Ontdek speciale aanbiedingen voor geselecteerde Indie Campers road reizen. Krijg 20% korting op camperverhuur in 2021!

Camper Huren in de buurt van Oslo

De beste vloot campers te huur in de buurt van Oslo

Ga erop uit en ontsnap met kortingen tot wel 20% voor camper huur

Het gaat ons erom de wereld te verkennen en je je er even helemaal uit! Daarom geven we 20% korting op camperverhuur op een reeks van onze favoriete tochten. Aanbieding is beperkt tot 2021 road trips!

2.000+ campers door heel Europa & Verenigde Staten
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Gratis annulering en flexibele betaling

Op de meeste van onze campers kun je tot 48 uur voor vertrek annuleren! Je betaalt ook maar 20% van tevoren.

Lees meer

Europa's grootste eigen vloot

Meer dan 2000 campers, motorhomes en omgebouwde campers te huur in 40 locaties in 15 Europese landen. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

Gekleurde huizen in Oslo met een kerk in de achtergrond

Alles over camper huren in Oslo

Hoewel Oslo een rijke geschiedenis en vele uitstekende musea heeft, is de Noorse hoofdstad vooral bekend om de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede, het prachtige operagebouw, de drijvende sauna's in de Oslo-fjord en de hoogbouw van de Barcode-gebouwen. Oslo staat ook hoog op de Human Development Index van de VN.

 

Als je de stad wilt ervaren zoals de plaatselijke bevolking dat doet, dan mag je een wandeling over de rivier langs Grünerløkka niet missen. Dit gebied ligt in het oostelijke district van Oslo en stond tot het einde van de jaren negentig bekend om zijn grote migrantenbevolking. De afgelopen 20 jaar heeft Grünerløkka een totale renovatie ondergaan en is nu een populair deel van de stad, dat vol zit met hipsters, een scheut kunst en enkele concept stores. Bovendien is het ook een smeltpunt van culturen uit de hele wereld.

Bereikbaarheid

Oslo ligt aan het binnenste deel van de Oslo-fjord, waardoor het gemakkelijk te bereiken is met zowel cruiseschepen als veerboten. Je kunt het vasteland van Europa bereiken via veerboten naar Duitsland, Denemarken en Zweden, of met de auto via Zweden en Denemarken. De Zweedse grens ligt minder dan 100 km ten oosten van Oslo. De nationale wegen E6 en E18 lopen dwars door Oslo, wat betekent dat de stad zowel nationaal als internationaal goed is verbonden. De E6 loopt helemaal van Zuid-Zweden tot Kirkenes in Noord-Noorwegen, terwijl de E18 helemaal van de Zweedse hoofdstad Stockholm tot de Noorse olie hoofdstad Stavanger kan worden gevolgd.

Oslo heeft ook het centraal station van Oslo, dat de belangrijkste uitvalsbasis is voor treinreizen naar de rest van het land, met de trein naar Stavanger, Trondheim, Bergen en Kongsvinger. De belangrijkste luchthaven van Noorwegen is Oslo Airport Gardermoen, en ligt ongeveer 50 km buiten de stad, en de luchthaven trein brengt je in slechts 20 minuten naar het stadscentrum. Oslo heeft een goed openbaar vervoersysteem met trams, bussen en de metro. Als je er echter over denkt om verder te reizen en meer te zien van wat Noorwegen te bieden heeft, dan kun je een camper huren in Oslo.

Parkeren in Oslo

camper huren in Oslo weet dan wel dat de meeste parkeerplekken betaald zijn. Je moet altijd de borden controleren in het gebied waar je parkeert, maar de algemene regel is dat in het centrum van Oslo betaald moet worden tussen 9 en 20 uur, van maandag tot zaterdag. Op alle andere tijden is parkeren gratis. Oslo werkt aan een "autovrij stadsleven", dus de toegang voor voertuigen wordt beperkt en dat geldt ook voor het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De kosten van parkeren lopen ook sterk uiteen. Als je moet betalen voor parkeren, zijn er ticketautomaten in de buurt of kun je de Bil i Oslo app downloaden. Je kunt verwachten dat je tussen de 3NOK en 7.8NOK per uur betaalt.

 

Er zijn ook verschillende parkeergarages, waaronder Oslo P-hus en Sentrum P-hus, die een uitstekende gelegenheid bieden om door de stad te wandelen terwijl jouw auto of camperhuur in Oslo veilig geparkeerd staat. Deze parkeerplaatsen in privébezit hebben vaak een hoger uurtarief, maar goedkopere dagtarieven (130-500NOK).

Evenementen in Oslo

Een camper huren in Oslo dan wil jij wellicht ook wel een paar leuke activiteiten meemaken, zie hieronder een paar suggesties:

17 mei, Karl Johans poort: Dag van de Noorse grondwet, de nationale dag van Noorwegen, wordt gevierd door drommen gelukkige Noren die door de hoofdstraat van Oslo, Karl Johan, paraderen, gekleed in hun nationale kleding.

Øya Festival - het eerste deel van augustus: Een groot festival in Tøyenparken, dat duizenden festivalgangers en zo'n 200 lokale en internationale artiesten trekt.

By:Larm - een week in september/oktober: Een muziek conventie om nieuw muzikaal talent onder de aandacht te brengen. Vind jouw nieuwe favoriete band!

Nobelprijs voor de Vrede - 10 december: De prestigieuze uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede vindt plaats in Oslo.

Kerstmarkt bij Spikersuppa - december: Geniet van glühwein en schaatsen op de gezellige kerstmarkt van Oslo.

Kamperen in Oslo

Een camper huren in Oslo weet dan dat de stad goede mogelijkheden biedt om te kamperen, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen:

Ekeberg Camping: Vlakbij het stadscentrum, maar toch in een natuurlijke omgeving bij Ekebergsletta. Een plaats kost 650NOK.

Bogstad Camping: Gelegen in de buurt van Holmenkollen, Bogstadvannet en Nordmarka - op slechts 15 minuten afstand van het stadscentrum.

Tyrifjorden: Het Tyrifjorden gebied heeft verschillende kindvriendelijke campings met mogelijkheden om te zwemmen. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Een eigenaar die zijn camper aan een gezin verhuurt
Staff member wearing mask visor and gloves

Camper huren zie de volgende landen

Dit zijn de landen waar wij actieve depots hebben

Wees voorbereid voor jouw roadtrip!

Camperbus huren in Californië

weegrafiek van Oslo
Gemiddelde temperatuur per maand in Californië

Oslo is een Noord-Europese stad, dus als je op zoek bent naar warmere temperaturen, dan zul je ver moeten zoeken. Net als in de rest van Noorwegen zijn de zomers kort en de winters lang. Tijdens de wintermaanden kunnen de temperaturen dalen tot -15°C, en sneeuw valt er van november tot april. Dit maakt de nabijgelegen gebieden perfect voor een camperhuur in Oslo als je van wintersport houdt en de stad uit wilt, zodat je kunt gaan langlaufen in de velden of van de hellingen kunt suizen in het Oslo Winter Park. De lange zomerdagen en het aangename weer brengen in drommen lachende, vrolijke mensen naar buiten. De zon gaat net voor middernacht onder en je zult merken dat de mensen tot laat in de stad op pad zijn. Juli en augustus zijn de warmste maanden, met een gemiddelde temperatuur van 17-25°C. Oslo heeft verschillende stranden die tijdens de zomermaanden hordes plaatselijke bewoners en toeristen aantrekken.

De zomermaanden zijn veruit de drukste en duurste maanden om een camper te huren in Oslo, omdat het aangename weer een rijk stadsleven biedt dat veel toeristen als de kers op de taart ervaren. Ook al is dit de drukste tijd van het jaar, het is ook de beste tijd om de stad te bezoeken. Als je de stad wilt ontvluchten en de rest van het land wilt verkennen, kun je een camper huren in Oslo. Of jouw roadtrip in Oslo wilt beginnen en jouw weg naar de Noordkaap wilt vervolgen, of nabijgelegen bestemmingen zoals het Jomfruland Nationaal Park of de oude stad van Fredrikstad wilt bezoeken, jouw reis zal zeker een onvergetelijke ervaring worden.

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Oslo

couple enjoying living in a rv

Plan jij een lange termijn roadtrip? Bekijk onze abonnementen

Bekijk onze camper abonnement opties en huur jouw nieuwe tijdelijk huis.

Boek nu
Indie Campers
Meld je aan voor onze nieuwsbrief