Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Lyon

De beste vloot campers te huur in Lyon

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

night view of a bridge crossing a river in a small town

Alles over camper huren in Lyon

Camper huren in Lyon is fijn want het is het hele jaar door een zeer levendige stad. Het winterfestival van lichten trekt een groot aantal bezoekers, maar het weer van het warmere seizoen maakt plaats voor talrijke festivals en evenementen, zoals het Stripboekenfestival, de Internationale Beurs van Lyon en het Woodstower Festival.

De rijkdom van deze stad is ook terug te vinden in het uitgebreide architecturale erfgoed. De zakenwijk Part-Dieu is totaal verschillend van de charme van Vieux-Lyon en zijn beroemde traboules (voetgangersdoorgangen onder de huizen). Ook de Place Bellecour, de kathedraal Saint-Jean en de wijk Croix Rousse getuigen van de geschiedenis van de stad.

Bereikbaarheid

Lyon, gebouwd langs de Rhône en gelegen tussen het Centraal Massief en de Alpen, is het kruispunt van Zuidoost-Frankrijk. De luchthaven Lyon Saint-Exupéry ligt 25 km ten oosten van de stad en verwelkomt reizigers van EasyJet, Air France of British Airways. Terwijl de snelweg A42 uit het oosten komt, komen de A6 en A5 snelwegen respectievelijk uit het noorden en zuiden van de stad. Daarnaast biedt de nationale weg N6 een alternatief voor reizigers die vanuit het noorden van de stad komen. Voor wie met de trein reist, zijn Lyon Part-Dieu of Lyon Perrache de twee meest relevante stations.

Parkeren in Lyon

Het stadscentrum heeft tal van parkeergarages, zoals de 24/24h Indigo de Bellecourt. Een uur parkeren kost 2,20 pond, een hele dag kost 30 pond. Daarom is het beter te parkeren in het Zen Park Part-Dieu bij het station, waar jij voor 14 pond per dag kunt parkeren. Verder weg, in het Zen Park bij het station Vais in het westen en de Grange Blanche in het oosten kan je het drukke verkeer in het stadscentrum vermijden.

Evenementen in Lyon

Camper huren in Lyon en een evenement bezoeken is zeker mogelijk!

Het Salvagny Country Festival op de renbaan van Tour Salvagny in september. Een rauw country muziekfestival met tickets tot £26 voor twee dagen.

De Internationale Beurs van Lyon van maart tot april. Gedurende acht lange dagen worden concerten, spektakels en shows georganiseerd voor een toegangsprijs van £7 per volwassene.

Het Ré-génération festival in januari. Dit festival ontvangt artiesten uit het theater en de muzikale komedie uit de streek van Lyon, Italië en Catalonië.

Het foreztival in Trelins in augustus. Dit is een driedaags festival op een uur rijden van Lyon. Het festival verwelkomt tot 35.000 toeschouwers per voorstelling.

Het lichtfestival van Lyon op 8 december. De inwoners van Lyon vieren de Maagd Maria door lantaarns op hun vensterbanken aan te steken, terwijl de straten in lichterlaaie staan en er lichtshows worden geprojecteerd op de historische gebouwen van Lyon. Een adembenemend spektakel!

Kamperen in Lyon

Ga je een camper huren in Lyon bedenk dan wel dat je een plaats op een camping zal moeten reserveren. 

  • Camping des Barolles. Ten westen van de stad, het kost £ 17 per nacht voor twee personen in een camper.
  • Camping de Lyon. Een overnachting op deze charmante camping ten noorden van het stadscentrum kost gemiddeld 21 pond.
  • Le Coin Tranquille, 13 km van Lyon. Op dit terrein zijn campers welkom voor 8,50 pond per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Lyon

Weather graph for average temperatures in Lyon
Gemiddelde temperatuur per maand in Lyon

Het weer in Lyon varieert enorm, afhankelijk van het seizoen. De stad ligt in het midden van de Rhônevallei, waardoor ze is onderworpen aan de winden van de Midi, maar er heerst een landklimaat. De Middellandse Zee ligt echter op slechts 200 km afstand en brengt zijn deel van de neerslag met zich mee, vooral in de zomer.

De winters in de zuidoostelijke stad zijn eerder droog en koud. Januari is de koudste maand van het jaar met een gemiddelde temperatuur van 3°C. Bovendien komt het in deze periode vaak tot vorst. Ondanks meer regelmatige neerslag biedt de lente zeer milde weersomstandigheden. De inwoners van Lyon genieten van deze periode om te profiteren van de verschillende parken in de stad en om te wandelen langs de oevers van de Rhône. De zomertemperaturen kunnen daarentegen zeer hoog oplopen. In juli is de gemiddelde temperatuur 22°C met pieken tot 27°C. Deze hoge temperaturen, in combinatie met een hoge vochtigheidsgraad, werken onweersbuien in de hand, vooral aan het eind van de dag.

De geografische ligging van de voormalige hoofdstad van Frankrijk maakt haar tot een zeer dynamische stad. De metropool ligt vlakbij de Alpen en de Middellandse Zee en trekt veel bezoekers. Het beroemde Festival of Lights in december laat zien dat de stad ook in de winter levendig blijft. Toch is juni de beste maand om een camper te huren in Lyon, met minder bezoekers en temperaturen die nog niet de extremen bereiken.

Indie campers in Lyon

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Lyon

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief