🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Camper huren in Kroatië

Camper Huren in Kroatië

De beste vloot campers te huur in Kroatië

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een mooie inmonden van de mooie blauwe zee in Croatië

Alles over camper huren in Kroatië

Kroatië is een van de Balkanlanden en vormt de grens tussen Zuid- en Oost-Europa. Met lage levensonderhoudskosten en een hoge levenskwaliteit is de populariteit van het land als toeristische bestemming snel toegenomen. Kroatië staat bekend om zijn uitgestrekte en adembenemende berglandschap, zijn ongerepte Romeinse steden en zijn eindeloze kustlijn. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, het land heeft voor elk wat wils. Liefhebbers van geschiedenis moeten de 9e -eeuwse stad Zadar zeker bezoeken, feestgangers moeten de bars van Dubrovnik afstruinen, en natuurliefhebbers mogen Plitvice Lakes National Park niet missen. Kroatië is een veilig, mooi en fascinerend land vol vriendelijke, Engels Sprekende inwoners, die klaarstaan om camper huurders met open armen te ontvangen.

Survivalgids

Dit is wat je moet weten om het in Kroatië te redden:

De officiële munteenheid van Kroatië is de Kroatische kuna.

Hoe zeg je ‘hallo’: ‘dobar dan’ (formeel) of ‘bok’ (informeel)

Hoe zeg je ‘bedankt’: ‘hvala’

Prijs voor een tweepersoons maaltijd: ~120 kn/€ 16 (goedkoop) of ~280 kn/€ 37 (driesterren diner in een chic restaurant)

Prijs van een biertje: 16 kn/€ 2 (lokaal, 0,5 L tapbier)

Dialecten: Chakavisch, Shtokavisch en Montenegrijns

Tradities: religieuze feesten, winkels sluiten op zondag, uitgebreide en heerlijke mediterrane maaltijden nuttigen

Kamperen in Kroatië

Het Kroatische binnenland is uitgestrekt en adembenemend mooi. Daarom is het niet gek dat veel bezoekers van het land ervoor kiezen om te kamperen. Helaas is wildkamperen officieel niet toegestaan. Kamperen in nationale parken en langs de kust is streng verboden. Veel nationale parken zijn 's nachts zelfs volledig afgesloten voor het publiek. Om problemen te voorkomen, kun je overwegen te kamperen op een van de vele campings die Kroatië rijk is. De beste plaatsen om te kamperen zijn het eiland Krk of de kust van Istrië, waar 90% van de geregistreerde campings zich bevindt. Een aantal topcampings voor camperhuur in Split zijn Aminess Sirena, Robeko en Zrmanja.

Rijden in Kroatië

Een camperbus huren in Kroatië en daarmee rijden is geen probleem want het land beschikt over een wegennet van hoge kwaliteit en met goede verbindingen. Deze wegen zijn echter vaak bergachtig en mogelijk niet geschikt voor diegenen die iets angstiger zijn aangelegd. Dit zijn de belangrijkste feiten die u moet weten over de Kroatische wegen:

Snelwegen: Omvatten 13 snelwegen (A-wegen, snelheidslimiet 130 km/h). alsmede expressways (snelheidslimiet 110 km/h). Alle wegen zijn egaal en goed onderhouden.

Tolprijzen voor campers: 40 kn/€ 5 voor elke 100 km. 

Evenementen in Kroatië

Camperbusje huren in Kroatië en leuke evenementen mee maken kijk hieronder voor suggesties:

Het carnaval van Rijeka: gratis - het grootste carnaval van Kroatië, vindt plaats in januari en februari.

Lenteprocessie van Ljelje en Kraljic: gratis - traditionele processie in mei, waarmee de lente wordt verwelkomd in een van de charmante Kroatische dorpjes.

Korčula's zwaarddansfestival: 100 kn/€ 13 - Aanschouw elk jaar in juni deze vechtdans op een Kroatisch eiland, waarbij het oorspronkelijke protest tegen de Moorse bezetting wordt nagespeeld.

Internationaal folklorefestival: gratis - reis in juli naar Zagreb af om getuige te zijn van een samenkomst van de tradities en gebruiken van het land.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Kroatië