Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Noorwegen

De beste vloot campers te huur in Noorwegen

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Alles over camper huren in Noorwegen

Noorwegen is een land met een groot cultureel erfgoed en de natuur heeft in het buitenland bijna een beroemde status gekregen dankzij de langgerekte fjorden en majestueuze bergen. Het huren van campers in Noorwegen is erg populair vanwege de spectaculaire natuurervaringen van het land, zoals bergen en diepe fjorden,ongerepte natuur, middernachtzon en noorderlicht. Met een kustlijn van meer dan 100.000 km verveel je je nooit: welkom in een gevarieerd landschap dat van alles te bieden heeft, van gletsjers in de bergen tot walvissen kijken op zee. Je kunt met stoomboten door de kanalen gaan, met hondensleeën over de vlaktes, drijvende sauna's ervaren in de Oslofjord en bungeejumpen tussen dramatische berglandschappen.

Weetjes

  • De Lærdal-tunnel is de langste verkeerstunnel ter wereld en bevindt zich in Noorwegen. Hij is maar liefst 24,5 km lang.
  • Kirkenes ligt niet alleen heel ver naar het noorden, maar ook heel ver naar het oosten: zo ver naar het oosten als Caïro.
  • Het duurste schilderij ter wereld komt uit Noorwegen. "Scream" van Edvard Munch werd in 2012 verkocht voor maar liefst $ 120 miljoen.

Kamperen in Noorwegen

Een buscamper huren in Noorwegen is alsof je in een paradijs terecht want je kunt wildkamperen - en het is helemaal gratis. Dankzij het toegangsrecht van het publiek kan iedereen een tent opzetten, hangmat gebruiken, of zelfs een camper langs de weg parkeren in afgelegen gebieden. Zorg dat je minimaal 150 meter verwijderd bent van huizen en vakantiehuisjes en zorg dat je na 48 uur je spullen inpakt en alles opruimt.

Er zijn ook meer dan 1000 campings waar je in een camper kunt verblijven in Noorwegen. Ze bieden allemaal moderne faciliteiten en leuke activiteiten. Afhankelijk van waar je je bevindt en of je een camper of tent meeneemt, betaal je tussen de 60 en meer dan 600 kronen per nacht.

Rijden in Noorwegen

Een camperbus huren in Noorwegen en daarmee rijden is een avontuur: de meeste

nationale wegen zijn meestal smallere landwegen, en veel van de routes voeren je

door landschappen met schitterende uitzichten. Daarentegen is de snelheidslimiet

 vaak lager dan elders in Europa en is een vierbaans snelweg alleen rond grote

steden gebruikelijk.Tol wordt automatisch ingehouden op zowel auto's als camper in

Noorwegen. Komt je voertuig uit het buitenland, dan is het raadzaam deze voor aanvang van de rit te registreren bij Euro Parking Collection plc (EPC). Dit geldt ook als je een camper huurt in Noorwegen.

Evenementen in Noorwegen

Als je een camperbusje huren gaat in Noorwegen dan wil je wellicht ook wel één van de volgende evenementen bezoeken:

  • 17 mei: De nationale feestdag van Noorwegen is zonder twijfel het grootste feest in het hele land, waarbij de meeste mensen de traditionele "Bunad" dragen, het nationale kostuum van Noorwegen. Overal vindt je parades en Noorse vlaggen.
  • “Gladmatfestivalen”, juli/augustus, Stavanger: Een foodfestival met een hoge culinaire factor, waar je gerechten van over de hele wereld kunt proeven. 
  • Trænafestivalen, juli, Træna: Het Britse The Guardian noemde het een van de beste "geheime" festivals van Europa. Op het festival-eiland in het noorden van Noorwegen geniet je van de middernachtzon.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Noorwegen

Gemiddelde temperatuur per maand in Noorwegen

Noorwegen is een langgerekt land waar het klimaat enorm varieert, zowel afhankelijk van het seizoen als waar in het land jij je bevindt. In het uiterste noorden vind je de toendra op de hellingen en het hele jaar door koele temperaturen. Vaak ligt er sneeuw van september tot na 17 mei. De temperatuur daalt vaak tot -20ºC. Aan de andere kant biedt de korte zomer middernachtzon en warmere dagen, waar de temperatuur rond de 15-20ºC ligt. Noord-Noorwegen is het hele jaar door een natuurbelevenis op zich en in de winter kun je op huskysafari gaan en het spectaculaire noorderlicht zien.

Het zuiden en oosten hebben de beste temperaturen in de zomer en je kunt temperaturen verwachten van ongeveer 18-25ºC. Er valt weinig regen en heeft zonnige dagen, en een Noorse zomerdroom is om op een deinende steiger aan de rand van het water te liggen in de brandende zon. In de winter valt er regelmatig sneeuw en temperaturen zijn onder het vriespunt, waardoor het perfect is om te skiën.

Het regenachtige westelijke gedeelte van het land heeft misschien veel regen, maar ook enkele van de meest adembenemende landschappen. Met diepe fjorden en hoge bergen wachten veel natuurbelevenissen: maar je geniet hier het meest in de zomer, waar de temperatuur rond de 18-20ºC ligt en je minder regen kunt verwachten.

Het heeft hele jaar door boordevol activiteiten voor jong en oud, en het gevarieerde landschap zorgt voor de perfecte camperverhuur in Noorwegen.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Noorwegen

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief