Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Kroatië

De beste vloot campers te huur in Kroatië

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een mooie inmonden van de mooie blauwe zee in Croatië

Alles over camper huren in Kroatië

Kroatië is een van de Balkanlanden en vormt de grens tussen Zuid- en Oost-Europa. Met lage levensonderhoudskosten en een hoge levenskwaliteit is de populariteit van het land als toeristische bestemming snel toegenomen. Kroatië staat bekend om zijn uitgestrekte en adembenemende berglandschap, zijn ongerepte Romeinse steden en zijn eindeloze kustlijn. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat, het land heeft voor elk wat wils. Liefhebbers van geschiedenis moeten de 9e -eeuwse stad Zadar zeker bezoeken, feestgangers moeten de bars van Dubrovnik afstruinen, en natuurliefhebbers mogen Plitvice Lakes National Park niet missen. Kroatië is een veilig, mooi en fascinerend land vol vriendelijke, Engels Sprekende inwoners, die klaarstaan om camper huurders met open armen te ontvangen.

Survivalgids

Dit is wat je moet weten om het in Kroatië te redden:

De officiële munteenheid van Kroatië is de Kroatische kuna.

Hoe zeg je ‘hallo’: ‘dobar dan’ (formeel) of ‘bok’ (informeel)

Hoe zeg je ‘bedankt’: ‘hvala’

Prijs voor een tweepersoons maaltijd: ~120 kn/€ 16 (goedkoop) of ~280 kn/€ 37 (driesterren diner in een chic restaurant)

Prijs van een biertje: 16 kn/€ 2 (lokaal, 0,5 L tapbier)

Dialecten: Chakavisch, Shtokavisch en Montenegrijns

Tradities: religieuze feesten, winkels sluiten op zondag, uitgebreide en heerlijke mediterrane maaltijden nuttigen

Kamperen in Kroatië

Het Kroatische binnenland is uitgestrekt en adembenemend mooi. Daarom is het niet gek dat veel bezoekers van het land ervoor kiezen om te kamperen. Helaas is wildkamperen officieel niet toegestaan. Kamperen in nationale parken en langs de kust is streng verboden. Veel nationale parken zijn 's nachts zelfs volledig afgesloten voor het publiek. Om problemen te voorkomen, kun je overwegen te kamperen op een van de vele campings die Kroatië rijk is. De beste plaatsen om te kamperen zijn het eiland Krk of de kust van Istrië, waar 90% van de geregistreerde campings zich bevindt. Een aantal topcampings voor camperhuur in Split zijn Aminess Sirena, Robeko en Zrmanja.

Rijden in Kroatië

Een camperbus huren in Kroatië en daarmee rijden is geen probleem want het land beschikt over een wegennet van hoge kwaliteit en met goede verbindingen. Deze wegen zijn echter vaak bergachtig en mogelijk niet geschikt voor diegenen die iets angstiger zijn aangelegd. Dit zijn de belangrijkste feiten die u moet weten over de Kroatische wegen:

Snelwegen: Omvatten 13 snelwegen (A-wegen, snelheidslimiet 130 km/h). alsmede expressways (snelheidslimiet 110 km/h). Alle wegen zijn egaal en goed onderhouden.

Tolprijzen voor campers: 40 kn/€ 5 voor elke 100 km. 

Evenementen in Kroatië

Camperbusje huren in Kroatië en leuke evenementen mee maken kijk hieronder voor suggesties:

Het carnaval van Rijeka: gratis - het grootste carnaval van Kroatië, vindt plaats in januari en februari.

Lenteprocessie van Ljelje en Kraljic: gratis - traditionele processie in mei, waarmee de lente wordt verwelkomd in een van de charmante Kroatische dorpjes.

Korčula's zwaarddansfestival: 100 kn/€ 13 - Aanschouw elk jaar in juni deze vechtdans op een Kroatisch eiland, waarbij het oorspronkelijke protest tegen de Moorse bezetting wordt nagespeeld.

Internationaal folklorefestival: gratis - reis in juli naar Zagreb af om getuige te zijn van een samenkomst van de tradities en gebruiken van het land.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Kroatië

Weergrafiek Croatië
Gemiddelde temperatuur per maand in Kroatië

Kroatië, gelegen in Zuid-Europa, kent gematigd warme temperaturen. De zomers zijn warm, maar niet extreem, met een maxima rond de 25 °C. De wintertemperaturen zijn relatief mild, dalen zelden tot onder het vriespunt en bereiken maximaal 8 °C. Kroatië heeft de op vijf na langste kustlijn van Europa en staat vooral bekend om zijn zomerse watersporten. Als je het binnenland in trekt, is wandelen een populaire activiteit op dagen met aangenaam weer.Een camper huren kan je het best doen in de maanden mei, juni, september en oktober omdat je dan kunt genieten van rustige straten en milder weer.In juli en augustus komen de meeste toeristen naar Kroatië, vooral omdat de Europeanen dan met zomervakantie gaan. Deze maanden vormen ook het Kroatische festivalseizoen, wat veel mensen aantrekt. Indien mogelijk kun je beter in de lente of de herfst een bezoek brengen aan het land. In deze periodes zijn de attracties vaak goedkoper en zijn de wachttijden korter. De temperatuur is ook milder, wat perfect is als je een actieve bergwandeling prefereert boven een luie stranddag.Als gevolg van de toegenomen vraag zijn accommodaties, toeristische attracties en camper huren in Kroatië het duurst in juli en augustus. Ten opzichte van vergelijkbare bestemmingen als Italië, Spanje of Zuid-Frankrijk zijn de kosten van levensonderhoud in Kroatië echter laag. Dit betekent dat, als je toch in het hoogseizoen van de zon wilt genieten, een zomertrip zeker betaalbaar kan zijn.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Kroatië

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief