🚀 Onvergetelijke avonturen vanaf 1€/nacht - ontdek meer, betaal minder! Klik hier

Alpenpark Karwendel in Oostenrijk

Camper Huren in Oostenrijk

De beste vloot campers te huur in Oostenrijk

Dag van de Arbeid Road Trip Deals! 🚐🌄

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 7 nachten of meer boekt met de code: TRAVEL24. Klik hier voor meer informatie. ✨

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

pine trees and a lake with mountains in the back

Alles over camper huren in Oostenrijk

Het lijkt wel of tijd langzamer gaat in het kleine land dat Oostenrijk heet. Er is geen reden tot stress tijdens jou trip met je huurcamper in Oostenrijk, omdat alles zo dicht bij elkaar ligt. Je kunt het land in ongeveer 8 uur doorkruisen van oost naar west. 

Van hoge bergen tot kristalheldere meren tot vriendelijke dorpjes, in een korte tijd kun je hier veel beleven. De afwisselende landschappen zijn werkelijk adembenemend.

 

Drukke steden vind je er nauwelijks. De hoofdstad Wenen telt bijna 2 miljoen inwoners. Voor de rest is Oostenrijk puur natuur. 

De Oostenrijkers worden niet gezien als de meest hartelijke mensen, maar als je je inlaat met de typische "Schmäh" (humor) zul je met open armen ontvangen worden. 

3 weetjes over Oostenrijk

De energiedrank Red Bull werd in 1984 gecreëerd door de Oostenrijker Dietrich Mateschitz. Na enkele wijzigingen in het recept en dankzij het creatieve marketingconcept werd Red Bull wereldberoemd. 

Het stadje Hallstatt is zeer populair bij Chinese toeristen. Daarom hebben ze in de zuidelijke Chinese provincie Guangdong een exacte replica van het stadje gemaakt. 

De grootste edelsteen, een smaragd van 2.800 karaat, is te vinden in Oostenrijk. Hij wordt tentoongesteld in de schatkamer van de Hofburg in Wenen. 

Kamperen in Oostenrijk

Een camperbus huren in Oostrenrijk en kamperen vind hier de informatie:

Er zijn zo'n 600 campings in Oostenrijk, je vindt er alles van eenvoudige tentplekken tot glamping. Op bijna elke camping vindt je sanitaire voorzieningen, een restaurant of zelfs een kleine supermarkt. De meeste campings zijn alleen geopend van april tot september. 

Vrij kamperen in het bos of in natuurreservaten is alleen toegestaan met toestemming van de grondeigenaar. Vrij kamperen in verschillende delen is in elke deelstaat aan de wet onderworpen. 

Het kampeertoerisme is vooral populair rond de merengebieden in Salzburg, Kärnten en de Steiermark. Veel plaatsen hebben een directe toegang tot het meer. 

Liefhebbers van bergen kunnen hun hart ophalen op de hoogst gelegen camping in het Paznauntal in Tirol. Hier kampeer je op een hoogte van 1.820 meter. 

Rijden met een huurcamper in Oostenrijk

Ga je een bucamper huren in Oostenrijk lees hier de dingen die je moet weten voordat je gaat rijden:

Oostenrijk heeft over het algemeen een uitstekend wegennet. In de bergachtige gebieden moet je rekening houden met bergpassen, serpentines en steile hellingen. 

In Oostenrijk moet je tol betalen op de snelweg. Je kunt een wegenbelastingschijfje kopen dat 10 dagen, 2 maanden of een heel jaar geldig is, en je kunt het digitaal registreren. Op bepaalde bergwegen kan het zijn dat je extra moet betalen. 

Je rijdt, net als in de rest van Europa, aan de rechterkant. 

Evenementen in Oostenrijk

Een camperbusje huren in Oostenrijk, bezoek dan de volgende evenementen!

Vierschansentoernooi in Bergisel (januari) - een traditioneel skispring evenement in Bergisel in Tirol

Carnaval (februari) - de Oostenrijkse versie van carnaval wordt meestal gevierd op carnavalszaterdag. 

Nova Rock (juni) - het grootste rockmuziekfestival in Oostenrijk

Donauinselfest (tussen juni en september) - een gratis openluchtfestival naast de Donau in Wenen 

Villach Kerkdag (juli, augustus) - Het grootste traditionele festival van het land wordt gevierd in Villach, een stad in het zuiden van Oostenrijk.

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren
Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Oostenrijk