Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Luik

De beste vloot campers te huur in de buurt van Luik

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een monument en oud gebouw in Luik

Alles over camper huur Luik

Luik is een prachtige industriestad gelegen in de Belgische Ardennen. Op voorhand denkt men vaak als een grijze en grauwe stad, maar niets is minder waar! In Luik kun je altijd wel iets nieuws ontdekken, van kleine pleintjes met gezellige cafeetjes tot coole winkels en trendy boetieks. 

Op zondag kom je natuurlijk La Batte tegen, de grootste markt van België, vlak aan de Maas. Middenin de Maas ligt Outremeuse, een klein eilandje vol met verrassingen. 

In Luik zijn er ook heel veel prachtige historische gebouwen, zoals het voormalig Paleis van de Prins-bisschoppen, het Kasteel van Jehay of de oude Sint-Bartholomeuskerk. Ook het stadscentrum zelf bestaat uit middeleeuwse steegjes en mooie huisjes. 

Bereikbaarheid

Met de auto arriveer je al snel in Luik. Dit kan als je de E313 vanuit Antwerpen helemaal afrijdt. Of je kunt ook via de A2 naar Maastricht rijden om dan de A25 naar Luik te nemen. 

Met de trein reis je heel vlot naar Luik. Je komt toe in het prachtige station Luik-Guillemins, het TGV en Intercitystation van de stad. Het ligt 2 kilometer buiten het centrum, maar met bus 1 of 4 ben je zo in de stad.   

Tien kilometer buiten de stad ligt Liège Airport of Luchthaven Luik-Bierset. Het is een redelijk kleine luchthaven, maar er zijn wel enkele rechtstreekse vluchten naar Frankrijk of Spanje.

Parkeren

Een camperbus huren in Luik en daarmee parkeren is niet moeilijk.

Er zijn verschillende parkeerplekken in Luik, die ook de bewoners veelvuldig gebruiken. Daardoor zijn de parkings vaak erg druk en vol. 

In de meeste garages betaal je €2 per uur, voor een betaal je maximum €20. In het centrum kun je parkeren in Parking St-Paul of in Parking Neujean. Gratis parkeren doe je op Place Saint-Christophe of Place Joseph Jaspar. 

Op straat parkeren kan voor maximaal 1,5 uur in een rode zone, of 3 uur in een groene zone. Je betaalt er €1,5 per uur.

Evenementen in Luik

Ga je een Buscamper huren in Luikmis dan niet deze evenementen:

  • Orgelfeest: elk jaar kom je tijdens de zomermaanden ontzettend veel te weten over de gevierde orgels. De meeste activiteiten zijn gratis. 
  • Micro Festival: in augustus beleef je dit klein en gezellig muziekfestival. Een ticket kost € 25 voor één dag, of € 40 voor het hele festival. 
  • Gekkenfeest Sainte-Walburge: een niet te missen, gratis volksfeest in september.  
  • Happy Day: het grootste Waalse bierfeest vindt gedurende 3 dagen in oktober plaats. Inkom is gratis.  

Kamperen in Luik

Camperbus huren in Luik, kijk dan naar deze campings in de buurt

  • Camping Les Murets: een mooie natuurcamping op 15 km van Luik. Een camperplek kost € 9 per nacht, en per persoon is het € 6. 
  • Camperplaats Blegny Mine: een gratis parking met 20 camperplaatsen in Blégny . 
  • Camping Domaine de Wégimont: een prachtige camping op het domein van een groot, middeleeuwse kasteel. Een nacht kost € 6 voor een camper, en € 5 per volwassene. 

 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperb huren in Luik

weergrafiek van Luik
Gemiddelde temperatuur per maand in Luik

Luik heeft net zoals alle Belgische steden een maritiem klimaat, met warme zomers en zachte winters. Door de hogere ligging van de stad valt er vaak meer neerslag en kan de temperatuur iets lager zijn dan in andere delen van België. 

In de winter betekent dit een vaak prachtig witte stad, wat de langdurige kerstmarkt nóg gezelliger maakt. 

Tijdens de lente wordt het weer aanzienlijk beter en heb je een veel grotere kans op een mooi weertje. Ideaal om de stad vanuit cultureel perspectief te ontdekken, zowel binnen als buiten. De trappen van de Buerenberg beklimmen of één van de vele historische gebouwen bezichtigen is dan zeker ook een must!  

De zomer brengt zoals altijd veel goeds: schitterend weer, aangename temperaturen en veel zon. De stad komt dan echt tot leven, en door de vele trappenstraatjes lijkt Luik zeker in de zomer weleens op Montmartre in Parijs. Een camper huren in Luik in de zomer is dan ook de beste periode om te reizen: goed weer en heel veel sfeer! Natuurlijk zijn de prijzen dan ook weer wat duurder, vooral tijdens juli en augustus. 

Maar ook de nazomer kan fantastisch zijn in Luik! De natuur is dan misschien wel op zijn mooiste, dus wandelen in de (natuur)parken in en rondom de stad of een cruise op de Maas is absoluut de moeite waard! Dit is dan ook de ideale tijd om eencamper te huren in Luik

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Luik

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief