Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in München

De beste vloot campers te huur in München

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

wooden bridge crossing a small river in the alps

Alles over camper huren in München

Na Berlijn is München de grootste hotspot voor toeristen in Duitsland. Als je het lokale Midden-Beierse dialect hoort, is er geen ontkomen aan het feit dat je in München bent! Niet te missen zijn de Engelse Tuin, Nymphenburg Palace en de Residence van München. Als je de 306 treden naar de top van de Sint-Pieterskerk beklimt, krijg je een prachtig uitzicht over de stad. Tijdens je roadtrip naar München, moeten voetbalfans zeker tijd vrijmaken om de Allianz Arena te bezoeken. BMW-Welt is niet alleen de plaats waar nieuwe voertuigen worden afgeleverd, maar je kan je ook onderdompelen in de geschiedenis van het automerk uit München. Dit geweldige dagje uit is zeker niet alleen voor autoliefhebbers! Na een drukke dag de charmes van München te hebben verkend, wachten de gezelligheid en een massa bier op jou in een traditionele brouwerij. 

Bereikbaarheid

Het lijkt alsof alle wegen, of moeten we zeggen snelwegen  naar München leiden: Je kan naar München rijden via de A8, A995, A92, A94, A95, A96 en A99. Je kan ook gemakkelijk met de trein naar het centraal station van München reizen. Er is bijna elk uur een trein vanuit de meeste grote Duitse steden. Als alternatief kan je ook de lucht in. Op Franz-Josef-Strauss Airport verbinden luchtvaartmaatschappijen die verschillende dagelijkse vluchten aanbieden, zoals Condor, EasyJet, Lufthansa en Austrian Airlines de stad met een aantal binnenlandse Duitse en Europese bestemmingen, evenals met Azië, Afrika en Amerika. 

Parkeren in München

Camperbus huren in München kijk dan hieronder naar opties om te parkeren:

De touringcarparking ten noorden van de Allianz Arena biedt parkeergelegenheid. Het kost € 15 per nacht, waarbij de parkeerplaats alleen op wedstrijddagen gesloten is voor stacaravans. Je kan ook parkeren op het beursterrein in München-Riem dat geopend is tijdens het Oktoberfest. Er is plaats voor 1.500 campers en een camperplaats voor twee personen kost € 35 per nacht. Bovendien is er voldoende gratis parkeergelegenheid op straat in München - maar het is lastig om een parkeerplaats te bemachtigen die lang genoeg en beschikbaar is. Iets verder van het stadscentrum kun je zelfs parkeren met een adembenemend uitzicht op de Alpen bij de Dulipphof in de wijk München en elke nacht kost € 11. Vanaf € 11 per dag kun je ook parkeren op de campings München-Obermenzing, ongeacht het seizoen.

Evenementen in München

Ga je een camperbusje huren in München, wellicht wil je dan ook een paar gave evenementen mee maken!

  • Oktoberfest (september/oktober): 's Werelds grootste volksfeest is zeker waar veel mensen aan denken als ze het woord München horen. Het is gratis om door het evenement te dwalen en de sfeer op te snuiven, en de biertenten kunnen ookzonder een kaartje worden betreden. Het kost slechts € 3 om vóór 21.00 uur de "Oide Wiesn" in te gaan. Voor de adrenalinejunkies onder jullie: ritten beginnen bij    € 1, terwijl een traditionele reuze (liter) bier je ongeveer € 11 kost.
  • Filmfestival München (eind juni): Op 18 schermen worden in totaal zo'n 180 films uit de meest uiteenlopende genres vertoond. Kaarten reguliere voorstellingen € 10,90 (concessies € 7,90).
  • Saint Patrick's Day (zondag voor 17 maart): een bruisende parade gevolgd door een feest. Meedoen is gratis en er zijn geen tickets nodig.  
  • München Lentefestival (twee weken in april): ook bekend als het "Kleine Oktoberfest". Ook hier betaal je geen inkom, maar enkel voor de attracties, het eten en drinken. Een liter bier kost bijvoorbeeld vanaf € 10,50.

Kamperen in München

Een camper huren in München, wees dan voorbereid en reserveer van tevoren een campingplekje in de buurt.

  • Utting campings: Gelegen aan het populaire Ammermeer zijn camperplaatsen tot 60 m² beschikbaar vanaf € 7,- per dag. 
  • Campings München Thalkirchen: Een van de dichtstbijzijnde campings bij München, maar toch midden in de natuur. Prijzen variëren tussen € 15 en € 17 (laag- of hoogseizoen).
  • Campings Wolfratshausen: Een ander soort kamperen met een woonkamer buiten, een  kampvuur en werkplaats voor kleine fietsreparaties. Standplaats € 10 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in München

Weather graph for average temperatures in Munich
Gemiddelde temperatuur per maand in München

De hoofdstad van de deelstaat Beieren is München. Het ligt in een overgangsgebied tussen een droog landklimaat en een Atlantisch zeeklimaat. Vergeleken met andere steden in Duitsland zijn de zomers verzengend, terwijl de winters eerder aan de koude kant zijn. De warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 18°C. Overdag pieken thermometers vaak boven de 30°C. De koudste maanden zijn januari en februari, met gemiddelde temperaturen die slechts - 1°C bereiken.  De nachtelijke lage temperaturen kunnen gedurende deze tijd dalen tot -10°C of zelfs lager. Een camper huren in München en eropuit trekken over de wegen is in het voorjaar en de zomer gezelliger en ook de moeite waard, aangezien de meeste evenementen tussen lente en zomer plaatsvinden. Bovendien lokt de natuur je rond München. Vooral de Starnberger See is tegenwoordig een populaire plek om een duik te nemen of te gaan wandelen met een panoramisch uitzicht op de bergen. Duiken (evenals duikcursussen) zijn hier ook beschikbaar. Andere must-see locaties zijn het Ismaninger stuwmeer (vooral voor fietsen en hardlopen) of het Climate Forest Adventure Park, Parsdorfer Hart. De laatste is ook een geweldige plek voor kleine kinderen en ook voor oudere kinderen.
Toeristen trekken massaal naar München, vooral in juli, september en oktober voor het Oktoberfest, dat bij de lokale bevolking bekend staat als de "Wiesn". Daarentegen is de stad in de winter minder een toeristische trekpleister. Het spreekt voor zich dat het Oktoberfest in de herfst de grote uitzondering is. Camperplaatsen zijn zeldzaam tijdens het Oktoberfest en vaak ook aan de prijzige kant. Je zult geluk hebben om een early bird deal te bemachtigen. Als je echter zuinig wil zijn, ga dan naar campings aan de rand van de stad, zoals aan het Ammermeer. Hier lijken de seizoens- en toeristenprijzen voor een staanplaats niet zo sterk te fluctueren als elders. De prijzen voor het huren van een camper in München zelf zijn in september/oktober zelfs goedkoper dan in de zomer.

Indie campers in München

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in München

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief