Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Nantes

De beste vloot campers te huur in Nantes

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Giant fort entrance surrounded by water

Alles over camper huren in Nantes

De stad is een waar cultureel en historisch centrum. Zozeer zelfs dat elk jaar van 1 juli tot 31 augustus ‘Le Voyage à Nantes’ plaatsvindt. Hierbij verschijnt een groen pad dat men te voet of met de fiets kan volgen. Het verbindt verschillende erfgoederen en enkele tijdelijke kunstinstallaties.


Net zoals de oevers van de Loire en het Île de Versailles genot bieden aan natuurliefhebbers, zo zijn het Île de Nantes en zijn bekende reusachtige diervormige machines net zo aantrekkelijk. Hoe dan ook, het Parc du Puy du Fou, op minder dan anderhalf uur van het centrum gelegen, blijft de belangrijkste trekpleister van de regio en is makkelijk met een gehuurde camper in Nantes te bereiken.

Bereikbaarheid

De metropool ligt in de monding van de Loire. Deze ligging zorgt ervoor dat de haven Nantes-Saint-Nazaire zich kan vestigen als een van de belangrijkste havens van het land. Ryanair, Lufthansa, Air France en Aer Lingus zijn enkele luchtvaartmaatschappijen die vanuit de luchthaven Nantes-Atlantiques opereren. Daarnaast verbindt de snelweg A11 Nantes met het oosten van het land, de snelweg A38 voert naar het zuiden en de nationale snelweg N165 leidt naar Brittany. De spoorlijnen vanaf het station van Nantes bieden een andere manier om de stad te bereiken.

Parkeren in Nantes

Een buscamper huren in Nantes dan hoef je geen zorgen te maken over parkeerplaatsen. De parkeerplaats Decré-Bouffray is van 6:00 tot 22:30 geopend en biedt directe toegang tot de autovrije straten in de binnenstad. Het kost £2.40/€2.80 voor een uur parkeren. De parkeerplaats Château biedt een dagelijks tarief van £18/€21. Verderop kost parkeren bij de parkeerplaats Relais Frachon in Saint Herblain slechts £9.50/€11 voor een dagje. Als deze allemaal niet aan je eisen voldoen biedt verder naar het zuiden de parkeerplek Porte de Vertou een alternatief.

Evenementen in Nantes

Ga je een camperbusje huren in Naintes, zie hieronder 4 leuke evenementen die je wellicht wilt meemaken!

 
La Folle Journée bij het Cité Internationale des Congrès in april. Vijf dagen lang worden in het grote auditorium klassieke concerten opgevoerd. Prijzen verschillen per concert.

Het festival Aux Heures d’Été in juli. Gedurende zes weken organiseert de stad talrijke concerten en shows met artiesten met verschillende achtergronden.

Les Rendez-vous de l’Erdre in augustus. Dit is een gratis jazzfestival dat bekende musici verwelkomt, alsook enkele veelbelovende opkomende artiesten.

Kamperen in Nantes

Een camperbus huren in Nantes  dan is het goed om te plannen en vooraf een kampeerplek te reserveren.

Camping de Nantes. Op slechts tien minuten van het stadscentrum bedragen de kosten hier ongeveer £22/€26 voor een nachtje op een van zijn mooie kampeerlocaties.

Camping Belle Rivière. Met een locatie aan de oevers van de Loire biedt deze driesterrencamping overnachtingen vanaf £11/€13 in het hoogseizoen.

Camping Les Rives de Grand-lieu, dichtbij het Grand-lieu-meer, deze camping biedt een rustige omgeving voor £15.50/€18 per nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip

Camperbus huren in Nantes

Weather graph for average temperatures in Nantes
Gemiddelde temperatuur per maand in Nantes

De ligging dichtbij de Atlantische Oceaan kan de oorzaak voor het klimaat in Nantes zijn. Inderdaad, de havenstad biedt relatief milde temperaturen door het jaar heen. Dit gematigde klimaat komt tot stand door de cyclonische depressies afkomstig van de Atlantische Oceaan. Deze zijn verantwoordelijk voor de veelvoorkomende, maar niet heel intense, regenbuien in de stad.

Januari en februari zijn met afstand de koudste maanden van het jaar, met een gemiddelde temperatuur van 6 °C, alhoewel het niet vaak voorkomt dat de thermometer een temperatuur onder 0 °C aanduidt. De winters van Nantes kunnen daarom als tamelijk mild beschouwd worden. De zomer, echter, is betrekkelijk aangenaam. Sterker nog, hoewel augustus de droogste maand van het jaar is, zijn de temperaturen juist in juli het hoogst, maar de gemiddelde temperatuur stijgt niet ver boven 20 °C uit. De inwoners van Nantes maken van deze prachtige dagen gebruik door naar het strand te gaan, dat maar een paar kilometer verderop gelegen is.

Een camper huren in Nantes is tijdens September het beste sinds er minder bezoekers zijn en ideale weersomstandigheden. Als leuke bijkomstigheid zijn de tarieven rond deze tijd goedkoper, aangezien de schoolvakanties dan voorbij zijn. In dezelfde maand vindt er een kermis plaats in de stad die het leven van de plaatselijke bewoners opvrolijkt. Liefhebbers van festivals zullen iets meer van de maanden juli en augustus genieten, waarin evenementen zoals het festival Aux Heures d’Été of de jazzviering genaamd Rendez-Vous de L’Erdre plaatsvinden.

Indie campers in Nantes

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Nantes

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief