🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Weergave van Nijmegen

Camper Huren in de buurt van Nijmegen

De beste vloot campers te huur in de buurt van Nijmegen

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Water met een brug en een toren

Alles over camper huren in Nijmegen

Een camper huren in Nijmegen geeft ook de culturele aspecten want Nijmegen bestaat al sinds de Romeinse tijd en wordt door velen gezien als de oudste stad van Nederland, al zullen de inwoners van het eveneens oude Maastricht daar hun vraagtekens bij zetten. Nijmegen is de grootste stad van Gelderland, ligt prachtig aan de Waal en is een belangrijke universiteitsstad. De binnenstad is bijzonder fotogeniek dankzij de historische architectuur, waartoe de Sint Stevenskerk, het Besiendershuis en de Boterwaag zonder twijfel behoren. Zoals iedere voorname stad in Nederland heeft Nijmegen aantrekkelijke musea, waaronder muZIEum en Museum Het Valkhof.

Een typisch Nijmeegse bezigheid is ontspannen bij de Waal; op een van de strandjes langs de oever of in een kano op de rivier zelf.

Bereikbaarheid

Als grootste stad van de provincie Gelderland ligt Nijmegen op een kruising van wegen en spoorlijnen. Je kunt de stad bijvoorbeeld binnenrijden via grote wegen als de A15 vanuit Europoort/Rotterdam en de A73 vanuit Venlo. Ook vanaf Arnhem is het maar een kort ritje naar Nijmegen. Daarnaast heeft Nijmegen maar liefst vijf treinstations, van welke de voornaamste station Nijmegen is. Door directe verbindingen vanuit Amsterdam, Utrecht en Zwolle is het aantrekkelijk om met de trein naar Nijmegen te reizen. De stad zelf heeft geen vliegveld, maar gelukkig is er een rechtstreekse treinverbinding tussen luchthaven Schiphol en Nijmegen. Deze reis duurt ruim anderhalf uur.

Parkeren

Een hoge camper huren in Nijmegen is geen probleem want parkeren langs de straat is de meest gebruikelijke manier. Er bestaan een rode, blauwe en groene parkeerzone binnen de stadsgrenzen, waarvan de rode het stadscentrum beslaat. Hier is het uurtarief € 3,00, terwijl dit in de blauwe en groene zone respectievelijk € 2,40 en € 1,80 is. Als je camper langer is dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter, kun je gratis voor 24 parkeren bij het Grenadier Guardsviaduct, de Nijverheidsweg en de Handelsweg.

Evenementen in Nijmegen

Ga je een buscamper huren in Nijmegen overweeg dan om de volgende evenementen te bekijken.

  • Carnaval, februari: Nijmegen is een van de steden die uitbundig het Carnaval viert met kroegentochten, parades met praalwagens en fleurige verkleedpartijen. Deelname aan het Carnaval is gratis.
  • Koningsdag, 27 april: Koningsdag wordt in Nijmegen groots gevierd met concerten, een rommelmarkt, feesten in cafés en kermisattracties. De activiteiten zijn gratis toegankelijk.
  • Nijmeegse Vierdaagse, juli: Vier dagen langeafstandswandelen met een feestelijke aankomst van deelnemers bij de Via Gladiola. Inschrijven als deelnemer kost ongeveer € 100,00.
  • Vierdaagsefeesten, juli: Na de Vierdaagse gaat het los met muzikale optredens, straattheater, cabaret en eetkraampjes. Entree is gratis.
  • Nijmeegse Winterweken, december / januari: Verhaalvertellingen en feestelijke verlichting zetten de binnenstad in vuur en vlam tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Aan dit festival is geen toegangsprijs verbonden.

Kamperen in Nijmegen

Campings in Nederland raken snel vol. Ga je een camperbusje huren in Nijmegen zie hieronder opties voor campings waar je kan staan met jouw camper.

  • Camping Roland: Dankzij voorzieningen zoals een zwemparadijs, sportvelden en een heus restaurant op de camping kun je je hier als kampeerder uitstekend vermaken. Een camperplaats kost zo’n € 28,00.
  • ParcCamping De Witte Vennen: Deze camping midden in de natuur trekt vakantiegasten door een groot recreatiemeer en faciliteiten zoals speeltuinen en een snackbar. De vanafprijs per nacht is € 20,00.
  • Vakantiepark Eiland van Maurik: In een prachtige uiterwaarde van de Nederrijn ligt dit park met staanplaatsen langs de rivier, een midgetgolfbaan en andere bedrijvigheid. Prijs per nacht vanaf € 17,00.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Nijmegen