Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Newcastle

De beste vloot campers te huur in de buurt van Newcastle

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Een brug in Newcastle

Alles over camper huren in Newcastle

Newcastle, officieel bekend als Newcastle upon Tyne, is de grootste stad in het noordoosten van Engeland. De stad is genoemd naar het Normandische kasteel bij het hoofdstation, dat bijna 1000 jaar geleden tijdens het bewind van Willem de Veroveraar werd gebouwd. Newcastle was jarenlang een van de industriële grootmachten van het Verenigd Koninkrijk, maar heeft nu een enorme renaissance ondergaan, met een weer tot leven gebrachte rivieroever en een nachtleven dat als een van de beste van Europa wordt beschouwd.

Naast de felle lichten van de stad is Newcastle ook nooit ver van het typische Engelse platteland. Bezoekers worden verwend met de ruige kust van Northumbrië, de natuurlijke schoonheid van het internationaal befaamde Kielder Water en de fascinerende vondsten van Hadrian's Wall. Deze muur, een van de indrukwekkendste Romeinse overblijfselen van Europa, loopt door mooie markt stadjes als Hexham en Heddon-on-the-Wall en biedt een van de mooiste vergezichten in het noorden van Engeland.

Bereikbaarheid

Newcastle ligt aan de noordoever van de rivier de Tyne, aan de noordoostkust van Engeland. Het ligt op slechts 30 minuten van de grens met Schotland. Het ligt ongeveer 450 km ten noorden van Londen en is met de hoofdstad verbonden via de A1. Newcastle International Airport is de belangrijkste hub van de regio, met regelmatige vluchten van luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, Emirates, Air France en easyJet, die Newcastle verbinden met meer dan 90 internationale bestemmingen. Als voorbeeld van de vluchttijden: de reis naar Parijs met Air France duurt minder dan twee uur. Het treinstation van Newcastle, soms ook Newcastle Central genoemd, is een belangrijke halte op de East Coast Mainline tussen Londen en Edinburgh. Vanuit Londen King's Cross vertrekken dan ook ongeveer elke 30 minuten treinen naar Newcastle. De reis duurt niet langer dan drie uur.

Parkeren in Newcastle

Een camper huren in Newcastle en daarmee parkeren is niet lastig sinds de gemeente beheert acht parkeergarages in het centrum van Newcastle, waaronder de parkeergarages Morden Street en Ellison Place. Verder weg is het beter om te kiezen voor parkeervakken op de weg. Deze zijn meestal te vinden in zijstraten van woonwijken en werken met 'pay and display' systeem. De plaatsen zijn wie het eerst komt, het eerst maalt. Je moet een kaartje kopen voor een bepaald aantal uren voordat jij jouw voertuig verlaat. Vaak is parkeren beperkt tot een maximum van zes tot acht uur. Om verblijf in het stadscentrum aan te moedigen, bieden sommige parkeergarages van maandag tot zaterdag na 17 uur gratis parkeren aan. Parkeerplaatsen kosten over het algemeen ongeveer £1/uur.

Evenementen in Newcastle

Ga je een camper huren in Newcastle bekijk dan de volgende evenementen die je kan bezoeken

  • De Hoppings, Newcastle Town Moor, juni: De grootste bijeenkomst van reizende kermissen in Europa. De attracties in themapark stijl zijn negen dagen lang geopend. De toegang is gratis, de ritjes kosten vanaf £3.

  • Great North Run, Newcastle naar South Shields, september: De grootste halve marathon ter wereld, met 60.000 lopers en flypasts van het Red Arrows luchtdemonstratieteam. De toegang voor hardlopers kost 60 pond.

  • Newcastle Mela, eind augustus: Een tweedaagse viering van de Zuidoost-Aziatische banden van de stad. Verwacht kleur, lawaai en veel heerlijk eten. Gratis.

Kamperen in Newcastle

Ga je een camper huren in Newcastle, denk dan er dan wel aan om ook een campingplek te reserveren.

  • Old Hartley Caravan and Motorhome Club Site, Whitley Bay: Een heerlijk relaxte camping direct aan de kust van Northumbria. Vanaf £17/nacht.
  • Bryeside Caravan Park: Bryeside ligt op ongeveer een uur rijden van Newcastle en is ideaal om de natuur in te trekken, want het park grenst aan wandel- en fietsroutes. De kampeerplaatsen beginnen bij 20 pond per nacht.
  • The High Hermitage: Dicht bij de Muur van Hadrianus gelegen, in een spectaculair landschap. Dit is een rustige plek aan de rivier de Tyne ten westen van Newcastle. Vanaf £24/nacht.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Newcastle

Weergrafiek Newcastle op maandelijkse gemiddelde
Gemiddelde temperatuur in Newcastle

Newcastle dat wordt beschermd door de Pennine Hills, is een van de droogste steden in het Verenigd Koninkrijk. Op ongeveer dezelfde breedtegraad als Kopenhagen in Denemarken zal jij niet verbaasd zijn te horen dat de winters koud kunnen zijn. De temperatuur daalt echter bijna nooit onder het vriespunt, met een gemiddelde temperatuur van 6°C zelfs in december en januari, de koudste maanden van de stad. De zomer temperaturen schommelen rond de tien graden Celsius, met soms een uitschieter naar 20°C in juli en augustus.

De regenval is het hele jaar door vrij constant, met een gemiddelde van tien regendagen per maand. Tegelijkertijd verdrievoudigt het gemiddelde aantal uren zonneschijn bijna van mei tot eind augustus in vergelijking met de wintermaanden. Newcastle kan in de zomer zelfs bogen op meer uren daglicht dan welke andere Engelse stad ook. De vele attracties maken het mogelijk om op elk moment van het jaar een camper huren in Newcastle. De zomer is misschien het beste voor het verkennen van overblijfselen van Hadrian's Wall, maar er zijn meer dan genoeg fijne binnenattracties mocht het weer grijs worden.

November en januari zijn de rustigste en dus goedkoopste periodes om een reis naar Newcastle te organiseren. Februari tot juni zijn ook relatief rustig, met uitzondering van de paasvakantie, wanneer de prijzen stijgen. De drukste maanden van het jaar op de campings zijn juli en augustus, omdat dan de meeste mensen in het land hun jaarlijkse vakantie nemen. Het is dan ook de duurste periode om een camper te huren in Newcastle.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Newcastle

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief