Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Keulen

De beste vloot campers te huur in Keulen

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Kerk met het mooie Keulen

Alles over camper huren in Keulen

Wie aan Keulen denkt, denkt automatisch aan het carnaval van Keulen. Dit is het meest in het oog springende evenement, maar Keulen heeft zoveel meer te bieden. De stad ligt in het zuiden van het Ruhrgebied en maakt deel uit van een dichtbevolkte regio met tal van andere grote steden op slechts enkele kilometers afstand.

Keulen telt ongeveer een miljoen inwoners en is daarmee de op drie na grootste stad van Duitsland. De Dom van Keulen is het kenmerkende symbool van de stad.

De Keulenaars vieren graag feest, houden met volle teugen van hun stad en vinden het leuk om anders te zijn dan de rest van Duitsland. Ze gebruiken graag hun eigen dialect "Kölsch" om bezoekers in verwarring te brengen en bovendien drinken ze graag hun eigen brouwerij "Kölsch" bier.

Bereikbaarheid

Keulen ligt in het zuiden van het Ruhrgebied in het westen van Duitsland. Als belangrijkste verkeers- en industrie knooppunt van Duitsland is Keulen goed bereikbaar. Vanaf de grenzen met Nederland, bijvoorbeeld Maastricht, reis je ongeveer een uur in oostelijke richting over de A4 om Keulen te bereiken. Vanuit België is het ook ongeveer een uur rijden naar Keulen via de A4. Vanuit de hoofdstad Berlijn duurt het ongeveer 6 uur via de A2 en ook vanuit München duurt het 6 uur via de A9 & A3 om Keulen te bereiken. Keulen heeft zijn eigen internationale luchthaven met vliegverkeer uit andere Europese steden. Er zijn echter verschillende andere luchthavens in het Ruhrgebied.

Ook vanuit andere steden in Duitsland, Nederland of België zijn er gemakkelijk bussen en treinen naar Keulen.

Parkeren in Keulen

Camper huren in Keulen is zeker mogelijk want de grote stad heeft in verhouding zeer veel parkeerplaatsen beschikbaar. Het vinden van een parkeerplaats tijdens een zaken week en in de binnenstad is echter vaak moeilijk.

De gunstigste parkeergarages in de stad zijn het Parkhaus Bazaar de Cologne aan de Wochenmarkt (2 € per uur), het Parkhaus Brückenstraßen (2,20 € per uur) en het Ampido Parkhaus Belgisches Viertel (1,90 € per uur).

Buiten de stad zijn er enkele P+R parkeerplaatsen zoals in Bocklemünd en Köln-Müngersdorf. Pas wel op want soms hebben deze parkeerplaatsen een tijdslimieten.

Evenementen in Keulen

Er zijn talloze evenementen in Keulen dus ga jij een camper huren in Cologne bekijk deze lijst om te kijken of het jou wat lijkt!

  • Keuls carnaval (februari): HET volksfeest van het Rijnland en een van de populairste carnavalsfeesten ter wereld. Voor iedereen die ervan houdt zich te verkleden en tot het uiterste te feesten. De toegang is gratis.

  • Christoffelstraat Dag (augustus): Het straatfestival is het hoogtepunt van de 2-weekse Cologne Pride ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap. De toegang tot het gebied is gratis.

  • Gamescom (augustus): Internationale vakbeurs helemaal in het teken van gaming met interactieve tentoonstelling. Een must voor alle gamers. Dagkaarten vanaf ongeveer 16 €.

Kamperen in Keulen

Een campingplek is nodig wanneer jij een camperbus gaat huren in Keulen!

  • Camping Platz Köln-Kasselberg: idyllisch, overzichtelijk openbaar park met groenzones direct aan de Rijn met eigen restaurant. Ongeveer 30 minuten ten noorden van het stadscentrum. Vanaf € 10 per dag.
  • Camping Platz "Im Heidchen": Rustig en afgelegen, maar toch niet ver van de stad (30 minuten); hier kan je de tijd vergeten onder schaduwrijke bomen en aan de oever van de rivier de Anger. Vanaf € 20 per dag.
  • Camping Platz Heider Bergsee: Kamperen bij het plaatselijke recreatiegebied met zwemmeer, kiosk, en WiFi. 25 km van Keulen. Prijs per dag is ongeveer € 15.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Keulen

Keulen weergrafiek
Gemiddelde temperaturen per maand in Keulen

De stad Keulen ligt in het Rijnland dat wordt overheerst door het Atlantische klimaat. Dat betekent een hoge luchtvochtigheid, meer neerslag en vaak bewolking. De winter in Keulen is heel aangenaam, temperaturen onder het vriespunt zijn zeldzaam, er valt ook zelden sneeuw en als het al sneeuwt, blijft het niet lang liggen.

Maar het "koude" seizoen brengt felle winden met zich mee die de temperaturen kouder doen aanvoelen. Neerslag komt vrij vaak voor in de lente en de zomer, waarbij de maanden juni tot en met augustus de meeste regen te verwerken krijgen. In die periodes kan je echter een aangenaam verblijf in de stad hebben omdat het niet te heet is. De beste reistijd voor het huren van een camper en voor een bezoek aan Keulen zijn de zomermaanden juni tot en met september. Tijdens deze maanden liggen de gemiddelde temperaturen rond de 20 graden celsius en hoger.

Je kunt een rustige badplaats of een openbaar zwembad langs de rivier de Rijn vinden waar jij je kunt afkoelen. De Keulse Parade nodigt jou uit voor het kleurrijkste en gekste feest van de stad in augustus. Wij raden jou aan om voor deze tijd een parkeerplaats te reserveren en jouw beste feeststemming mee te brengen. Het is ook mogelijk om van carnaval in Keulen te genieten terwijl jij met jouw camper reist, vooral omdat in deze tijd de hotels in het centrum meestal volgeboekt en duurder zijn. De beste tijden voor het huren van een camper voor Keulen en omgeving zijn echter de tijd tussen het late voorjaar en het vroege najaar.

Indie campers in Keulen

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Keulen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief