Mis het niet! Begin je reis in Brussels voor slechts €110/nacht (Camper past tot voor 4 personen).

Camper Huren in de buurt van Nijmegen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Nijmegen

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis wijzigingen en flexibele betaling

Je kan jouw boekingsgegevens tot 48 uur voor je reis wijzigen! Ook betaal je het volledige bedrag van jouw boeking pas 15 dagen voor je reis.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Water met een brug en een toren

Alles over camper huren in Nijmegen

Een camper huren in Nijmegen geeft ook de culturele aspecten want Nijmegen bestaat al sinds de Romeinse tijd en wordt door velen gezien als de oudste stad van Nederland, al zullen de inwoners van het eveneens oude Maastricht daar hun vraagtekens bij zetten. Nijmegen is de grootste stad van Gelderland, ligt prachtig aan de Waal en is een belangrijke universiteitsstad. De binnenstad is bijzonder fotogeniek dankzij de historische architectuur, waartoe de Sint Stevenskerk, het Besiendershuis en de Boterwaag zonder twijfel behoren. Zoals iedere voorname stad in Nederland heeft Nijmegen aantrekkelijke musea, waaronder muZIEum en Museum Het Valkhof.

Een typisch Nijmeegse bezigheid is ontspannen bij de Waal; op een van de strandjes langs de oever of in een kano op de rivier zelf.

Bereikbaarheid

Als grootste stad van de provincie Gelderland ligt Nijmegen op een kruising van wegen en spoorlijnen. Je kunt de stad bijvoorbeeld binnenrijden via grote wegen als de A15 vanuit Europoort/Rotterdam en de A73 vanuit Venlo. Ook vanaf Arnhem is het maar een kort ritje naar Nijmegen. Daarnaast heeft Nijmegen maar liefst vijf treinstations, van welke de voornaamste station Nijmegen is. Door directe verbindingen vanuit Amsterdam, Utrecht en Zwolle is het aantrekkelijk om met de trein naar Nijmegen te reizen. De stad zelf heeft geen vliegveld, maar gelukkig is er een rechtstreekse treinverbinding tussen luchthaven Schiphol en Nijmegen. Deze reis duurt ruim anderhalf uur.

Parkeren

Een hoge camper huren in Nijmegen is geen probleem want parkeren langs de straat is de meest gebruikelijke manier. Er bestaan een rode, blauwe en groene parkeerzone binnen de stadsgrenzen, waarvan de rode het stadscentrum beslaat. Hier is het uurtarief € 3,00, terwijl dit in de blauwe en groene zone respectievelijk € 2,40 en € 1,80 is. Als je camper langer is dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter, kun je gratis voor 24 parkeren bij het Grenadier Guardsviaduct, de Nijverheidsweg en de Handelsweg.

Evenementen in Nijmegen

Ga je een buscamper huren in Nijmegen overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Carnaval, februari: Nijmegen is een van de steden die uitbundig het Carnaval viert met kroegentochten, parades met praalwagens en fleurige verkleedpartijen. Deelname aan het Carnaval is gratis.
  • Koningsdag, 27 april: Koningsdag wordt in Nijmegen groots gevierd met concerten, een rommelmarkt, feesten in cafés en kermisattracties. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.
  • Nijmeegse Vierdaagse, juli: Vier dagen langeafstandswandelen met een feestelijke aankomst van deelnemers bij de Via Gladiola. Inschrijven als deelnemer kost ongeveer € 100,00.
  • Vierdaagsefeesten, juli: Na de Vierdaagse gaat het los met muzikale optredens, straattheater, cabaret en eetkraampjes. Entree is gratis.
  • Nijmeegse Winterweken, december / januari: Verhaalvertellingen en feestelijke verlichting zetten de binnenstad in vuur en vlam tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Aan dit festival is geen toegangsprijs verbonden.

Kamperen in Nijmegen

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camperbusje huren in Nijmegen zie hieronder opties voor campings waar je kan staan met jouw camper.

  • Camping Roland: Dankzij voorzieningen zoals een zwemparadijs, sportvelden en een heus restaurant op de camping kun je je hier als kampeerder uitstekend vermaken. Een camperplaats kost zo’n € 28,00.
  • ParcCamping De Witte Vennen: Deze camping midden in de natuur trekt vakantiegasten door een groot recreatiemeer en faciliteiten zoals speeltuinen en een snackbar. De vanafprijs per nacht is € 20,00.
  • Vakantiepark Eiland van Maurik: In een prachtige uiterwaarde van de Nederrijn ligt dit park met staanplaatsen langs de rivier, een midgetgolfbaan en andere bedrijvigheid. Prijs per nacht vanaf € 17,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Nijmegen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu