🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

RV rental Iceland

Camper Huren in IJsland

De beste vloot campers te huur in IJsland

Festivals Seizoensdeals 🎆

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: FESTIVALS24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Waterfall in Iceland

Alles over camper huren in Ijsland

IJsland staat bekend om zijn schoonheid en uniciteit, zoals zijn grote watervallen, het zwarte zandstrand en de hoge bergen verspreid over het gehele land.

Het land is verdeeld over twee continenten; het is in feite mogelijk om aan beide zijden van de continentale scheidslijn tegelijkertijd te staan. In IJsland worden veel campers gehuurd door personen die de warmwaterbronnen, geisers en vaak actieve vulkanen van het land willen bezoeken. Lavavelden bedekken een groot deel van het land en warm water wordt uit de grond omhoog gepompt om enerzijds een groot deel van de verwarming van het land te voorzien, maar anderzijds ook om de warmwaterbronnen van het land op te warmen.

IJsland zit niet alleen vol met prachtige plaatsen, maar heeft ook een zeer rijke geschiedenis. Die geschiedenis is fascinerend en de moeite waard om onderzoek naar te doen voordat je naar IJsland reist.

Weetjes over Ijsland

 • Hæ of Halló—Hallo
 • Takk of Takk fyrir—Bedankt
 • De prijs van een maaltijd kan variëren afhankelijk van wat je koopt,
 • maar het komt zelden voor dat je niet minstens € 12,50 betaalt, of je nu naar de supermarkt gaat of ergens anders iets te eten haalt.
 • Alcohol is zeer duur: een biertje kost gemiddeld € 8,50.
 • Enkele unieke tradities van IJsland: de dertien kerstmannen die kinderen cadeaus geven en de interessante dagen die er gevierd worden, zoals Írskir dagar (in Akranes).

Kamperen in Ijsland

Om de natuurlijke schoonheid van het land te beschermen, is een buscamper huren in IJsland en daarmee wildkamperen niet meer toegestaan. Je moet op een van de vele campings in IJsland verblijven of toestemming krijgen van de landeigenaar om op privéterrein te overnachten. Echter, dat betekent niet dat je niet op geweldige locaties kunt kamperen. Campings vindt je overal in IJsland, dus zul je geen moeite hebben om er een te vinden; van de campings van Reykjavík tot die van þórisstaðir of zelfs die van Álftanes, die ook een rijke geschiedenis kent.

Rijden met een huurcamper in Ijsland

Ga je een camper huren in Ijsland dan is het goed om de volgende dingen te weten voor het rijden in dit koud landje:

 In IJsland zijn de wegen vrij goed begaanbaar zolang je op de hoofdweg blijft. Kleinere wegen, zelfs de veelbezochte, zijn vaak echter onverhard. Sommige bestaan puur uit grind en zijn veilig zolang je langzaam rijdt.

 • Je betaalt geen tol op de hoofdweg en je hoeft je ook geen zorgen te maken over campertol.
 • IJslanders rijden aan de rechterkant van de weg.

Evenementen in Ijsland

Een camperbus huren in Ijsland dan wil je wellicht één of meer van de volgende evenementen mee maken:

        

 • Þorri vindt zijn oorsprong bij de IJslandse Vikingen. Veel IJslanders komen in januari of februari samen om IJslandse lekkernijen te nuttigen, zoals haai, hangikjöt en lamskop. Dit is een evenement waar je gratis aan kunt deelnemen
 • Bolludagur is het heerlijkste evenement van IJsland en vindt plaats in februari. Elke bakkerij en waarschijnlijk ook elke oma bakt dan verrukkelijke 'bollur' (broodjes met room erin). Elke 'Bolla' wordt verkocht voor een prijs vanaf € 17.
 • Þjóðhátíð is waarschijnlijk het populairste evenement van IJsland. Het vindt eind juli plaats en brengt honderden mensen samen op het kleine eiland gelegen naast IJsland, waar zij in Vestmannaeyjar verblijven. Iedereen die kaartjes heeft, slaapt in tenten op een grote heuvel met een podium ervoor, zingend en drinkend tot in de vroege ochtend. De kaartverkoop begint vanaf € 135.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in IJsland