Campervan driving on the road surrounded through Norway's nature

Camper Huren in Noorwegen

De beste vloot campers te huur in Noorwegen

Zomeruitverkoop 🌞

Profiteer van zomerbesparingen met tot 30% korting op Indie Campers! Gebruik code SUMMER24 voor 5% extra korting op reizen van 10+ nachten.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

bridge over sea with mountains in the back

Alles over camper huren in Noorwegen

Noorwegen is een land met een groot cultureel erfgoed en de natuur heeft in het buitenland bijna een beroemde status gekregen dankzij de langgerekte fjorden en majestueuze bergen. Het huren van campers in Noorwegen is erg populair vanwege de spectaculaire natuurervaringen van het land, zoals bergen en diepe fjorden,ongerepte natuur, middernachtzon en noorderlicht. Met een kustlijn van meer dan 100.000 km verveel je je nooit: welkom in een gevarieerd landschap dat van alles te bieden heeft, van gletsjers in de bergen tot walvissen kijken op zee. Je kunt met stoomboten door de kanalen gaan, met hondensleeën over de vlaktes, drijvende sauna's ervaren in de Oslofjord en bungeejumpen tussen dramatische berglandschappen.

Weetjes

  • De Lærdal-tunnel is de langste verkeerstunnel ter wereld en bevindt zich in Noorwegen. Hij is maar liefst 24,5 km lang.
  • Kirkenes ligt niet alleen heel ver naar het noorden, maar ook heel ver naar het oosten: zo ver naar het oosten als Caïro.
  • Het duurste schilderij ter wereld komt uit Noorwegen. "Scream" van Edvard Munch werd in 2012 verkocht voor maar liefst $ 120 miljoen.

Kamperen in Noorwegen

Een buscamper huren in Noorwegen is alsof je in een paradijs terecht want je kunt wildkamperen - en het is helemaal gratis. Dankzij het toegangsrecht van het publiek kan iedereen een tent opzetten, hangmat gebruiken, of zelfs een camper langs de weg parkeren in afgelegen gebieden. Zorg dat je minimaal 150 meter verwijderd bent van huizen en vakantiehuisjes en zorg dat je na 48 uur je spullen inpakt en alles opruimt.

Er zijn ook meer dan 1000 campings waar je in een camper kunt verblijven in Noorwegen. Ze bieden allemaal moderne faciliteiten en leuke activiteiten. Afhankelijk van waar je je bevindt en of je een camper of tent meeneemt, betaal je tussen de 60 en meer dan 600 kronen per nacht.

Rijden in Noorwegen

Een camperbus huren in Noorwegen en daarmee rijden is een avontuur: de meeste

nationale wegen zijn meestal smallere landwegen, en veel van de routes voeren je

door landschappen met schitterende uitzichten. Daarentegen is de snelheidslimiet

 vaak lager dan elders in Europa en is een vierbaans snelweg alleen rond grote

steden gebruikelijk.Tol wordt automatisch ingehouden op zowel auto's als camper in

Noorwegen. Komt je voertuig uit het buitenland, dan is het raadzaam deze voor aanvang van de rit te registreren bij Euro Parking Collection plc (EPC). Dit geldt ook als je een camper huurt in Noorwegen.

Evenementen in Noorwegen

Als je een camperbusje huren gaat in Noorwegen dan wil je wellicht ook wel één van de volgende evenementen bezoeken:

  • 17 mei: De nationale feestdag van Noorwegen is zonder twijfel het grootste feest in het hele land, waarbij de meeste mensen de traditionele "Bunad" dragen, het nationale kostuum van Noorwegen. Overal vindt je parades en Noorse vlaggen.
  • “Gladmatfestivalen”, juli/augustus, Stavanger: Een foodfestival met een hoge culinaire factor, waar je gerechten van over de hele wereld kunt proeven. 
  • Trænafestivalen, juli, Træna: Het Britse The Guardian noemde het een van de beste "geheime" festivals van Europa. Op het festival-eiland in het noorden van Noorwegen geniet je van de middernachtzon.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Noorwegen