Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in Oostenrijk

De beste vloot campers te huur in Oostenrijk

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

pine trees and a lake with mountains in the back

Alles over camper huren in Oostenrijk

Het lijkt wel of tijd langzamer gaat in het kleine land dat Oostenrijk heet. Er is geen reden tot stress tijdens jou trip met je huurcamper in Oostenrijk, omdat alles zo dicht bij elkaar ligt. Je kunt het land in ongeveer 8 uur doorkruisen van oost naar west. 

Van hoge bergen tot kristalheldere meren tot vriendelijke dorpjes, in een korte tijd kun je hier veel beleven. De afwisselende landschappen zijn werkelijk adembenemend.

 

Drukke steden vind je er nauwelijks. De hoofdstad Wenen telt bijna 2 miljoen inwoners. Voor de rest is Oostenrijk puur natuur. 

De Oostenrijkers worden niet gezien als de meest hartelijke mensen, maar als je je inlaat met de typische "Schmäh" (humor) zul je met open armen ontvangen worden. 

3 weetjes over Oostenrijk

De energiedrank Red Bull werd in 1984 gecreëerd door de Oostenrijker Dietrich Mateschitz. Na enkele wijzigingen in het recept en dankzij het creatieve marketingconcept werd Red Bull wereldberoemd. 

Het stadje Hallstatt is zeer populair bij Chinese toeristen. Daarom hebben ze in de zuidelijke Chinese provincie Guangdong een exacte replica van het stadje gemaakt. 

De grootste edelsteen, een smaragd van 2.800 karaat, is te vinden in Oostenrijk. Hij wordt tentoongesteld in de schatkamer van de Hofburg in Wenen. 

Kamperen in Oostenrijk

Een camperbus huren in Oostrenrijk en kamperen vind hier de informatie:

Er zijn zo'n 600 campings in Oostenrijk, je vindt er alles van eenvoudige tentplekken tot glamping. Op bijna elke camping vindt je sanitaire voorzieningen, een restaurant of zelfs een kleine supermarkt. De meeste campings zijn alleen geopend van april tot september. 

Vrij kamperen in het bos of in natuurreservaten is alleen toegestaan met toestemming van de grondeigenaar. Vrij kamperen in verschillende delen is in elke deelstaat aan de wet onderworpen. 

Het kampeertoerisme is vooral populair rond de merengebieden in Salzburg, Kärnten en de Steiermark. Veel plaatsen hebben een directe toegang tot het meer. 

Liefhebbers van bergen kunnen hun hart ophalen op de hoogst gelegen camping in het Paznauntal in Tirol. Hier kampeer je op een hoogte van 1.820 meter. 

Rijden met een huurcamper in Oostenrijk

Ga je een bucamper huren in Oostenrijk lees hier de dingen die je moet weten voordat je gaat rijden:

Oostenrijk heeft over het algemeen een uitstekend wegennet. In de bergachtige gebieden moet je rekening houden met bergpassen, serpentines en steile hellingen. 

In Oostenrijk moet je tol betalen op de snelweg. Je kunt een wegenbelastingschijfje kopen dat 10 dagen, 2 maanden of een heel jaar geldig is, en je kunt het digitaal registreren. Op bepaalde bergwegen kan het zijn dat je extra moet betalen. 

Je rijdt, net als in de rest van Europa, aan de rechterkant. 

Evenementen in Oostenrijk

Een camperbusje huren in Oostenrijk, bezoek dan de volgende evenementen!

Vierschansentoernooi in Bergisel (januari) - een traditioneel skispring evenement in Bergisel in Tirol

Carnaval (februari) - de Oostenrijkse versie van carnaval wordt meestal gevierd op carnavalszaterdag. 

Nova Rock (juni) - het grootste rockmuziekfestival in Oostenrijk

Donauinselfest (tussen juni en september) - een gratis openluchtfestival naast de Donau in Wenen 

Villach Kerkdag (juli, augustus) - Het grootste traditionele festival van het land wordt gevierd in Villach, een stad in het zuiden van Oostenrijk.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Oostenrijk

Weather graph for average temperatures in Austria
gemiddelde temperatuur in Oostenrijk

Oostenrijk ligt in de gematigde zone van europa. Aangezien het in Midden-Europa ligt, ontvangt het de verschillende meteorologische omstandigheden uit alle richtingen. In het westen van het land wordt het klimaat sterk beïnvloed door de alpen, terwijl het in het heuvelachtige vlakke land altijd milder is maar wel winderiger. 

Een camper huren in Oostenrijk om het land te verkennen is de beste tijd tussen mei en juni het beste, waarbij je juli beter kunt vermijden als je niet van de hitte houdt. In mei en juni kun je overdag temperaturen tussen 15 en 23 graden verwachten. Tijdens de avond wordt het beduidend kouder. In maart en april kan het flink regenen of soms zelfs weer sneeuwen. Ook de herfst is een goede tijd om met de camper te reizen. Hoewel, in de Alpengebieden kan het vanaf oktober al sneeuwen en dat kan het verblijf in de camper wat oncomfortabel maken.

Tijdens de zomermaanden zijn de kampeerplekken rond de Oostenrijkse meren en langs populaire wandelroutes het volst. De prijzen voor kampeerplekken zijn in juli en augustus vaak hoger, daarom is het aan te raden vroeg te reserveren. In het voor- en naseizoen zijn de prijzen vaak lager en is het ook rustiger. Vanaf april kun je op de meeste Oostenrijkse campings terecht voor lage prijzen. Maar let op: De meeste campings sluiten al vanaf september. 

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Oostenrijk

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief