon.

Eten

Er zijn tal van lokale specialiteiten die je kunt proberen tijdens je camperreis door IJsland; van zoute gedroogde vis tot skyr yoghurt, roggebrood dat gebakken is in een warmwaterbron en, niet te vergeten, de befaamde gefermenteerde haai. Weggespoeld met een shot door lava gefilterde Reyka wodka, natuurlijk.

Over IJsland

Stap je eigen avonturenfilm binnen met een bezoek aan het dramatische en buitenwereldse land van ijs en vuur.

IJsland is een land van uitersten en tegenstellingen, waar de lange duisternis van de winter verlichting vindt in het roze licht van de zomerse middernachtzon. Met 12.000 vierkante kilometer aan gletsjer is dit letterlijk een land van ijs. Maar naast bevroren gletsjers is er ook vuur: rommelende vulkanen, spuitende geisers en stomende geothermische lagunes. Dit is een plek waar vooruitstrevende technologie en avant-garde architectuur zij aan zij staan met verhalen over trollen, reuzen en de ‘verborgen mensen’: 37% van de IJslanders zegt in het bestaan van elven te geloven. Huur een camper in IJsland, de top van de wereld, en ontdek een land van buitenaardse schoonheid — en daarmee bedoelen we echt van een andere wereld. Een landschap met beukende watervallen, zo’n 30 actieve vulkanen, uitbarstende geisers, geurige velden en ongerepte stranden. Ga ijsklimmen op een gletsjer. Breng je avonden ontspannen door in een geothermisch bad. Ga op walvissen-tour, verken de New Nordic cuisine of geef je adrenaline een boost met een helikoptervlucht. En het beste idee tot nu toe? Verken dit spectaculaire land op vier wielen en huur een camper in IJsland. Want dit is hemels roadtrip-materiaal.

Ver weg van alles, gelegen in de stormachtige Noord-Atlantische oceaan op 270 kilometer van de poolcirkel: IJsland is technisch gezien onderdeel van Europa, maar voelt als een wereld op zich. Het land is niet langer een geheim, en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een razend populaire vakantiebestemming; het ziet er niet naar uit dat het van de radar zal verdwijnen. En terecht! Stomend hete geisers, opdoemende ijsbergen, dramatische zwarte lavastranden en vulkanen die op het punt staan uit te barsten — gewoon het dagelijkse leven in IJsland. Dit is een van de minst dichtbevolkte landen van deze planeet, en haar inwoners vormen een veerkrachtige en hechte gemeenschap met rijke tradities - vindingrijk, creatief en gedurfd.

Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief