rivier in Zuid-Italië

Camper Huren in Italië

De beste vloot campers te huur in Italië

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

land in italy country side

Alles over camper huren in Italië

Italië is een zeer oud land; zijn populariteit dankt het aan het Romeinse Rijk, een van de grootste dat ooit heeft bestaan. De overblijfselen van deze belangrijke beschaving zijn vandaag de dag nog steeds te zien en te beleven in de monumenten die in elke stad te vinden zijn, zoals het Colosseum in Rome. Italië is ook de thuisbasis van beroemde kunstenaars als Leonardo da Vinci en Giotto, die dit land tot een van de belangrijkste op kunstgebied hebben gemaakt. Een ander aspect van de Italiaanse cultuur is de culinaire traditie. Veel typische gerechten, zoals Napolitaanse pizza en pasta, zijn wereldberoemd geworden. Tot slot mogen festiviteiten als carnaval of de Notte di Taranta, die elk jaar miljoenen toeristen uit de hele wereld aantrekken, niet worden vergeten.

Survivalgids

Ga je een camperbus huren in Italië dan is het wellicht wel fijn om te weten hoe je daar kan communiceren en wat de normen zijn.

 • Hoe zeg je "Hallo!" - "Ciao!"
 • Hoe zeg je "Dank u" - "Grazie"
 • De prijs van een maaltijd voor twee personen is ongeveer €25,00 euro.
 • De prijs van een halve liter bier is ongeveer €5,00.
 • In Italië, is er een verschillend dialect voor elke regio
 • Italianen komen nooit met zoenen maar met een stevige handdruk

  3 leuke weetjes over het land:
 • Italianen gebaren veel tijdens het spreken. Dat doen ze om zich beter te kunnen uitdrukken en meer emotie aan hun zinnen te geven.
 • De vork werd in Italië voor het eerst gebruikt om pasta beter te kunnen eten.
 • De term Italië betekent "inwoners van het land van de kalveren", van het Griekse woord Vitelli, een volk in het zuiden van het schiereiland dat dol was op kalveren.

Kamperen in Italië

Ga je een camper huren in Italië dan is het goed om te weten dat de wetten betreffende vrij kamperen verschillen van regio tot regio. In Veneto, Friuli en Sardinië is het niet mogelijk om buiten de aangewezen gebieden te kamperen. In andere regio's mag je maximaal 24 of 48 uur blijven. Over het algemeen zijn overnachtingen toegestaan zolang je de omgeving niet vervuilt, maar het is altijd goed om bij de plaatselijke gemeente te informeren waar je wilt overnachten. De Dolomieten behoren tot de mooiste kampeerplaatsen van Italië, samen met de prachtige kust van Salento in het zuiden. Zelfs het midden van het schiereiland biedt veel kampeermogelijkheden in de natuur, zoals in het geval van de prachtige dorpjes in de Apennijnen.

Rijden in Italië

Ga je een buscamper huren in Italië weet dan dat het rijden zeker wel kan verschillen in vergelijking met Nederland.

Italië is goed verbonden van noord naar zuid door tolvrije snelwegen. De tol varieert naar gelang van de afgelegde afstand en is voor zowel auto's als campers gelijk. Onderweg zijn er rustplaatsen met bars en benzinestations. Denk eraan dat in Italië rechts wordt gereden.

Evenementen in Italië

Een camperbusje huren in Italië wellicht wil je  dan ook één of meer van deze leuke activiteiten bezoeken:

 • Carnaval van Venetië (februari/maart): is een van de beroemdste festiviteiten in Italië. De vieringen vinden twee weken lang plaats in de straten van de stad. Het is een gratis evenement.
 • Rock in Roma (juni/juli): vindt plaats in het Ippodromo delle Capannelle in Rome. Het staat bekend om zijn vele internationaal bekende artiesten. Toegangsprijzen: € 20,00 - € 40,00.
 • Notte di Taranta (augustus): het is een van de bekendste traditionele festivals van Italië, gewijd aan de muziek van Salento en in het bijzonder aan de tarantella. De toegang is gratis.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Italië