Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Italië

De beste vloot campers te huur in Italië

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

land in italy country side

Alles over camper huren in Italië

Italië is een zeer oud land; zijn populariteit dankt het aan het Romeinse Rijk, een van de grootste dat ooit heeft bestaan. De overblijfselen van deze belangrijke beschaving zijn vandaag de dag nog steeds te zien en te beleven in de monumenten die in elke stad te vinden zijn, zoals het Colosseum in Rome. Italië is ook de thuisbasis van beroemde kunstenaars als Leonardo da Vinci en Giotto, die dit land tot een van de belangrijkste op kunstgebied hebben gemaakt. Een ander aspect van de Italiaanse cultuur is de culinaire traditie. Veel typische gerechten, zoals Napolitaanse pizza en pasta, zijn wereldberoemd geworden. Tot slot mogen festiviteiten als carnaval of de Notte di Taranta, die elk jaar miljoenen toeristen uit de hele wereld aantrekken, niet worden vergeten.

Survivalgids

Ga je een camperbus huren in Italië dan is het wellicht wel fijn om te weten hoe je daar kan communiceren en wat de normen zijn.

 • Hoe zeg je "Hallo!" - "Ciao!"
 • Hoe zeg je "Dank u" - "Grazie"
 • De prijs van een maaltijd voor twee personen is ongeveer €25,00 euro.
 • De prijs van een halve liter bier is ongeveer €5,00.
 • In Italië, is er een verschillend dialect voor elke regio
 • Italianen komen nooit met zoenen maar met een stevige handdruk

  3 leuke weetjes over het land:
 • Italianen gebaren veel tijdens het spreken. Dat doen ze om zich beter te kunnen uitdrukken en meer emotie aan hun zinnen te geven.
 • De vork werd in Italië voor het eerst gebruikt om pasta beter te kunnen eten.
 • De term Italië betekent "inwoners van het land van de kalveren", van het Griekse woord Vitelli, een volk in het zuiden van het schiereiland dat dol was op kalveren.

Kamperen in Italië

Ga je een camper huren in Italië dan is het goed om te weten dat de wetten betreffende vrij kamperen verschillen van regio tot regio. In Veneto, Friuli en Sardinië is het niet mogelijk om buiten de aangewezen gebieden te kamperen. In andere regio's mag je maximaal 24 of 48 uur blijven. Over het algemeen zijn overnachtingen toegestaan zolang je de omgeving niet vervuilt, maar het is altijd goed om bij de plaatselijke gemeente te informeren waar je wilt overnachten. De Dolomieten behoren tot de mooiste kampeerplaatsen van Italië, samen met de prachtige kust van Salento in het zuiden. Zelfs het midden van het schiereiland biedt veel kampeermogelijkheden in de natuur, zoals in het geval van de prachtige dorpjes in de Apennijnen.

Rijden in Italië

Ga je een buscamper huren in Italië weet dan dat het rijden zeker wel kan verschillen in vergelijking met Nederland.

Italië is goed verbonden van noord naar zuid door tolvrije snelwegen. De tol varieert naar gelang van de afgelegde afstand en is voor zowel auto's als campers gelijk. Onderweg zijn er rustplaatsen met bars en benzinestations. Denk eraan dat in Italië rechts wordt gereden.

Evenementen in Italië

Een camperbusje huren in Italië wellicht wil je  dan ook één of meer van deze leuke activiteiten bezoeken:

 • Carnaval van Venetië (februari/maart): is een van de beroemdste festiviteiten in Italië. De vieringen vinden twee weken lang plaats in de straten van de stad. Het is een gratis evenement.
 • Rock in Roma (juni/juli): vindt plaats in het Ippodromo delle Capannelle in Rome. Het staat bekend om zijn vele internationaal bekende artiesten. Toegangsprijzen: € 20,00 - € 40,00.
 • Notte di Taranta (augustus): het is een van de bekendste traditionele festivals van Italië, gewijd aan de muziek van Salento en in het bijzonder aan de tarantella. De toegang is gratis.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Italië

Weather graph for average temperatures in Italy
Gemiddelde temperatuur per maand in Italië

In Italië verschilt het klimaat van regio tot regio, dit zorgt ervoor dat je altijd op elk scenario voorbereid moet zijn. In het noorden heerst een alpien klimaat, terwijl er in het zuiden typische mediterrane temperaturen heersen. In de winter dalen de temperaturen bijna nooit onder 0°C, behalve in de bergen, waar het vaak tientallen graden onder nul is. In de zomer schommelen de temperaturen tussen 24-28°C, met een hoge vochtigheidsgraad aan de kust. De koudste maanden zijn december en januari en dit is de perfecte periode voor wintersport. Tussen juli en augustus zijn de omstandigheden ideaal voor een strandvakantie, hoewel velen deze maanden kiezen om naar de bergen te gaan en te genieten van de koelte van grote hoogtes.

Een camper huren in Italië tijdens de beste periodes zijn de lente en de herfst. In deze maanden is er minder toerisme en kun je in alle rust de mooiste Italiaanse steden bezoeken. In de zomerperiode is het erg druk op de stranden en zijn de prijzen hoger, dus als je een strandvakantie wilt organiseren, zijn september en juni de beste maanden. Februari is de perfecte maand voor wie van sneeuw en wintersport houdt, terwijl december en januari drukker zijn door de grote toevloed van toeristen tijdens de kerstperiode. Bovendien kun je tussen februari en maart een van de beroemdste festiviteiten van Italië bijwonen: het carnaval van Venetië.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Italië

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief