Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Leipzig

De beste vloot campers te huur in Leipzig

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Een dorp in Liepzig met een mooie groene berg in de achtergrond

Alles over camper huren in Leipzig

Leipzig is niet alleen de dichtstbevolkte stad van Saksen, maar staat ook op de 8e plaats van de grootste steden van Duitsland. De stad ligt ingebed in een idyllische natuur en ook de binnenstad biedt talrijke rustige natuurplekjes, zoals de Botanische Tuin, de Palmentuin en de Zoölogische Tuin. De 120 m hoge "Panoramatoren" in de hoogbouw van de stad biedt een spectaculair uitzicht over de hele stad.
Een andere attractie die je in jouw camper Leipzig kunt bezoeken is het pretpark Belantis in het zuiden van Leipzig. Het nachtleven van Leipzig bloeit, vooral in de warme zomermaanden, in clubs zoals de "Chocolate" in de Barfußgässchen of in verschillende bars en restaurants langs de Gottschedstraße.

Bereikbaarheid

Leipzig ontwikkelde zich op het kruispunt van twee handels- en militaire wegen, en is tot op de dag van vandaag een belangrijk verkeersknooppunt gebleven. De Autobahnen A9, A14 en A38 brengen je en jouw camper in Leipzig rechtstreeks naar het hart van de stad, via de afrit Leipzig-Midden, Leipzig-Oost of Zuidwest. Je kunt ook de trein rechtstreeks naar het hoofdstation van Leipzig nemen. Met de trein vanuit Berlijn ben je er in 1,5 uur en vanuit Neurenberg in ongeveer 2 uur. Als je met het vliegtuig reist, kom je aan op de luchthaven van Leipzig/Halle. Deze verbindt de stad via rechtstreekse vluchten met andere belangrijke binnenlandse luchthavens zoals München en Frankfurt, maar ook met grote internationale steden zoals Londen en Wenen. Bekende luchtvaartmaatschappijen zoals Lufthansa of Eurowings vliegen vanaf de luchthaven van Leipzig/Halle.

Parkeren in Leipzig

Je kunt jouw camperbus huren in Leipzig en daarmee overal langs de kant van de weg in het stadsgebied van Leipzig parkeren. Het zal echter moeilijk zijn om een voldoende grote parkeerplaats te vinden. Het is gemakkelijker om bij de Elsterstausee te parkeren voor €6,00 per dag. Voor €15,00 per dag kun je parkeren in de centraal gelegen parkeergarage Melinenburg in de Stöhrerstraße. De parkeerplaatsen bij de stadshaven zijn ook een alternatief, het 24-uursparkeerkaartje voor campers kost €10,00. Buiten de stad kun je het hele jaar door gratis parkeren op de Schützenplatz in Pegau (stadsdeel Leipzig).

Evenementen in Leipzig

Een camperbusje huren in Leipzig dan kun je één of meer van de volgende evenementen bezoeken:

  • Leipzig Buchmesse (midden maart): De boekenbeurs is een hoogtepunt voor fervente lezers, van thrillers tot non-fictieboeken. De boekenbeurs is een hoogtepunt voor fervente lezers, van thrillers tot non-fictieboeken. Dagkaarten zijn verkrijgbaar vanaf €18,00 (vroegboekers) of €14,50 (gereduceerd).
  • DOK Filmfestival (oktober): het grootste Duitse filmfestival bestaat al sinds 1955. Er worden meer dan 300 animatiefilms en documentaires vertoond. Prijzen vanaf €8,50 per film.
  • Joodse week (juni/juli): Op het programma staan meer dan 100 verschillende evenementen, zoals films, rondleidingen of gesprekken met hedendaagse getuigen. Deelname is gratis.
  • Marathon van Leipzig (april): Er is een marathonloop, een 10 km loop, inlinerloop en een halve marathon. Startgeld vanaf €30,00 voor de halve marathon.

Kamperen in Leipzig

Ga je een camper huren in Leipzig, wees dan voorbereid en reserveer een campingplek in de buurt.

  • KNAUS-campingpark Auensee: gelegen in het Leipziger Wald Auen, met grillmogelijkheid, speeltuin voor kinderen en sportvelden. Een standaard parkeerplaats vanaf € 19,80 beschikbaar, € 5,00 toeslag voor beurzen.
  • Caravanning aan de Elsterstausee: idyllische camping aan de rand van het bos; wandeling naar het meer Cospuden, geen oplaadpunt of waterafvoer, prijzen vanaf € 6,00 per dag.
  • Camperhaven aan het meer Störmthal: met uitzicht op water en schip, verharde staanplaatsen en aansluitingen op het terrein. Parkeerplaatsen tussen € 16,00 en € 26,00 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Leipzig

Weather graph for average temperatures in Leipzig
Gemiddelde temperatuur per maand in Leipzig

Aangezien Leipzig in de regenschaduw van het Harz berggebied ligt, is de neerslag verhoudingsgewijs gering. De laagvlakte van Leipzig behoort tot de droogste regio's van Duitsland. De voorbije jaren viel er beduidend minder neerslag dan gewoonlijk, gemiddeld 600 mm. In vergelijking met de gemiddeld 710 mm neerslag die in heel Duitsland valt of zelfs 900 mm per jaar in natte steden zoals Hamburg of München. De maanden juni en juli zijn de maanden met de meeste regen in een verder droog Leipzig, februari tot april is de droogste periode.

De warmste maand in Leipzig is juli met de meeste zonuren. De gemiddelde temperatuur ligt bij 18°C. De koudste wintermaanden zijn december, januari en februari met gemiddelde temperaturen van 0 - 10°C. Het droge weer, de milde temperaturen en de vele zonuren zijn het meest geschikt in het late voorjaar en de zomer om een camper te huren in Leipzig. Leipzig is omgeven door verschillende meren, zoals de Schladitzer See, de Werbeliner See, de Moritzsee, de Kulkwitzer See en de Zwenkauer See. Andere populaire bestemmingen voor een uitstapje zijn de meren in het natuurgebied Elster-Luppe-Aue. Het natuurpark Saale-Unstrut-Triasland ligt op slechts ongeveer een uur rijden met de auto. Het aantal toeristen in Leipzig is in de jaren tot 2019 gestegen, recentelijk tot meer dan 3 miljoen reizigers per jaar. De stad heeft veel te bieden tijdens de warmste maanden, maar campings rekenen ook meer tijdens het toeristenseizoen. Over het algemeen zijn de prijzen voor parkeren en eten stabiel gedurende het jaar. Een camper huren in Leipzig tijdens de herfst en winter is voordeliger en er is nog genoeg te zien.

Indie campers in Leipzig

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Leipzig

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief