Een mooi pad in het wild in Luik

Camper Huren in de buurt van Luik

De beste vloot campers te huur in de buurt van Luik

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een monument en oud gebouw in Luik

Alles over camper huur Luik

Luik is een prachtige industriestad gelegen in de Belgische Ardennen. Op voorhand denkt men vaak als een grijze en grauwe stad, maar niets is minder waar! In Luik kun je altijd wel iets nieuws ontdekken, van kleine pleintjes met gezellige cafeetjes tot coole winkels en trendy boetieks. 

Op zondag kom je natuurlijk La Batte tegen, de grootste markt van België, vlak aan de Maas. Middenin de Maas ligt Outremeuse, een klein eilandje vol met verrassingen. 

In Luik zijn er ook heel veel prachtige historische gebouwen, zoals het voormalig Paleis van de Prins-bisschoppen, het Kasteel van Jehay of de oude Sint-Bartholomeuskerk. Ook het stadscentrum zelf bestaat uit middeleeuwse steegjes en mooie huisjes. 

Bereikbaarheid

Met de auto arriveer je al snel in Luik. Dit kan als je de E313 vanuit Antwerpen helemaal afrijdt. Of je kunt ook via de A2 naar Maastricht rijden om dan de A25 naar Luik te nemen. 

Met de trein reis je heel vlot naar Luik. Je komt toe in het prachtige station Luik-Guillemins, het TGV en Intercitystation van de stad. Het ligt 2 kilometer buiten het centrum, maar met bus 1 of 4 ben je zo in de stad.   

Tien kilometer buiten de stad ligt Liège Airport of Luchthaven Luik-Bierset. Het is een redelijk kleine luchthaven, maar er zijn wel enkele rechtstreekse vluchten naar Frankrijk of Spanje.

Parkeren

Een camperbus huren in Luik en daarmee parkeren is niet moeilijk.

Er zijn verschillende parkeerplekken in Luik, die ook de bewoners veelvuldig gebruiken. Daardoor zijn de parkings vaak erg druk en vol. 

In de meeste garages betaal je €2 per uur, voor een betaal je maximum €20. In het centrum kun je parkeren in Parking St-Paul of in Parking Neujean. Gratis parkeren doe je op Place Saint-Christophe of Place Joseph Jaspar. 

Op straat parkeren kan voor maximaal 1,5 uur in een rode zone, of 3 uur in een groene zone. Je betaalt er €1,5 per uur.

Evenementen in Luik

Ga je een Buscamper huren in Luikmis dan niet deze evenementen:

  • Orgelfeest: elk jaar kom je tijdens de zomermaanden ontzettend veel te weten over de gevierde orgels. De meeste activiteiten zijn gratis. 
  • Micro Festival: in augustus beleef je dit klein en gezellig muziekfestival. Een ticket kost € 25 voor één dag, of € 40 voor het hele festival. 
  • Gekkenfeest Sainte-Walburge: een niet te missen, gratis volksfeest in september.  
  • Happy Day: het grootste Waalse bierfeest vindt gedurende 3 dagen in oktober plaats. Inkom is gratis.  

Kamperen in Luik

Camperbus huren in Luik, kijk dan naar deze campings in de buurt

  • Camping Les Murets: een mooie natuurcamping op 15 km van Luik. Een camperplek kost € 9 per nacht, en per persoon is het € 6. 
  • Camperplaats Blegny Mine: een gratis parking met 20 camperplaatsen in Blégny . 
  • Camping Domaine de Wégimont: een prachtige camping op het domein van een groot, middeleeuwse kasteel. Een nacht kost € 6 voor een camper, en € 5 per volwassene. 

 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Luik