Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Nijmegen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Nijmegen

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Water met een brug en een toren

Alles over camper huren in Nijmegen

Een camper huren in Nijmegen geeft ook de culturele aspecten want Nijmegen bestaat al sinds de Romeinse tijd en wordt door velen gezien als de oudste stad van Nederland, al zullen de inwoners van het eveneens oude Maastricht daar hun vraagtekens bij zetten. Nijmegen is de grootste stad van Gelderland, ligt prachtig aan de Waal en is een belangrijke universiteitsstad. De binnenstad is bijzonder fotogeniek dankzij de historische architectuur, waartoe de Sint Stevenskerk, het Besiendershuis en de Boterwaag zonder twijfel behoren. Zoals iedere voorname stad in Nederland heeft Nijmegen aantrekkelijke musea, waaronder muZIEum en Museum Het Valkhof.

Een typisch Nijmeegse bezigheid is ontspannen bij de Waal; op een van de strandjes langs de oever of in een kano op de rivier zelf.

Bereikbaarheid

Als grootste stad van de provincie Gelderland ligt Nijmegen op een kruising van wegen en spoorlijnen. Je kunt de stad bijvoorbeeld binnenrijden via grote wegen als de A15 vanuit Europoort/Rotterdam en de A73 vanuit Venlo. Ook vanaf Arnhem is het maar een kort ritje naar Nijmegen. Daarnaast heeft Nijmegen maar liefst vijf treinstations, van welke de voornaamste station Nijmegen is. Door directe verbindingen vanuit Amsterdam, Utrecht en Zwolle is het aantrekkelijk om met de trein naar Nijmegen te reizen. De stad zelf heeft geen vliegveld, maar gelukkig is er een rechtstreekse treinverbinding tussen luchthaven Schiphol en Nijmegen. Deze reis duurt ruim anderhalf uur.

Parkeren

Een hoge camper huren in Nijmegen is geen probleem want parkeren langs de straat is de meest gebruikelijke manier. Er bestaan een rode, blauwe en groene parkeerzone binnen de stadsgrenzen, waarvan de rode het stadscentrum beslaat. Hier is het uurtarief € 3,00, terwijl dit in de blauwe en groene zone respectievelijk € 2,40 en € 1,80 is. Als je camper langer is dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter, kun je gratis voor 24 parkeren bij het Grenadier Guardsviaduct, de Nijverheidsweg en de Handelsweg.

Evenementen in Nijmegen

Ga je een buscamper huren in Nijmegen overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Carnaval, februari: Nijmegen is een van de steden die uitbundig het Carnaval viert met kroegentochten, parades met praalwagens en fleurige verkleedpartijen. Deelname aan het Carnaval is gratis.
  • Koningsdag, 27 april: Koningsdag wordt in Nijmegen groots gevierd met concerten, een rommelmarkt, feesten in cafés en kermisattracties. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.
  • Nijmeegse Vierdaagse, juli: Vier dagen langeafstandswandelen met een feestelijke aankomst van deelnemers bij de Via Gladiola. Inschrijven als deelnemer kost ongeveer € 100,00.
  • Vierdaagsefeesten, juli: Na de Vierdaagse gaat het los met muzikale optredens, straattheater, cabaret en eetkraampjes. Entree is gratis.
  • Nijmeegse Winterweken, december / januari: Verhaalvertellingen en feestelijke verlichting zetten de binnenstad in vuur en vlam tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Aan dit festival is geen toegangsprijs verbonden.

Kamperen in Nijmegen

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camperbusje huren in Nijmegen zie hieronder opties voor campings waar je kan staan met jouw camper.

  • Camping Roland: Dankzij voorzieningen zoals een zwemparadijs, sportvelden en een heus restaurant op de camping kun je je hier als kampeerder uitstekend vermaken. Een camperplaats kost zo’n € 28,00.
  • ParcCamping De Witte Vennen: Deze camping midden in de natuur trekt vakantiegasten door een groot recreatiemeer en faciliteiten zoals speeltuinen en een snackbar. De vanafprijs per nacht is € 20,00.
  • Vakantiepark Eiland van Maurik: In een prachtige uiterwaarde van de Nederrijn ligt dit park met staanplaatsen langs de rivier, een midgetgolfbaan en andere bedrijvigheid. Prijs per nacht vanaf € 17,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Nijmegen

weegrafiek nijmegen
Gemiddelde temperatuur per maand in Nijmegen

Nijmegen ligt op de grens met Duitsland, op een hoogte van 40 tot 90 meter boven NAP. Ondanks de ligging in het oosten van Nederland kent Nijmegen een zeeklimaat met invloeden van de Noordzee en Atlantische Oceaan. Breng een muts en sjaal mee van december tot februari, want de gemiddelde dagtemperatuur bedraagt dan 5 graden. Camper huren in Nijmegen tijdens de winterdagen dan krijgt je roadtrip misschien wel een wit randje, want er kan soms een pak sneeuw vallen in de wintermaanden.  

Gedurende de lente schieten de bloemen uit de grond en rijzen de temperaturen naar 15 tot 20 graden. Koningsdag en het Bevrijdingsfestival spelen zich vaak af met prachtig lenteweer, en dat maakt dit een mooie tijd voor een camper huren in Nijmegen.

De zomer is een zonnig en warm seizoen, met gebruikelijke temperaturen van rond de 23 graden en uitschieters tot boven de 30 graden. Laat je je liever betoveren door kleurrijke natuurpracht en zwevende bladeren? De herfst in Nijmegen brengt soms een storm en temperaturen van 5 tot 15 graden met zich mee.

De drukste tijd in Nijmegen is zonder twijfel tijdens de legendarische Nijmeegse Vierdaagse, het grootste wandelfestijn in Nederland. Prijzen van horeca en accommodaties schieten omhoog in de zomer, met name tijdens dit evenement en de daarop volgende Vierdaagsefeesten.

Omdat er simpelweg niet zoveel evenementen zijn als in het voorjaar en de zomer, zijn de herfst en winter minder drukke tijden in Nijmegen. Hier kun je van gebruik maken door de binnenstad met zijn parken en musea te ontdekken, en de machtige Sint Stevenskerk te bezichtigen. Ook diverse natuurgebieden buiten de stad liggen er mooi bij tijdens deze jaargetijden, zoals de Hatertse en Overasseltse Vennen en de betoverende Ooijpolder.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Nijmegen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief