View of Oslo ports, small island in the bay of Oslo

Camper Huren in Oslo

De beste vloot campers te huur in Oslo

July Escapes Deals 🌞🌴

Bespaar tot 20% en 5% extra als je 10 nachten of meer boekt met de code: SUMMER24.

6 000+ campers in Noord-Amerika, Oceanië en Europa
Enkele reizen beschikbaar
Volledig digitale ervaring
24/7 Afhalen & Terugbrengen (Indie vloot)

Snel en gemakkelijk boeken!

Het proces is snel en eenvoudig en kan online worden voltooid. Voer gewoon uw reisdata en ophaal- en afhaallocaties in en vind uw perfecte avontuur op wielen.

Lees meer

Nr. 1 aanbieder van roadtrips in Noord-Amerika, Oceanië en Europa

Meer dan 6.000 buscampers en campers te huur op meer dan 70 locaties in Europa, Oceanië en Noord-Amerika. Begin met dromen en reis met ons mee!

Lees meer

De beste campers voor jou

Houses by the water in Oslo

Alles over camper huren in Oslo

Hoewel Oslo een rijke geschiedenis en vele uitstekende musea heeft, is de Noorse hoofdstad vooral bekend om de uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede, het prachtige operagebouw, de drijvende sauna's in de Oslo-fjord en de hoogbouw van de Barcode-gebouwen. Oslo staat ook hoog op de Human Development Index van de VN.

 

Als je de stad wilt ervaren zoals de plaatselijke bevolking dat doet, dan mag je een wandeling over de rivier langs Grünerløkka niet missen. Dit gebied ligt in het oostelijke district van Oslo en stond tot het einde van de jaren negentig bekend om zijn grote migrantenbevolking. De afgelopen 20 jaar heeft Grünerløkka een totale renovatie ondergaan en is nu een populair deel van de stad, dat vol zit met hipsters, een scheut kunst en enkele concept stores. Bovendien is het ook een smeltpunt van culturen uit de hele wereld.

Bereikbaarheid

Oslo ligt aan het binnenste deel van de Oslo-fjord, waardoor het gemakkelijk te bereiken is met zowel cruiseschepen als veerboten. Je kunt het vasteland van Europa bereiken via veerboten naar Duitsland, Denemarken en Zweden, of met de auto via Zweden en Denemarken. De Zweedse grens ligt minder dan 100 km ten oosten van Oslo. De nationale wegen E6 en E18 lopen dwars door Oslo, wat betekent dat de stad zowel nationaal als internationaal goed is verbonden. De E6 loopt helemaal van Zuid-Zweden tot Kirkenes in Noord-Noorwegen, terwijl de E18 helemaal van de Zweedse hoofdstad Stockholm tot de Noorse olie hoofdstad Stavanger kan worden gevolgd.

Oslo heeft ook het centraal station van Oslo, dat de belangrijkste uitvalsbasis is voor treinreizen naar de rest van het land, met de trein naar Stavanger, Trondheim, Bergen en Kongsvinger. De belangrijkste luchthaven van Noorwegen is Oslo Airport Gardermoen, en ligt ongeveer 50 km buiten de stad, en de luchthaven trein brengt je in slechts 20 minuten naar het stadscentrum. Oslo heeft een goed openbaar vervoersysteem met trams, bussen en de metro. Als je er echter over denkt om verder te reizen en meer te zien van wat Noorwegen te bieden heeft, dan kun je een camper huren in Oslo.

Parkeren in Oslo

camper huren in Oslo weet dan wel dat de meeste parkeerplekken betaald zijn. Je moet altijd de borden controleren in het gebied waar je parkeert, maar de algemene regel is dat in het centrum van Oslo betaald moet worden tussen 9 en 20 uur, van maandag tot zaterdag. Op alle andere tijden is parkeren gratis. Oslo werkt aan een "autovrij stadsleven", dus de toegang voor voertuigen wordt beperkt en dat geldt ook voor het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De kosten van parkeren lopen ook sterk uiteen. Als je moet betalen voor parkeren, zijn er ticketautomaten in de buurt of kun je de Bil i Oslo app downloaden. Je kunt verwachten dat je tussen de 3NOK en 7.8NOK per uur betaalt.

 

Er zijn ook verschillende parkeergarages, waaronder Oslo P-hus en Sentrum P-hus, die een uitstekende gelegenheid bieden om door de stad te wandelen terwijl jouw auto of camperhuur in Oslo veilig geparkeerd staat. Deze parkeerplaatsen in privébezit hebben vaak een hoger uurtarief, maar goedkopere dagtarieven (130-500NOK).

Evenementen in Oslo

Een camper huren in Oslo dan wil jij wellicht ook wel een paar leuke activiteiten meemaken, zie hieronder een paar suggesties:

  • 17 mei, Karl Johans poort: Dag van de Noorse grondwet, de nationale dag van Noorwegen, wordt gevierd door drommen gelukkige Noren die door de hoofdstraat van Oslo, Karl Johan, paraderen, gekleed in hun nationale kleding.
  • Øya Festival - het eerste deel van augustus: Een groot festival in Tøyenparken, dat duizenden festivalgangers en zo'n 200 lokale en internationale artiesten trekt.
  • By:Larm - een week in september/oktober: Een muziek conventie om nieuw muzikaal talent onder de aandacht te brengen. Vind jouw nieuwe favoriete band!
  • Nobelprijs voor de Vrede - 10 december: De prestigieuze uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede vindt plaats in Oslo.
  • Kerstmarkt bij Spikersuppa - december: Geniet van glühwein en schaatsen op de gezellige kerstmarkt van Oslo.

Kamperen in Oslo

Een camper huren in Oslo weet dan dat de stad goede mogelijkheden biedt om te kamperen, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen:

  • Ekeberg Camping: Vlakbij het stadscentrum, maar toch in een natuurlijke omgeving bij Ekebergsletta. Een plaats kost 650NOK.
  • Bogstad Camping: Gelegen in de buurt van Holmenkollen, Bogstadvannet en Nordmarka - op slechts 15 minuten afstand van het stadscentrum.
  • Tyrifjorden: Het Tyrifjorden gebied heeft verschillende kindvriendelijke campings met mogelijkheden om te zwemmen. 

Bezit je een camper? Verdien meer dan €29 000 per jaar

Heb je al overwogen om geld te verdienen als je jouw camper niet gebruikt? Zet je voertuig gratis op de lijst en verhuur het wanneer je maar wilt.

Camper verhuren
Camper verhuren

Indie campers in Oslo

Onze blog

Wij hebben advies voor jou roadtrips in onze blogs om te reizen in Oslo